BB 9700 Bold

Sekce věnovaná jednotlivým telefonům s ostružinou ve znaku
Uživatelský avatar
karelsid
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: stř úno 10, 2010 12:11
Zařízení: BlackBerry Z10

BB 9700 Bold

Příspěvek od karelsid » úte pro 14, 2010 15:41

Ok, super. Tak už jsem ho koupil a přijde mi, že za dost dobrý peníze (6000 za nový stroj) a tak mám pár dotazů. Podle toho, co jsi mi napsal předtim, jsem pochopil, že ty doporučuješ přechod na OS6, proto bych se zeptal, jestli je něco co mi doporučuješ udělat nebo naopak udělat při nahrávání toho novýho systému? Nebo doporučuješ určitý způsob jak to udělat?
A druhá věc je, jak to je během pobytu v zahraničí? Když mám ten BIS tarif a pojedu do zahraničí tak to funguje s daty jako u běžného tarifu nebo ne? Pohybuju se hodně ve Španělsku, tak chci vědět, jestli je lepší nechat si před odjezdem zablokovat všechna data nebo se to může nechat jak to je? Díky za rady

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

BB 9700 Bold

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » úte pro 14, 2010 18:07

OS6 bych určitě doporučoval. Aktuálně je nejnovější build 480, jsou tam opraveny všechny chybky z předchozích buildů a navíc fungují i podcasty, na což jsem se hodně těšil. Pakný návod na instalaci leaked OS je TADY, dělám to podle něj a zatím žádné problémy. Při updatu se automaticky provede záloha i obnova dat, takže no stress :wink: Update systému samotný mi přijde o dost jednodušší než u WM. Neřešíš tam jestli máš vloženou kartu,HardSPL unlock, bootloader atd. Updatoval jsem hned ten samý den, co mi dorazil bold a bez problémů.

Ohledně roaming: Pokud nehodláš v zahraničí využívat datového připojení, tak stačí v "Mobile Network Options" vypnout datové přenosy v roamingu a nemusíš to pak blokovat u operátora.

Uživatelský avatar
karelsid
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: stř úno 10, 2010 12:11
Zařízení: BlackBerry Z10

BB 9700 Bold

Příspěvek od karelsid » úte pro 14, 2010 19:57

Díky, ale co se týče těch datových přenosů, jsem měl spíš na mysli, jestli budou fungovat ty funkce účtu BIS jako zprávy přes BB messenger atd. nebo jestli se to tim taky zablokuje?
A ještě mě napadlo pokud se instaluje nová verze OS, mám na mysli například pokud vyjde další verze OS6, pak se přité aktualizace telefon vrací do továrního stavu nebo mi tam všechna nastavení a programy zůstanou?

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

BB 9700 Bold

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » úte pro 14, 2010 21:15

Pokud zablokuješ data, tak nebude fungovat ani BBM atd. V roamingu je to s BB trochu nevýhodný, hlavně je u českých operátorů BIS v roamingu sprostě drahej. Už se těším, až Evropská Unie natvrdo prosadí, aby byly ceny datových i telefonních služeb v unii jednotné, resp. aby se při cestování po EU platilo stejně jako v rámci republiky. ČR má široko daleko nejdražší telekomunikační služby :(

EDIT: Ještě mě napadá, že když máš BB registrovaný k BIS, tak by ti teoreticky měly fungovat zmíněné programy přes WiFi.

Uživatelský avatar
karelsid
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: stř úno 10, 2010 12:11
Zařízení: BlackBerry Z10

BB 9700 Bold

Příspěvek od karelsid » úte pro 14, 2010 23:14

Ještě jednou díky moc, ale poprosím ještě jestli bys mi řekl, jak to je s tou druhou otázkou, na kterou jsem se ptal v předchozím příspěvku, ohledně instalace novýho firmwaru. Sorry, že tak otravuju, ale jsem absolutní začátečník s BB.

Uživatelský avatar
fido_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 238
Registrován: sob lis 15, 2008 15:07
Zařízení: IP4 16GB
Bydliště: Praha

BB 9700 Bold

Příspěvek od fido_cz » stř pro 15, 2010 7:33

Vzdyt uz ti Ruslan odpovedel. Pri instalaci noveho fw se automaticky provede zaloha a pak obnova dat, takze pak mas zarizeni ve stejnem stavu. Nefunguje to uplne na 100%, je pak potreba zadat znova napr prihlasovaci udaje na FB, ale programy a data tam budes mit vsechny zpatky.

Uživatelský avatar
karelsid
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: stř úno 10, 2010 12:11
Zařízení: BlackBerry Z10

BB 9700 Bold

Příspěvek od karelsid » stř pro 15, 2010 9:07

Jj, já jsem to přehlédl, sorry. A díky za pomoc chlapi;-)

Uživatelský avatar
HanysR
smartguru
smartguru
Příspěvky: 566
Registrován: ned říj 26, 2008 20:09
Zařízení: Samsung Galaxy Note II
Bydliště: Ostrava!!!

BB 9700 Bold

Příspěvek od HanysR » pon úno 21, 2011 18:39

Nazdar ostružiňáci. Jelikož mám androidího Dell Streak a vždy jsem měl přístroje s hw qwerty, chybí mi v práci docela tlačítka. To jediné mi vadí. Proto uvažuji o čistokrevném pracantovi čímž BB 9700 je. Chci se zeptat však na jednu věc. Funguje Trackpad v rukavicích třeba v zimě? Asi ne, že? Tohle je docela důležité abych nezjistil, že je to opět polovičaté řešení. Jak potom v zimě třeba vyberete kontakt který chcete volat když je trackpad vlastně kapacitní? Díky moc za reakce, Honza.

kidli
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pát pro 02, 2005 14:06
Kontaktovat uživatele:

BB 9700 Bold

Příspěvek od kidli » pon úno 21, 2011 20:21

Tak jsi mě přinutil vstát, natáhnout si tlustou zimní rukavici a zkusit to - výsledek - trackpad funguje naprosto stejně jako bez rukavice. Dokonce i s lyžařskou funguje :)

Uživatelský avatar
HanysR
smartguru
smartguru
Příspěvky: 566
Registrován: ned říj 26, 2008 20:09
Zařízení: Samsung Galaxy Note II
Bydliště: Ostrava!!!

Re: BB 9700 Bold

Příspěvek od HanysR » pon úno 21, 2011 21:33

Nekecej :-D hrozně moc ti děkuju že ses obětoval. Většinou se každý na takový test vykašle hehe přitom je to věc opravdu důležitá. Absolutně jsem s tím nepočítal že to bude fungovat, je to naprosto parádní zpráva! A co browser, je v OS6 už použitelný? Někde jsem četl že je to celkem pomalé tak nevím kde je pravda. Nepotřebuju aby to bylo bůh ví co. Jen na takové to občasné vyhledání informací.

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

BB 9700 Bold

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » úte úno 22, 2011 20:30

jj, já taky ovládám Bolda v rukavicích naprosto bez problémů. On ten trackpad snímá pohyb, není tam použita kapacitní technologie jako u dotykáčů. Zrovna včera jsem se vracel domů když bylo asi -10°C a ovládat telefon bez rukavic bych rozhodně nechtěl :)
Browser byl pomalý na OS5. Na OS6 už je dost obstojný. Jediný problém, který se občas vyskytne je ten, že když načítáš v několika záložkách plnohodnotnou webovku, nebo stránku, kde je třeba hodně obrázků, tak to napíše, že dochází paměť a že máš pozavírat některý záložky a když si nedáš říct, tak to po chvíli udělá za tebe, ale rychlost je naprosto v pohodě a při běžném používání žádné potíže mít nebudeš.

Kimmi
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: čtv bře 05, 2015 11:02
Zařízení: BB 9700

BB 9700 Bold

Příspěvek od Kimmi » čtv bře 05, 2015 11:22

Take se pripojuji do historickeho vlakna. Stala jsem jsem cerstvou majitelkou BB 9700, a narazila jsem na to jak deaktivovat heslo pro zamykani telefonu. Dostala jsem se na tu stranku kde to je v moznostech zda zamek aktivni nebo ne, ale u toho ze "aktivni" je vedle mala ikonka zamecku. Netusim jak to odemknout... a pak take, jde tu nejak snadno deaktivovat PIN Simkarty? Na noc vypinam, a rano nejsem ve stavu cokoliv zadat ;-) . Diky moc Jo v manualu jsem hledala, ale tohle jsem nevycetla. DIky

mberdych
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1189
Registrován: ned kvě 22, 2011 21:54
Zařízení: iPhone 7/Blackberry Priv

BB 9700 Bold

Příspěvek od mberdych » čtv bře 05, 2015 11:37

Smazat IT policy jde jedine pres Blackberry Desktop software a jeste to neni uplne primocare. Tady je navod:

http://helpblog.blackberry.com/2012/01/ ... it-policy/" onclick="window.open(this.href);return false;

Je to krok za krokem, tak to snad pujde. POZOR, smaze to cely telefon.

Kimmi
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: čtv bře 05, 2015 11:02
Zařízení: BB 9700

BB 9700 Bold

Příspěvek od Kimmi » čtv bře 05, 2015 12:42

diky za odpoved, radeji se ujistim: vsechno znamena i kontakty? Mam ten telefon od vcerejska, takze tam vlastne nic sveho jeste ani nemam...

mberdych
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1189
Registrován: ned kvě 22, 2011 21:54
Zařízení: iPhone 7/Blackberry Priv

BB 9700 Bold

Příspěvek od mberdych » čtv bře 05, 2015 12:51

Kompletne se smazne a bude jako z fabriky. Pokud jsou kontakty na SIMce, tak tu by to postihnout nemelo.

Kimmi
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: čtv bře 05, 2015 11:02
Zařízení: BB 9700

BB 9700 Bold

Příspěvek od Kimmi » sob bře 07, 2015 8:46

tak kompletni reset nakoenc delat nebudu, a uz se mi povedlo i zprovoznit WIFI. Bylo to tim, ze jsem mela nastavenou jinou moznost nez HOTSPOT na WIFI... jen ted resim dalsi vec, zkusila jsem se cvicne pripojit k Seznam.cz , a co tri vteriny mi tam naskakovala hlaska ze to neni overeny tusim protokol, a ze mam bud odejit nebo prohlednout certifikat nebo overit certifikat... a pak to chtelo klic k heslum, a porad dokola. Jak se tomuto da vyhnout? S temito hlaskami se na web proste poradne nepodivam, protoze tam mam porad ty pitome hlasky.... A dalsi vec, jak se da ukoncit prohlizec? Mne se to nepovedlo jinak nez vypnutim WIFI, ale doufam ze existuje i jiny zpusob, elegantnejsi.
Predem dekuji za odpoved

Uživatelský avatar
peter34
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: úte lis 28, 2006 13:15
Zařízení: Samsung Galaxy Note 9, BlackBerry Classic
Bydliště: Ružomberok

BB 9700 Bold

Příspěvek od peter34 » sob bře 07, 2015 10:17

Práve preto treba použiť kompletný reset vrátane odstránenia IT policy napr. cez BBSAK

Kimmi
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: čtv bře 05, 2015 11:02
Zařízení: BB 9700

BB 9700 Bold

Příspěvek od Kimmi » sob bře 07, 2015 11:27

OK, kdyz to pujde sejdrem, muze se stat neco horsiho nez ze ztratim vsechna svoje nastaveni a tak? Nebo tim muzu BB kompletne zablokovat? jen se ptam, at vim do ceho opravdu jdu...

a jeste jedna otazka, Device password je mysleno to klasicke heslo, kterym odemykam klavesnici? Nebo to je neco z hlubsi vrstvy? nejak se v tech heslech zacinam ztracet... diky

mberdych
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1189
Registrován: ned kvě 22, 2011 21:54
Zařízení: iPhone 7/Blackberry Priv

Re: BB 9700 Bold

Příspěvek od mberdych » sob bře 07, 2015 12:13

Nic by se nemelo stat, nejde o novy software, pouze factory reset. Zbavi Vas to vsech nastaveni a zacnete znovu. IT policy nejen vynucuje heslo, ale take radu dalsich nastaveni, ktere mohou delat v beznem pouziti radu problemu. Jedna se o vynucene firemni nastaveni, ktereho se bez tovarniho resetu nezbavite.

Kimmi
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: čtv bře 05, 2015 11:02
Zařízení: BB 9700

BB 9700 Bold

Příspěvek od Kimmi » sob bře 07, 2015 13:26

jeste mi doslo, dostanu tam pak znovu cestinu? Ne ze bych se bez ni neobesla, ale je pohodlnejsi ;-) a kdyztak prosim jak. dekuji

jinka uz to mam stazene v PC, pak jen pripojit kabelem BB, asi dam prekopirovat na SD kartu nebo nekam jinam do BB, odpojim a (za usilovne modlitby) to spustim? Jinak jak dlouho to asi tak trva, at si nervu vlaty zbytecne ;-) .. teda jsem to ale vahavy strelec... vim a omlouvam se

Odpovědět

Zpět na „BlackBerry telefony“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů