Problém s Wi-Fi

Diskuze o komunikátoru HTC Desire (Nexus One)
Odpovědět
emcemirek
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pát kvě 14, 2010 6:29
Zařízení: HTC Desire

Problém s Wi-Fi

Příspěvek od emcemirek » pát kvě 14, 2010 6:45

Zdravím všechny,
telefon mám od středy a včera sem příšel na malý problém. Wi-Fi mi hlásí připojeno (WPA-PSK2), max. signál, ale načítání většiny stránek je hodně pomalý (někdy více jak minutu) a v polovině případů se objeví chyba v připojení a stránka nebo např. android market se nezobrazí vůbec a musím dávat opakovat akci. Internet na noťasu ale jede normálně a při přepojení na mobilní data je taky vše OK. Mám pocit, že ze začátku to nedělalo, ale teď si s tím vůbec nevím rady. Zatím nemám možnost vyzkoušet nějakou jinou síť než mám doma, tak mě napadlo, zda se někomu nestalo něco podobného, nebo třeba není potřeba něco nějak specificky nastavit. Nemají na to vliv např. aplikace na správu multitaskingu nebo počítání dat? Ve fóru sem toto téma zatím nenašel, tak budu rád za každou pomoc. Předem moc díky :wink:

Uživatelský avatar
DJHalos
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: stř dub 14, 2010 8:25
Zařízení: HTC Legend
Bydliště: Havirov

Problém s Wi-Fi

Příspěvek od DJHalos » pát kvě 14, 2010 13:09

clovece tohle mi delalo taky a pak sem zjistil ze se bije pridelena IP ... sem si to nastavil v routeru a uz vse ok

Hotdog
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: pát bře 26, 2010 8:50
Zařízení: HTC Desire

Problém s Wi-Fi

Příspěvek od Hotdog » pon kvě 17, 2010 19:59

Mě se na některých wifi sítích stává, že se mobil po nějaké době nečinnosti od wifi jakoby odpojí (přesto, že se tváří připojeně a s max. signálem).
Myslím, že to bude způsobeno nějakým divným routerem nebo prostě jeho nastavením, sice jsem to zkoušel poladit, ale pořád to není úplně v pořádku.

Chtělo by to zkusti asi i na jiné síti. Mě to blbe asi jen doma.

Uživatelský avatar
jenda89
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 106
Registrován: úte kvě 18, 2010 21:59
Zařízení: htc desire

Problém s Wi-Fi

Příspěvek od jenda89 » úte kvě 18, 2010 22:07

zdravím,mám obdobný problém,na domácí wifi se mi ukazuje "získávání IP adresy ze sítě internet" a po chvíli "připojení se nezdařilo".Každý notebook stím nikdy neměl problémy a teď můj nový HTC Desire(který sem mimochodem koupil az v sedmé prodejně v Praze protože všude byl vyprodaný) se nemůže připojit,prosím byl bych vděčný za každou radu
EDIT: problem byl v zabezpeceni moji wifi,htc desire nezvladal takove sifrovani

Uživatelský avatar
amirinda
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 120
Registrován: pon črc 19, 2010 13:41
Zařízení: HTC Evo 3D
Kontaktovat uživatele:

Problém s Wi-Fi

Příspěvek od amirinda » pát srp 06, 2010 9:35

nevíte někdo jestli se při připojení přes WIFI dá někde nastavit Proxy?

lc42
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: pon dub 12, 2010 9:34
Zařízení: HTC Desire

Problém s Wi-Fi

Příspěvek od lc42 » pon srp 09, 2010 8:10

Zjistil jsem, ze mam podobny problem. Jsem pripojen na domaci sifrovane wifi. Po zapnuti telefonu je vse ok, ale treba za hodinu, kdyz chci aktualizovat rekneme pocasi, uz mi to pise, ze nejsem na wifi (i kdyz ikonka sviti) a musim wifi vypnout a zapnout (teda spis by stacilo pripojit odpojit, ale kdo ma to 20mistne heslo zadavat?).

Jsem si prakticky jisty, ze to je nastavenim routeru a nejakym tim time-outem. Jenze za boha nemuzu na routeru zadne time-out nastaveni najit.

Resili jste nekdo uspesne tento problem? Pro info - modem/router je klasicky O Zyxel 660 T3.
Diky.

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Problém s Wi-Fi

Příspěvek od Pavel Vlasák » pon srp 09, 2010 9:13

amirinda píše:nevíte někdo jestli se při připojení přes WIFI dá někde nastavit Proxy?
Ne.

amertak
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: sob črc 10, 2010 17:18
Zařízení: HTC Desire

Problém s Wi-Fi

Příspěvek od amertak » stř srp 11, 2010 14:11

Já mam za to že když dám nastavení wifi -> menu -> advanced tak je tam nápis na nastavení Proxy a Portu. Nechápu.

Malý dodatek, v emulatoru to není, je to zatim jen v SGS. Snad to je i v HTC Desire.

Uživatelský avatar
amirinda
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 120
Registrován: pon črc 19, 2010 13:41
Zařízení: HTC Evo 3D
Kontaktovat uživatele:

Problém s Wi-Fi

Příspěvek od amirinda » stř srp 11, 2010 16:08

tak bohužel v Desire to nejde :-(

octávák
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: stř říj 07, 2009 14:15
Zařízení: HTC Desire

Problém s Wi-Fi

Příspěvek od octávák » pát srp 20, 2010 21:42

Jenda89: A jak si to vyřešil to šifrování? Mám ten samý problém. Píše mi to "získávání IP adresy ze sítě internet" a pak se to odpojí... Přitom v routu to zařízení povolené mám a WEP klíč je správný. Router mám od O2 ten Zyxel 660 T3. Díky všem,
kdo pomůže, protože doma jinak nemám ani 3G a to načítání je děsně pomalý :(

Uživatelský avatar
jenda89
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 106
Registrován: úte kvě 18, 2010 21:59
Zařízení: htc desire

Problém s Wi-Fi

Příspěvek od jenda89 » pát srp 20, 2010 22:37

problém byl ten,že desire nezvládalo WEP-128Bits šifrování ale jen WEP-64Bits,tím pádem se nepřipojil,je to škoda,protože většina domácích wifi mých kámošů atd má to silnější zabezpečení a tím pádem se nepřipojím,kdyby to zvládalo to silnější zabezpečení tak mi u kafe jen řekne heslo a nemusí se zvedat ani ze židle

octávák
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: stř říj 07, 2009 14:15
Zařízení: HTC Desire

Problém s Wi-Fi

Příspěvek od octávák » sob srp 21, 2010 19:03

Díky za info! Zkusím snížit to šifrování a uvidím, jestli to byl taky můj případ...

Uživatelský avatar
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Příspěvky: 629
Registrován: úte pro 06, 2005 8:50
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Bukovany a Brno

Problém s Wi-Fi

Příspěvek od Radek Jahoda » úte srp 24, 2010 7:32

WPA2-TKIP zvládá Desire perfektně.

Uživatelský avatar
peno
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: úte kvě 19, 2009 16:16
Zařízení: Nexus S, HTC Desire, Galaxy Tab

Problém s Wi-Fi

Příspěvek od peno » ned zář 05, 2010 14:37

Zdravím vás. Také mám problem s připojením Desire na domácí wifi. Zakoupil jsem nový Belkin F6D4230nv4 - N150 Wireless Router. Desire síť "vidí", ale má problém se připojit na zabezpečenou síť (na nezabezpečenou se bez problému připojí). Zkoušel jsem měnit na routeru různá nastavení (WPA/WPA2, AES/TKIP), restartovat router i Desire, ale žádná změna. Přitom ostatní počítače se na wifi připojí a Desire se připojí zase na jiné routery (třeba v hospodě nebo ve škole). Heslo zadávám určitě správně. Při pokusu o připojení se to chová následovně:

1. Ověřování v síti
2. Vyhledávání
3. Připojování
4. Ověřování v síti
5. Vyhledávání
6. Připojování
7. Odpojeno

Máte někdo stejný problém? Znáte někdo řešení? Chci zkusit zítra router vyměnit za jiný (doufám že to půjde). Ještě bych se chtěl zeptat těch, kterým wifi na Desire funguje bez problému s WPA/WPA2, jakou značku a typ routeru používáte (který byste mi doporučili, aby fungoval s Desire). Díky!

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Problém s Wi-Fi

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » ned zář 26, 2010 19:19

INFO: Pokud se vaše PDA nedokáže připojit k routeru, který je zabezpečený WPA heslem, zkuste naisntalovat tenhle patch z xda-devu (viz příloha).
Přílohy
WPA2 patch.CAB
(51.29 KiB) Staženo 477 x

Casher
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: ned pro 24, 2006 20:31

Problém s Wi-Fi

Příspěvek od Casher » úte lis 09, 2010 11:29

pánové, potrebuji poradit. Kdyz sem se dneska chtel pripojit k wifi tak se mi desire na chvilku sekl a od te doby mi wifi v nastaveni pise "chyba" a ja s tim nic nemuzu udelat...kdyz chci wifi zapnout tak to vubec nereaguje a porad tam je napsany chyba. Uz jsme zkousel vytahnout aji baterku, hard reset a porad nic...mam HTC Desire verze systemu 2.2...aktualizovany. Nevite co s tim mam delat? Predem diky za rady

octávák
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: stř říj 07, 2009 14:15
Zařízení: HTC Desire

Problém s Wi-Fi

Příspěvek od octávák » stř led 19, 2011 0:56

Ahoj,
nejsem moc zkušený, tak bych poprosil o radu, jak nainstalovat ten CAB... Ten se instaluje předpokládám do Desire, ale nenašel jsem způsob jak na to. Díky za radu

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Problém s Wi-Fi

Příspěvek od Daidalos » stř led 19, 2011 19:25

Ruslan se asi spletl, .cab jsou jen na Win. P.
Mimochodem mám obdobné problémy na školní wifi. Jsem připojen vše v pohodě, ale občas třeba market napíše že není připojen nebo něco podobné a pokuď to zkusím znovu už to jde. Nehledě na pomalost při nízkém signálu což ale asi není chyba Desire.
Údajně se ale Desire nepřipojí na Nkový wifiny. Ani na ad-hoc sítě.

postcd
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: ned srp 22, 2010 21:24
Zařízení: Nokia 5200

Problém s Wi-Fi

Příspěvek od postcd » ned pro 30, 2012 14:53

jenda89 píše:zdravím,mám obdobný problém,na domácí wifi se mi ukazuje "získávání IP adresy ze sítě internet" a po chvíli "připojení se nezdařilo"
Ano, tento problém se mi dnes podařilo vyřešit, tady je návod co mi fungoval http://ceskeforum.com/viewtopic.php?f=81&t=3889" onclick="window.open(this.href);return false;
Podle mě je to tím typem zabezpečení WIFI které nějak ta Android verze neumí zpracovat automaticky. nvm

Odpovědět

Zpět na „HTC Desire“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti