HTC Desire - obecná diskuse

Diskuze o komunikátoru HTC Desire (Nexus One)
Odpovědět
blackman_82
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 55
Registrován: pon pro 01, 2008 16:31
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - t-mobile?

Příspěvek od blackman_82 » stř dub 28, 2010 8:31

qweyd píše:zdravim vsechny fandy, prave premyslim nad koupi htc desire nebo x10. Může mi nekdo rict jak je to s firmware u t-mobile? je uzivatelske prostredi na htc nejak poznamenane t-mobilem? popripadne jestli pak neni problem s datovymi prenosy u jinych operatoru... diky za odpoved
Mám HTC Desire od T-mobilu a v něm simku vodafone a žádný problém nemám. Co se týče uživatelskýho porstředí tak jsem snad na něco co by připomínalo TM nepřišel. Jen se objeví logo TM při spuštění mobilu a to je snad vše, ani na krytu mobilu není žádné logo či nápis TM ;o)

To Horni:
bod 5: používím agenda widget viz http://www.androlib.com/android.applica ... -zFBn.aspx
bod 6: zkoušel jsi Operu mini?

Uživatelský avatar
martian
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: čtv dub 22, 2010 22:04
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Liberec

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od martian » stř dub 28, 2010 10:00

to eltoroloco:
1) nejsem zrovna příznivcem pouzder, ale každej škrábanec mě vytáčí k nepříčetnosti, takže moje řešení: http://www.ultra-case.com/products_nexus_one.php" onclick="window.open(this.href);return false; s kvalitní fólií až vyjde originál
2) první dny, kdy jsem pořád stahovala app, synchronizovala s gmailem, hrála, zkoušela atd. vydržel ten jeden den tip 'top (na večer už šel nabíjet), teď už jsem na dvou dnech s občasnym surfovánim a hraním si :)
3) v některém vláknu jsem tu viděla stránku s testováním baterek a na nexuse už tam byly s vyšší kapacitou (nevím ale jestli jsou stejné, pokud nejsou, určo se také časem objeví)... časem o nějaké taky pouvažuji
4) Document To Go - v základní verzi z marketu jen otvírá, po zakoupení plné verze i edituje, mělo by to umět najít jakýkoli dokument bez ohledu na složku
5) upgrade aplikací z marketu chodí upozornění automaticky, jak to bude se systémem zatím nevim, ale neni na škodu jednou za čas mrknout na htc.com do sekce support, kde se to uveřejňuje a stahuje (zatím je tam jen nová verze toho htc sync)
6) protože se mi nějako pokadil outlook se zazálohovanýma kontaktama, tak jsem to taky zkoušela... můj starý telefon nabízel možnost odeslání všech kontaktů přes bt, přeneslo se to v pořádku (teda skoro - musela jsem ručně upravit některé kontakty s diakritikou, protože to desire nepřečetl, ale bonusem bylo, že pokud kontakt měl přiřazenou fotku, tak se přenesla také)
7) jde to pouze tím tlačítkem, což je na houby, když se chci vyfotit s kamarádem, ještě se mi nepovedlo udělat jedinou fotku...

Uživatelský avatar
mKabel
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 118
Registrován: úte pro 01, 2009 17:02
Zařízení: HTC Sensation, previous: HTC Desire
Bydliště: Děčín

HTC Desire - t-mobile?

Příspěvek od mKabel » stř dub 28, 2010 10:17

qweyd píše:zdravim vsechny fandy, prave premyslim nad koupi htc desire nebo x10. Může mi nekdo rict jak je to s firmware u t-mobile? je uzivatelske prostredi na htc nejak poznamenane t-mobilem? popripadne jestli pak neni problem s datovymi prenosy u jinych operatoru... diky za odpoved
taky sem nad ním přemýšlel, jsem fandou SE (teď i HTC) a na X10 jsem se těšil už od představení před min. půlrokem ale vzhledem k tomu, že teď teprve půjde do prodeje se zastaralým systémem a neumí posílat soubory přes BT do jiých MT a multitouch, je desire jasná volba navíc u TMCZ cena 14000 proti 11500 je jasná... Holt SE zaspal a bůh ví jak to bude s tou aktualizací systému

eltoroloco
nováček
nováček
Příspěvky: 19
Registrován: úte dub 27, 2010 10:35
Zařízení: sony ericson

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od eltoroloco » stř dub 28, 2010 10:58

to martian:
Dival jsem se na tu stranku co jsi rikala ale tam je ten obal (kryt) jenom na NEXUS ale ja si chci koupit DESIRE takze ted jsem malinko zmatenej ! :-D O kterym telefonu se bavime? Jen abych vedel nez poslu dalsi dotazy :-D
Jinak dik

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od NeoPlex » stř dub 28, 2010 11:05

eltoroloco vzdyt nexus ma naprosto stejny rozmery jako Desire ;)

-- doplnění předchozího příspěvku (stř dub 28, 2010 12:18) --

taky jsem koukal po x10... a se vsim co pises souhlasim, akorat jeste pridam ze ma zpomalene reakce vcetne toho prostredi time a media scape, displej tft je vic mdlejsi oproti amoledu a zatim kvuli starsi verzi androidu jede jen na 65t barev. Do toho to vypada, ze nejak zlobi stabilizator obrazu... fotky s nim maji nejake rozpite barvy, takze se musi vypinat. no proste tel. neni absolutne doladeny... po upgradu na 2.1 si troufam rict, ze to bude velmi dobry tel, kdyz se vse povede jak ma, akorat update az na podzim... a porad tam bude jen ten TFT displej s horsima barvama.. a nepocitam, ze je skoro o 3tisice drazsi :) takze taky jsem zkoncil u Desire a nemuzu si stezovat :)

eltoroloco
nováček
nováček
Příspěvky: 19
Registrován: úte dub 27, 2010 10:35
Zařízení: sony ericson

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od eltoroloco » stř dub 28, 2010 12:28

tak to ja nemuzu vedet vid ale diky ... Ale nasel jsem treba stranku kde delaj folii na celi telefon a u toho to musi byt presne ten typ ! Nezalezi jenom na stejnych rozmerech...

Uživatelský avatar
mKabel
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 118
Registrován: úte pro 01, 2009 17:02
Zařízení: HTC Sensation, previous: HTC Desire
Bydliště: Děčín

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od mKabel » stř dub 28, 2010 13:29

mimochodem, psal jsem dříve, že se mi v aplikaci pošta nezobrazují přílohy u mailu a v apl. gmail ano. Po odinstalování taskmanagera je už také ok, stejně jako budík. Jen pro zajímavost. Doporučuji nepoužívat TASK MANAGERA :-D

Uživatelský avatar
Luboš Klicpouch
smartguru
smartguru
Příspěvky: 569
Registrován: pon pro 31, 2007 14:00
Zařízení: SGN
Bydliště: Praha

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Luboš Klicpouch » stř dub 28, 2010 13:55

Dneska na to již nebude čas, ale toto téma potřebuje pročistit - vrhnu se na to zítra.

Napsal jsem FAQ - čtěte než položíte dotaz

Uživatelský avatar
elka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: pon led 22, 2007 12:27
Zařízení: HTC Desire - Rooted Official HTC Android 2.2
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od elka » stř dub 28, 2010 14:13

Bigis, v tom návodu bych upřesnil bod 11:
11) Co dělat, když nechci aby ve fotogalerii nebyla vidět určitá složka?

Přejmenuj jí (v nějakém file manageru - například Astro File Manager) tak, že před ní dáš tečku
/sdcard/images - /sdcard/.images
Přejmenování složky ti může u některých programů vyvolat nějaký konflikt. Mnohem vhodnější je do složky, kterou nechceš vidět v galerii, vložit prázdný soubor nomedia.

Uživatelský avatar
Luboš Klicpouch
smartguru
smartguru
Příspěvky: 569
Registrován: pon pro 31, 2007 14:00
Zařízení: SGN
Bydliště: Praha

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Luboš Klicpouch » stř dub 28, 2010 14:32

Uploaduj někam ten soubor. Protože když vytvořím prázdný soubor a nazvu ho nomedia a umístím do složky, kterou nechci vidět v galerii, je tam vidět stále. Čili nefunguje to.

EDIT : Teď jsem přišel na to, že se aplikace nějak neaktualizuje. WTF? Smažu fotky, ve fotogalerii furt jsou, ale nedají se otevřít. Náhledy stále existují.

Edit2: Aplikace Fotogalerie se chová VELMI divně. I když smažu její data, vyprázdním mezipaměť, násilně ji zavřu, při otevírání si neproskenuje SD kartu. Což je ale chyba. Protože když něco změním v Astru, Fotogalerie to nebere v potaz..

Horni
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: stř dub 28, 2010 0:58
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Horni » stř dub 28, 2010 17:03

elka píše:K dotazu 3: jde o widget "Ovládací prvek napájení".
Diky, uz jsem nahodil "Power control", jsem to prehledl :). Jeste se zeptam, k cemu je dobra ctvrta ikona zleva, tj. cosi, co vypada jako synchronizace? Nejak jsem nedokazal urcit jeji funkcionalitu.
blackman_82 píše:To Horni:
bod 5: používím agenda widget viz http://www.androlib.com/android.applica ... -zFBn.aspx
bod 6: zkoušel jsi Operu mini?
ad 5 - na widget mrknu, momentalne se te webove strance moc nechce
ad 6 - no zkousel jsem ji chvilku a nezdalo se, ze by podporovala multitouch (tj. nejaky pohodlny zoom a tak). Mozna jsem ji opet jen odsoudil moc rychle? :)

Kdyz uz jsem u tech webu - je nejaky klic, podle ktereho webovy prohlizec urcuje, kdy nabidne moznost ulozeni hesla? Prihlasuju se do Microsoft Outlook Exchange Web Access a docela by se mi libilo tam mit instantni pristup jen automatickym vyplnenim hesla.

::EDIT::
Tak widget jsem nainstaloval, funguje skvele - presne takhle jsem si to predstavoval. Diky!
Jen me mate jedna vec, mam zalozenej event, umisteni Praha, cas atd... ale datum je uvedeno takto:
7/05/2010 (Europe/Sarajevo)
Ta zavorka me tam trochu mate :)

miklust
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: pon led 26, 2009 16:28
Zařízení: HTC Touch HD

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od miklust » stř dub 28, 2010 21:35

Uvodem bych rad podekoval vsem kteri tu pomahaji resit problemy ostatnich, vsem za jejich recenze a postrehy, ktere byly velice podnetne pri rozhodovani o porizeni tohodle drahouska:-) Nicmene mel bych jeden dotaz:

netusi nekdo jak seradit kontakty dle abecedy podle prijmeni a ne podle jmen jako je tam mam ted?

nevim jestli to bude mit na odpoved nejaky vliv ale kontakty jsem do telefonu nasypal pres outlook a synchronizaci

kromsa
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pát dub 23, 2010 7:56
Zařízení: HTC G1 HTC Blackstone HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od kromsa » stř dub 28, 2010 21:37

tak tu mame root pro Desire, konecne si muzu stahnout market enabler a neco si koupit z marketu, to je fakt padly na hlavu :tlem:

qweyd
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: úte dub 27, 2010 18:31
Zařízení: Sony Ericsson

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od qweyd » čtv dub 29, 2010 7:59

zdravim vsechny fandy, prave premyslim nad koupi htc desire nebo x10. Může mi nekdo rict jak je to s firmware u t-mobile? je uzivatelske prostredi na htc nejak poznamenane t-mobilem? popripadne jestli pak neni problem s datovymi prenosy u jinych operatoru... diky za odpoved

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od NeoPlex » čtv dub 29, 2010 8:29

jen pro info... chybel mi docela facebook chat v tel, klasicka aplikace pro androida ho neumi a v prohlizeci je temer nepouzitelny, tak jsem si stahl app FaBook chat a aplikace vypadala moc pekne, fungovala jako icq, akorat pres facebook chat. A dnes rano mi pritelkyne rika, ze me vidi online :) app se tvarila jako odhlasena, ale doopravdy porad visela na mem uctu, dokud jsem ji neodinstaloval, tak jsem byl stale online, takze si dejte pozor na tuhle aplikaci! Samozrejme ze prichozi zpravy nezobrazovala... kdyz byla jakoby prihlasena doopravdy, tak fungovala fajn vcetne notifikaci, akorat i po odhlaseni v tel. zustala porad v pozadi nekde online :)

Zdenek1959
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: stř dub 21, 2010 11:45
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Zdenek1959 » čtv dub 29, 2010 8:45

Též děkuji za mnohé užitečné podněty. Např. zrychlení po odstranění Task Managerů je zásadní. K některým tématům:
1) Pouzdro - mám tenké Krusell, je přímo na Desire a je skvělé. S ohledem na barvu rámečku jsem zvolil tmavohnědé a nelituji toho.
2) Fólie - mám jakousi universální a když vidím stopy na ní, tak si říkám jak je dobře, že jsem ji tam hned první den dal.
3) Zamrzání - stává se, nejčastěji když chci přes plus dát na plochu ikonu stažené aplikace. Klikání na Programy či Widgety jsou bez odezvy. Řeším to vypnutím - zapnutím.
4) Stahování MP3 - ano, některé se i mně ukládají na sd/download. Jiné ale na sd/downloads či na sd/MP3. Rád bych to měl na jednom místě, ale nevím, jak toho dosáhnout. Asi je to tím, že ke stahování používám mateřskou aplikaci Hudba a dále stažené Music Search, MP3 Download, Music Wizard a zřejmě i MixZing. Asi jich mám zbytečně moc, ale rád uslyším váš názor na to, na jakou aps. bych se měl orientovat.
5) Zdvojení kontaktů z paměti tlf. a SIM jsem vyřešil jejich brutálním vymazáním těch ze SIMky. Nyní řeším, jak dosáhnout toho, abych neměl zdvojené údaje v kalendáři po synchronizaci s PC (události v tlf. modře, stejné události z PC zeleně). Neporadíte?
6) Přenos dat: Již dříve jsem zmínil, že používám WiFi a O2 Internet v mobilu na předplacenou kartu a že mi to často hlásí "Připojení se nezdařilo. Pro používání této aplikace potřebujete síťové připojení. V Nastaveních zapněte mobilní síť nebo Wi-Fi". To přitom nastavené a připojené mám (ikonky Wi-Fi a Mobilní sítě jsou zelené). Částečně se to zlepšilo poté, co jsem si odinstaloval stažený APNdroid (vypínal a zapínal jsem jej dle potřeby). K vyřešení problémů mi zatím nejvíce pomáhá, když nespoléhám na nastavení "Použít k přenosu dat mobilní sítě když není v dosahu WiFi". Prostě když mám WiFi signál, tak (otrocky) ručně vypínám Mobilní síť a zapínám WiFi, když jej nemám, tak zapínám Mobilní síť a vypínám WiFi. Systém by to měl asi dělat sám a snad se o to i snaží, ale trvá to min. 5 min a výsledek nebývá uspokojivý. Většinou to končí tím, že na stavové řádce nemám ani ikonku WiFi, ani ikonku G sítě a to i přesto, že příslušný widget (např. WiFi) je zelený. Takže to řeším tak, jak jsem popsal. Radu na řešení tohoto problému uvítám nejvíce. Zdeněk

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od NeoPlex » čtv dub 29, 2010 9:09

1) jake pouzdro pouzivas presne? To co maji v sunnysoftu, takove napohled kozene site a ciste jen na nasunuti?
3) mne teda po 4 dnech jeste nezamrzl ani jednou.. obcas chvilkove zpomaleni, ale ani jednou jsem ho nemusel vypinat, ze by nechali v systemu nejaky bordel taskman. ?
6) pouzivam internet v mobilu od O2 a uz se mi asi dvakrat stalo, ze net nejel, ale myslim ze je to tim, ze obcas vypada 3G sit jako takova, kdyz zacne treba chytat jinej rozvadec. Vetsinou behem chvilky to jede... kdyz ne, tak jenom v tel vypnu a zapnu datove prenosy a je po problemu.

Uživatelský avatar
fido_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 231
Registrován: sob lis 15, 2008 15:07
Zařízení: IP4 16GB
Bydliště: Praha

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od fido_cz » čtv dub 29, 2010 9:33

@folie: Normalne folie na kapacitnich displejich nepouzivam, ale u Desire mi to kryci sklo neprijde tak kvalitni (ve srovnani treba s HD2), tak jsem koupil Brando primo na jejich eShopu. Uz by mela byt na ceste.

@TaskMan: Take jsem zpocatku pouzival, je to zvyk z jinych systemu. Ale delalo to problemy, i kdyz jsem mel nastaveny vyjimky na dulezite procesy, tak to nebylo ono. Ted uz jedu tyden bez TaskMana a pohoda. RAM se vetsinou drzi nekde kolem 50MB, zpomaleni zadne nepozoruju a rychlejsi vybijeni asi take ne.

Po trech tydnech zkouseni a instalovani jsem uz telefon vyladil ke sve spokojenosti. Misto Sense mam HelixLauncher, vetsinu vestavenych widgetu jsem nahradil lepsimi a jsem spokojeny.

Uživatelský avatar
mKabel
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 118
Registrován: úte pro 01, 2009 17:02
Zařízení: HTC Sensation, previous: HTC Desire
Bydliště: Děčín

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od mKabel » čtv dub 29, 2010 10:03

pravě ty univerzální folie, takové ty noname jsou o něco měkčí a je na nich vidět každé to škrábnutí, které by třeba na dipsleji vidět nebylo, no ale lepší tu fólii pak vyměnit, počkám až bude origo, abych to nemusel ostřihovat :-D

Telefon se mi také nezasekává, párkrát se zpomalila reakce, např. načtení konverzace SMS (mám jí tam od zakoupení nevymazanou - ale to bylo jen dvakrát asi) jinak ok.

TASK MANAGER tak to zcela souhlasím s FIDEM_CZ

Uživatelský avatar
fido_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 231
Registrován: sob lis 15, 2008 15:07
Zařízení: IP4 16GB
Bydliště: Praha

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od fido_cz » čtv dub 29, 2010 10:26

Tady jeste pridam odkazy na folie primo pro Desire, nakupuji tam uz par let a vzdy v pohode:
http://shop.brando.com/bw-ultraclear-pd ... 8d008.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://shop.brando.com/bw-pda-screen-pr ... 9d008.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Odpovědět

Zpět na „HTC Desire“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti