HTC Desire - obecná diskuse

Diskuze o komunikátoru HTC Desire (Nexus One)
Odpovědět
Uživatelský avatar
Radek Jahoda
smartguru
smartguru
Příspěvky: 629
Registrován: úte pro 06, 2005 8:50
Zařízení: Lumia 950
Bydliště: Bukovany a Brno

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Radek Jahoda » pon pro 13, 2010 10:18

linky2000 píše:Jdu si Desire koupit. Ale mám 2 možnosti:
- amoled display a starý 2.1 claire sw
- nebo lcd display a nový froyo sw

Je některý z displayu odolnější či lepší? Dík za názory.
Eclaire nebo Froyo je jedno. Systém se aktualizuje na Froyo. Já osobně bych bral amoled. Sice pořádně nevím proč,ale amoled je momentálně žádanější. Výrobci asi ví proč.

Uživatelský avatar
mozek007
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: pon pro 13, 2010 18:41
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od mozek007 » pon pro 13, 2010 20:42

Tak už jsem taky majitelem HTC Desire ve variantě White od Vodafone za 3.577Kč což je i můj tip kde ho levně koupit, třeba jako dárek sobě k Vánocům :-)

davkiller
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pon lis 29, 2010 10:46
Zařízení: i8000

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od davkiller » úte pro 14, 2010 6:00

Zdravim. Mozna blba otazka,ale jak se da zjistit (poznat) jestli se jedna o AMOLED displej nebo LCD?

Uživatelský avatar
lookass
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 140
Registrován: stř úno 24, 2010 21:39
Zařízení: HTC EVO 3D, origo ROM
Bydliště: ČB, Praha
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od lookass » úte pro 14, 2010 10:54

linky2000 píše:Jdu si Desire koupit. Ale mám 2 možnosti:
- amoled display a starý 2.1 claire sw
- nebo lcd display a nový froyo sw

Je některý z displayu odolnější či lepší? Dík za názory.
A není to ještě tak, že k těm novým SLCD už dávají tu novou malou nabíječku, jako má Wildfire?

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Daidalos » úte pro 14, 2010 12:51

Jak poznám že je telefon brandovaný? Já ho kupuji z druhé ruky (resp. ze třetí) bez krabice a prodejce to neví. Dá se to zjistit např. podle ROM (má nějakou vnitřní úpravu od operátora?) ?

davkiller
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pon lis 29, 2010 10:46
Zařízení: i8000

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od davkiller » úte pro 14, 2010 21:01

Nevite teda nekdo presne jak zjistit o jaky displej se jedna?

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Pavel Vlasák » úte pro 14, 2010 23:36

Snad takto:

najjednoduchsie riesenie je sa zadivat (lupou), lcd ma body uhladne pod sebou, amoled ma posunute riadky o pol kroku...

SLCD pixel arrangement:
ooooo
ooooo
ooooo

AMOLED arrangement
ooooo
.ooooo
ooooo

linky2000
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: úte pro 07, 2010 11:31
Zařízení: Nokia

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od linky2000 » stř pro 15, 2010 11:22

Pavel Vlasák píše:Snad takto:

najjednoduchsie riesenie je sa zadivat (lupou), lcd ma body uhladne pod sebou, amoled ma posunute riadky o pol kroku...

SLCD pixel arrangement:
ooooo
ooooo
ooooo

AMOLED arrangement
ooooo
.ooooo
ooooo
To je vtip, že :-) Nebo to opravdu jde, dívat se na display s lupou a videt tam takhle pixely? Podle mě by měl vyrobce uvadět nějaký výrobní kod telefonu a někde na jejich webu by mělo být, že všechny vyrobené Desire do čísla xxx.xxx.xx.999/2010 jsou Amoled a čísla nad toto jsou už SLCD nebo Jablonex. Samozřejmě v originální krabici by to mělo být taky někde zmíněno. A

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Pavel Vlasák » stř pro 15, 2010 11:25

Neověřoval jsem to, našel jsem to na jiném fóru, ale pokud máš ještě krabici od Desire, tak je to na ní zezadu napsáno.

Jirka996
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: čtv říj 14, 2010 13:14
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Jirka996 » stř pro 15, 2010 17:28

Na spodní straně krabice jsem nic neobjevil.

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Pavel Vlasák » stř pro 15, 2010 17:42

Tak mas asi SLCD. Ja tam mam napsano AMOLED.

Uživatelský avatar
alternativ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 226
Registrován: úte zář 26, 2006 11:21
Zařízení: Samsung Galaxy S3, HTC Touch Pro
Bydliště: Kopřivnice/Francova Lhota
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od alternativ » stř pro 15, 2010 17:49

Jirka996: Tady bys to mel najit, viz obrazek http://pocketnow.com/android/how-to-tel ... led-screen

Jirka996
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: čtv říj 14, 2010 13:14
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Jirka996 » stř pro 15, 2010 18:43

Tak mám S-LCD protože v tom popisku, který je na fotce v odkazu, mi chybí to slovo AMOLED.

Uživatelský avatar
alternativ
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 226
Registrován: úte zář 26, 2006 11:21
Zařízení: Samsung Galaxy S3, HTC Touch Pro
Bydliště: Kopřivnice/Francova Lhota
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od alternativ » stř pro 15, 2010 21:10

Presne tak :)

Jirka996
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: čtv říj 14, 2010 13:14
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Jirka996 » čtv pro 16, 2010 12:35

Nevíte někdo, jak se dá přes HTC Sync zálohovat obsah telefonu, nebo o nějakém programu, který to umí stejně jako např. Nokia PC Suite?

Dá se Desire zabezpečit nějakým zamykacim kódem, aby v případě krádeže se nešlo po výměně simky dostat do telefonu?

Nevíte o programu, přes který se dá v případě krádeže na dálku z pc, nebo jiného mobilu vymazat obsah telefonu?

Předem díky za pomoc.

tbolek
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: pon pro 13, 2010 23:50
Zařízení: HTC Desire

Re: HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od tbolek » čtv pro 16, 2010 13:38

To zamykání po výměně sim - viděl jsem nedávno nějakou aplikaci, co měla přesně tohle v popisu práce.. bohužel už si nevybavuju, co to bylo za aplikaci..
Hledej na AndroLib.com

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Uživatelský avatar
martintrestik
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 191
Registrován: pát lis 14, 2008 15:41
Zařízení: Samsung Galaxy S II
Bydliště: .: In Your Mind :.
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od martintrestik » čtv pro 16, 2010 20:42

Hojně rozšířená aplikace je WaveSecure, sám jsem si ji zakoupil a funguje výborně... Dále se používá i Lookout.

Uživatelský avatar
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1162
Registrován: pát dub 09, 2010 15:09
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB
Bydliště: Potkali se u Kolína
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Cleric » čtv pro 16, 2010 22:33

Pro zálohu aplikací používám AppBackupReinstall tu odkaz http://www.cyrket.com/p/android/tw.nick ... Reinstall/

Pro zamknutí telefonu proti použití jiný sim by mělo postačit tzv. Odemčení gestem. Najdeš to v Nastavení--Zabezpečení--Nastavit zámek obrazovky.

tbolek
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: pon pro 13, 2010 23:50
Zařízení: HTC Desire

Re: HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od tbolek » sob pro 18, 2010 14:28

Mám Desire asi tři týdny a musím si postěžovat na občasné problémy se signálem. Všeobecně v porovnání s jinými telefony mám všude o trochu slabší signál. Ale někdy mi třeba signál na chvíli úplně vypadne, jindy zase signál mám, ale chvíli se mi nikdo nedovolá a pak mi jen přijde sms o zmeškaném hovoru..

Sent from my HTC Desire using Tapatalk

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Pavel Vlasák » sob pro 18, 2010 14:31

Jsi patrně v prostoru s nekvalitním příjmem WCDMA, proto si režim sítě přepni na "Pouze GSM".

Odpovědět

Zpět na „HTC Desire“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů