Co vám vadí nebo chybí na HTC Desire?

Diskuze o komunikátoru HTC Desire (Nexus One)
Crashdown
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: stř kvě 12, 2010 0:15
Zařízení: HTC Desire

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od Crashdown » sob kvě 29, 2010 21:20

nejseš sám, trackbal mám taky posunutej do prava a prosvítá a kryt mě taky vrže, nalepil sem si kus izolepy na tu horní packu, tam kde se oddělává kryt tam mě to vrzalo, hodil sem na tu packu trochu izolepy a je to, drží a nic nevrže

Uživatelský avatar
Stano
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 102
Registrován: čtv srp 13, 2009 11:35
Zařízení: HTC Desire

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od Stano » sob kvě 29, 2010 21:35

dal by sa do Desire hodiť WM ?

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od NeoPlex » sob kvě 29, 2010 23:53

No stari simky na to urcite muze mit vliv! Mel jsem driv taky hodne starou od T-mob a mel jsem na ni velky problem s datama... musel jsem si nechat prehrat cislo na novou simku, aby mi na ni vse zacalo chodit spravne, dokonce jsem to mel i potvrzene primo od T-mob, ze to bylo starou simkou. Ted mam O2 a vse slape bez problemu, nikdy mi nevypad signal uplne, krom mist, kde fakt neni:) a 3G sit ma x krat rychlejsi nez ostatni operatori...

Stano: nedal, pochybuju o tom, ze by nekdo chtel prznit takhle dobry zarizeni windowsama... mozna nekdo udela portaci az budou WP7

rad3g
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: sob bře 13, 2010 8:44
Zařízení: Samsung OmniaPro

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od rad3g » ned kvě 30, 2010 9:18

Jako dlouholetý uživatel systémů s WM, jsem ze svého prvního Androidu hodně nadšený, ale pár věcí mi trochu vadí :

a) kalendář, nedosahuje kvality WM kalendáře. Příklad : opakované události typu - každý x-tý pracovní den v měsíci to vůbec neumí a po synchro s exchangem se takové události objeví na každém dnu v měsíci (ale dá se to přežít a skousnout a obejít)
b) opět kalendář neumožňuje odložit notifikaci a zvolit za jak dlouhou dobu se má znovu připomenout (nebo nevím jak na to)
c) foto u kontaktů se nesynchlo s exchangem. Při pokusu o nové přiřazení fotky sice již ano ale v příšerně malém rozlišení
d) chybí synchronizace úkolů s exchangem (používám úkoly pro poznámky). Obejít se dá nahráním úkolů na gmail a synchronizovat pomocí gTasks
e) baterka by mohla více vydržet, ale dá se to

Jinak, musím říct, velice intuitivní, příjemný a rychlý systém, řekl bych až návykový :-)

Redeemer
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: pát kvě 28, 2010 18:36
Zařízení: HTC Desire

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od Redeemer » ned kvě 30, 2010 9:36

a) kalendář, nedosahuje kvality WM kalendáře. Příklad : opakované události typu - každý x-tý pracovní den v měsíci to vůbec neumí

- umi

b) opět kalendář neumožňuje odložit notifikaci a zvolit za jak dlouhou dobu se má znovu připomenout

- to za jakou domu myslim ze nejde.. ale odlozit jde, pripomene se za 5min (mozna se to odviji od toho jakou dobu pred stanovenym casem se to pripomene - treba 5min nebo 10 .. atd) - ze se to automaticky i ozve po te dobe i po odlozeni..

e) jn ale vem vpotaz ze takovej notebook je tuhej za 3h :) takze kdyz si vemes ze to ma 1ghz procak, 512mb ram, celkem velkej amoled displej, pouzivas wifi, celkem dost volas, hodne pises a hodne instalujes a stahujes (viz ja) tak to mas tak na den, coz neni tak hrozny kazdy den vecer nabijet nebo rano

- btw zkus si prostrachat trochu market.. mozna tam najdes lepsi kalendar, ale ja jsem s timhle naprosto spokojenej.. navic myslim ze mel HTC puvodne 2 kalendare.. jeden androidackej a jeden od HTC sync, ja pouzivam ten od sync, jinej teda uz ted nemuzu jelikoz sem si nahral novej ROM a tamten mi zmizel..

Tuna
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: úte kvě 25, 2010 10:46
Zařízení: HTC Desire

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od Tuna » ned kvě 30, 2010 9:58

ifco píše:Nainstalujte si Handcent SMS a tam si mozete nastavit aj ake vibracie chcete na SMS.
Mna stve hlavne tlacitka na hlasitost. Takmer vzdy ich stlacim. Ine vyhrady nemam :-)
Handcent nepomohl. Navíc mi včera dost zpomaleně chodil, tak jsem se nastval a odinstaloval ho.

Edit: Hard reset pomohl.

rad3g
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: sob bře 13, 2010 8:44
Zařízení: Samsung OmniaPro

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od rad3g » ned kvě 30, 2010 14:52

Redeemer píše:a) kalendář, nedosahuje kvality WM kalendáře. Příklad : opakované události typu - každý x-tý pracovní den v měsíci to vůbec neumí

- umi
To se mi právě nepodařilo najít. Připomínám že se mi jedná o x-tý PRACOVNÍ den v měsíci.
Redeemer píše:b) opět kalendář neumožňuje odložit notifikaci a zvolit za jak dlouhou dobu se má znovu připomenout

- to za jakou domu myslim ze nejde.. ale odlozit jde, pripomene se za 5min (mozna se to odviji od toho jakou dobu pred stanovenym casem se to pripomene - treba 5min nebo 10 .. atd) - ze se to automaticky i ozve po te dobe i po odlozeni..
Ano o to se mi jedná : odložit čas notifikace o volitelnou prodlevu (5, 10, 15, 30 min, 6, 12 h, 1, 2 dny)
Redeemer píše: - btw zkus si prostrachat trochu market.. mozna tam najdes lepsi kalendar, ale ja jsem s timhle naprosto spokojenej.. navic myslim ze mel HTC puvodne 2 kalendare.. jeden androidackej a jeden od HTC sync, ja pouzivam ten od sync, jinej teda uz ted nemuzu jelikoz sem si nahral novej ROM a tamten mi zmizel..
Taky jsem víceméně spokojenej. Jsou to jenom drobné vady, převládají jednoznačně pozitiva a ....

Redeemer
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: pát kvě 28, 2010 18:36
Zařízení: HTC Desire

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od Redeemer » ned kvě 30, 2010 21:07

s tim kalendarem mas pravdu .. ja ho dost vyuzivam ale ne az tak do hloubky, staci mi nastavit kdy kde a co + ev opakovani kazdy den nebo kazdy ctvrtek apod nebo pripomenout tyden pred, den pred, 30min pred atd...
to odsouvani notifikace kdyz uz probiha by bylo dle me celkem zdrzeni.. takhle mas nahoru/dolu a nemusis klikat na dalsi moznosti, nicmene by nebylo od skody mit moznost si to nastavit, aby se te to treba ptalo na jak dlouho .. ale tak kdo vi co nam prinese napr. android 2.2 krom rychlosti a doladeni systemu:)

-- doplnění předchozího příspěvku (pon kvě 31, 2010 7:46) --

hele tak sem nasel rano jednu vec co se tyka toho kalendare/budiku... kdyz mas upominku/budik a prave zvoni tak si vybrat nemuzes za jak dlouho se to ma znova pripomenout ale muzes si nastavit primarne jestli chces aby se ti vsechny budiky nebo v kalendari upominky odkladali za 5, 10 .. atd az hodiny..

Uživatelský avatar
Gorr GrimWolf
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: úte dub 27, 2010 20:58
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Lety, Czech Republic

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od Gorr GrimWolf » pon kvě 31, 2010 14:35

Špatně umístená kolébka hlasitosti- neustále s ní omylem manipuluji. Horní tlačítko pro zapínání a vypínání dispeje, hlavně když tlačím mobil do kapsy, častokrát ho stisknu. Místo trackpadu mohla být sexy kulička, ale to bych odpustil, hlavně tam něco je. A to je asi všechno, ze softwaru bych ocenil menší počet aplikací, rád bych si nahrál jen opravdu to co potřebuji, nikoli co je mi nuceno.

blackman_82
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 55
Registrován: pon pro 01, 2008 16:31
Zařízení: HTC Desire

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od blackman_82 » stř čer 02, 2010 6:51

já bych prohodil tlačítka OK a tísňové volání ;o) Věčně při zadávání PINu volám na tísňovou linku :o) No pak asi největší problém vidím v ukládání app pouze do paměti tel.

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od NeoPlex » stř čer 02, 2010 7:54

ja nevim posledni dobou se porad trapim s nabijenim... vecer dam nabit, rano vytahnu a mam 93% nebo +- podobne cislo.. kdyz chci 100% musim tel. jeste tel odpojit a znova pripojit a chvili nechat... mate nekdo podobny problem? Prijde mi to jako chyba te nove romky 1.21... Telefon se podle me uz nekdy v pulce noci plne nabije a po dobiti a asi zacne rovnou vybijet a nabijecka ho nedrzi na plne hodnote.. a do rana si to vezme ty procenta co rano chybi.. nic jineho me nenapada. Zaznamenal nekdo stejny problem? Nejvic me zajima nazor lidi co maji novejsi oficialni romku. Diky

K_O
nováček
nováček
Příspěvky: 47
Registrován: čtv kvě 29, 2008 6:40

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od K_O » stř čer 02, 2010 9:03

NeoPlex: mal som to podobné ale moc ma to netrápilo. Teraz som prešiel na custom rom Pays a tá tento problém nemala. Avšak pri idle sa strašne vybíja baterka (tak 7% za hodinu), takže je pre mňa nepoužiteľná, práve flashujem modaco, kde ľudia píšu veľkú spokojnosť s výdržou baterky tak snáď. Všetky rom by mali vychádzať s 1.21.xxx

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od NeoPlex » stř čer 02, 2010 9:20

no taky si myslim, ze nejvetsi roli v tom hraje prave ta nova romka.. do te doby to fungovalo normalne. No zkusim chvilku pockat jestli se nevyloupne nejaka zajimava 2.2 a nebo tam taky mozna hodim tu Modaco od Paula. Asi zkousis tu r3.1 ze?

K_O
nováček
nováček
Příspěvky: 47
Registrován: čtv kvě 29, 2008 6:40

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od K_O » stř čer 02, 2010 9:47

hej práve som nahodil tú R3.1.
Tá Pays 1.9 nebola zlá, ale zdala sa mi mierne pomalšia ako stock 1.21.xxx, tá baterka v idle ma štvala, keďže vybíjala telefón skoro tak ako keby som na ňom niečo robil. Inak čo sa týka výdrže pri práci tak tá bola rovnaká. Takže mám podozrenie že aj v idle stave niečo robil. A raz sa mi stalo že mi mobil zamrzol, čo sa mi stalo prvý krát po mesiaci a len po 12-tich hodinách používania Pays ROM, takže som sa rozhodol skúsiť ešte modaco. Zatiaľ vyzerá byť svižnejšia (presne ako 1.21 stock), uvidíme ako na tom bude s výdržou a hádam už prečkám na nejakú froyo.

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od NeoPlex » stř čer 02, 2010 18:46

modaco jen lehce upravuje klasicke stock rom ze? takze by mela byt tahle rom v cestine??

K_O
nováček
nováček
Příspěvky: 47
Registrován: čtv kvě 29, 2008 6:40

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od K_O » stř čer 02, 2010 19:54

aj tá Pays je v češtine. Modaco je v podstate len 1.21 so superadministrátorskými právami A2SD+ (dá sa samozrejme stiahnuť aj bez toho) a ďalším softwarom. Zatiaľ vyzerá veľmi sľubne. Rýchlostne presne ako 1.21 stock a výdržou by som povedal minimálne rovnaká. Ešte som nemal možnosť overiť ako je to s tým nabíjaním. Zajtra ráno keď ho vytiahnem z nabíjačky dám vedieť.

Inak možno by bolo dobré vytvoriť samostatné vlákno pre custom ROM. Už je ich celkom dosť a teraz keď začnu vychádzať použiteľné Froyo rom myslím že tu bude podobných dotazov viac. Tak ak by sa to niekomu dalo celé presunúť do nového threadu nebude to zlé.

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od NeoPlex » stř čer 02, 2010 20:51

nejak se to tu pak srovna, kazdopadne se chci jeste zeptat kolik volne interni pameti mas po te posledni modaco romce? ja mam jen 75,60mb... a kdyz chci pustit superuser, tak je to jen cerne a nic program nedela..

K_O
nováček
nováček
Příspěvky: 47
Registrován: čtv kvě 29, 2008 6:40

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od K_O » stř čer 02, 2010 21:31

čisto po nainštalovaní ROM mám ešte 137MB voľnej internej pamäte. Po tom ako som nainštaloval všetky aplikácie, asi 80 z toho 3 hry (asphalt5, lets golf, assasins creed) navigácia CoPilot a množstvo iných prkotín mi ostalo ešte 90MB voľného. Hlavne tie hry si zaberú dosť miesta v telefóne. Včera som si kúpil aj Locale tak som si myslel že možno práve tá aplikácia spôsobovala problémy s míňaním batérie v idle. Ale dnes na modaco nieje problém.

Ešte pri Pays 1.9 bolo tiež 133MB voľného po inštalácií. Ale keď som nahodil tie isté app ako dnes na modaco tak mi ostalo len 60MB voľného. Takže asi ani tie A2SD+ niesú v jednotlivých ROM rovnaké.

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od NeoPlex » stř čer 02, 2010 22:15

uz je to ok.. ale co ta app superuser? funguje ti nejak? nebo mas taky po spusteni jen cernou obrazovku?

K_O
nováček
nováček
Příspěvky: 47
Registrován: čtv kvě 29, 2008 6:40

Co vam vadi nebo chybi na desire

Příspěvek od K_O » čtv čer 03, 2010 6:51

podľa mňa tá app len zobrazuje, ktoré applikácie zrovna bežia ako superuser.Čiže keď si pustím napríklad wifi tethering, alebo market enabler tak ich tam vidím. Inak to mám len čierne. Baterka ráno vybraná z kolísky a 100%

Odpovědět

Zpět na „HTC Desire“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti