HTC Desire - obecná diskuse

Diskuze o komunikátoru HTC Desire (Nexus One)
Odpovědět
Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od NeoPlex » úte dub 13, 2010 9:29

no ten HTC sync pro Android je upravený, tak aby si stáhl z outlooku kontakty a ještě něco (těd nevím co je ta druhá věc jestli poznámky nebo kalendář). Každopádně pokud bys chtěl v pc editovat poznámky, kalendář atd a zároveň to chtěl synchronizovat s tel, tak doporučuju udělat google mail, tam můžeš mít poznámky atd. a zároveň se to vše bude synchronizovat s tel. Má to jednu výhodu a to, že gmail si umí také natáhnout kontakty z Outlooku! a pak už vlastně ani outlook nepotřebuješ a veškerou synch. můžeš dělat online přes gmail účet.

má to výhodu, že ke kontaktům, poznámkám, kalendáři máš vždy přístup z tel. a z každého pc! Nevýhoda je, že na pc spravujes tyhle data ve webovým rozhraní, což není tak pohodlné jako v outlooku, který nabízí více nástrojů pro správu. Bomba by bylo kdyby Outlook uměl spolupracovat s daty z gmailu (myslím tím kalendář a poznámky)... ale zatím vím jen o spolupraci s kontakty, možna to nějak půjde nastavit, aby outlook uměl vše synchornizovat s gmailem
Naposledy upravil(a) Luboš Klicpouch dne pát dub 16, 2010 10:18, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Diakritika

Uživatelský avatar
CSCicus
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: sob led 16, 2010 21:03
Zařízení: Samsung Galaxy S2 root
Bydliště: Ivanka pri Dunaji

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od CSCicus » úte dub 13, 2010 11:36

ako zmením kontakty v telefóne aby boli google kontakty skúšal som aj export do .csv z outlook 2007 a potom inport do google ale nainportoval to zle a všetky kontaky nemali mená. Dá sa niako v telefone hromadne prehodiť kontaky tel na google kontakty. ?

Uživatelský avatar
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Příspěvky: 629
Registrován: úte pro 06, 2005 8:50
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Bukovany a Brno

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Radek Jahoda » úte dub 13, 2010 11:52

Nejlepší varianta je že si v outlooku nastavíš imap na google účet. Tím se ti sychnronizují i kontakty(rdaši si je první zálohuj,už si nepamatuju jak to synchronizuje) z outlooku do gmailu. No a pak dáš jen synchronizovat na mobilu.

Uživatelský avatar
CSCicus
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: sob led 16, 2010 21:03
Zařízení: Samsung Galaxy S2 root
Bydliště: Ivanka pri Dunaji

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od CSCicus » úte dub 13, 2010 12:21

ja osobne outlook vždy používam iba na synchronizaciu medzi nokiou sony erissonom .. a windows mobile zariadeniami možem skusiť to s imap teraz to ešte skušam hodiť do windows mobilu odtiaľ cez exchange na google a potom cez google učet do andoridu. Len kolega ma 1600 kontaktov tak to trva ale dam vedieť ako som dopadol. Nemám problém tam tie kontakty dostať cez htc sync ale potom ich neviem dostať z androidu na google učet. Keby sa to dalo len dáko jednoducho prehodiť to by bolo najlepšie.

Lebo skúšal som aj z androiudu nastaviť exchange ale niako to nejde aj keď dám synchronizovať kontakty tak mi ich na google nenatiahne. Na windows mobile to ide takže neviem.

Kontakty som nakoniec vyriešil cez ten wm ale ajtak by ma zauimalo či sa to da prehodiť priamo v telefone lebo je mi to nanič keď mi telefone kontaky nesynchronizuje z googlom. (pokiaľ ich tam dostanem pomocou synchronizacie z outlookom)

-- doplnění předchozího příspěvku (úte dub 13, 2010 16:23) --

Vie mi niekto povedať prečo klavesnica na androide nemá šipky ? občas by sa to šiklo hlavne keď chcem opraviť niečo v texte a trafiť sa bez pera je potom dosť problém. Skúšal som hladať niaku klavesnicu ktorá by to mala ale nenašiel som. HTC s WM maju šipky na spodku dá sa to niako dať aj na desire ?

turox
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: stř pro 17, 2008 8:27
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od turox » úte dub 13, 2010 17:05

Ahoj, měl bych dotaz... do dneška mi bez problémů při "profilu" vibrace, vibrovala příchozí sms... teď to najednou nějak nefunguje a ja si nejsem vědom, že bych něco nastavoval... vyzvánění mi vibruje... neměl někdo podobný problém? diky za odpověď...
Naposledy upravil(a) Luboš Klicpouch dne pát dub 16, 2010 10:19, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Diakritika

Uživatelský avatar
ifco
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: úte úno 17, 2009 13:20
Zařízení: Samsung Galaxy S2
Bydliště: Praha

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od ifco » úte dub 13, 2010 18:07

Urobil som mensie porovnavanie ako foti Desire vs Diamond 2 vs Xperia X2
http://img62.imageshack.us/img62/6672/comparef.jpg

Nakoniec Desire nefoti az tak zle aj ked poznat ze na 8Mpx Xperiu nema.

jtra
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: pát dub 02, 2010 8:07
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od jtra » úte dub 13, 2010 19:56

turox píše:Ahoj, měl bych dotaz... do dneška mi bez problémů při "profilu" vibrace, vibrovala příchozí sms... teď to najednou nějak nefunguje a ja si nejsem vědom, že bych něco nastavoval... vyzvánění mi vibruje... neměl někdo podobný problém? diky za odpověď...
Někde jsem to zahlédl v diskuzi (možna xda-developers forum) - prý pomohl reboot.
Naposledy upravil(a) Luboš Klicpouch dne pát dub 16, 2010 10:20, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Diakritika

turox
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: stř pro 17, 2008 8:27
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od turox » úte dub 13, 2010 20:09

To jtra: diky, asi to budu muset zkusit. Dost mě to stve, kdyz se musim divat na mobil, jestli mi prisla sms...

Uživatelský avatar
foreveryone
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 315
Registrován: úte čer 09, 2009 16:34
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od foreveryone » úte dub 13, 2010 21:52

cituji pavel01:
a teď již k tomu, proč píši měl. HTC šlo zpět k prodejci po 2 dnech! Počkám tak měsíc, než vychytají mouchy a pak si jej koupím znova. První závada (nevím zdali závada, ale mě to vadilo) bylo velmi nepříjemné "šumění" v hlasitém reproduktoru na zadní straně při zvonění, telefon zazvoní a pak ještě pár sekund šumí, když jsem se byl podívat v sunnysoftu, tak jsem to tam zkoušeli ještě s jiným telefonem a šuměl taky, ale méně!
může to někdo ještě potvrdit či vyvrátit?

Uživatelský avatar
raven_kix
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 100
Registrován: pát kvě 25, 2007 9:54
Zařízení: Nokia Lumia 930

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od raven_kix » stř dub 14, 2010 7:31

Ten zhruba vteřinový šum tam je, to můžu potvrdit. Ale i v úplně tiché místnosti ho slyším jen když přiložím reproduktor přímo k uchu. Přišel jsem na to až na základě této diskuze, jinak bych si toho vůbec nevšimnul. Když už mám ucho asi 20cm od reproduktoru, tak je šum sotva slyšitelný.

lc42
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: pon dub 12, 2010 9:34
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od lc42 » stř dub 14, 2010 9:31

CSCicus píše:Vie mi niekto povedať prečo klavesnica na androide nemá šipky ? občas by sa to šiklo hlavne keď chcem opraviť niečo v texte a trafiť sa bez pera je potom dosť problém. Skúšal som hladať niaku klavesnicu ktorá by to mala ale nenašiel som. HTC s WM maju šipky na spodku dá sa to niako dať aj na desire ?
U Desire Ti sipky nahrazuje opticky trackball :)

Uživatelský avatar
CSCicus
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: sob led 16, 2010 21:03
Zařízení: Samsung Galaxy S2 root
Bydliště: Ivanka pri Dunaji

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od CSCicus » stř dub 14, 2010 13:26

to lc42

ja som ale :tlem: blbec :tlem: to ma ani nenapadlo.

xcookx
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 97
Registrován: úte zář 22, 2009 21:10
Zařízení: Nokia e51,Samsung s5230,HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od xcookx » stř dub 14, 2010 19:45

Chtěl jsem se zeptat co zanmenají ikony při podržení domečku? Jsou to spuštěné aplikace nebo poslední otevřené jak je popřípadě zavřít? Nahrál jsem si advanced task manager a tam jdou zavřít ale zdá se mi že tam běží hodně zbytečných věcí. Které bych mohl zavřít?
Naposledy upravil(a) Luboš Klicpouch dne pát dub 16, 2010 10:22, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Diakritika

Uživatelský avatar
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Příspěvky: 629
Registrován: úte pro 06, 2005 8:50
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Bukovany a Brno

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Radek Jahoda » stř dub 14, 2010 20:11

To je 6 posledních spuštěných programů.Zavřít je můžeš pouze nějakým killerem.
Advanced Task Manager je dobrý,ale má chybu že občas uzavře i Sense a pak ti načítá znovu. Osobně už ani aplikace nezavírám,ramky je dost.

xcookx
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 97
Registrován: úte zář 22, 2009 21:10
Zařízení: Nokia e51,Samsung s5230,HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od xcookx » stř dub 14, 2010 20:30

Ja myslel spíš kvůli výdrži baterky. Jak např naistaluji aplikaci kterou stáhnu pres PC? Asi to bude něco.apk že a to nakopíruji na kartu a v nějaké file manažeru dám spustit?
Naposledy upravil(a) Luboš Klicpouch dne pát dub 16, 2010 10:23, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Diakritika

Uživatelský avatar
raven_kix
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 100
Registrován: pát kvě 25, 2007 9:54
Zařízení: Nokia Lumia 930

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od raven_kix » stř dub 14, 2010 20:42

Ano instalace funguje přesně tak jak jsi ji popsal :)

xcookx
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 97
Registrován: úte zář 22, 2009 21:10
Zařízení: Nokia e51,Samsung s5230,HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od xcookx » stř dub 14, 2010 21:00

nějaký tip odkaz na navigaci? :-) Co je dobře mít v telefonu nahrané za aplikace? Mám problém s kalendářem jde vytvořit účet na vzdálený kalendář w groupweare?
Naposledy upravil(a) Luboš Klicpouch dne pát dub 16, 2010 10:24, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Diakritika

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Jiří Hrma » stř dub 14, 2010 22:27

xcookx: Pokud si chceš vyzkoušet navigaci, stáhni si z Android Marketu 30 denní trial verzi programu Navigon. Při prvním spuštění se budou hodně dlouho stahovat všechny mapy, tenhle proces ale stačí zhruba v 17% přerušit, protože to už se stáhne mapa ČR a není potřeba čekat na "dotažení zbytku světa" a můžeš vesele testovat :) . Jen pozor, při každém spuštění program ověřuje licenci trial verze přes internet. Na Desire mi jinak Navigon funguje velice dobře.

Uživatelský avatar
CSCicus
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: sob led 16, 2010 21:03
Zařízení: Samsung Galaxy S2 root
Bydliště: Ivanka pri Dunaji

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od CSCicus » stř dub 14, 2010 22:36

xcookx píše:Já myslel spíš kvůli výdrži baterky. Jak např naistaluji aplikaci kterou stáhnu přes PC? Asi to bude něco.apk že a to nakopíruji na kartu a v nějaké file manažeru dám spustit?
Najlepšie je použit ASTRO file manager. Jeho dobrá vlastnosť je že vie aj spraviť backup všetkých inštalačiek. Ciže nemusíš aplikacie potom zase hladať na markete. Spravi ti .apk súbory.

Inak odkedy som prestal používať Task manager všetko ide svižnejšie a kedže má pamäte dosť netreba nič zatvarať. A zda sa mi že bez task manageru aj bateria ma dlhšiu výdrž (ale to bude aj juicy defendrom vďaka nemu mi zariadenie vydrži plné 2 dni). Keby niekto predsalen potreboval niečo zhodiť tak ASTRO ma aj taskmanager.

xcookx
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 97
Registrován: úte zář 22, 2009 21:10
Zařízení: Nokia e51,Samsung s5230,HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od xcookx » stř dub 14, 2010 23:52

Tak nahrál jsem sygic ale po nalezeni signalu gps padá, mám igo z motoroly to jede ale nejde vidět kousek spodku ale dá se to a navigon mi hodil nějakou chybu a pořád se chce zavírat. Astro je dobry
Naposledy upravil(a) Luboš Klicpouch dne pát dub 16, 2010 10:27, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Diakritika

Odpovědět

Zpět na „HTC Desire“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti