Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Diskuze o oficiálních a neoficiálních ROM pro HD2 a dalších úpravách tohoto komunikátoru
udim
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: čtv črc 16, 2009 21:17
Zařízení: iPhone 4 16GB white
Bydliště: Praha

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od udim » úte bře 02, 2010 18:33

prosím o radu. Udělal jsem HardSPL a když chci do telefonu nahrát jinou ROMku přes USB kabel tak je vše OK, ale když ji tam chci nahrát přes SD kartu tak mi to nefunguje. Načte se mi ta trojbarevná obrazovka a v bílém proužku se mi napíše Seial a tim to končí. Nevíte někdo c s tim?? Díky

Gaatpost
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: úte zář 08, 2009 21:31
Zařízení: HTC Trinity

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od Gaatpost » úte bře 02, 2010 21:50

musis naformatovat microSD kartu v pocitaci na fat32 (nie v mobile), a dat tam leoimg.nbh ako jediny subor

udim
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: čtv črc 16, 2009 21:17
Zařízení: iPhone 4 16GB white
Bydliště: Praha

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od udim » úte bře 02, 2010 23:03

už to funguje. Díky moc

vlasta
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 67
Registrován: ned říj 21, 2007 16:04
Zařízení: HTC Advantage a Omnia 7.
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od vlasta » pát bře 05, 2010 19:30

Tak jsem zkoušel HardSPL, měla by to být triviální záležitost, ale bohužel. Pokaždé to skončilo chybovou hláškou. Zkoušeno 3x. Text chybové hlášky jsem si neopsal, bylo to něco v tom smyslu, že vypršel čas pro USB spojení. Nevíte někdo, co s tím?

Vegan
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 180
Registrován: čtv lis 05, 2009 21:44
Zařízení: HTC HD2 ( Qtek 8310, Dell Axim 51v)
Bydliště: Moravska placka (Hana)

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od Vegan » pát bře 05, 2010 19:36

Todle tusim dela na WIn Vista a Win7. Pod Xp to chodi ok. Na XDA je na toto spesl udelany driver do techto systemu.

vlasta
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 67
Registrován: ned říj 21, 2007 16:04
Zařízení: HTC Advantage a Omnia 7.
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od vlasta » sob bře 06, 2010 11:16

Děkuji za odpověď, vyzkouším. A ještě dotaz, má být vyndaná SIMka nebo to je jedno?

tomkulitom
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: pon srp 17, 2009 12:06
Zařízení: HTC HD2

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od tomkulitom » sob bře 06, 2010 11:19

2 vlasta: někde psali, že musí být telefon odemčený, tzn. aktivní displej. Když je zhasnutý tak to nefunguje. SIMku tam můžeš nechat.

vlasta
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 67
Registrován: ned říj 21, 2007 16:04
Zařízení: HTC Advantage a Omnia 7.
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od vlasta » stř bře 10, 2010 17:49

Tak je to tak, jak říká Vegan. Na NB s XP-čkama na první pokus. Nezkoušel jsem WIN7. ale pod VISTAMA to nikdo ani nezkoušejte - ztráta času.

cego
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: čtv lis 05, 2009 21:20
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Brno

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od cego » stř bře 17, 2010 21:39

Vegan píše:Todle tusim dela na WIn Vista a Win7. Pod Xp to chodi ok. Na XDA je na toto spesl udelany driver do techto systemu.
nenajdeš prosímtě nějaký odkaz na ten driver pro win7? díky

Fibra
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: úte bře 16, 2010 17:38
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Mnichovo Hradiště

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od Fibra » čtv bře 18, 2010 13:25

Ahoj, asi jsem trochu hloupý, prosím o radu jak mám zjistit že se mám HSPL ve stroji. Mám HTC HD2 čtvrtý den po samých Symbianech. Díky

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv bře 18, 2010 13:29) --

Jsem pako, kdybych lépe četl a přemýšlel, už bych to věděl. Nováčkovská daň. Mike-biker to napsal, díky.

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od Milan Pištělka » úte bře 23, 2010 14:13

Velká novinka - HSPL2 je tady.
Kdo za to může? Dva velcí dovedové z XDA - Cotulla a bepe.
A co to je? Prográmek, který umožní instalovat některou z následujících verzí SPL nebo HSPL. Všechno v jednom.
SPL 1.42.0000 SPL 1.42.HSPL
SPL 1.62.0000
SPL 1.66.0000 SPL 1.66.HSPL
SPL 2.07.0000
SPL 2.08.0000 SPL 2.08.HSPL

A není nutné odinstalovávat HSPL flasnutím origo ROM z karty.
zde odkaz na stránku na XDA.
Tamtéž je odkaz na stažení HSPL2_RUN.exe.

Pro Jirku Hrmu: možná by se hodilo toto dát do prvního postu, aby to bylo pěkně pohromadě.

Uživatelský avatar
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1145
Registrován: stř lis 28, 2007 10:19
Zařízení: Samsung Galaxy Note
Bydliště: Frýdlant

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od jacek » čtv bře 25, 2010 9:43

čili, když mám tel. odemčen HSPL 1, NEMUSÍM odinstalovat HSPL1, mohu nahrát rovnou HSPL2?
mám v tom lehce hokej, umocněný strojovým bing překladem :???:

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od Petulinek » čtv bře 25, 2010 9:54

jacek: s Tvoji ROM doporucuju HSPL II ve verzi 1.66HSPL. Zvysuje oproti HSPL 1.42 nejen stabilitu ROMky ale telefon je i trochu rychlejsi....

Uživatelský avatar
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1145
Registrován: stř lis 28, 2007 10:19
Zařízení: Samsung Galaxy Note
Bydliště: Frýdlant

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od jacek » čtv bře 25, 2010 16:01

@Petulinek : dám na tvé doporučení a přehraji :) , mohu tedy přehrát HSPL1 rovnou HSPL2, nebo vymazat HSPL1 -> nahrát ofiko Rom -> nahrát HSPL2 -> nahrát neofiko Rom ? Nejsem si prostě jist, jestli jsem správně strojový překlad pochopil.

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od Petulinek » čtv bře 25, 2010 16:04

Normalne tam rovnou naladujes HSPL II, nemusis nic, dokonce se Ti ani nezformatuje telefon. Muj osobni dojem je, ze pote co jsem udelal HSPL II, potom Task29 a Radio a ROM a beha to s tim samym rychleji, ale nejsem si jist,zda to neni jen placebo efekt, mozna jsem mohl reflash ROM a Radia vynechat :-)

Uživatelský avatar
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1145
Registrován: stř lis 28, 2007 10:19
Zařízení: Samsung Galaxy Note
Bydliště: Frýdlant

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od jacek » sob bře 27, 2010 7:44

Tak jsem normálně naládoval HSPl 2 na HSPL 1......v pohodě :-D , posouzení HSPL2 na rychlost founu... lehký placebo efekt asi funguje :tlem:
29tku provedu před novou ROMkou, teď se mi nechce vše nahrávat znovu :-/

kresomysl
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: pát dub 02, 2010 17:30
Zařízení: HTC HD2

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od kresomysl » sob dub 03, 2010 16:18

co dělám špatně? chci dát zpět originál loader (zrušit hspl). vezmu 2GB microSD kartu, naformátuji (v PC W7 64b) na FAT 32, vyextrahuju RUU_signed.nbh z ROMky, nakopíruju na kartu, přejmenuji na leoimg.nbh, dám do LEA, podržím VOL DOWN a zmáčknu RESET. A zůstanu viset u loaderové trikolóry s nápisem SERIAL :-(

Uživatelský avatar
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1145
Registrován: stř lis 28, 2007 10:19
Zařízení: Samsung Galaxy Note
Bydliště: Frýdlant

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od jacek » sob dub 03, 2010 16:40

jinou kartu jsi zkoušel?

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od Milan Pištělka » sob dub 03, 2010 16:56

No protože kombinace Voldown+Reset pouze zobrazí trikoloru.
Na flash z karty je kombinace Voldown+Start.
Ale teď, když je nový HSPL2, tak se to může udělat jednoduše při připojení k PC.

kresomysl
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: pát dub 02, 2010 17:30
Zařízení: HTC HD2

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od kresomysl » sob dub 03, 2010 17:14

jacek - zkoušel jsem asi 4 karty, v nich bych problém neviděl :-(

Milan Pištělka - jak to myslíš volume down + start? co je start za klávesu? a má se držet s vol.down soucčasně?

ale vyřešil to ten hspl2, ten nabízí možnost tam vrátit 1.42.000

btw kterej z těch HSPL loaderů v tom HSPL2 se má použít, pokud to zas budu chtít "cracknout"? :-))

Odpovědět

Zpět na „ROM, hotfixy a HardSPL“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host