HTC Desire - obecná diskuse

Diskuze o komunikátoru HTC Desire (Nexus One)
Odpovědět
MiroS
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: čtv úno 04, 2010 9:18
Zařízení: Lumia 920

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od MiroS » pát čer 04, 2010 16:05

No pokial sa nemýlim, tak ak máš v telefone zapnutu funkciu GPS, tak by mal isť primarne cez GPS, potom sa dalo myslím napr. v Copilot nastaviť či má vyhladať aj pomocou siete...

Crashdown
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: stř kvě 12, 2010 0:15
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Crashdown » pát čer 04, 2010 16:05

ifco píše:
Crashdown píše:zdá se mě to a nebo froyo zobrazuje šedou barvu na stránkách htc? :-) místo růžové
Stale zobrazuje ruzovu. Ale urobil som test. Ruzova je len u JPG na webe. Ako nahle je obrazko PNG, 24bit PNG alebo GIF tak seda je realne seda a nie do ruzova
Urobil som maly test http://81.2.225.147/desire/" onclick="window.open(this.href);return false;
Nezobrazuje!!! ted jsem si znova hodil froyo rom a ani na těch stránkách, ani na stránkách htc růžová už není, vše v pořádku a šedý!

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od NeoPlex » pát čer 04, 2010 18:05

žádný quick gps nehleděj... tuhle funkci přebral přímo Android, který už v sobe má automaticky zaměřování pozice přes internet. Dokonce to je v nějaké volbě v nastavení a ptá se tě to i při prvním spuštění zda chceš na zaměřování polohy používat jen GPS nebo i Google služby. Když si spustíš google mapy, tak témeř hned máš určenou pozici ikdyž jses v budově.

Crashdown
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: stř kvě 12, 2010 0:15
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Crashdown » pát čer 04, 2010 18:21

ale mít to zaplý je k ničemu, zaplá gps ti dost žere baterku a akorát by ti to mělo u polohy města napsat přesně místo, třeba ulici nebo tak, jinak tě to zaměří přez vysílač, s +- 2.5km přesností na google mapách

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od NeoPlex » pát čer 04, 2010 18:30

to jsi mě špatně pochopil... mit stále zapnuté gps je blbost.. ale já myslel, stálé zaměření přes internet.

přesněji nastevení/umístění/ zaměření přes bezdrátové... to je vlastně obdoba quick gps na WM

t66mek
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: čtv čer 03, 2010 10:20
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od t66mek » sob čer 05, 2010 6:15

zdravím vás jak je to s tou pamětí, ukláda se všechno na RAM? při starém androidu 2,1 a až při novém froyo i na sd kartu? nějak tomu nerozumím, omluvte moji nevědomost jsem laik co se androidu týče v pondělí jsi jdu pro Desire

Tonda512
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 435
Registrován: pon dub 14, 2008 12:26
Zařízení: iPhone 6S Plus
Bydliště: Vejprnice (kousek od Plzně)
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Tonda512 » sob čer 05, 2010 6:54

Na RAM ne. Do vnitřní paměti jsi spíš myslel, to ano. A jak píšeš, možnost instalovat i na kartu je až s Froyo nebo s rootem.

t66mek
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: čtv čer 03, 2010 10:20
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od t66mek » sob čer 05, 2010 18:19

a k cemu tam ta karta je kdyz se na ni neda instalovat? je jenom na fotky filmy atd...?

Crashdown
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: stř kvě 12, 2010 0:15
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Crashdown » sob čer 05, 2010 19:13

ten se neukládá ne, to se prostě nainstaluje..

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od NeoPlex » sob čer 05, 2010 20:26

podle mě to jde do ram a z té se to vymaže po naistalování, v telefonu .apk nezůstává

t66mek
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: čtv čer 03, 2010 10:20
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od t66mek » ned čer 06, 2010 14:42

taže vše jde do RAM a instaluje se to na karetu?

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od NeoPlex » ned čer 06, 2010 14:57

cože? nechápu nějak... na kartu se neinstaluje nic... to až od Froyo, ale musí to podporovat i samotná aplikace... z marketu se to prostě instaluje do telefonu jako každá jiná aplikace a instalační soubor se neukládá. Tečka :)

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od NeoPlex » ned čer 06, 2010 16:50

myslím, že při hledání na googlu nebo XDA najdeš tyto aplikace i v instalačním souboru apk

Uživatelský avatar
foreveryone
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 315
Registrován: úte čer 09, 2009 16:34
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od foreveryone » ned čer 06, 2010 17:38

a na co ji potřebuješ prázdnou když je ti 74mb málo?

Uživatelský avatar
foreveryone
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 315
Registrován: úte čer 09, 2009 16:34
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od foreveryone » ned čer 06, 2010 17:45

tak to se asi budeš muset smířit s tím že toto si řídí sám systém a krom taskmanagera s tím nic nenaděláš

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Pavel Vlasák » ned čer 06, 2010 18:07

V Nastavení -> Aplikace -> Správa aplikací jsou nainstalované aplikace a pokud si na nějakou spuštěnou klikneš bude mít aktivní tlačítko Vynutit ukončení. Nespuštěné aplikace mají toto tlačítko neaktivní. Takto by měla jít aplikace ukončit.

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od NeoPlex » ned čer 06, 2010 18:11

tohle je nejčistší možný chod systému. Ve chvíli kdy ucítí nedostatek paměti, tak ukončí nejaké staré aplikace, některé aplikace se sami vypínají po určité době a některé se ukončí tlačítkem zpět (napr. astro file man.). Takže není zapotřebí o ram se nějakým způsobem starat. Systém se o tohle postará. Nějaky vývojář Androidu vydával jakýsi manuál, ve stylu proč se nestarat o ram a jakým způsobem si systém pamět spravuje sám, ale už nevím kde to bylo :) task manager nedoporučuji, ano dá se používat, ale uživ. musí být velice znalý procesů androida, protože ve chvíli kdy tohle nezná, tak si může ukončit nějaký systémový proces a nemusí pak fungovat nějaké důležité části systému. Nicméně telefon ve finále funguje stejně jak bez hlídáni ramky tak i když si zkušený uživatel spravuje manuálně ram. Už se s tím líp smíříš? :)))
btw já mám kolikrát i kolem 10mb a když se podívám za pár hodinek, tak je tam třeba 70mb.. prostě se už o to nestarám a vše funguje jak má :)

Uživatelský avatar
elka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: pon led 22, 2007 12:27
Zařízení: HTC Desire - Rooted Official HTC Android 2.2
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od elka » ned čer 06, 2010 18:50

Klidně si nainstaluj nějaký taskmanager, ale počítej s tím, že systém bude fungovat jak se mu zlíbí. Když chceš zavírat aplikace, pořiď si krám s Windows mobile ;-)

Lobo
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: čtv srp 04, 2005 10:26
Bydliště: Slavkov u Brna

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Lobo » ned čer 06, 2010 20:44

V pátek jsem reagoval na http://www.androidforum.cz" onclick="window.open(this.href);return false; ohledně taskkileru. Nechce se mi to znovu psát, tak to sem jen kopíruju. Já za sebe taskkilera rozhodně doporučuju.
Používám program "Automatic Task Killer" a nemůžu si ho vynáchválit. Samozřejmě jsem všude četl, jak je to zbytečný, ale mám na to svůj názor.

V této aplikaci si můžete vybrat, aby neukončovala procesy na pozadí, takže do systému nezasahuje. Jde tam o ukončování jen nainstalovaných programů a u nich přece vím, že je důvod je nevypínat a proto jim dám vyjímku. U mě se to týká asi 6 programů + iReader, který pouštím denně aspoň 20x a nechci pokaždé otevírat naposledy otevřenou knihu. Jinak se to týká programů typu alarm, profily, atd. Ostatní programy, které spustím 1x za den nebo i méně nepotřebuji mít přece pořád otevřený a užírající pamět.
Když jsem zkoušel tento program nepoužívat, tak jsem během jednoho dne měl místo 190 MB volné paměti jen 40 MB a na rychlosti Desire to bylo poznat. Proto jsem ho znovu začal používat.

Když vím, co killnout a co ne, tak je tento program velice užitečný a přispívá ke zrychlení systému. Aspoň v mém případě, co mám vypozorované a vyzkoušené. Ostatní můžou mít jiné zkušenosti, nikomu nic nenutím Jen mi příjde zbytečné každý problém systému házet na nějaký task killer. V rukou zkušeného uživatele nemůže způsobit žádnou škodu.

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od NeoPlex » ned čer 06, 2010 22:55

Pri urcite opatrnosti a znalosti to pujde, ale jednou si omylem ukoncis nejaky proces, rano ti nezazvoni budik a mozna jeste rad ho odinstalujes:) lidi co si tu stezovalo na takove zavady bylo dost a vsem to zacalo fungovat az po odinstalaci task managera... a ja osobne dam taky na radu vyvojare androida a nic takoveho pouzivat nebudu

Odpovědět

Zpět na „HTC Desire“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů