HTC Desire - obecná diskuse

Diskuze o komunikátoru HTC Desire (Nexus One)
Odpovědět
Uživatelský avatar
foreveryone
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 315
Registrován: úte čer 09, 2009 16:34
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od foreveryone » sob dub 10, 2010 12:54

právě jsem chtěl přejít na nějaký telefon s kapacitním displejem právě kvůli jeho vyšší odolnosti, jako např. u hd2 kde je pokud vím suprová odolnost, abych nemusel nějaký fólie řešit vůbec.

Myslel jsem že kapacitní displej není možné tak jednoduše poškrábat jako měkký rezistentní abych na něj hned po vybalení radši lepil fólii.

Uživatelský avatar
raven_kix
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 100
Registrován: pát kvě 25, 2007 9:54
Zařízení: Nokia Lumia 930

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od raven_kix » sob dub 10, 2010 14:40

Já si zase říkám, že radši přelepím fólii za 100Kč než abych se musel už navždycky koukat na nějaký škrábanec. A displej na Desire určitě poškrábat jde a nejspíš není potřeba se ani moc snažit (viz. XDA).

Uživatelský avatar
foreveryone
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 315
Registrován: úte čer 09, 2009 16:34
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od foreveryone » sob dub 10, 2010 15:31

A je tam znatelný nějaký rozdíl v citlivosti displeje s nalepenou fólii?

Uživatelský avatar
raven_kix
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 100
Registrován: pát kvě 25, 2007 9:54
Zařízení: Nokia Lumia 930

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od raven_kix » sob dub 10, 2010 16:44

Nemám srovnání mezi kapacitním displejem bez fólie a s fólií, protože jsem ji opravdu nalepil hned po vybalení telefonu. Řekl bych, že to ale nebude mít vliv. Displej je citlivý až dost. Nemám s ním problémy a to jsem použil univerzální fólii, která je dost silná.

Musím se spíš odnaučit klikání nehtem, protože na to kapacitní displej nereaguje. Na předchozím Touch HD jsem to používal často.

Uživatelský avatar
CSCicus
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: sob led 16, 2010 21:03
Zařízení: Samsung Galaxy S2 root
Bydliště: Ivanka pri Dunaji

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od CSCicus » sob dub 10, 2010 16:50

Vie mi niekto povedať či sa dajú aplikacie inštalovať na sd kartu lebo niako sa mi zaplnila pamäť telefonu. ?

to: foreveryone
Ešte ktomu foťáku ono to sice trochu trči ale nieje to také strašne ako na HD2 ten ma taku ostrú hranu že sa vieš aj porezať :D. A koliše sa iba trochu keď mu pomôžeš

Uživatelský avatar
raven_kix
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 100
Registrován: pát kvě 25, 2007 9:54
Zařízení: Nokia Lumia 930

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od raven_kix » sob dub 10, 2010 17:57

Aplikace na SD kartu zatím instalovat nejdou. Už několikrát jsem četl o updatu, po kterém to bude možné. Zatím to ale není nic oficiálního.

jtra
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: pát dub 02, 2010 8:07
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od jtra » sob dub 10, 2010 18:02

Jiří Hrma píše:foreveryone: U Legendu ani Desire jsem fólii nepoužíval. On ten displej už má v základu nějakou povrchovou úpravu, která poškrábání odolá, tedy za předpokladu, že se přes to nepřejede hrubou silou :)
Nexus one toho vydrží dost, tak Desire by mohl taky (nebo je v nich v tomhle zásadní rozdíl???):
http://www.youtube.com/watch?v=RfqwKa4bT74" onclick="window.open(this.href);return false;

Jediné rozbité kousky na netu jsou tyhle a to je na víc než 100000 prodaných nexusů málo, když dnes každé rozbití je vyfocené a uploadnuté na inet k pobavení ostatních:

(upadla na něj sklenička) http://www.flickr.com/photos/rbucich/4249582066/" onclick="window.open(this.href);return false;

(bez popisu udalosti) http://i42.tinypic.com/v5z5t4.jpg" onclick="window.open(this.href);return false;

(tento upadl) http://gizmodo.com/5451349/look-at-this ... -nexus-one" onclick="window.open(this.href);return false;

(tento se prý ropadl při nabíjení) http://www.engadget.com/2010/03/06/bad- ... n-pockets/" onclick="window.open(this.href);return false;

Nějakou odolnost by to podle těchto videí mohlo mít.
http://www.engadget.com/2010/02/07/watc ... rcilessly/" onclick="window.open(this.href);return false;

Tady ovšem někdo píše, že drobné škrábance na Desire ma:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=659388" onclick="window.open(this.href);return false;
Naposledy upravil(a) Luboš Klicpouch dne pát dub 16, 2010 9:58, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Diakritika

Uživatelský avatar
Cleric
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1334
Registrován: pát dub 09, 2010 15:09
Zařízení: Apple iPhone 7 128 GB
Bydliště: Potkali se u Kolína
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Cleric » sob dub 10, 2010 18:58

Tak nevím, ale u to ho prvního videa mám poněkud rozporuplné myšlenky. Nějak se mi tohle nechce věřit. Buď je ten displey opravdu tak odolný nebo tam má na lepenou folii Invisible shield která tohle dokáže.

Uživatelský avatar
foreveryone
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 315
Registrován: úte čer 09, 2009 16:34
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od foreveryone » sob dub 10, 2010 19:33

to ještě nic není někde na youťube je video jak do hd2 řežou lámacím nožíkem a prej ani rýha :D
Tady zkouší desire nůžkama :) tak mě překvapilo, když sem na xda četl že si to hned poškrábaly, trošku škoda no :(

http://www.mobile-review.com/pda/review ... full.shtml

Uživatelský avatar
elka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 84
Registrován: pon led 22, 2007 12:27
Zařízení: HTC Desire - Rooted Official HTC Android 2.2
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od elka » sob dub 10, 2010 20:24

Pletu se, nebo Desire má displej ze skla, stejně jako iPhone?

Uživatelský avatar
foreveryone
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 315
Registrován: úte čer 09, 2009 16:34
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od foreveryone » sob dub 10, 2010 20:36

Já myslím že určitě, stejně jako většina (jestli ne všecky) zařízení s kapacitním displejem, otázka je jak moc tvrdé to které sklo je ...

Uživatelský avatar
CSCicus
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: sob led 16, 2010 21:03
Zařízení: Samsung Galaxy S2 root
Bydliště: Ivanka pri Dunaji

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od CSCicus » sob dub 10, 2010 21:37

Keby som sa rozhodol resetovať zariadenie daju sa niako vyzálohovať nainštalovaná aplikácie ? Napríklad na Marketplace sa stačí prihlásiť a je tam možnosť znovu nainštalovať nainštalovane aplikácie. A Kedže nemám inštalačku ku všetkemu tak sa mi to zdá také na..nič. To aby som si to začal písať, alebo to to dáko ide ?

Uživatelský avatar
Luboš Klicpouch
smartguru
smartguru
Příspěvky: 569
Registrován: pon pro 31, 2007 14:00
Zařízení: SGN
Bydliště: Praha

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Luboš Klicpouch » sob dub 10, 2010 22:58

Já když jsem prováděl obnovu továrního nastavení, tak jsem pak při znovu naběhnutí měl v Marketu, ve složce Stažené všechny aplikace co jsem měl předtím nainstalované nenainstalované. Ale zřejmě to nemusí být pravidlem.

Uživatelský avatar
CSCicus
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: sob led 16, 2010 21:03
Zařízení: Samsung Galaxy S2 root
Bydliště: Ivanka pri Dunaji

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od CSCicus » sob dub 10, 2010 23:10

No šak uvidíme až budem musieť.

Uživatelský avatar
Luboš Klicpouch
smartguru
smartguru
Příspěvky: 569
Registrován: pon pro 31, 2007 14:00
Zařízení: SGN
Bydliště: Praha

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Luboš Klicpouch » sob dub 10, 2010 23:25

Dnes jsem zjistil jednu docela příjemnou věc. Když si prohlížím Galerii a NEchci, aby v ní byly vidět nějaké obrázky, či nějaká videa, stačí před složku s těmito obrázky, či videi dát TEČKU. Místo "Images" -> ".Images"-
Galerie tuto složku pak neuvidí.

Uživatelský avatar
Nyny
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 241
Registrován: ned pro 28, 2008 13:07
Zařízení: Lumia
Bydliště: Havlíčkův Brod

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Nyny » ned dub 11, 2010 0:26

NeoPlex píše:co vím tak TomTom pro Android zatím ještě není.
Zatím mi přijde nejlepší volba IGO8 nebo Navigon... IGO8 mám ozkoušené z WM po přechodu z TomToma a už jsem u IGO8 zůstal (podle mě o 100% lepší než tomtom... tomtom vede jen v hlasové navigaci, jinak mi Igo přijde všude lepší)
Na šířku displeje funguje v klidu naprosto (aspoň IGO teda), IGO jsem používal jako plnohodnoutnou navigaci již na Kaiseru a bylo to dostačující, takže u Desire bych se toho vůbec nebál...
No vzhledem k tomu, že v systému je snarpdragon, tak když ti do navigace skočí hovor, tak to zcela jiste plynule přijmeš bez větších problémů
Ukazuje IGO i plánovaný čas dojezdu?

Dají se tam dohrávat vlastní body zájmu http://www.poi.cz" onclick="window.open(this.href);return false; do TomToma jsem si je stahoval tady.

A ještě jedna věc ohledně navigace mě zajímá. Umí IGO, nebo nějaká další aplikace ukládat historii kudy jezdím? Jde mi o to, že bych to pak využil jako knihu jízd do účetnictví.
Naposledy upravil(a) Luboš Klicpouch dne pát dub 16, 2010 10:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Diakritika

Uživatelský avatar
peno
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: úte kvě 19, 2009 16:16
Zařízení: Nexus S, HTC Desire, Galaxy Tab

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od peno » ned dub 11, 2010 1:37

raven_kix píše:Já jsem si fólii nalepil hned po rozbalení. Zatím nějakou univerzální, ale až bude v prodeji originální, tak si ji hned objednám. Rozhodně bych neriskoval bez fólie. Škrábanec bych asi nepřežil :) .
Ahoj, chtěl bych se zeptat, kde jsi tuto univerzální fólii koupil a která konkrétně to je... Dik.
Naposledy upravil(a) Luboš Klicpouch dne pát dub 16, 2010 10:01, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Diakritika

Uživatelský avatar
foreveryone
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 315
Registrován: úte čer 09, 2009 16:34
Zařízení: HTC Desire

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od foreveryone » ned dub 11, 2010 9:33

Bigis: Vskutku zajímavý zjištění, tady jsou vidět nesporné kořeny, stejně to funguje i v desktopovém linuxu :) a ve správci souborů ta složka jde vidět normálně?

Nyny: na wm tyto věci fungovali bez problémů igo ukazuje celkový čas dojezdu i k prujezdnym bodum, poi se tam daji nahravat v pohodě a bez problemu funguje i zaznam trasy, počítám že na androidu to bude podobné ale ruku do ohně za to nedám :D

Uživatelský avatar
Luboš Klicpouch
smartguru
smartguru
Příspěvky: 569
Registrován: pon pro 31, 2007 14:00
Zařízení: SGN
Bydliště: Praha

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od Luboš Klicpouch » ned dub 11, 2010 9:52

Ano, v Astru složky vidět jsou. Co se týče Linuxu, ten používám, ale tam žádný hromadný prohlížeč fotografií nepoužívám.

Uživatelský avatar
NeoPlex
smartstar
smartstar
Příspěvky: 932
Registrován: sob čer 10, 2006 10:52
Zařízení: BB Bold, SGSII
Kontaktovat uživatele:

HTC Desire - obecná diskuse

Příspěvek od NeoPlex » ned dub 11, 2010 11:39

to nyny: ano ukazuje čas dojezdu, dá se vše nastavit co chceš mít na hlavní navigační obrazovce, dokonce se dá stáhnout český pluigin, který na hlavní obrazovku přidá ještě více věcí a více funkcí.

tvůj odkaz používám a stahuju z něj poi i umístění radaru ;)

ano i historie jízd je k dispozici. Vždy při zadávání nové trasy jsou možnosti podle adresy atd atd atd a je tam i ikonka historie
Naposledy upravil(a) Luboš Klicpouch dne pát dub 16, 2010 10:03, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Diakritika

Odpovědět

Zpět na „HTC Desire“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů