pár dotazů k BB 9000

Sekce věnovaná jednotlivým telefonům s ostružinou ve znaku
Pepanisko
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 173
Registrován: ned črc 12, 2009 11:25
Zařízení: Blackberry Z10
Bydliště: Jak kdy...
Kontaktovat uživatele:

pár dotazů k BB 9000

Příspěvek od Pepanisko » stř srp 22, 2012 17:09

Dobrý den, včera jsem koupil z druhé ruky svůj první BB a to Bold 9000. Vyhrál u mě v souboji s BB 8520. Hned na začátek upozorním, že nemám ani neplánuji mít tarif BIS, protože výhody s tím spojené nevyužiju (messenger + na email mám jinou appku). Objevilo se ale několik "problémů". Nevíte někdo jak rozjet Facebook? Rozjel jsem internet v browseru přes wifi, stejně mi jdou i stahovat appky v BB store, ale při pokusu o přihlášení na FB mě to vyhodí nějakou chybu o připojení. Zde na fóru jsem našel odkaz na verzi která prý jede i bez BIS, ale ani s tou mi to nejde, pořád nějaká chyba. Nevíte prosím co s tím? Potom ještě druhý dotaz, v BB mám Firmware 4.6.x.x.x, ale dočetl jsem se že prý je dostupná oficiálně na můj Bold i verze 5.0.x.x.x, nemáte někdo zkušenosti zda se vyplatí aktualizovat, je-li lepší/rychlejší?? Podotýkám že problémy se současným FW nemám.

Děkuju za rady

Pepa

Uživatelský avatar
Henatko
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 257
Registrován: čtv srp 05, 2010 21:06
Zařízení: BB Q10 , N95
Bydliště: Liberec

pár dotazů k BB 9000

Příspěvek od Henatko » čtv srp 23, 2012 8:33

včera jsem koupil z druhé ruky svůj první BB a to Bold 9000
:tlem:
A co ten 9700 v popisu zařízení .
No pokud nechceš mít BIS tak jedině Facebook1.6.0.22.rar (stáhni - rozbal - vlož na kartu - a přes správce souborů v BB nainstaluj)
Jinak pokud chceš mít přístroj BB bez BIS(BES) tak to využiješ potenciál přístroje max na 20%
Aktualizace přístroje určitě pomůže (jsou tam opravené chyby starších OS + lepší výdrž + vylepšení v možnostech nastavení , atd atd ...)
To že ti něco nepůjde bude většinou v tom že výrobce nepředpokládal že někdo koupí BB a nebude mít jejich připojení bez kterého BB nefachá jak má .
Najdou se uživatelé co tvrdí že to jde i bez BIS ale většinou to jsou takový co BIS ani neměli a nevědí co BB naplno dokáže .
Moc info o BB se na fórech nedočteš , vše se projednává na BBM :wink:

Pepanisko
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 173
Registrován: ned črc 12, 2009 11:25
Zařízení: Blackberry Z10
Bydliště: Jak kdy...
Kontaktovat uživatele:

pár dotazů k BB 9000

Příspěvek od Pepanisko » čtv srp 23, 2012 11:59

No ten 9700 jsem mel od kamosa ale rozbil se mi a novy stoji na me moc :-D no s tim fb jsem to zkousel ale nenasel jsem v bb zadny spravce souboru... Potom jsem zkousel ten update ale mam problem: kdyz na to jdu pres bbdm tak me to najde jen fw stejny nebo nizsi nez mam ja, a kdyz si stahnu ten fw formou .exe a nainstaluji a kliknu v bbdm na aktuaalizaci tak mi to vyhodi chybu... Metodu o vymazani vendor.xml jsem nezapomnel. Nejake navrhy prosim? :-)

Uživatelský avatar
ziza
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 69
Registrován: stř říj 10, 2007 8:36
Zařízení: iPhone SE, iPad2 3G 32GB
Bydliště: Valtířov
Kontaktovat uživatele:

pár dotazů k BB 9000

Příspěvek od ziza » čtv srp 23, 2012 12:38

A bez BISu se na BBM nedostaneš a dokud ho mít nebudeš, tak jsi zbytečně vyhodil penízky ...

Pepanisko
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 173
Registrován: ned črc 12, 2009 11:25
Zařízení: Blackberry Z10
Bydliště: Jak kdy...
Kontaktovat uživatele:

pár dotazů k BB 9000

Příspěvek od Pepanisko » čtv srp 23, 2012 14:12

BBM je ten jejich Market s programy?

ondraschoffka
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: čtv čer 28, 2012 13:17
Zařízení: iPhone Xs

pár dotazů k BB 9000

Příspěvek od ondraschoffka » čtv srp 23, 2012 14:35

Pepanisko: BBM je BlackBerry Messenger... ;)

Pepanisko
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 173
Registrován: ned črc 12, 2009 11:25
Zařízení: Blackberry Z10
Bydliště: Jak kdy...
Kontaktovat uživatele:

pár dotazů k BB 9000

Příspěvek od Pepanisko » čtv srp 23, 2012 15:02

Aha, ale já na BBM nechci :-D Já tam psal BBDM jako desktop manager :D

Deaktivovaný účet (01.2013)

Re: pár dotazů k BB 9000

Příspěvek od Deaktivovaný účet (01.2013) » čtv srp 23, 2012 22:10

Doporucuji Vam si za BIS priplatit. Krome tohoto problemu se vyhnete i mnoha jinym v budoucnu. Kdyz si spocitate, kolik hodin venujete obchazeni BIS, tak se cloveku vyplsti ty cca tri stovky zaplatit

Pepanisko
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 173
Registrován: ned črc 12, 2009 11:25
Zařízení: Blackberry Z10
Bydliště: Jak kdy...
Kontaktovat uživatele:

pár dotazů k BB 9000

Příspěvek od Pepanisko » pát srp 24, 2012 6:04

No víte ono je to tak, uvažoval jsem o tom a zas takový problém by to nebyl... ale je fakt že trochu častěji střídám mobily, protože mě vždycky omrzí a už mě nebaví, achci zkusit něco jiného... kdybych si BIS aktivoval, a pak třeba BB prodal, tak by to pak bylo zbytečné... i když mi BB vyhovuje ako spousta jiným mobilů, nevím zda to risknout...

Uživatelský avatar
peter34
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: úte lis 28, 2006 13:15
Zařízení: Samsung Galaxy Note 9, BlackBerry Classic
Bydliště: Ružomberok

pár dotazů k BB 9000

Příspěvek od peter34 » pát srp 24, 2012 11:03

Celý a podrobný popis nainštalovania nového OS nájdeš na blackberryczech.cz v sekcii návody a tiež je tam článok popisujúci používanie BB bez BIS.

Pepanisko
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 173
Registrován: ned črc 12, 2009 11:25
Zařízení: Blackberry Z10
Bydliště: Jak kdy...
Kontaktovat uživatele:

pár dotazů k BB 9000

Příspěvek od Pepanisko » pát srp 24, 2012 12:11

Ano tam jsem byl, s právě to mě nejde... nerad bych zkoušel neoficiální způsob uvedený zde na fóru, jenže je tu problém. Když dám přes desktop aktualizovat, tak mi to nabídne jen tu verzi co mám nebo 2 nižší,někde jsem četl že prý občas tu nejnovější tam nenajdeme, tak jsem sí stáhl to .exe, nainstaloval jsem to, potom se to tam objevilo, ale za tím je hvězdička a dole u ní je napsáno něco jako "pouze pravidelný přispěvatelé mohou aktualizovat zařízení", setkali jste se s tím někdo? Jinak FW je stažený právě z Blackberryczech.cz.

Uživatelský avatar
peter34
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: úte lis 28, 2006 13:15
Zařízení: Samsung Galaxy Note 9, BlackBerry Classic
Bydliště: Ružomberok

pár dotazů k BB 9000

Příspěvek od peter34 » pát srp 24, 2012 15:50

Na blackberryczech sú v návodoch na flash OS tri postupy, to ani jeden Ti nejde?

Pepanisko
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 173
Registrován: ned črc 12, 2009 11:25
Zařízení: Blackberry Z10
Bydliště: Jak kdy...
Kontaktovat uživatele:

pár dotazů k BB 9000

Příspěvek od Pepanisko » pát srp 24, 2012 16:53

No všude se připojím, ale nikde mi to nenabídne ten vyšší FW (konkrétně 5.0.x.x), při prvním případě (beru podle toho návodu) mi to nabídne jen stávající či nižší verze, ten druhý mi tam nenabídne žádnou, jen pár aplikací co mám naistalované v telefonu, a ten třetí nevím jak se liší od toho druhého...

Uživatelský avatar
Henatko
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 257
Registrován: čtv srp 05, 2010 21:06
Zařízení: BB Q10 , N95
Bydliště: Liberec

Re: pár dotazů k BB 9000

Příspěvek od Henatko » pát srp 24, 2012 17:28

To znam , testni reinstal vseho od RIM v PC (samozrejme restart pred novou instalaci)
Nebo jine PC .
jinak u tech zmen pristroju : tak jednoduse u operatora zmenis pripojeni , protoze bez BIS nepoznas co BB dokaze a pak te nezaujme a zase budes menit , ja to taky tak delal kazdeho 1/2roku (vsechny OS) ale u BB jsem pres rok a neplanuji menit (max novejsi BB ale uz jedine BB)

Pepanisko
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 173
Registrován: ned črc 12, 2009 11:25
Zařízení: Blackberry Z10
Bydliště: Jak kdy...
Kontaktovat uživatele:

pár dotazů k BB 9000

Příspěvek od Pepanisko » pát srp 24, 2012 18:08

Aha, díky zkusím... jinak ten BIS mě taky láká no... uvidíme, ale díky moc za rady :)

EDIT: Tak po odinstalování, restartu a znovu nainstalování je to pořád to samé... pořád mi to nenabízí ani jeden firmware...

EDIT: po znovustažení FW mi to hlásí pořád to samé, viz obrázky.

http://screenshot.posterus.cz/DGZRJ/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://screenshot.posterus.cz/PDN3V/" onclick="window.open(this.href);return false;

Potom ještě dotaz k BISu, půjde mi aktivovat když mám tarif mých 5? Není k tomu třeba ještě něco? Mám T-mobile. Děkuju

Uživatelský avatar
Henatko
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 257
Registrován: čtv srp 05, 2010 21:06
Zařízení: BB Q10 , N95
Bydliště: Liberec

Re: pár dotazů k BB 9000

Příspěvek od Henatko » pát srp 24, 2012 19:33

mam taky m5 od TM a normalne je to jen pripojeni

Pepanisko
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 173
Registrován: ned črc 12, 2009 11:25
Zařízení: Blackberry Z10
Bydliště: Jak kdy...
Kontaktovat uživatele:

pár dotazů k BB 9000

Příspěvek od Pepanisko » pát srp 24, 2012 19:35

Díky za radu :)

Uživatelský avatar
peter34
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: úte lis 28, 2006 13:15
Zařízení: Samsung Galaxy Note 9, BlackBerry Classic
Bydliště: Ružomberok

pár dotazů k BB 9000

Příspěvek od peter34 » sob srp 25, 2012 11:08

Tak už vidím kde je problém. Nesmieš pri aktualizácii spúšťať BBDM ale ísť do adresára Program Files(Program Files x64 ak máš 64bitový windows)/Common Files/Research In Motion/AppLoader tam zmazať vendor.xml a následne spustiť loader.exe.

Pepanisko
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 173
Registrován: ned črc 12, 2009 11:25
Zařízení: Blackberry Z10
Bydliště: Jak kdy...
Kontaktovat uživatele:

pár dotazů k BB 9000

Příspěvek od Pepanisko » sob srp 25, 2012 12:14

No to jsem udělal, ale pořád nic... pořád jen ty aplikace tam jsou... jinak se mi mezitím otevřel BBDM, protože to mám spuštěný automaticky při připojení mobilu, myslíte že to na to má vliv?

Uživatelský avatar
peter34
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: úte lis 28, 2006 13:15
Zařízení: Samsung Galaxy Note 9, BlackBerry Classic
Bydliště: Ružomberok

pár dotazů k BB 9000

Příspěvek od peter34 » sob srp 25, 2012 13:51

Myslím že to má vplyv, skús ho zavrieť a potom to vyskúšaj znovu cez ten loader.exe. Ak by ani to nešlo, tak skús flashovanie s vybratou batériou, to zatiaľ vždy zabralo.

Odpovědět

Zpět na „BlackBerry telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti