Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Diskuze o oficiálních a neoficiálních ROM pro HD2 a dalších úpravách tohoto komunikátoru
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od Jiří Hrma » úte led 05, 2010 3:27

- návod a soubory jsou určeny pouze pro GSM/UMTS verzi
- přeloženo z originálního návodu na Xda-developers. Případné aktualizace a nové verze flasheru naleznete opět na Xda-devu
- pokud text návodu překopírujete na svůj příspěvek na webu/blogu/fóru, nezapomeňte alespoň uvést zdroj na naše fórum
- autoři unlocku: DFT, bepe a Cotulla 2010. Poděkování dále patří uživatelům Monkey, Laurentius26, Xmoo, tom_codon a Dutty (ty nicky vám určitě něco říkají, jde totiž o přední autory neoficiálních ROM pro různá zařízení na Xda-developers)

obrázek

Informace
- pokud chcete do HTC HD2 flashovat jakékoliv ROM a ne jen ty, určené pro náš trh, je potřeba provést HardSPL unlock. Jedná se o neoficiální postup, kterým můžete trvale poškodit vaše zařízení a rovněž přicházíte o záruku, vše tedy provádíte na vlastní nebezpečí a server SmartMania.cz ani autor návodu nenesou žádnou odpovědnost za případné poškození zařízení. Veškeré potřebné soubory naleznete v tomto archivu:
HTC_HD2_HardSPL.zip
HardSPL unlocker pro HTC HD2
(719.84 KiB) Staženo 1320 x
- pro instalaci HardSPL unlocku je nutné, aby verze SPL ve vašem HD2 byla 1.42.0000, jinak patchování selže
- pro ověření verze SPL přidržte tlačítko Volume Down a proveďte softwarový restart (bootloader)
- verzi SPL 1.42.0000 můžete do zařízení dostat tak, že do zařízení naflashujete oficiální ROM s touto verzí SPL

Postup pro provedení HardSPL unlocku
- celý postup je nesmírně jednoduchý (o poznání snazší, než třeba u HTC Diamondu nebo původního Touch HD)
1) Připojte HTC HD2 k počítači přes USB kabel (podmínkou je nainstalovaný ActiveSync nebo Windows Mobile Device Center)
2) Stáhněte si přiložený soubor HTC_HD2_HardSPL.zip a rozbalte jej
3) Spusťte soubor HSPL.exe (nemusíte jako správce, instalační průvodce se o vše postará a během procesu vás sám požádá o povolení)
3) Postupně se proklikejte celým patchovacím procesem a vyčkejte, než se unlock dokončí
4) Po úspěšném dokončení máte hotový HardSPL unlock na vašem HTC HD2 a nyní můžete flashovat libovolné neoficiální verze ROM

obrázek

Jak obnovit původní StockSPL zavaděč?
- zatím jediná možnost jak HardSPL unlock odstranit je přes paměťovou kartu
- jestliže chcete zařízení odeslat třeba do servisu na reklamaci, je nutné zpět nahrát tovární SPL, to provedete následovně:
1) Z oficiální ROM pro HTC HD2 použijte soubor RUU_signed.nbh a nakopírujte jej na paměťovou kartu
2) Soubor přejmenujte na nový název leoimg.nbh a kartu následně vložte do HD2 (můžete to samozřejmě provést i pokud už kartu v telefonu máte vloženou)
3) Nyní se přepněte do bootloaderu = restartujte (stylusem) zařízení a ještě před tím podržte klávesu Volume Down (snížení hlasitosti)
4) Následně se obnoví tovární SPL

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od Milan Pištělka » úte led 05, 2010 7:14

To je hezké probuzení. Před spaním nic a najednou toto.
Tak jsem první, kdo si HSPL tady stáhnul a hned vyrážím na instalaci. :-)
Díky Jirko a hlavně všem autorům z XDA.

Uživatelský avatar
Libunda
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 440
Registrován: čtv pro 11, 2008 9:47
Zařízení: HD2, iPAD, iPhone4, HTC One X
Bydliště: Náchodsko

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od Libunda » úte led 05, 2010 9:31

JJ, koukám, že i pátého ledna je důvod k oslavám. :smt023
Přece jen systém s Gold Card není uplne tak volnomyšlenkářský jako HSPL.

Uživatelský avatar
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: pát úno 27, 2009 12:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Brno

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od Pistolník » úte led 05, 2010 13:30

Můžete mi prosím někdo ve zkratce vysvětlit, jaký je rozdíl mezi softSPL, který se na Leu dělal doteď a HardSpl. Moc to nechápu. :-(
Dají se tak flashovat stejné ROMky jako přes softSPL? Jestli ano, tak který způsob je výhodnější a proč? Díky.

Uživatelský avatar
by PeITeeR
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 78
Registrován: pát pro 04, 2009 15:28
Zařízení: DesireS
Kontaktovat uživatele:

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od by PeITeeR » úte led 05, 2010 14:03

hspl funkcni,uspesne proveden flash [ROM][WWE][05.01.2010] Miri HD2 WM6.5 (21887) ROM :: V 1.2 (Sense 2.5),thx

hudyss
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 406
Registrován: pát led 19, 2007 17:07
Zařízení: Google Pixel 2

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od hudyss » úte led 05, 2010 17:09

Ja ted flashnul novejsi Radio /2.06.51.07/ tak uvidime jestli budou nejake zmeny v baterce, ci signalu.

NaTuRaL
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 52
Registrován: stř črc 29, 2009 9:53
Zařízení: HTC - DESIRE, TP, Himalaya

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od NaTuRaL » úte led 05, 2010 17:51

Pistolník> pokud budes pouzivat SSPL musis pouzit pred kazdym flashem , HSPL udelas jen jednou a pak flashujes treba 1000x pokud ti to zarieni vydrzi

Uživatelský avatar
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1145
Registrován: stř lis 28, 2007 10:19
Zařízení: Samsung Galaxy Note
Bydliště: Frýdlant

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od jacek » úte led 05, 2010 18:36

to hudyss : prosímtě, kde jsi našel samostatné radio ke stažení ? prohledal jsem co se dalo :-(

NaTuRaL
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 52
Registrován: stř črc 29, 2009 9:53
Zařízení: HTC - DESIRE, TP, Himalaya

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od NaTuRaL » úte led 05, 2010 18:47

na xda v sekci LEO a pod vyhledavani RADIO > http://forum.xda-developers.com/showthr ... ight=radio" onclick="window.open(this.href);return false;

Rek
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: pon lis 30, 2009 17:59
Zařízení: HD2 ;)

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od Rek » úte led 05, 2010 20:26

jako zprava je to super, jen nevim, jestli je aktualni se z toho tolik radovat. Copak nam asi lidi z XDA ukuchti za specialitky, kdyz neexistuje lepsi verze Sense nez ta v HD2?

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od Jiří Hrma » úte led 05, 2010 20:31

Rek: Asi si nepochopil, jak Xda-developers funguje :-) tam nejde jen o novou verzi Sense (troufám si říci, že ta je až někde na posledním místě), ale o celkově lepší optimalizaci, rychlost nebo stabilitu neoficiálních verzí ROM. Ty k HTC prostě patří a zásluhu na tom má právě Xda-developers.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od mike-biker » úte led 05, 2010 21:10

Jiříku díky za info a překlad. ;-) Jinak koukám, na XDA už 21 stran! :lol:

bensson
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pon pro 07, 2009 21:56
Zařízení: HTC Touch HD2

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od bensson » úte led 05, 2010 22:29

Nepodeli sa niekto o skusenosti s niektorymi custom ROM, ktore skusal ?

Uživatelský avatar
dark_hood
smartguru
smartguru
Příspěvky: 552
Registrován: pát úno 08, 2008 19:12
Zařízení: Lumia 830

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od dark_hood » stř led 06, 2010 11:28

da sa tato rom-ka: Miri HD2 WM6.5 (21887) ROM :: V 1.2 (Sense 2.5), flashnut aj bez HSPL?

Uživatelský avatar
Libunda
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 440
Registrován: čtv pro 11, 2008 9:47
Zařízení: HD2, iPAD, iPhone4, HTC One X
Bydliště: Náchodsko

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od Libunda » stř led 06, 2010 13:58

Jakmile chces pouzít jakoukoliv jinou ROM, nez origo od výrobce, musís pouzít HSPL, nebo SSPL.
Pokud chces pouzít ROM od výrobce, ale například nebrandovanou verzi, stací ti Gold Card.

prcko
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 110
Registrován: pon pro 14, 2009 10:02
Zařízení: Lumia 920, 520

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od prcko » čtv led 21, 2010 19:23

neviem co robim zle ale obnovenie spl mi nejak nefunguje idem podla postupu zapnem bootloader ale nic sa nedeje vie mi niekto poradit kde robim chybu?

problem vyrieseny windows7 mi standardne formatoval kartu na fat a nie fat 32 po preformatovani karty na fat 32 slape vsetko ako ma

Uživatelský avatar
miškolc
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: úte kvě 22, 2007 18:56
Zařízení: HTC Vox & HTC HD2
Bydliště: Hodonín
Kontaktovat uživatele:

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od miškolc » pon úno 01, 2010 12:47

Zdar, zajímalo by mě, jak se pozná, že je StockSPL obnoveno, aniž bych musel cvičně flashnout něco neoficiálniho. Dík

(Zatim jsem na sve HD2 HSPL nedělal a mám malinko strach hazardovat se zárukou :oops: )

Uživatelský avatar
Libunda
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 440
Registrován: čtv pro 11, 2008 9:47
Zařízení: HD2, iPAD, iPhone4, HTC One X
Bydliště: Náchodsko

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od Libunda » pon úno 01, 2010 12:57

Mnooo, pokud se budeš potřebovat vrátit k p§vodnímu SPL, tak pravděpodobně kvůli opravě v servisu a v tu chvíli musíš samozřejmě dát i origo ROM, takže...... nějak nechápu Tvůj dotaz.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od mike-biker » ned úno 07, 2010 14:08

Ono je to více než stupidně popsáno hned na první straně, tak nevím co se řeší. Pravdu má náčelník! :)

EDIT: 8.2.Trochu jsem to tu promazal, aby zde byly opravdu jen příspěvky vztahující se k samotnému "odemykání a zamykání".
O vrácení do původního stavu se přesvědčíme tak, že o5 zmáčkneme Volume down a tlačítko vypnutí. Bude tam původní SPL 1.42, bez textu HSPL a CotullaHSPL. Pokud to tam je, máme stále HSPL aktivní! :!:
Je samozřejmé, při obnovení SPL použijeme soubor nbh z oficiální ROM! :lol:

Gaatpost
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: úte zář 08, 2009 21:31
Zařízení: HTC Trinity

Návod: HardSPL a zpětné obnovení (StockSPL) pro HTC HD2

Příspěvek od Gaatpost » ned úno 28, 2010 0:57

nejde mi zrusit HSPL, mam podobny problem ako prcko, cize bootloader mi nechyta leoimg na karte. rozdiel je v tom ze kartu som formatoval na fat32 a aj tak to nejde
co s tym?

-- doplnění předchozího příspěvku (ned úno 28, 2010 13:23) --

problem vyrieseny vymenou karty

Odpovědět

Zpět na „ROM, hotfixy a HardSPL“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host