HTC Desire - odpojování 3G modulu

Diskuze o komunikátoru HTC Desire (Nexus One)
kemorh
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: úte dub 13, 2010 12:14
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - odpojování 3G modulu

Příspěvek od kemorh » úte dub 13, 2010 12:31

Mám Desire třetí den, během dne využívám podle potřeby mobilní data i WiFi. Dělá mi to však jednu věc, které nemohu přijít na kloub. Vždy následující den (a teď přesně nevím v který okamžik) přestane fungovat 3G modul, nespraví to ani jeho vypnutí a opětovné zapnutí, pouze restart zařízení. Neporadil by někdo?

Uživatelský avatar
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Příspěvky: 629
Registrován: úte pro 06, 2005 8:50
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Bukovany a Brno

HTC Desire - odpojování 3G modulu

Příspěvek od Radek Jahoda » stř dub 14, 2010 9:40

Asi vadný kus, ale zkus hard reset. Mě to teda nedělá.

Hotdog
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: pát bře 26, 2010 8:50
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - odpojování 3G modulu

Příspěvek od Hotdog » stř dub 14, 2010 21:04

Pravděpodobně jsem se už setkal s podobným problémem. Chci zapnout datové mobilní připojení a prostě to nejde. Ať to zkouším, jak to zkouším. Po restartu to jde v pohodě - možná i po nějaké delší době (když si odpočine :-) ) to taky jde, ale nejsem si tím jistý.
Nedokážu říct, kdy nebo proč se to stane. Budu nadále pozorovat a zkoumat. Třeba se něco vymyslí.

kemorh
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: úte dub 13, 2010 12:14
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - odpojování 3G modulu

Příspěvek od kemorh » čtv dub 15, 2010 17:45

Tak se mi to dnes stalo znovu. Předtím jsem dle rady výše provedl tovární nastavení.

Uživatelský avatar
ifco
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: úte úno 17, 2009 13:20
Zařízení: Samsung Galaxy S2
Bydliště: Praha

HTC Desire - odpojování 3G modulu

Příspěvek od ifco » čtv dub 15, 2010 19:11

U akého je to operatora? Mne to robí na starom telefóne T-Mobile. Keď tam vložím sim kartu vodafonu tak je to v pohode. Na Desire mi ide v pohode aj Vodafone aj T-mobile a neodpája sa.

kemorh
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: úte dub 13, 2010 12:14
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - odpojování 3G modulu

Příspěvek od kemorh » čtv dub 15, 2010 19:42

Je to Telefonica O2.

kupco
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: čtv kvě 28, 2009 19:07
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - odpojování 3G modulu

Příspěvek od kupco » čtv dub 15, 2010 21:40

Ja mám HTC Desire u O2 a nič také sa mi nestáva... Ak nepomôže wipe tak bohužiaľ asi len reklamácia.

Hotdog
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: pát bře 26, 2010 8:50
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - odpojování 3G modulu

Příspěvek od Hotdog » pát dub 16, 2010 10:50

Tak se mi to skutečně stává a neustále. A docela mě to dost štve.

Jen jsem vypozoroval, že snad není nutné zařízení restartovat, stačí v nastavení Mobilních sítí přehodit třeba Režim sítě z GSM/WCDMA automaticky na třeba jenom WCDMA případně hned zpátky - tímto přepnutím se totiž odpojí telefon od mobilních sítí úplně a jakoby se tedy restartuje připojení k operátorovi. Potom je možné se připojit na datové sítě.

Nicméně tento postup je krajně otravný. Chtělo by to řešení.

Taky mám O2, používám konkrétně internet na předplacené kartě. Nevím, zda může být problém způsobený tím nebo ne.
kemorh a kupco, jakou službu O2 používáte vy?

Uživatelský avatar
Luboš Klicpouch
smartguru
smartguru
Příspěvky: 569
Registrován: pon pro 31, 2007 14:00
Zařízení: SGN
Bydliště: Praha

HTC Desire - odpojování 3G modulu

Příspěvek od Luboš Klicpouch » pát dub 16, 2010 11:34

A zkusil jsi kontaktovat operátora? Nemůže to být například vadnou SIM kartou?

kemorh
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: úte dub 13, 2010 12:14
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - odpojování 3G modulu

Příspěvek od kemorh » pát dub 16, 2010 11:42

Já používám internet v mobilu na paušálním tarifu, tím to tedy asi nebude. V původním telefonu (HTC Touch 3G) jsem s tímto žádný problém neměl, nezdá se tedy, že by šlo o chybu karty.
S tím režimem sítě je to zajímavý postřeh a připadá mi, že se jedná spíše o SW chybu než chybu HW. Zajímavé ale je, že se zatím neprojevila u dalších uživatelů.

Hotdog
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: pát bře 26, 2010 8:50
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - odpojování 3G modulu

Příspěvek od Hotdog » pát dub 16, 2010 12:34

Možná zkusím nějak prošťouchnout operátora. SIM kartu mám asi měsíc, takže žádná stará a tudíž by to SIM kartou jako takovou snad být nemuselo.

kupco
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: čtv kvě 28, 2009 19:07
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - odpojování 3G modulu

Příspěvek od kupco » pát dub 16, 2010 13:48

Ja mám Internet v mobilu za 150 Kč na paušál O2 Zero...

PanvA
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pon dub 26, 2010 14:00
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - odpojování 3G modulu

Příspěvek od PanvA » pon dub 26, 2010 14:04

Zdravím,
sleduji stejnou nepříjemnost na mém Desire

Běžně se mi stává že se připojím např. v práci nebo doma na wi-fi, po odchodu z wi-fi signálu nebo vypnutí wi-fi modulu se mobilní data nechytí.

Za ty dva týdny co tu existuje diskuze, našel někdo řešení? popř. odkaz na podobnou diskuzu v jiných, i zahraničních forech
Operátor je Telefonica O2, zda se že tady pattern bude ;)

edit:
po odstranění o2 internet APN a znovu-načtení defaultních nastavení běží vše v pořádku, po vypnutí wi-fi mobilní data ihned naskočí, vše mi od té doby funguje naprosto korektně.

kemorh
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: úte dub 13, 2010 12:14
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - odpojování 3G modulu

Příspěvek od kemorh » úte dub 27, 2010 20:45

Zatím žádné nové zprávy? Vyzkoušel jsem s úspěchem, že pro obnovení činnosti mobilních dat "stačí" přepnout do modu letadlo a zpět. Je to ale stále otrava...

Hotdog
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: pát bře 26, 2010 8:50
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - odpojování 3G modulu

Příspěvek od Hotdog » čtv dub 29, 2010 9:18

Nerad bych něco zakřinul, ale posledních pár dní mám pocit, že se mi tato závada už vůbec neprojevuje. A to nemám ponětí o tom, že bych cokoliv dělal. Uvidím, jestli to vydrží i nadále v pořádku.

Uživatelský avatar
Luboš Klicpouch
smartguru
smartguru
Příspěvky: 569
Registrován: pon pro 31, 2007 14:00
Zařízení: SGN
Bydliště: Praha

HTC Desire - odpojování 3G modulu

Příspěvek od Luboš Klicpouch » čtv dub 29, 2010 20:02

Mě se tohle nikdy nestalo..

Uživatelský avatar
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Příspěvky: 629
Registrován: úte pro 06, 2005 8:50
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Bukovany a Brno

HTC Desire - odpojování 3G modulu

Příspěvek od Radek Jahoda » čtv dub 29, 2010 20:34

Tohle se mi nestalo. Ale bežně se mi stává že při zapnutí wifi to trvá nějakou dobu než wifi skutečně zapne.A naopak při vypnutí wifi to chvilku trvá než zapne 3g. Prodleva je kolem 15 vteřin-25vteřin(vypnutí,zapnutí)

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - odpojování 3G modulu

Příspěvek od NeoPlex » pát dub 30, 2010 9:39

mne se to stalo snad jen jednou, ze se nechtely chytit data, nekdy mi to trva dyl, ale ted posledni dobou se to uz nestava. Spis bych videl nekde chybu ze strany O2 a zaroven trosku pomalejsiho nabihani 3G siti v Desire.. mne treba driv 3G u O2 delalo to, ze jsem byl nedostupny prestoze na tel normalne svitil signal. Nebo se pohybujes v miste, kde se prekryvaji vysilace a jestli to chytani 3G u Desire je opravdu pomalejsi jak se mi zda (dano SW ), tak to muze byt tenhle problem

Tonda512
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 435
Registrován: pon dub 14, 2008 12:26
Zařízení: iPhone 6S Plus
Bydliště: Vejprnice (kousek od Plzně)
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - odpojování 3G modulu

Příspěvek od Tonda512 » pon kvě 03, 2010 15:00

Mě se spíš zdá, že Desire má o dost méně citlivý 3G modul. Tam kde jsem bez problému chytal 3G s Unim i C6625, tak u Desire ne...

phonos
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: úte kvě 11, 2010 21:07
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - odpojování 3G modulu

Příspěvek od phonos » úte kvě 11, 2010 21:15

U O2 se mi to stává neustále...restartuju telefon, chvíli v pohodě a po nějaký době to spadne...mi to přijde jako sw problém...
btw kde jste ty problémový telefony kupovali? Já v Alze, kamarádovi to taky blbne a taky má Desire z Alzy...

Odpovědět

Zpět na „HTC Desire“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti