XDA ROM - Miri HD2 WM6.5

Diskuze o oficiálních a neoficiálních ROM pro HD2 a dalších úpravách tohoto komunikátoru
Odpovědět
Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

XDA ROM - Miri HD2 WM6.5

Příspěvek od mike-biker » ned bře 14, 2010 11:22

Nic proti Mirimu ani ostatním, ale pořád říkám, že zápory těchto "slepovaných bastlených ROMek" převažují výrazně nad klady. Vezměme si fakt, že ofiko ROM je vyvíjena skupinou programátorů, testována dlohodobě a vychytávány mouchy. Pak přijde přístroj s novou ROM a má většinou pár bugů a spoustu drobných, které se doladí až druhou, třetí, nebo i čtvrtou variantou ROM. Zde se to ladí za pochodu, takže vyjde ROM XYZ 1.00, za 2 dny se přijde na první chyby a výsledkem je, že za měsíc, dva je verze 1.27, která je jakž-takž vychytaná. Mezitím vyjde další ofiko ROM a jede se nanovo. Toto je dobré pro laboranty, kteří několikrát týdně flashují, ale většina lidí na takovéto praktiky nemá čas. Podle mě je lepší použít stabilní základní jádro z ofiko ROM, očištěné od shitu výrobce a nezasviněné shitem kuchaře. Pak si každý doinstaluje co chce. Nevyhovuje tato verze Opery - dám jinou. Nechci Google maps, neinstaluji atd. 8-).

Milan79
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: stř pro 02, 2009 22:57
Zařízení: HTC HD2

XDA ROM - Miri HD2 WM6.5

Příspěvek od Milan79 » ned bře 14, 2010 11:26

To somro:
Mám také Miri 7.1 a vše je OK. Zkoušel volat na různá čísla o2 a T-mobile, otevírat různé programy v HD2, ale vše funguje jak má, klávesnice, repro, tad. Mám origoš v angličtině bez jakéhokoliv počeštění.

-- doplnění předchozího příspěvku (ned bře 14, 2010 11:40) --

To Mike - biker:
Souhlas, ale kde vzít originální ROM, jak píšeš očištěnou od shitů, bez všech "zbytečností"?
Já bych ji bral hned, jenže kde ji vzít? Rád bych si doinstaloval pouze nezbytné programy.
NetCF je dávno 3.5 a pořád je v origoš ROM verze 2.0
CoPilota nepotřebuji, mám zakoupenou iGO
Google Maps je dávno novější, nepotřebuji MS-Facebook, MyPhone, Marketplace, Worldcard Mobile, Jetcet Print, atd.
Poraď a Miriho okamžitě vymažu. Když ji ale takhle očistíš Ty nebo někdo z nadšenců, tak také bude "vařená".
Bohužel, zatím nemám jinou možnost. Origoš s čistým jádrem zatím nikde není. Nebo se pletu?

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

XDA ROM - Miri HD2 WM6.5

Příspěvek od Milan Pištělka » ned bře 14, 2010 12:57

On mike-biker tady dlouhodobě razí tento názor, se kterým já dlouhodobě zcela zásadně nesouhlasím. Ještě se nestalo, že by ofiko ROM byla lepší, než nejlepší vařená. Přesto, že ofiko ROM tvoří velký tým programátorů, tak jejich reakční časy jsou zoufale pomalé. Konkrétně u HD2 byla původní 1.43 hodně hrozná a až teď 1.66 odstraňuje mnoho nedostatků.
Miriho extralight varianta se čisté ROM velmi blíží a v posledních verzích je prakticky bez bugů, takže už ani netoužím po odlehčené variantě od HTC.

milennium
smartstar
smartstar
Příspěvky: 879
Registrován: čtv pro 20, 2007 20:03
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB
Bydliště: Kutná Hora

XDA ROM - Miri HD2 WM6.5

Příspěvek od milennium » ned bře 14, 2010 15:06

Souhlasím částečně s "mike-biker".
Originální ROM je podle mně lepší než "vařená" ROM. Pokud je vařená ROM s aplikacemi jiné ROM, tak nemusí být tato ROM vždy stabilní.
Východiskem je nový build od MS, bez přidaných aplikací (HTC) a takový build portovaný na dané zařízení.
K tomu jsou nástroje "kitchen", třeba od "Ervius" a nebo "OndraSter" (vše na xda-dev...)
Čisté ROM, nekompilované se taky dají sehnat na xda-dev...
Já už dva dny bojuji s výrobou takové "čisté" ROM a výsledky jsou tak na 50%. Problém je v tom, že pokud si člověk "uvaří" čistou ROM, tak ve finále nemusí chodit třeba foťák a nebo může špatně chodit GPS, není klávesnice, nebo je, ale jen ta původní. Samozřejmně, že si pak člověk může vše doinstalovat, ale když už něco dělám, tak chci aby to k něčemu vypadalo, ne ?
Takže stejně je třeba použít pár věcí s HTC. Třeba aplikaci klávesnice, foťák, SIM a aplikaci GPS atd. Když nechci aby tam bylo Sense, tak vzniká problém, že po kompilaci ROM a nahrání do HD2 tyto aplikace nejdou spustit (vždy hodí chybovou hlášku o certifikaci atd.)
Nejsem žádný programátor a jak už jsem psal věnuju se tomu teprve dva dny a za každý nápad budu vděčný.
Jde mi hlavně o to, že si nevím s tou chybovou hláškou.
Ale jinak pánové, řeknu vám, že uvařená čistá ROM s buildu 23632 je opravdu zatraceně rychlá a až na pár nefunkčních věcí je to to nejrychlejší co jsem v HD2 měl. S rychlostí ofiko ROM se to nadá srovnat...

Uživatelský avatar
dark_hood
smartguru
smartguru
Příspěvky: 552
Registrován: pát úno 08, 2008 19:12
Zařízení: Lumia 830

XDA ROM - Miri HD2 WM6.5

Příspěvek od dark_hood » ned bře 14, 2010 16:27

znovu sa mi pred chvilou, ze telefon zamrzol s miriho 7.1 (wm6.5)... viete mi poradit ako postupovat pri tom task 29? :wink: vopred moc diki

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

XDA ROM - Miri HD2 WM6.5

Příspěvek od mike-biker » ned bře 14, 2010 18:56

Já se pokusím "vyrobit" ROM na bázi 1.66 s HTC Sense a vyházenými co nejvíce aplikacemi, které půjdou doinstalovat. Neměl jsem na to čas, půjdu přes Erviuse a nebudu se snažit vyházet to na krev, jen se zbavím Opery 9.7, Google Maps, Twitteru, Samples, Sounds, atd. Kdyby tu byl někdo, kdo se vyzná, budu jen rád, když se podaří sestavit něco, co umožní každému si dokonstruovat ROM dle jeho představ. ;-)

somro
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 82
Registrován: čtv úno 25, 2010 17:45
Zařízení: htc hd2

XDA ROM - Miri HD2 WM6.5

Příspěvek od somro » pon bře 15, 2010 15:28

prosimvas naco sluzi v romke 7.1 wm 6.5 v tich richlich volbach na domovej obrazovke to ked podrzim niektoru richlu volbu tak mozem snou hibat ale vlozit ju mozem vzdi len nato iste miesto ako ju vezmem.

tomkulitom
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: pon srp 17, 2009 12:06
Zařízení: HTC HD2

XDA ROM - Miri HD2 WM6.5

Příspěvek od tomkulitom » pát bře 19, 2010 9:09

Tak Miri má novou ROMku
Miri HD2 WM6.5.X (23549) ROM :: Sense 2.5 :: V 10.0
zase čtyři varianty, odkaz je na "běžnou" s HTC Sense

Kód: Vybrat vše

http://htcpedia.com/miri_hd2_wm23549_x_rom_sense25_v10/soft/htc-leo-rom.html?page=1

Kolda.o
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 174
Registrován: stř črc 16, 2008 8:42
Zařízení: SE T68i + Xperia Z + Xperia Tablet S
Bydliště: kousek od Roudnice nad Labem a castecne Praha
Kontaktovat uživatele:

XDA ROM - Miri HD2 WM6.5

Příspěvek od Kolda.o » pát bře 19, 2010 9:18

pls proverte nekdo kdo mate nainstalovano ze navigace Sygic ci Garmin chodi korektne. Me prijde ze se oproti drivejsimu buildu ted pri navigovani nechutne seka. :-( iGO8 jede korektne a to mi sice staci ale jako poznatek me to prekvapilo. Mam hledat u sebe nebo je to ROMkou ?

Uživatelský avatar
fido_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 231
Registrován: sob lis 15, 2008 15:07
Zařízení: IP4 16GB
Bydliště: Praha

XDA ROM - Miri HD2 WM6.5

Příspěvek od fido_cz » pát bře 19, 2010 9:38

miri v10 + sygic, dnes rano cca 30 min navigace a v pohode.

Vegan
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 180
Registrován: čtv lis 05, 2009 21:44
Zařízení: HTC HD2 ( Qtek 8310, Dell Axim 51v)
Bydliště: Moravska placka (Hana)

XDA ROM - Miri HD2 WM6.5

Příspěvek od Vegan » pát bře 19, 2010 10:25

Miri HD2 WM6.5.x (23549) ROM :: Sense 2.5 :: V 10.0
18.03.2010 9:01
U WM 6.5.x Je aktualne ROM v10.0 doporucene s Leo Radio 2.07.50.27(_2) nebo 2.08.50.08(_2)(novy build WM6.5.x 23549, Novy build IE 23110, Opravena rotace displaye, aktualizovana verze opery, pridan flash player)
ROM: ZDE
(Base ROM: 2.10.531.0)
Changelog V 10.0
- Updated WM build to 23549
- Updated Internet Explorer from WM Build 23110
- Fixed rotation problem with LongPress SendKey, now rotates the same way as with Sensor
- Updated Opera to 9_70_35951 (Sense 2.5 versions)
- Added Flash Player Extensions/HTC (Sense 2.5 versions)

PS: nemohu pomoci ale me jela tato romka nejak podezrele zdechle, tak jsem se vratil k osvedcene verzi.

Kolda.o
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 174
Registrován: stř črc 16, 2008 8:42
Zařízení: SE T68i + Xperia Z + Xperia Tablet S
Bydliště: kousek od Roudnice nad Labem a castecne Praha
Kontaktovat uživatele:

XDA ROM - Miri HD2 WM6.5

Příspěvek od Kolda.o » ned bře 21, 2010 17:54

fido_cz píše:miri v10 + sygic, dnes rano cca 30 min navigace a v pohode.
diky Fido - pohledam tedy v cem mam problem.

Vegan
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 180
Registrován: čtv lis 05, 2009 21:44
Zařízení: HTC HD2 ( Qtek 8310, Dell Axim 51v)
Bydliště: Moravska placka (Hana)

XDA ROM - Miri HD2 WM6.5

Příspěvek od Vegan » úte bře 23, 2010 17:53

Miri HD2 WM6.5 (21899) ROM :: Sense 2.5 :: V 9
23.03.2010 5:35
U WM 6.5 je aktualni ROM v9 doporucovane s Leo Radio 2.07.50.27(_2) nebo 2.08.50.08(_2) (Nova verze systemu WM 6.5 build 21897, Nova verze Opery 9.70.35964, opravena chyba s sipkama ve WM menu) ZDE
(Base ROM: 2.10.531.0)
Changelog V 9.0
- Updated WM build to 21897
- Updated Opera to 9.70.35964
- Fixed graphics with WM menu arrows (Thanks to Eoin)

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv bře 25, 2010 9:53) --

Miri HD2 WM6.5.x (23549) Elegancia Rom - Miri colored by Steve0007 :: Sense 2.5 :: V 1
24.03.2010 10:23
U WM 6.5.x Elegancia ROM je aktualni ROM v1 doporucovane s Leo Radio 2.07.50.27(_2) nebo 2.08.50.08(_2) ZDE
(Base ROM: 2.10.531.0)
features:

1.- BG4All Tabs
2.- Day of the week as in "Mon, Tue, etc.." on Calendar Icon
3.- Red color Sundays, Blue color Saturdays on Calendar
4.- Retractable slider on Portrait and Landscape
5.- Colored small icons (Call history, Calendar, alarm clock on HomePage)
6.- Colored small icons on weather tab
7.- Colored small icons on dialer
8.- Dialer Buttons skinned
9.- Elegant Clock
10.- Transparency over all the Sense tabs
11.- CoOkie Home Page – Thanks to CoOkie’s Monster
12.- Start Menu 4 rows
13- Bottom bar skinned
14.- Slider skinned
15.- System Font changed
16.- New Wallpapers to select
1.jpg
1.jpg (97.09 KiB) Zobrazeno 2030 x
-- doplnění předchozího příspěvku (sob bře 27, 2010 21:29) --

Miri HD2 WM6.5.x (23549) Elegancia Rom - Miri colored by Steve0007 :: Sense 2.5 :: V 1.1
26.03.2010 3:33
U WM 6.5.x Elegancia ROM je aktualni ROM v1.1 doporucovane s Leo Radio 2.07.50.27(_2) nebo 2.08.50.08(_2) ZDE
(Base ROM: 2.10.531.0)
Changelog V 1.1 - Release Date: 26-March-2010
- Fixed the battery icon problem (previously fixed by cab)
- Fixed the pink square in Phone Canvas and overlapping dialpad icon (Thanks to: SergeyLar, De'Key, arturobandini)
- Fixed the Swype problem
- Updated Opera
- Cleanup on some OEM packages
- Added some wallpapers

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

XDA ROM - Miri HD2 WM6.5

Příspěvek od Milan Pištělka » ned bře 28, 2010 8:42

Nová verze Miri HD2 WM6.5.x (23554) ROM :: Sense 2.5 :: V 11.0

Changelog V 11.0
- Updated WM build to 23554
- Fixed the pink square in Phone Canvas and overlapping dialpad icon (Thanks to: SergeyLar, De'Key, arturobandini)
- Added the latest HTC Hotfix in regard to Facebook problems
- Updated Internet Explorer from WM Build 23111
- Updated Opera to 9.70.35964 (Sense 2.5 versions)
- Fixed the problem when Digital Compass cab would not work on XtraLight version

Kolda.o
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 174
Registrován: stř črc 16, 2008 8:42
Zařízení: SE T68i + Xperia Z + Xperia Tablet S
Bydliště: kousek od Roudnice nad Labem a castecne Praha
Kontaktovat uživatele:

XDA ROM - Miri HD2 WM6.5

Příspěvek od Kolda.o » ned bře 28, 2010 16:15

kruci tohle si precteme na HTCpedii taky - uz to mas otestovane? Co bug o kterem tam pisou? :)

Milan79
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: stř pro 02, 2009 22:57
Zařízení: HTC HD2

XDA ROM - Miri HD2 WM6.5

Příspěvek od Milan79 » ned bře 28, 2010 20:39

Zkouším asi půl dne Miri Elegancia Rom HD2 WM6.5.X, Radio 2.08
Provedení elegantní.
Zatím bez chybičky. Fotky naprosto super, bez růžového nádechu (konečně), s bleskem bez přepálení.
SMS OK, zvuk OK, nyní testnu výdrž baterie, zítra GPS atd.

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

XDA ROM - Miri HD2 WM6.5

Příspěvek od Petulinek » ned bře 28, 2010 20:51

Skoda, ze s tim nejede Radio 2.09, ta verze 2.08 je v porovnani s nim po zvukove strance jako krystalka oproti hifi vezi...

somro
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 82
Registrován: čtv úno 25, 2010 17:45
Zařízení: htc hd2

XDA ROM - Miri HD2 WM6.5

Příspěvek od somro » ned bře 28, 2010 22:12

prosimvas mate nieaki richli sposob ako mo zmene nowej ROMke date zase vsetki programi a natstavenia do HD2 ci jedini sposob je opet rucne pomalicki?

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

XDA ROM - Miri HD2 WM6.5

Příspěvek od Milan Pištělka » ned bře 28, 2010 22:19

Kolda.o píše:kruci tohle si precteme na HTCpedii taky - uz to mas otestovane? Co bug o kterem tam pisou? :)
Na ten bug, "o kterém tam píšou", jsem upozornil jako první já, Miri tomu zpočátku nevěřil, ale teď už ho bere vážně. Takže snad na to přijde a odstraní ho.
Vrátil jsem se zatím k verzi 10, která je prakticky bezchybná.

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

XDA ROM - Miri HD2 WM6.5

Příspěvek od Petulinek » ned bře 28, 2010 22:27

somro píše:prosimvas mate nieaki richli sposob ako mo zmene nowej ROMke date zase vsetki programi a natstavenia do HD2 ci jedini sposob je opet rucne pomalicki?
To je vtip? Tohle mi google neprelozi do cestiny.... :-)
Pokud to ma byt ohledne zalohovani, staci hledat, resilo se tu stokrat... Fakt je to tu jako ve školce...
Existuji zalohovaci programy. Ale je lepsi pouzit zalohu jen na kontakty a kalendar, programy je lepsi instalovat znovu, neb se jedna o windows a spolu se zalohou se obnovi ruzne chyby a problemy windows....

Odpovědět

Zpět na „ROM, hotfixy a HardSPL“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host