T-Mobile, nastavení APN

Diskuze věnovaná systému, aplikacím a hrám
Odpovědět
Uživatelský avatar
trancewave01
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 71
Registrován: úte říj 13, 2009 15:42
Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Nexus 6
Bydliště: Vítkov

T-Mobile, nastavení APN

Příspěvek od trancewave01 » ned čer 05, 2011 11:43

V pátek jsem si u TM aktivoval BIS, samozřejmě, že na prodejně ani nevěděli kde se to nastavuje, ale povedlo se, jenže...
Mám Bold 9780 od O2, ale BIS mám aktivovaný u TM. Synchronizace emailů, nastavení, aplikace využívající BIS fungují, ale mám podezření, že pokud vypnu wi-fi, tak se mi bude chtít BB připojovat skrz APN operátora. Když vypnu wi-fi, tak se mi okamžitě přestane zobrazovat ikonka RIM u datového připojení. Pokud se podívám na nastavení TCP/IP, vše je prázdné a APN není specifikováno a ani jedna volba není zaškrtnuta. Vím, že na OS5 bylo vždy APN vyplněno a pochybuji, že OS6 to nevyžaduje.
Mohl by mi někdo tedy poradit jak to je? Zatím jsem si u operátora neblokoval přístup k APN Internet. Spíše mě zajímá, jestli v OS6 má být v nastavení TCP/IP vyplněno APN atd.
Díky za odpovědi.

KarelMlha
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 73
Registrován: sob pro 20, 2008 9:29
Zařízení: Lumia 640 xl lte, note 4
Bydliště: HK

T-Mobile, nastavení APN

Příspěvek od KarelMlha » ned čer 05, 2011 12:27

Mám 9780 u TM. V TCP/IP nemám nic vyplněno, jenom zaškrtlé políčko APN aktivováno. Mám deaktivované GPRS/Edge. Vše funguje bez problémů. Deaktivace se udělá odesláním sms ve tvaru GPRS_D na 4603. Čárka dole je mezera.

Uživatelský avatar
trancewave01
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 71
Registrován: úte říj 13, 2009 15:42
Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Nexus 6
Bydliště: Vítkov

T-Mobile, nastavení APN

Příspěvek od trancewave01 » ned čer 05, 2011 12:33

No bomba. Díky moc Karle! Vše jede jak má!

Uživatelský avatar
PITT
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 98
Registrován: úte čer 03, 2008 16:15
Zařízení: NEXUS 4

T-Mobile, nastavení APN

Příspěvek od PITT » ned čer 05, 2011 14:16

Mám taky 9780 od T-mobile je to stejný jak popisuje Karel a jinak u t-mobile si na (https://www.t-mobile.cz/web/cz/residential" onclick="window.open(this.href);return false;) nastavuji všechno sám , zapínám nebo vypínám gprs,edge,a další věci podle toho co potřebuji (kdyby jsi to náhodou neznal) :wink:

Uživatelský avatar
trancewave01
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 71
Registrován: úte říj 13, 2009 15:42
Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Nexus 6
Bydliště: Vítkov

T-Mobile, nastavení APN

Příspěvek od trancewave01 » ned čer 05, 2011 16:57

Díky za info. Tak nějak se začínám pomalu orientovat, u TM jsem teprve od pátku, takže zkoumám :-)

Uživatelský avatar
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 369
Registrován: úte lis 27, 2007 17:25
Zařízení: BB Q10
Bydliště: Hrušovany u Brna
Kontaktovat uživatele:

T-Mobile, nastavení APN

Příspěvek od lukas.manak » sob črc 02, 2011 16:59

mám dotaz nevím jestli to sem patří, ale aspoň s T-mobilem to souvisí.
Dneska jsem se upsal T-mobilu a rovnou aktivoval BIS. Všude je BIS aktivní, ale už jsem se připojil přes data operátora. Co mám všechno zakáza v osobním nastavení na stránkách t-mobilu ,aby se telefon připojil jen přes BIS

Uživatelský avatar
PITT
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 98
Registrován: úte čer 03, 2008 16:15
Zařízení: NEXUS 4

T-Mobile, nastavení APN

Příspěvek od PITT » sob črc 02, 2011 20:35

Stačí když zakážeš v Můj T-Mobile/ aktivované služby/internet/gprs,edge ,3g - neaktivní . A pojedeš jen přes BIS . Když jsem tohle chtěl udělat v prodejně tak mi vysvětlovali že to nejde že by mi nefungovalo nic.Potom jsem zavolal na t-mob. linku a přesně tohle mi deaktivoval . Teď si to už obsluhuji sám.

Uživatelský avatar
lukas.manak
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 369
Registrován: úte lis 27, 2007 17:25
Zařízení: BB Q10
Bydliště: Hrušovany u Brna
Kontaktovat uživatele:

T-Mobile, nastavení APN

Příspěvek od lukas.manak » ned črc 03, 2011 12:50

děkuji za rychlou odpověď....

Odpovědět

Zpět na „Systém, aplikace a hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti