Co vám vadí nebo chybí na HTC Desire?

Diskuze o komunikátoru HTC Desire (Nexus One)
Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od NeoPlex » čtv čer 03, 2010 8:14

njn tak to vypadá že jsem taky ROOT :) :) ale že jsem se zapotil docela.. každej druhej krok u mě vypadal jinak než bylo v návodu :) založím nějaký nový topic ohledně romek, taktování atd.. a tady to pak promáznu at je tu pořádek. Jinak A2SD je takove poloviční... něco se hodí na kartu něco ne.. třeba gameloft hry jdou jen do tel, ale tak mám cca 100mb aplikací a z tel zmizelo 35mb interní paměti

K_O
nováček
nováček
Příspěvky: 47
Registrován: čtv kvě 29, 2008 6:40

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od K_O » čtv čer 03, 2010 8:20

ja som pri roote tiež postupoval podľa návodu od bigisa a každý druhý krok bol iný, ale tak nakoniec sa to podarilo :)

A k téme. Na desire mi už v podstate nechýba nič. Po tom čo som vyčerpal trial na všetky navigácie som sa rozhodol pre CoPilot (oproti sygic sa mi zdá že hľadá lepšie trasy a hlavne tie farby navigácie sygic sú odporné). Aplikácia Locale ma veľmi potešila, automatické spušťanie wifi podľa zadanej lokality, prepínanie režimov atď. Toto by už mohol ale vedieť aj systém zase zložitá aplikácia to nieje. Rýchlosť telefónu mi príde stále úžasná hlavne keď na chvíľu používam nejaký druhý, dokonca aj iphone 3G mi príde ako zamrznutý, o touch diamonde radšej ani nehovorím. Jediný výtku mám k spracovaniu, keď zadný kryt nelícuje úplne, ale to je len drobnosť. Ani tie tlačítka hlasitosti mi nejak neprekážajú. Škoda že je potrebné Rootnuť telefón aby bolo možné inštalovať aplikácie na kartu, odblokovať market, wifi thetering atď. Skúsenejšiemu užívateľovi to nevadí (maximálne mu to spôsobí starosti v prípade reklamácie), ale verím že je množstvo ľudí, ktorých to môže odradiť.

Lukas3k
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: pon kvě 24, 2010 13:27
Zařízení: SE P1i, maybe HTC desire

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od Lukas3k » čtv čer 03, 2010 20:30

Tak mě na mém (jinak dokonalém) desire vadí: lehce nedoléhající zadní kryt u jacku (přesně tam mám opřenej ukazováček při ovládání :-D), to že se dá telefon odemknnout jen horním tlačítkem- uvítal bych ještě třeba tlačítko Home,protože takle musím pořád čachrovat s telefonem v ruce, potom bych uvítal tlačítko "znaky" u klávesnice (hlavně té na šířku) vlevo a ne vpravo (jinou klávesnici nechci, zkoušel jsem), hodně mi chybí podpora divx filmů ale jinak ten stroj zbožňuju. Je prostě geniální, jen sem teď udělal update tak čeká co se první pose.e :-D

Uživatelský avatar
Dawik
nováček
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: stř kvě 05, 2010 22:59
Zařízení: HTC Desire

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od Dawik » pát čer 04, 2010 20:11

Tak, padlo tu hodně o tom, že mobil přestal vibrovat na smsky. Aspoň u mě jsem našel řešení.
Na vině byla aplikace AudioManager, kterou jsem sice otevřel jen jednou a nějak více nevyužíval, ale i to stačilo k tomu, aby se tam u Alerts Volume odznačilo políčko "vibrate".

Pakliže máte stejný problém a máte tuto aplikaci, hledejte tam.. jestli je to někde jinde tak bohužel poradit nemůžu.. Každopádně to bylo "triviální" jen to člověka napadnout :)

Uživatelský avatar
Nyny
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 240
Registrován: ned pro 28, 2008 13:07
Zařízení: Lumia
Bydliště: Havlíčkův Brod

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od Nyny » pát čer 04, 2010 21:31

Bubla-cz píše:Po 14ti dnech co jsem stastnym majitelem Desire musim rict ze se mezi nami vytvoril asi citovy vztah :P .
Ale jako kazdy strojek ma svoje musky. Me by zajimalo co vam na nem vadi nabo vam v nem schazi.

u me to je ...
1) HW tlacitka ovladani hlasitosti (ty me teda neskutecne toci) zmacknu je snad pokazde kdy ho beru do ruky.
(myslim jako telefon :tlem: )

2) Nemoznost buzeni pri vypnutem telefonu (jak uz mi tu nekdo napsal ze se da pouzit profil "letadlo" ale to neresi
nutnost aspon trochu dobit bateii pred spanim tzv. pro zichr .)

3) Nemoznost nahravani hovoru ( na to sem nasel nejake aplikace nicmene ani jedna neni pouzitelna...temer nic neni
slyset.

treba mi HTC nadeli darecek v podobe ugrade 2.2 neco z toho mi tam prida.... :roll:
Chtel bych se zeptat, zda se podarilo bod 3 nejak vyresit, nebo je to stale problem?

prague77
nováček
nováček
Příspěvky: 40
Registrován: stř úno 06, 2008 8:43

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od prague77 » pát čer 04, 2010 21:40

me vadi to, ze se mi po delsi pauze vyonutych dat (jako treba noc) nezapne "mobilni sit", internet...
musim bud telefon prepnout do modu letadlo a zpet, nebo alespon supnout sem a tam z gsm/WCDMA na neco jineho a zpet.
nekde se to tu resilo, nejakym lidem to prestalo delat casem, me se to deje furt (jsem u O2)

jinak parada

Bubla-cz
nováček
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: pon kvě 17, 2010 13:51
Zařízení: HTC Desire

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od Bubla-cz » sob čer 05, 2010 7:31

Nyny píše: Chtel bych se zeptat, zda se podarilo bod 3 nejak vyresit, nebo je to stale problem?
bohuzel nevyreseno
telefon to neumi a stavajici aplikace k tomu urcene jsou nepouzitelne, :x

blackman_82
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 55
Registrován: pon pro 01, 2008 16:31
Zařízení: HTC Desire

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od blackman_82 » sob čer 05, 2010 10:13

Teď mě napadla další věc co mi vadí nebo jsem lama a nepřišel jsem na to ... ;o) Nejde pro jednu upomínku v kalendáři dát rovnou volbu jak pc sync tak rovnou i kalendář google. Je "nejspíš" zapotřebí upomínku uložit 2x, jedonu jako pc sync a podruhé jako google kalendář. Ale to je spíš chyba androida než desire no ... ;o)

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od Pavel Vlasák » sob čer 05, 2010 11:36

Co mě opravdu během 20hodin používání zatím vadí je, že nefunguje synchronizace kontaktů s účtem Gmail. Tedy nové kontakty se synchronizují, ale ty přenesené z jiného telefonu do Desire server nevidí.

-- doplnění předchozího příspěvku (ned čer 06, 2010 0:03) --

Tak jsem se zděsil. Dnes jsem v praxi zjistil, že Desire neumí WiFi Ad-hoc. Čekal jsem všechno, ale tohle ne.. Chutě na nějaké síťové služby si můžu nechat jen zajít. Je to nečekané a nevídané. To jste se lidi s tímhle problémem ještě nesetkali? K čemu Androida používáte?

-- doplnění předchozího příspěvku (ned čer 06, 2010 11:55) --

Řada lidí tu má nebo měla potíže se synchronizací kontaktu se serverem Googlu. Stejně jsem na tom byl i já. Jenomže tyto potíže nejsou chybou, ale vlastností telefonního seznamu. K synchronizaci kontaktů dochází pouze u kontaktů, které mají nastaven typ kontaktu jako Google nikoliv Telefon.

-- doplnění předchozího příspěvku (ned čer 06, 2010 11:56) --

Další věcí, která mi vadí je nemožnost nastavit synchronizaci emailu pouze v nějakém určeném čase.

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od NeoPlex » ned čer 06, 2010 14:05

ano telefon neumí najít wifi hot spot, vytvořený např. notebookem tzv. sít AD-hoc, AD-hoc je původně vymyšlená jen jako dočasná sít mezi počítači, takže jsem tuhle podporu od Androidu ani nečekal. Je možné, že WM jako výrobek od MS tohle zvládá, ale to jsem nezkoušel.

co tím myslíš "K synchronizaci kontaktů dochází pouze u kontaktů, které mají nastaven typ kontaktu jako Google nikoliv Telefon." ? Kde v nastavení se dá nastavit, aby byl kontakt "google" ? Co se týká mě, tak všechny kontakty co jsem do tel kdykoliv vložil, tak se synchronizovaly... vyjímku samožrejmě tvoří facebook kontakt, ale zase se dá normální kontakt s FCB provázat.

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od Pavel Vlasák » ned čer 06, 2010 14:32

V bezdrátové síti typu Ad-Hoc není přítomen žádný Hot Spot a nevím jestli bych to definoval jako dočasnou síť mezi dvěma počítači. V nynějším stavu lze více méně WiFi použít pouze pro přístup na internet. Pokud tu někdo aktivně používá Androida a připojuje k sobě různá mobilní zařízení, ať se jedná o chytré telefony nebo notebooky, je odkázán na Ad-Hoc síť. Protože tato zařízení neumějí v téměř 100% zastoupení vytvářet aktivní přístupový bod. Wifi má dejme tomu tři základní režimy. Ad-Hoc - přímé připojení dvou zařízení, Managed - zařízení se dokáže připojit pouze k aktivnímu přístupovému bodu "Android" a Master - zařízení s režimem vytvoření aktivního přístupového bodu. iPhone neznám, ale jinak všechna zařízení s WM, Symbian dokáží vytvořit Ad-Hoc síť.

Prostě já se teď nepřipojím k žádnému notebooku ani jinému chytrému telefonu a nikdo se nepřipojí ke mě. :(

V příští verzi OS má být dostupný WiFi Tethering což je vytvoření jakého si aktivního přístupového bodu, ale obávám se, že to bude opět omezeno pouze na připojení k internetu i když tu nějaká neděje je.


Když si otevřeš nějaký kontakt, tak vpravo nahoře vedle jména máš napsáno Google, což znamená že jsi vytvořil kontakt patřící tvému Google účtu a pokud jsi jej vytvořil v telefonu. Znamená to, že i tak patří k tvému Gmail účtu a pouze kontakty s označením Google jsou synchronizovány s tvým Gmail účtem. Pokud v rohu najdeme u kontaktu napsáno "Telefon" znamená to, že tento kontakt je pouze lokální a patří jen telefonu a nebude nikdy při žádné synchronizaci synchronizován s Gmail účtem. To zda se bude jednat o Google nebo Telefon kontakt si můžeš zvolit pouze při vytvoření nového kontaktu. Nikde jsem nepřišel na to jak již vytvořený kontakt změnit na druhý typ, ale pokud si v telefonním seznamu vyfiltrujeme pouze kontakty telefonu a necháme je exportovat na SD kartu, můžeme je pak importovat do druhého typu kontaktu. Takže tímto způsobem můžeš převést kontakty typu Telefon na kontakty typu Google.

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od NeoPlex » ned čer 06, 2010 14:45

a z jakého důvodu se potřebuješ připojovat k zařízení přes AD-hoc ? Myslíš právě kvůli tetheringu? Android umí v základu sdílet připojení jen přes USB a synchronizace přes HTC sync mi přijde zbytečná, když je omezená a vše jde udělat stejně přes google. Mimo jiné tethering funguje i na Androidu 2.1, ale musíš být ROOT... já ho mám, ale nepoužívám ho, protože mám FUP na mobilním internetu.

joo tohle myslíš, jedinou nevýhodu vidím, že to neumí používat kontakty ze simky, ale myslím že je hlavní, že google si dokáže vytáhnout kontakty z Outlooku, respektivě v mém případě si to vytáhlo všechny me kontakty právě přes pc a tak ty na sim už nepotřebuju a funkci při ukládání dávám rovnou google, protože není důvod přiřazovat "telefoní kontakt"

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od Pavel Vlasák » ned čer 06, 2010 14:50

Telefonní kontakty jsou v pořádku, je to propracovanější než jsem si myslel, jenom to chtělo kapku pochopit. Síť AD-Hoc potřebuji k přenášení velkých souborů z jednoho zařízení do druhého bez aktivního přístupového bodu.

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od NeoPlex » ned čer 06, 2010 14:55

jak jsem psal v druhém topicu není ryhlejší a jednodužší kabel? :)

Uživatelský avatar
Nyny
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 240
Registrován: ned pro 28, 2008 13:07
Zařízení: Lumia
Bydliště: Havlíčkův Brod

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od Nyny » pon čer 07, 2010 14:49

Bubla-cz píše:
Nyny píše: Chtel bych se zeptat, zda se podarilo bod 3 nejak vyresit, nebo je to stale problem?
bohuzel nevyreseno
telefon to neumi a stavajici aplikace k tomu urcene jsou nepouzitelne, :x
Tak to je pak spatny :-( A nevis, jestli nektery z novejsich HTC s WM to umi? Co jsem procital diskuze, tak nekdo rika, ze ano, nekdo zase, ze ne.

Kuzelka
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: pon čer 07, 2010 16:38
Zařízení: HTC Desire
Kontaktovat uživatele:

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od Kuzelka » pon čer 07, 2010 16:42

Ahoj chlapi!
Poridil jsem si HTC Desire a krom baterky bych nemel zadnou velkou vytku, kdyz budu detailista, par malickosti bych k tomu prihodil, to co me vsak momentalne nejvci sejri je zasilani SMS.

Nainstaloval jsem si sice Kubokovic sms portal, ale ten kvuli nekterym telefonnim formatum (ktere nebere) nevyuzivam pravidelne, stejne tak kvuli omezene kapacite znaku.

Problem je bohuzel v tom, ze Desire neukazuje pri psani zpravy pocet napsanych/zbyvajicich znaku a co hur, pri zprave delsi nez cca 2-3sms automaticky prejde na MMS (ktera v mem pripade NENI LEVNEJSI VARIANTOU ani pri takovem poctu). Vite nekdo jak tuto fci zablokovat (pisu sms bez diakritiky). Pripadne pozuzivate nejaky dobry sms klient?

Diky za tipy a omlouvam se pokud se opakuji, zkousel jsem trochu filtrovat dotazy na sms, ale nenasel jsem tu muj konkretni problem.

kontakt: PM / ICQ 39308135

Diky a hezky den!

PS: uz nekdo videl nejake schopne obaly na Desire?

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od NeoPlex » pon čer 07, 2010 17:26

jaktože neukazuje? mně ukazuje.. vždy když zbývá pár znaků tak nad tlačítkem odeslat (v landscape režimu to je pak v pravém horním rohu) zobrazuje počet znaků, když se dostanu přes počet 160 a jedu druhou sms, tak ukazuje znaky už pořád a / počet sms. A ted jsem zkoušel dlouhou sms a i na 4. sms to pořád byla sms. přesně mi to ukazovalo 130/4 (ze 4. sms zbýva ještě 130 znaků). Mám nebrandovaný Desire, jestli máš taky tak sis to dost možná právě narušil tím programem kubokovic.... zkus hard reset a nic na sms neinstaluj a uvidíš...

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od Pavel Vlasák » pon čer 07, 2010 17:55

Me to take nepocita znaky. Defaultni system je nepocita. Asi jsi neco doinstaloval.

Sir Sprice
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 275
Registrován: ned kvě 16, 2010 14:02
Zařízení: Samsung Galaxy Note III

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od Sir Sprice » pon čer 07, 2010 20:30

uf s těma mmskama jsem se fakt lekl, já píšu delší smsky a chodí to jako smsky.. :)

Uživatelský avatar
Peatreas
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: ned led 11, 2009 2:31
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od Peatreas » pon čer 07, 2010 21:11

Mere Cypher píše:Me to take nepocita znaky. Defaultni system je nepocita. Asi jsi neco doinstaloval.
Ale bacha, neukazuje je od začátku, ale až při napsaní cca 150 znaků se objeví. Mě ukazuje, a stoprocentně jsem nic nedoinstalovával ohledně SMS. Mám nebrandovaný tel.

Odpovědět

Zpět na „HTC Desire“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti