Desire od T-Mobile ma jenom 448MB

Diskuze o komunikátoru HTC Desire (Nexus One)
amos
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: pon dub 19, 2010 21:09
Zařízení: Sony Ericsson

Desire od T-Mobile ma jenom 448MB

Příspěvek od amos » pon dub 19, 2010 21:15

Zdravim, TM zacal prodavat HTC Desire a ve specifikaci maji jenom 448 MB pameti. Nevite cim to je? Znamena to, ze je to jiny model anebo foun dodavaji s nejakyma predinstalovanyma apkama, ktery tu pamet zaberou? Anebo tam maj proste chybu? Diky za odpoved

Uživatelský avatar
mKabel
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 118
Registrován: úte pro 01, 2009 17:02
Zařízení: HTC Sensation, previous: HTC Desire
Bydliště: Děčín

Desire od T-Mobile ma jenom 448MB

Příspěvek od mKabel » úte dub 20, 2010 11:32

je tam aplikace na net, upravená od TMCZ co má asi 6MB a jistě tam bude i nějaké nastavení, nesjpíš nějaká customizace. Po zapnutí tam je logo TMCZ ap, tak asi tak. Nijak to neřešim, stejně většina paměti je již zabraná od HTC navíc v balení je 4GB MicroSD

Uživatelský avatar
foreveryone
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 315
Registrován: úte čer 09, 2009 16:34
Zařízení: HTC Desire

Desire od T-Mobile ma jenom 448MB

Příspěvek od foreveryone » úte dub 20, 2010 13:48

mKabel: ty máš desire od tm?? Mohl by jsi hodit nějakou fotku jak tm upravil vzhled telefonu, nějaký loga jestli tam dal atd.??

Uživatelský avatar
mKabel
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 118
Registrován: úte pro 01, 2009 17:02
Zařízení: HTC Sensation, previous: HTC Desire
Bydliště: Děčín

Desire od T-Mobile ma jenom 448MB

Příspěvek od mKabel » úte dub 20, 2010 15:09

můžu upnout fotku, ale nic bys tam nenašel. já teda Desire, který není od TMCZ v ruce neměl, ale žádný logo ani úprava vzhledu se nekoná. Stejný jako na netu. Fotku přidám. Krom loga po zapnutí jsem nic nenašel, co by naznačovalo, že je MT od TMCZ
front.jpg
(34.7 KiB) Staženo 40 x
back.jpg
(42.04 KiB) Staženo 40 x
Tak je to tady a samozřejmě jsem prohodil názvy obrázků, kvalita není valná, ale účel splní....

blackman_82
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 55
Registrován: pon pro 01, 2008 16:31
Zařízení: HTC Desire

Desire od T-Mobile ma jenom 448MB

Příspěvek od blackman_82 » stř dub 21, 2010 7:37

Mám HTC Desire od T-Mobilu ale mám v něj SIM vodafone. Problém je v tom že mi telefon pořád hlásí ze v aplikaci zprávy doško k chybě. konkrétně chyba ... com.android.mms Poté aplikace zprávy spadne. Nevíte co s tím?

Uživatelský avatar
foreveryone
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 315
Registrován: úte čer 09, 2009 16:34
Zařízení: HTC Desire

Desire od T-Mobile ma jenom 448MB

Příspěvek od foreveryone » stř dub 21, 2010 9:35

mkabel: dikec moc, máš pravdu je stejný jako z orig. prodeje, super

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Desire od T-Mobile ma jenom 448MB

Příspěvek od Jiří Hrma » stř dub 21, 2010 13:19

blackman_82: Zkus udělat obnovu továrního nastavení, snad to pomůže. Instaloval si do telefonu nějaké aplikace nebo to dělá od samého začátku kdy byl telefon ještě v "čistém stavu"?

Uživatelský avatar
Luboš Klicpouch
smartguru
smartguru
Příspěvky: 569
Registrován: pon pro 31, 2007 14:00
Zařízení: SGN
Bydliště: Praha

Desire od T-Mobile ma jenom 448MB

Příspěvek od Luboš Klicpouch » stř dub 21, 2010 13:25

blackman_82 píše:Mám HTC Desire od T-Mobilu ale mám v něj SIM vodafone. Problém je v tom že mi telefon pořád hlásí ze v aplikaci zprávy doško k chybě. konkrétně chyba ... com.android.mms Poté aplikace zprávy spadne. Nevíte co s tím?
Dělalo mi to taky. Je to pravděpodobně tím, že máš na SIM KARTĚ nějakou SMSku. Dej kartu do jiného telefonu, který umí defaultně pracovat s SMSkama na SIM kartě a SMSku/y vymaž. Já jsem byl z tohohle uplně naprášky. Nepomáhal ani HR.

blackman_82
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 55
Registrován: pon pro 01, 2008 16:31
Zařízení: HTC Desire

Desire od T-Mobile ma jenom 448MB

Příspěvek od blackman_82 » čtv dub 22, 2010 7:10

Takže je to tak ... Bylo to tím že SIMka bylá plná sms zpáv. Stačilo je vymazat v jiném mobilu a už to šlape ;o) Zajímavé že WM to nevadilo ;o)

Uživatelský avatar
Luboš Klicpouch
smartguru
smartguru
Příspěvky: 569
Registrován: pon pro 31, 2007 14:00
Zařízení: SGN
Bydliště: Praha

Desire od T-Mobile ma jenom 448MB

Příspěvek od Luboš Klicpouch » čtv dub 22, 2010 15:14

Ono to nevadilo ani G1. Jen Desire ano.

the21st
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: čtv dub 22, 2010 15:21
Zařízení: HTC Desire

Desire od T-Mobile ma jenom 448MB

Příspěvek od the21st » čtv dub 22, 2010 15:22

Bigis píše:Dělalo mi to taky. Je to pravděpodobně tím, že máš na SIM KARTĚ nějakou SMSku. Dej kartu do jiného telefonu, který umí defaultně pracovat s SMSkama na SIM kartě a SMSku/y vymaž. Já jsem byl z tohohle uplně naprášky. Nepomáhal ani HR.
Zalozil som si tu ucet len aby som ti mohol podakovat. Toto riesenie by ma fakt nenapadlo a vyriesilo to vsetky problemy :).

Uživatelský avatar
Luboš Klicpouch
smartguru
smartguru
Příspěvky: 569
Registrován: pon pro 31, 2007 14:00
Zařízení: SGN
Bydliště: Praha

Desire od T-Mobile ma jenom 448MB

Příspěvek od Luboš Klicpouch » čtv dub 22, 2010 15:43

To: the21st - Tak doufám, že tu s námi budeš komunikovat i nadále :) vítej.

Ale nyní bych poprosil se v tomto threadu nadále věnovat tématu. Děkuji.

Uživatelský avatar
malcor
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: čtv bře 18, 2010 11:45
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Desire od T-Mobile ma jenom 448MB

Příspěvek od malcor » úte dub 27, 2010 8:14

Může někdo porovnat verzi od Tmobilu a normální verzi? Rozdíl paměti není docela zanedbatelný 128MB je docela hodně. Tuplem když se v jiných vláknech objevuje, že bez možnosti ukládat aplikace na kartu je paměť malá už v té normální verzi.

mKabel tady zmiňoval "aplikaci na net". Co si pod tím mám představit? Nějaký upravený prohlížeč?

Jak to je s ROM? Pokuď vím, tak třeba v UK má Desire od Tmobu jejich Tmobackou custom ROM. Což znamená, že v momentě kdy vydá HTC (jestli vydá) update ROM tak bych stejně musel čekat na verzi Tmobu jestli to chápu správně.

Takže si nejsem jistý jestli do TM verze jít.

Uživatelský avatar
mKabel
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 118
Registrován: úte pro 01, 2009 17:02
Zařízení: HTC Sensation, previous: HTC Desire
Bydliště: Děčín

Desire od T-Mobile ma jenom 448MB

Příspěvek od mKabel » úte dub 27, 2010 9:17

Ten rozdíl v paměti je fakt minimální, protože většinu stejně zabere systém. Prohlížeč (nemám možnost srovnání) je stejný jako v Desire mimo T-Mobile aspoň dle videí na netu z recenzí, jen u spouštěcí ikony T-Mobile dopsal wnw (web'n'walk). Toť vše. S těmi updaty softwaru nevím, zde by snad mohli poradit zkušenější borci, ale u Sony Ericssonu jsem musel čekat než update softwaru udělá T-Mobile. Ale u G1, která je taky od TM se soft updatoval okamzite, tak snad to bude u Desire stejně.

-- doplnění předchozího příspěvku (úte dub 27, 2010 10:25) --

Jinak když se koukám do nastavení a info o systému, musím s potěšením konstatovat že mezi změtí čísel a písmenek o verzích jádra a softwaru nikde není nic co by naznačovalo nějaký zásah od T-Mobilu, mam na mysli nějakou zkratku typu tm, tmo, tmcz nebo tak. To bylo třeba právě u java platforem a tak, tak snad bude aktualizace ok. Jediné co od ní čekám je oprava té diody co nám bliká jen 5 minut. Ale to by snad mohlo spravit i HTC...

Uživatelský avatar
malcor
nováček
nováček
Příspěvky: 48
Registrován: čtv bře 18, 2010 11:45
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Brno
Kontaktovat uživatele:

Desire od T-Mobile ma jenom 448MB

Příspěvek od malcor » úte dub 27, 2010 12:56

No právě proto, že většinu paměti ukrojí systém mi přijde ten rozdíl 128MB hodně. Protože já to chápu tak, že mám základní pamět, z té mi většinu ukrojí systém a zbytek je volný pro moje aplikace. A z toho zbytku mi Tmobile ukrojí dalších 128MB.

Každopádně díky za odpověď.

Uživatelský avatar
mKabel
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 118
Registrován: úte pro 01, 2009 17:02
Zařízení: HTC Sensation, previous: HTC Desire
Bydliště: Děčín

Desire od T-Mobile ma jenom 448MB

Příspěvek od mKabel » úte dub 27, 2010 14:41

pokud se nepletu, já měl po zakoupení volno cca 130MB a stejně tak (nebo hodně podobně) mají ale i ostatní co mají Desite z volného prodeje....

-- doplnění předchozího příspěvku (úte dub 27, 2010 16:47) --

co vy ostatní?? Jak na tom byl Váš Desire s volnou pamětí?? :-) Jinak mám všeho všudy cca 10 apliací a místa zbývá kolem 95 MB, nejvíc "sežere" aktualizace google map a sky mapy, jinak ani nevim jak bych to zaplnil... víc toho nepotřebuju, problém by byl, kdyby se dali u nás pořídit placené plné verze her, to by se paměť asi rychle vyčerpala... a to zatím stejně bohužel nejde, takže neřešim...

qweyd
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: úte dub 27, 2010 18:31
Zařízení: Sony Ericsson

Desire od T-Mobile

Příspěvek od qweyd » úte dub 27, 2010 18:40

zdravim, chci se zeptat jak je to s nastavenim pristupu do datovych siti, kdyz koupim desire u t-mobile. Je potom nejaky problem s prenastavenim kdyz jsem u jineho operatora? nekde sem slysel ze to muze byt blokle proti jinym operatorum. diky za odp.

Uživatelský avatar
mKabel
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 118
Registrován: úte pro 01, 2009 17:02
Zařízení: HTC Sensation, previous: HTC Desire
Bydliště: Děčín

Desire od T-Mobile ma jenom 448MB

Příspěvek od mKabel » stř dub 28, 2010 15:09

telefony se nesmí blokovat již několik let - SIM LOCK, takže jde jen o to nastavení a to jistě půjde, je tu myslím pár uživatelů co mají Desire od TMCZ a mají jinou SIM, tak snad ti poradí.

FreeMan
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: sob dub 24, 2010 17:50
Zařízení: Nokia

Desire od T-Mobile ma jenom 448MB

Příspěvek od FreeMan » pon kvě 10, 2010 17:58

Už je to delší dobu co je tu Desire, tak se ptám měl někdo možnost srovnání T-Mobile a normální verze? Jak je to opravdu s tou pamětí? Je možné rootnout verzi od T-Mobile? Co ty ROMky od HTC půjdou tam normálně nebo se musí čekat na T-Mobile? Příslušenství je stejné nebo T-Mobile něco nedává?

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

Desire od T-Mobile ma jenom 448MB

Příspěvek od NeoPlex » pon kvě 10, 2010 19:56

mkabel: no já měl po prvním startu volno 140mb, s tím že nejvíc žere navigon a google earth oboje cca 20mb, sem tam na test nejaka hra taky cca 10mb atd, pamět bych uměl hned zaplnit, ale nechci si moc zaneřádit systém :)

Odpovědět

Zpět na „HTC Desire“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti