Android NAND na HTC HD2 (Leo) - diskuze

Fórum věnované diskuzi o ROM s Androidem pro HTC HD2
Odpovědět
t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 147
Registrován: pon lis 09, 2009 14:26
Zařízení: HTC HD2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od t.prochazka » pát pro 31, 2010 10:00

Tak mám rovnou MAGLDR 1.11. Nainstalova DFT build do NAND nebyl problém, jednou to sice napsalo nějakou chybu USB portu, ale napodruhé vše proběhlo v pořádku. Rozdíl v rychlosti nepozoruji, běží to tak rychle jako prázdná Desire ROMka, kdo měl dříve třeba Desire HD romku, tak mu to přijde rychlé, kdo měl Gingebird RAM edition, tak mu to přijde spíše pomalé.

Co se mi ale zatím nepovedlo je spustit buildy, co mám na SD kartě, vždy to zamrzne ve fází mountování SD karty. Výběr složky na SD kartě je ale docela nepohodlný, MAGLDR zkracuje názvy a ještě ten výpis složek není setříděný podle abecedy :-( Líbilo by se mi, kdyby šlo vybrané složky dát rovnou do hlavního menu.

A ten Tetris má hrozně divně namapované klávesy :-(

Ale jinak fantastické.
Začal jsem postupně přepisovat články na http://android.atomsoft.cz" onclick="window.open(this.href);return false;

-- doplnění předchozího příspěvku (pát pro 31, 2010 10:07) --
prcek15 píše:Funguje vše. :D Kromě 720p natáčení videa. ;) Návod je v prvním příspěvku a vše potřebné k Android NAND na HD2 taky. Na XDA už jsou 3 ROM, které se flashují přes MAGLDR. ;)
Ještě podle mě nefunguje A-GPS, kalibrace pohybového senzoru a nevím zatím jak se to změnilo to, že všichni mají stejnou MAC adresu WIFI i Bluettoth adresu zadrátovanou někdy v Kernelu a stejné HW označení telefonu, jak tomu bylo u Haret verze. U Haret verze šlo alespoň změnit WIFI MAC adresu, což zatím MAGLDR neumí, neumí načíst startup.txt

Blister
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: pát pro 31, 2010 10:12
Zařízení: HTC HD2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od Blister » pát pro 31, 2010 10:16

Opět velká gratulace borcům z XDA, na tohle jsem přesně čekal... Po vyzkoušení asi všech možnejch buildů Androida na SD kartě( nejlepší byli RAM verze) jsem se konečně dočkal bootování do NAND. Teď se snad už dočkat jen 720p nahrávání videa :-)

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od Milan Pištělka » pát pro 31, 2010 11:01

t.prochazka píše:.... U Haret verze šlo alespoň změnit WIFI MAC adresu, což zatím MAGLDR neumí, neumí načíst startup.txt
To má být upraveno v blízké budoucnosti - jak píše Cotulla:
Future developerment:

*planned to add Haret's startup.txt support for Android SD
*planned to add support of Android boot images (zImage + initrd.gz in raw file)
*fast boot support (?)

t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 147
Registrován: pon lis 09, 2009 14:26
Zařízení: HTC HD2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od t.prochazka » pát pro 31, 2010 13:32

Tak blízká budoucnost = řádově několik měsíců ;-)

Uživatelský avatar
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Příspěvky: 992
Registrován: čtv led 03, 2008 10:51
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od Radek Hulán » pát pro 31, 2010 13:36

Android na HD2 je na testování dobrý, ale dát si to jako hlavní OS přes NAND? To mi hlava nebere.. Funkčnost ani stabilita tam nebude nikdy taková, jako u oficiální WM6.5 ROM. Pokud někdo chce Android, ať si koupí podobný Desire HD a HD2 prodá, ale v NAND nevidím jediný přínos. Haret je ale super věc.

Scartty
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: ned dub 11, 2010 19:04
Zařízení: HTC HD2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od Scartty » pát pro 31, 2010 14:41

Pár otázek ...

1) Dokázal někdo připojit telefon přes HTC Sync nebo přes Centrum synchronizace ve windows ?

2) Možná trochu demence, ale jak se dostat zpět do magldr ? Přijde mi divné, že pokaždé, kdy si chci nahrát novou nand romku, bych musel znovu flashovat magldr.

2) Celkem se mi líbila funkce v portacích mdeejay - internetová propustka, kdy můžete přes kabel sdílet vaše domácí připojení, když nemáte wifi. Nikde jsem se nedočetl o podobné funkci v nand verzích. Máte někdo lepší info ?

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od Milan Pištělka » pát pro 31, 2010 15:01

to Scartty:
1. zatím nee
2. do MAGLDR se dostane z vypnutého telefonu držením tlačítka Power(červené) až se úplně zobrazí MAGLDR
Ovšem k flash nové ROMky se nemusí stroj ani vypínat, stačí připojit k PC a pak z adresáře spustit DAF.exe a řídit se pokyny
3. internetová propust(ka) :tlem: je přítomna v ROM, co mám v podpisu

slawski
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 160
Registrován: úte pro 15, 2009 12:30
Zařízení: Nokia 3110C, E51, HTC HD2 16Gb

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od slawski » pát pro 31, 2010 15:13

:) tak jsem neodolal a znovu nainstaloval MAGLDR.
@Radek Hulán, je to zvědavost co nás nutí zkoušet nové věci
S naději, že tentokrát to už bude ono. Ovšem vždy tu byli lidé
Kteří říkali, že to lepší nemůže být!
:) je to věc ani né vkusu jako spíše nátury!

t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 147
Registrován: pon lis 09, 2009 14:26
Zařízení: HTC HD2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od t.prochazka » pát pro 31, 2010 16:15

Tak jsem dal dohromady návod na instalaci Androidu do NAND, pro lidi tady to asi není potřeba, ale začátečníkům se to bude hodit.
http://android.atomsoft.cz/navody/insta ... rni-pameti" onclick="window.open(this.href);return false;

-- doplnění předchozího příspěvku (pát pro 31, 2010 16:16) --
Radek Hulán píše:Android na HD2 je na testování dobrý, ale dát si to jako hlavní OS přes NAND? To mi hlava nebere.. Funkčnost ani stabilita tam nebude nikdy taková, jako u oficiální WM6.5 ROM. Pokud někdo chce Android, ať si koupí podobný Desire HD a HD2 prodá, ale v NAND nevidím jediný přínos. Haret je ale super věc.
Mě taky hlava spousty věcí nebere, z toho si nic nedělej, to je normální.

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od Milan Pištělka » pát pro 31, 2010 16:21

Ten bod 8. je tam navíc. Po nahrání ROM pomocí DAF.exe se restartuje sám.

t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 147
Registrován: pon lis 09, 2009 14:26
Zařízení: HTC HD2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od t.prochazka » pát pro 31, 2010 16:25

Však já nepsal, že je nutný restart dělat manuálně, já jsem psal že po restartu se zvolí... Nebo se to po restartu i rovnou samo spustí? To už si teď nejsem jistý. Jinak ale rozhodně díky za feedback.

slawski
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 160
Registrován: úte pro 15, 2009 12:30
Zařízení: Nokia 3110C, E51, HTC HD2 16Gb

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od slawski » pát pro 31, 2010 16:28

:) měří někdo tu spotřebu? Zdá se mi úplně super!
Nemám rád sense v Androidu tak jsem si sestavil
Plochy podle sebe a jsem spokojený!

pavlis
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: sob lis 20, 2010 7:46
Zařízení: HTC HD2 (NAND Desire HD)

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od pavlis » pát pro 31, 2010 16:30

mam par mesicu od hudysse HD2 a dnes rano kdyz jsem koukl po delsi dobe na xda tak jsem neodolal. Jedu ted na NAND verzi z desire HD a zatim jsem nenarazil na jedinej problem. predtim jsem dlouhodobe jel na haret verzich a dnes jsem WM definitivne pohrbil. K wm jsem se vracel jen kvuli iGO8 ale amigo v androidu ci copilot jsou pouzitelne takze sbohem WM a oslavujme novej tel HTC Desire HD2 :-D
spotreba u me lehce lepsi jak haret, dostanu se i pod 6mA (na xda nekdo psal ze mel i 2mA)

t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 147
Registrován: pon lis 09, 2009 14:26
Zařízení: HTC HD2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od t.prochazka » pát pro 31, 2010 17:38

Jsou to mA a odkud ten údaje bereš s CurrentWidgetu? A jak?

pavlis
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: sob lis 20, 2010 7:46
Zařízení: HTC HD2 (NAND Desire HD)

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od pavlis » pát pro 31, 2010 17:45

jj z CurrentWidgetu a divam se jen po par minutach od uspani. tak vidim posledni hodnotu a nebo si zapinam logovani na nejakej cas, ale zatim jsem to nedelal. takto se pohybuji kolem 4mA s haretem jsem byl kolem 8mA se zaptnutyma datama a aktualizacemi.

Uživatelský avatar
prcek15
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 128
Registrován: sob říj 24, 2009 14:35
Zařízení: LG G3
Bydliště: Slaný

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od prcek15 » pát pro 31, 2010 18:01

Nabíjení z USB: cca 300mA
Nabíjení ze zásuvky: cca 800mA
Vybíjení při standby: cca -6mA
Vybíjení při používání: cca -100mA

Takže to přes den vydrží. ;)

t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 147
Registrován: pon lis 09, 2009 14:26
Zařízení: HTC HD2

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od t.prochazka » pát pro 31, 2010 18:04

CurrentWidgetu teda moc nevěřím...

pavlis
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: sob lis 20, 2010 7:46
Zařízení: HTC HD2 (NAND Desire HD)

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od pavlis » pát pro 31, 2010 18:10

imho neni dulezite nakolik jsou ty hodnoty realne, ale pro pocatecni zjisteni zravosti dane rom funguje skvele. samozrejme pak realnej provoz uvidime. ale uz s posledni haret rom jsem byl na 2 dnech (meho pouzivani) takze ted to vypada ze to horsi nebude

RejPal
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 120
Registrován: stř pro 30, 2009 22:07
Zařízení: Trabant

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od RejPal » pát pro 31, 2010 18:33

Radek Hulán píše:...ale dát si to jako hlavní OS přes NAND? To mi hlava nebere.. Funkčnost ani stabilita tam nebude nikdy taková, jako u oficiální WM6.5 ROM. Pokud někdo chce Android, ať si koupí podobný Desire HD a HD2 prodá, ale v NAND nevidím jediný přínos. Haret je ale super věc.
A zkoušel jsi to prakticky? Určitě ne!
Tohle má jednu analogii: tyto stránky podle mého rejpavého pohledu budou vbrzku následovat stránky ce4you!
Tzn. konec. Proč? Jsou zde podobní machři jako nick "Zdenek Malinsky" na Ce4you: ten skončil se svými znalostmi na WM 2003 a co příspěvek/rada to skutečná "perla" (myslím že i jeho působení ty stránky posílají dnes a denně do věčných lovišť). Něco podobného vytváří zde soudruh koumes. Ve chvíli jak bylo jasné, že jeho kámoš htcjirka se sekl, tak radši téma poměrně pěkně se rozvíjející zamkl! Super odborník - stačí se podívat na jeho podpis! Nečekám, že by můj příspěvek zde nějak dlouho vydržel, ale to nevadí. Za toto mi to stojí. Děkuji za pozornost a hlavně zdraví v novém roce 2011.

Uživatelský avatar
Rady
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 198
Registrován: ned pro 03, 2006 8:55
Zařízení: SG NOTE2, S2, SG Note 10.1
Bydliště: Bánov
Kontaktovat uživatele:

Android NAND na HTC HD2 (Leo)

Příspěvek od Rady » pát pro 31, 2010 19:18

Po dennim pouzivani nadroid NAND se vracim zpet k Androidu na SD karte. Problem s nedostatkem pameti je zatim neresitelny a tak radeji budu casteji nabijet a jeste k tomu muzu pouzivat WM.

Odpovědět

Zpět na „Android na HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 hostů