Diskuse - Roms, 2.2 a 2.3

Diskuze o komunikátoru HTC Desire (Nexus One)
Odpovědět
Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Diskuse - Roms, 2.2 a 2.3

Příspěvek od NeoPlex » čtv čer 03, 2010 9:33

Zdravím,

tak zakládám nový topic, ve kterém budou hlavním předmětem ROMky, oficiální i custom. Vše zajímavé pište sem, odkazy na rom, dávejte do kodu prosím.

UPDATE
na xda se objevila unikla officialni verze ROMky Froyo a samozrejme i s HTC Sense!!!
jelikoz verze unikla driv nez se doufalo, tak je zapotrebi mit ROOTnuty zarizeni. V posledni verzi C je uz i ceska lokalizace.

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=726300" onclick="window.open(this.href);return false;

romka z Modaca od Paula momentálně ve verzi r 3.1

http://android.modaco.com/content/htc-d ... e-kitchen/" onclick="window.open(this.href);return false;

tahle rom je postavena na oficiální romce 1.21.xxx.xx takže je v ní plnohodnotný HTC Sense a rom je v češtině. Dá se stáhnout už i s integrovaným A2SD + samozřejmě má další addons a vylepšení kernelu. Vše podstatné je v odkazu na ROM.
Nemusím připomínat, že je zapotřebí ROOT, zde je návod


Dále tu je jedna z prvních Froyo rom DeFroST 0.9


http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=690477" onclick="window.open(this.href);return false;

momentálně již téměř bez chyb


Oficální ROM HTC_WWE_1.21.405.2

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=684259" onclick="window.open(this.href);return false;

jedná se o oficiální romku, není zde zapotřebí ROOT. Flash je možný přes RUU, takže přímo z pc, tak jako to stejně funguje u WM.



tohle je trošku mimo, ale vypadá to zajímavě.

Overclocking Snapdragona

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=682419" onclick="window.open(this.href);return false;

zatím jsem neměl možnost ozkoušet, ale četl jsem, že je nárůst výkonu z 5-6 MFLOPS na nějakých 7-9 MFLOPS

K_O
nováček
nováček
Příspěvky: 47
Registrován: čtv kvě 29, 2008 6:40

Diskuse - Custom/ Official (Eclair, Froyo) ROMs

Příspěvek od K_O » čtv čer 03, 2010 10:07

Pár mojích skúseností, niečo som písal už aj v druhom vlákne.

Stock 1.21.405.2 - veľmi rýchla romka, vyladená super. Po nabití do 100% prestáva nabíjať. Možno sa to odzrkadlí na životnosti baterky. Napríklad lenovo a hp vo svojich lepších notebookoch majú podobný power management. Nabíjajú max do 95-97% a kým baterka neklesne pod 90% ďalej nedobíjajú. Mne osobne to nijak neprekáža, ale kto je zvyknutý že večer dá mobil nabiť a ráno má 100% aby nebol prekvapený.

Pays- ROM 1.9 - tiež by mala vychádzať z 1.21 avšak zdala sa mi pomalšia. Niekomu môže vyhovovať že už priamo obsahuje všetko k UV-OC, niektorí užívatelia sa však sťažujú že pri 1267Mhz nieje telefón úplne stabilný. Môžem potvrdiť že pri používaní necelý deň mi telefón raz vytuhol tak že pomohlo len vytiahnutie baterky. A to sa mi predtým za celý mesiac nestalo ani raz pri stock rom. Je mierne pozmenená grafika vrchnej lišty. Baterka sa zobrazuje v percentách, všetky spustené aplikácie zostávajú v hornej lište, takže pekne vidíte čo vám beží minimalizované v pozadí. Mne však baterku táto romka dosť žrala, hlavne v idle. Na xda písalo viac ľudí ohľadom slabej výdrže baterky.

MoDaCo r3.1: Táto rom tiež vychádza z 1.21. Je rovnako rýchla, baterka drží tiež rovnako. Zatiaľ sa mi pozdáva najviac.

Ešte jeden postreh: nikde inde okrem stock 1.21 sa mi v markete nezobrazí google earth.

Čo sa týka froya tak tam je to na mňa príliš skoro. HTC sence som si tak obľúbil, používam ho už od prvého touch flo 3d na diamonde, že už by som telefón bez neho nechcel. Takže budem musieť na froyo chvíľu počkať

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Diskuse - Custom/ Official (Eclair, Froyo) ROMs

Příspěvek od NeoPlex » čtv čer 03, 2010 10:16

máš pravdu ani v modaco 1.21 se nezobrazuje v marketu Google Earth, to je docela zvláštní. Jenom v oficiální romce.

Ten power managment u oficiální ROM 1.21 mě zarazil zezačátku a docela mi vadilo, že jsem měl ráno třeba jen 90% baterky, kolikrát nevím kdy budu v práci používat GPS a když nejsem plně dobitý, tak by to mohl být problém.

edit: nemůžu si pomoc, ale přijde mi ta Modaco ROM o něco málo pomalejší než oficiální 1.21... minimálně při livewallpapers mi to přijde znatelný. Jak kdyby to jádro běželo na 1.15 a ne 1.21

lc42
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: pon dub 12, 2010 9:34
Zařízení: HTC Desire

Diskuse - Custom/ Official (Eclair, Froyo) ROMs

Příspěvek od lc42 » pon čer 07, 2010 21:27

Je nekde presny seznam toho, co se zmenilo s tim novym OTA updatem pro Desire? Diky.
Jinak ja ten Google Earth v Marketu ani po updatu nemam (nebo jsem uplne slepy), kdyby nekdo dal QR kod, byl bych rad.

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Diskuse - Custom/ Official (Eclair, Froyo) ROMs

Příspěvek od NeoPlex » úte čer 08, 2010 8:21

já ho tam mám, ale nedělal jsem FOTA, nýbrž jsem flashoval ofiko rom uniklou na XDA

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Diskuse - Custom/ Official (Eclair, Froyo) ROMs

Příspěvek od NeoPlex » úte čer 08, 2010 8:27

hlavní je v BOOTLOADERu, ten z updatu FOTA není zatím možný ROOTnout, a pak to vypadá i na market, kde z updatu FOTA není možné z marketu instalovat GE.. zatím jsem jine odlišnosti nenašel

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Diskuse - Custom/ Official (Eclair, Froyo) ROMs

Příspěvek od Pavel Vlasák » úte čer 08, 2010 9:29

Myslíte si, že pokud jsem aktualizoval přes FOTA, že mi půjde flashnout RUU_Bravo_HTC_WWE_1.21.405.2_Radio_32.36.00.28U_4. 06.00.02_2_release_126984_signed :?:

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Diskuse - Custom/ Official (Eclair, Froyo) ROMs

Příspěvek od NeoPlex » úte čer 08, 2010 11:21

nejsem si jistý, mám pocit že spíš ne, protože RUU flash program pozná, že v zařízení už ta stejná ROMka je a nepustí tě dál... ale můžu se plést, toto jsem nezkoušel.

Uživatelský avatar
Gorr GrimWolf
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: úte dub 27, 2010 20:58
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Lety, Czech Republic

Diskuse - Custom/ Official (Eclair, Froyo) ROMs

Příspěvek od Gorr GrimWolf » čtv čer 10, 2010 12:17

Takže teď jsem právě ROOTnul svůj Desire, bylo to velice jednoduché, není potřeba ani Goldcard. Nahrál sem poslední Froyo ROM - Frost 0.7d a vše šlape krásně rychle. Jenom škoda pár chybek, ale dá se s nimi žít. Určitě se to bude rychle zlepšovat. Pro mě je to lepší než standartní ROM.

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Diskuse - Custom/ Official (Eclair, Froyo) ROMs

Příspěvek od Pavel Vlasák » čtv čer 10, 2010 12:26

To nás zajímá jak na to bez Gold Card?

Uživatelský avatar
Gorr GrimWolf
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: úte dub 27, 2010 20:58
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Lety, Czech Republic

Diskuse - Custom/ Official (Eclair, Froyo) ROMs

Příspěvek od Gorr GrimWolf » čtv čer 10, 2010 12:33

Výcházel sem z postupu na XDA. Je potřeba stáhnout si soubor podle verze vašeho Bootloaderu - http://forum.xda-developers.com/showpos ... ostcount=2" onclick="window.open(this.href);return false;

Goldcard není nutná, nicméně může se stát, že to bez ní nepůjde. Ale výjmečně, také je potřeba říct, že je to postup pouze pro nebrandované Desire. Tedy ne koupé u O2 a podobně. Pak je to již velice snadné, jen je potřeba mít dostatek místa na SD kartě, což jsem poprvé neměl (Má chyba, popletl sem si zfromátovanou kartu s plnou). Do příkazového řádku napíšete akorát dva příkazy a to je vše. Za pět, deset minut hotovo.

Někdo hlásí problémy s 64bitovým systémem. Já sem to dělal na Win 7 64x a vše proběhlo naprosto v pořádku.

// V odkazu je i návod, pokud by byl zájem stačí říct a rád ho přeložím pro ty, kteří si nejsou jisti angličtinou, nebo něco nechápou. Já sem byl taky vyplašenej, když sem ROOToval poprvé.

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Diskuse - Custom/ Official (Eclair, Froyo) ROMs

Příspěvek od NeoPlex » čtv čer 10, 2010 13:14

delal jsi ten postup ve WIN?

Uživatelský avatar
Gorr GrimWolf
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: úte dub 27, 2010 20:58
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Lety, Czech Republic

Diskuse - Custom/ Official (Eclair, Froyo) ROMs

Příspěvek od Gorr GrimWolf » čtv čer 10, 2010 13:47

Ano, ve Windows 7 64x - je tam ještě možnost to zkusit jinak přes speciální linux, ale do toho se mi jít nechtělo. Co sem ale četl, není problém to udělat z Mac OS X, ani z normálního Linuxu. Takže není třeba se bát. Vše proběhlo bez Goldcard.

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Diskuse - Custom/ Official (Eclair, Froyo) ROMs

Příspěvek od NeoPlex » čtv čer 10, 2010 13:54

mne to prave asi ceka, protoze blb jsem si vsechny karty udelal s ext partition a nejak se mi to nedari odstranit ani v linuxu pres GParted, porad dostavam nejakou chybu... tak to asi udelam tady pres tenhle postup. Jde pak v recovery menu normalne vytvaret ext. partition?

Uživatelský avatar
Gorr GrimWolf
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: úte dub 27, 2010 20:58
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Lety, Czech Republic

Diskuse - Custom/ Official (Eclair, Froyo) ROMs

Příspěvek od Gorr GrimWolf » čtv čer 10, 2010 13:58

Kvůli A2SD? Přiznám se, že nevím, protože jsem to nezkoušel. Nicméně, je to standartní recovery, takže myslím, že to půjde. Snad jsem tam i viděl možnost na tohle nastavení. Ale jak říkám, nezkoušel sem.

Jinak pár postřehů z Froyo - Funguje nádherně rychle, standartní aplikace jsou super, lepší než ty od HTC. Co jediné mě mrzí, jsou widgety (Ty od HTC mají něco do sebe) a prozatím nefungující synchronizace s Facebookem. Občas zlobí dioda a stále nefunguje nahrávání videa. Kamera jinak normálně běží.

Ale použitelné je to naprosto normálně, ještě otestuji výdrž baterky.

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Diskuse - Custom/ Official (Eclair, Froyo) ROMs

Příspěvek od Pavel Vlasák » čtv čer 10, 2010 14:04

Docela by mě zajímala výdrž baterie, jestli budeš pozorovat nějakou změnu. Písni to sem..

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Diskuse - Custom/ Official (Eclair, Froyo) ROMs

Příspěvek od NeoPlex » čtv čer 10, 2010 18:34

DeFrost je pro mě stále dost nedodělaná rom, je to tím, že je to portovaná ROM a dost jsem si navykl na Sense. Používal jsem Modaco, ale ta mi přišla pomalejší než ofiko, tak jsem zase zpět na ofiko :)

Uživatelský avatar
Gorr GrimWolf
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: úte dub 27, 2010 20:58
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Lety, Czech Republic

Diskuse - Custom/ Official (Eclair, Froyo) ROMs

Příspěvek od Gorr GrimWolf » čtv čer 10, 2010 19:26

Je dost nedodělaná, ale používat už se dá. Já měl se Sense problémy. Nepřišel jsem mu na chuť, speciálně tedy těm programům, přišli mi dost těžkopádné. Pravda, takový kalendář byl od HTC lepší. A widgety, proboha proč android ve stock verzi nic nemá? Vždyt je to strašný a ten vzhled?

Mimochodem k baterce. Žere to baterku rychleji. Opravdu je to spíš zatím na hraní. Ale dá se to snést.

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Diskuse - Custom/ Official (Eclair, Froyo) ROMs

Příspěvek od NeoPlex » pát čer 11, 2010 9:35

tak potvrzuji, že se mi ted na mém nebrandovném Desire povedl ROOT bez gold card (ale fakt je, že jsem na foru už viděl jednoho človeka co mu to nešlo, ale jestli udělal něco špatně to nevím). ROOT mám už podruhé :) jsem si předtím hodil zpět ofiko a pak sem přišel na to,že když je SD napartované, tak z něho nejde udělat GC, ve Fedore mi to nešlo taky, tak až ted s tímhle Rootem jsem si vše mohl zpět napartovat jak jsem chtěl :)

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Diskuse - Custom/ Official (Eclair, Froyo) ROMs

Příspěvek od Pavel Vlasák » pát čer 11, 2010 9:52

Koukal jsem, že na XDAčku je rootnutá nejnovější oficiální HTC ROM [ROM] Desire HTC WWE 1.21.40 NoRadio NoHBoot Rooted Signed. Ta mě docela láká, ta bude asi můj první pokus. Myslíte si někdo, že je nějaký důvod proč bych ji neměl zkusit?

Odpovědět

Zpět na „HTC Desire“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti