rada s BIS

Diskuze věnovaná systému, aplikacím a hrám
Odpovědět
olafsone
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: pát lis 19, 2010 18:02
Zařízení: BB 9700

rada s BIS

Příspěvek od olafsone » pát lis 19, 2010 18:13

Zdravím,
pořídil jsem si BB Bold 9700 a samozřejmě sem si o tom moc nepřečetl před koupí..
Teleofn mi vyhovuje, líbí se mi, ale na druhou stranu jsem z nějakých věcí celkem dost mimo..
Mám proto pár proseb:
1) Co jsem tady pročítal, pochopil jsem, že abych mohl plně využívat internetový služby (ať už sociální sítě nebo mail) je potřeba si u operátora aktivovat BIS. Chci se zeptat jestli ta služba BIS je totožná s normální službou Internet v mobilu, nebo v čem se liší? A ještě bych poprosil, jestli někdo neví jak to je s poplatkama za BIS. Mám O2 Internet v mobilu a platim jen asi 150 Kč měsíčně, tak by mě zajímalo, jestli u BISu je to stejný, nebo jestli se platí za přenesené data, jestli je FUP a taky kolik je cca cena BISu. Hledal jsem na O2, ale nikde jsem tam toho moc nenašel a když už něco, tak jsem tomu moc nerozumněl...
2) A druhá věc... Chtěl jsem si nastavit email, ale v pruvodci nastavení kde mám vybrat volbu mám pouze následující možnost: Chci použít pracovní e-mailový účet se serverem BlackBerry Eneterprise Server. V manualu sem se dočetl, že bych tu mělmít ještě jednu možnost a to nastavení normlaního personálního klienta.. Ale ta tu neni. Tak by mě zajimalo, jestli to je taky tim BISem nebo čím?

Předem všem moc děkuji za rady, a omlouvám se pokud se na fóru již podobné dotazy objevily.

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

rada s BIS

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » sob lis 20, 2010 16:00

Zdravím. BIS si můžeš pořídit u operátorů T-Mobile nebo O2 za shodnou cenu 299,- Kč měsíčně. Pokud chceš využívat všechny datově vázané aplikace na BlackBerry, tak se bez něj neobejdeš. Takže bych doporučoval si ho objednat a zároveň zrušit stávající "internet v mobilu" a zablokovat ostatní APN, aby vše šlo pouze přes BIS. Email si budeš moci nastavit také až když bude aktivní BIS, do té doby některé aplikace hlásí buďto jeho absenci, nebo se nezobrazí v menu vůbec. Jinak BIS/BES nejsou nijak datově omezené, neboli FUP není žádné. Jediné omezení je, že přes BIS nemůžeš sledovat videa na YouTube (jde to ale přes wifi v interním browseru i programu Play for Youtube) a nemůžeš sdílet internet do počítače (resp. existuje na to program, kt. stojí 49USD). Internet jede přes 3G/EDGE/GPRS a připojuje se přímo k blackberry APN. Měl jsem možnost srovnat použití BlackBerry na běžném datovém tarifu Internet v mobilu od Vodafone a nyní s BIS od T-Mobile a jednoznačně bych doporučil BIS.

olafsone
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: pát lis 19, 2010 18:02
Zařízení: BB 9700

rada s BIS

Příspěvek od olafsone » sob lis 20, 2010 17:08

Jo, děkuju moc.. Právě jsem si to byl zařídit a dokonce i kluk na pobočce automaticky řekl, že mi zablokuje ostatní APN, což jsem se divil, že o tom sám věděl..
Jen ještě jeden dotaz, půjde mi po aktivaci BIS i APPWorld? Protože jsem ještě s normalnim internetem zkoušel registraci a psalo mi to nějakou chybu, že to neni podporováno... Tak mě zajímá jestli to bylo taky BISem nebo to v naší zemi není podporované vůbec?

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

rada s BIS

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » sob lis 20, 2010 19:08

Nejnovější verze App World zatím bohužel není podporována v ČR. Jde to obejít buďto instalací starší verze (někde tady na fóru se to řešilo), která funguje přes WiFi, nebo využít SuperStore, což je nákupní aplikace od CrackBerry. Přímo AppWorld by měl být podle některých zdrojů podporován v ČR začátkem roku 2011.

Uživatelský avatar
khooca
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 128
Registrován: úte úno 16, 2010 22:50
Zařízení: BB 9780

rada s BIS

Příspěvek od khooca » ned lis 21, 2010 16:14

FUP u O2 na tarifu BIS jsou 4GB/mesíc. Chvilku mi trvalo, než jsem to znich dostal..

Uživatelský avatar
Jiří Hálek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 223
Registrován: stř lis 30, 2005 18:01
Zařízení: Od Nokie přes HTC, Eten, Motorolu, Samsung po BB
Bydliště: Strakonice

rada s BIS

Příspěvek od Jiří Hálek » ned lis 21, 2010 17:11

Je to ale divné když na svých stránkách v popisu služby uvádějí uvádějí

Kód: Vybrat vše

...S neomezenými daty tarifu O2 BlackBerry (bez FUP) můžete...

Uživatelský avatar
PITT
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 98
Registrován: úte čer 03, 2008 16:15
Zařízení: NEXUS 4

rada s BIS

Příspěvek od PITT » ned lis 21, 2010 21:44

Je to asi nějaká chyba u t-mobile i u O2 tvrdí že jsou s BIS data neomezený. Že by nějaké klamání zákazníků?

Uživatelský avatar
khooca
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 128
Registrován: úte úno 16, 2010 22:50
Zařízení: BB 9780

rada s BIS

Příspěvek od khooca » ned lis 21, 2010 21:51

Jj, uvádí to a i ti to 3x řekne, když se zeptáš. Napočtvrté pípne, že 4GB :)

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

rada s BIS

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » ned lis 21, 2010 22:20

Tak to schválně někdy zkusím přetáhnout u T-Mobile 4 GB (jestli to vůbec zvládnu :D ) a jestli mi bloknou nebo zpomalí připojení, tak budu hodně nepříjemný. U T-Mobile jsem se na to několikrát ptal a tvrdili, že žádný FUP není, dokonce kvůli tomu chlap z pobočky volal na technickou podporu. Když jsem se před změnou operátora ptal na BIS v O2, tak mi také tvrdili, že BIS není datově omezený, mám to možná i někde vytištěné.

Uživatelský avatar
khooca
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 128
Registrován: úte úno 16, 2010 22:50
Zařízení: BB 9780

rada s BIS

Příspěvek od khooca » pon lis 22, 2010 10:32

Já to taky nezkoušel - nepovedlo se mi to ani s tetheringem :). Tzn, že jen tlumočím to, co mi bylo řečeno.

koubeluk
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: stř pro 01, 2010 22:41
Zařízení: BB 8900

rada s BIS

Příspěvek od koubeluk » stř pro 01, 2010 22:46

Měl bych otázečku... Když teda si zařídím u svého operátora BIS a nechám si tedy zablokovat ostatní APN. Doslech jsem se že jsou aplikace které nevyužívají přístup na internet přes BIS ale přes APN-ko a tedy když ho budu mít u operátora zablokovaný tak se aplikace nepřipojí? Nebo pojede přes BIS?
Jde mi o to jestli si zařídím BIS budu muset u toho mít i koupený internet v mobilu? (u O2 za 150 kaček) Nebo mi bude pro připojení na internet se svým BB a se všema aplikacema v BB které se připojují na net stačit jen BIS??????

Předem díky za vysvětlení.

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

rada s BIS

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » stř pro 08, 2010 17:23

Bude ti stačit jen BIS. Přes běžný datový tarif se připojuje akorát YouTube a tam stačí když zapneš WiFi.

Redz
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: ned úno 06, 2011 21:54
Zařízení: Htc touch hd,Black Berry Bold 9700

rada s BIS

Příspěvek od Redz » ned úno 06, 2011 21:55

A co když mám Vodafone tam se to z bis/bes dá něják pořešit předem díky :)

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

rada s BIS

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » pon úno 07, 2011 20:08

Ahoj, Vodafone je bohužel zatím jediný operátor, který BIS nabízí pouze firemním zákazníkům s určitou minimální útratou. Já byl taky u Vodafone, ale kvůli BIS jsem přešel k T-Mobile.

Odpovědět

Zpět na „Systém, aplikace a hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti