Spekulace: Jsou tohle HW parametry BlackBerry Storm 3?

Diskuze věnovaná systému, aplikacím a hrám
Odpovědět
Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Spekulace: Jsou tohle HW parametry BlackBerry Storm 3?

Příspěvek od Standa » stř čer 30, 2010 9:48

Dotekové telefony hýbou světem a ani kanadský RIM nechce zůstat pozadu se svou řadou Storm. Co se šeptá v kuloárech o možném třetím členu dotekové rodiny?
- k dispozici jej má malý počet testerů pro zamezení úniků informací
- tělo telefonu je opět z důvodu zmatení nepřítele prozatím identické s předchozím Storm 2
- 1GHz procesor
- 8GB vnitřní paměti
- 512MB flash paměti, nicméně se hovoří o navýšení přes 1GB
- systém nepoběží na OS 6.0, Strom 3 bude mít vlastní systém
- telefon bude podporovat widgety a bude mít široké možnosti přizpůsobení
- zatím 5MPx fotoaparát
- displej bude stále obsahovat technologii SURE-PRESS,bude ale založena na jiném principu než u dosavadního Stromu 2

obrázek

Jsem trochu zvědav na nový operační systém: telefon je dotekový, takže lze předpokládat jemný odklon od praktického zaměření současných BlackBerry směrem ke vzhledu a většímu důrazu na grafiku. Technické parametry jsou dle mého více než dostačující a lze očekávat bleskové reakce systému BlackBerry.

Zdroj: PocketBerry

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Spekulace: Jsou tohle HW parametry BlackBerry Storm 3?

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » stř čer 30, 2010 10:45

To vypadá hodně zajímavě. Zvlášť ty HW parametry. O BB jsem několikrát uvažoval, protože se to tváří jako seriózní komunikátor s OS, kde jsou zachovány užitečné pracovní funkce obalené ve střídmém UI. Jediné, co mě odrazuje, je nutnost mít speciální datový tarif, který nemají všichni operátoři, a když mají, tak pěkně draho. A taky netuším jak je to s podporou a vývojem programů, připadá mi totiž, že se na BlackBerry platformu dost neprávem zapomíná.

Uživatelský avatar
fps
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 79
Registrován: úte pro 23, 2008 14:35
Zařízení: BlackBerry 9700

Spekulace: Jsou tohle HW parametry BlackBerry Storm 3?

Příspěvek od fps » stř čer 30, 2010 18:38

ta já bych z tím co je ve uvnitř za HW spíš Bold než Storm, dotykový telefony jdou mimo mně

mtb.biker
nováček
nováček
Příspěvky: 27
Registrován: úte dub 15, 2008 13:52
Zařízení: HTC Desire WHITE, BlackBerry Torch, BB Bold 9000
Bydliště: Cheb+Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Spekulace: Jsou tohle HW parametry BlackBerry Storm 3?

Příspěvek od mtb.biker » stř čer 30, 2010 18:44

paráda, sám mám Bold 9000 a tohle se mi hodně líbí. Nikdy bych neřekl, že i BlackBerry je návykové. :)

Uživatelský avatar
-pekr-
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 116
Registrován: stř dub 01, 2009 22:00
Zařízení: HTC Sensation

Spekulace: Jsou tohle HW parametry BlackBerry Storm 3?

Příspěvek od -pekr- » stř čer 30, 2010 19:30

No já bych si přál, aby BB mělo konečně už QNX, jinak nechápu, proč jej koupili. Pro ty co neznají QNX OS - je to jedna z vůbec nejlepších real-time OS architektur. Kdysi to měla mít i Amiga, a v roce 1998 jsem se potkal s Danem Dodgem (zakladatel QNX), a je to fakt super OS. Otázkou samozřejmě zůstává, jak si nad tím povede UI vrstva, protože sebelepší kernel bez promyšleného UI je k ničemu :-)

-- doplnění předchozího příspěvku (stř čer 30, 2010 20:36) --
Farokh píše:To vypadá hodně zajímavě. Zvlášť ty HW parametry. O BB jsem několikrát uvažoval, protože se to tváří jako seriózní komunikátor s OS, kde jsou zachovány užitečné pracovní funkce obalené ve střídmém UI. Jediné, co mě odrazuje, je nutnost mít speciální datový tarif, který nemají všichni operátoři, a když mají, tak pěkně draho. A taky netuším jak je to s podporou a vývojem programů, připadá mi totiž, že se na BlackBerry platformu dost neprávem zapomíná.
V práci zrovna pár BB zoušíme. Ten systém má výhodu pro nasazení v podnicích, to především, protože přes politiky se dají řídit i věci jako instalace aplikací na dálku, klidně i zakázat uživatelům v terénu posílat sms, mms, cokoliv. Telefon je pak jakýmsi "hloupým terminálem", kde se vyplní pár parametrů a vše včetně aplikací se na něj odroluje ze serveru - čili docela slušný deployment.

Co se tarifů týče, tak nevím, ale v zásadě moc nesouhlasím. O2 má základní tarif myslím za 250 nebo 290 Kč, teď nevím - tam je plný inet, kromě funkce telefonu jako modemu. A pak mají tarif za 490, kde člověk má data neomezeně. Navíc - zástupci O2 nám tvrdili, že je prokazatelné, že BB tahá tak 1/10 dat. Mají celkem chytrou kompresi, tedy - pro cca 20 formátů mají nějakou funkcionalitu, že například příloha v Excelu se netahá celá, ale otevře se na serveru, a jak člověk scroluje, tak se mu data dotahují postupně. Ty ceny, to ale nevím jestli nám nedali jako firmě, oficiální cenohé hladiny pro "běžného uživatele" neznám ...

-pekr-

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Spekulace: Jsou tohle HW parametry BlackBerry Storm 3?

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » stř čer 30, 2010 21:56

2 pekr: To, ano, pro firmy je 300-500 Kč za internet pro Blackberry jako kapka vody v moři, ale pro běžné uživatele je to přecejen přehnaná cena. Já například platím za internet v PDA u Vodafone jen 89 Kč měsíčně (tarif Student online / 100MB FUP ) a doma platím za net 300 měsíčně u Pilsfree a mám neomezený net s průměrnou rychlostí 10 Mbit. Takže platit dalších 300-500 za internet v BlackBerry mi připadá relativně dost oproti tomu, co platím současně.
A to je asi jediná věc, která mi u BB zásadně vadí, jinak se mi ten koncept líbí.

Neměl jsi v ruce náhodou Storm 2? Zajímalo by mě jestli je ten jejich hybridní dislej praktický na ovládání (myslím to promačkávání displeje pro vykonání akce).

Uživatelský avatar
-pekr-
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 116
Registrován: stř dub 01, 2009 22:00
Zařízení: HTC Sensation

Spekulace: Jsou tohle HW parametry BlackBerry Storm 3?

Příspěvek od -pekr- » stř čer 30, 2010 22:32

Bohuzel v ruce jsem mel jen Bold 9300, 9700, a nejaky model Curve ... Jsou to pekne strojecky, ale presvedceny nejsem. Display je hezky viditelny. Soukrome mam HTC TouchPro 2 - cili velky display plus velka klavesnice, vetsi rozmery. Jeste jsem si nevyhodnotil, jestli se mi BB libi - ten display je proste notne mensi (ale dost dobre viditelny i na dennim svetle), ale zase se da na klavesce psat jednou rukou :-) Jeste jsem uvazoval se slevou vzit Desire, a zkusit si vzvyknout na mobil bez hw klavesnice - ale pisu toho celkem dost, nevim, zatim mi prijde, ze patlat ciste po skle chce vetsi usili, nez kdyz clovek proste ma ten feeling hw tlacitek :-)

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Spekulace: Jsou tohle HW parametry BlackBerry Storm 3?

Příspěvek od Standa » stř čer 30, 2010 22:53

Pokud píšeš dost, dotykáč si rozhodně nepořizuj.Já taky píšu, a mj. kvůli klávesnici už od BB nejdu. Raději jsem si ještě na pokrytí potřeb pořídil 5" WM coby kapesní počítač.

Dasak
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: čtv dub 01, 2010 10:38
Zařízení: sony ericsson

Spekulace: Jsou tohle HW parametry BlackBerry Storm 3?

Příspěvek od Dasak » čtv črc 01, 2010 14:20

teraz chcem kupit taky telefon, ale pocula som, ze ma chyby...ine nazory?

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Spekulace: Jsou tohle HW parametry BlackBerry Storm 3?

Příspěvek od Standa » čtv črc 01, 2010 22:29

Farokh píše:To vypadá hodně zajímavě. Zvlášť ty HW parametry. O BB jsem několikrát uvažoval, protože se to tváří jako seriózní komunikátor s OS, kde jsou zachovány užitečné pracovní funkce obalené ve střídmém UI.
BlackBerry je na tom obecně tak, že je rychlé i se starším hardwarem. Výkonný cpu by tu byl dobrý možná tak k rychleji vykresleným webovým stránkám nebo ke grafickým efektům (ten první případ je užitečný).
Farokh píše:Jediné, co mě odrazuje, je nutnost mít speciální datový tarif, který nemají všichni operátoři, a když mají, tak pěkně draho.
Můj současný poznatek je takový, že s BIS máš svobodný komunikátor, ale nemůžeš jej použít jako modem, a s klasickým tarifem máš omezenější použití, ale zato můžeš BB mít např. jako modem k notebooku.
Farokh píše:A taky netuším jak je to s podporou a vývojem programů, připadá mi totiž, že se na BlackBerry platformu dost neprávem zapomíná.
Citelně mi chybí offline navigace a dosud jsem nerozjel žádnou samostatnou RSS čtečku, která by uměla diakritiku. Zato UberTwitter je pro mě lepší než cokoli, co jsem našel pro WM. Takto z mého pohledu používání.

Dasak píše:teraz chcem kupit taky telefon, ale pocula som, ze ma chyby...ine nazory?
Jaké chyby konrétně?

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2515
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Spekulace: Jsou tohle HW parametry BlackBerry Storm 3?

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » pát črc 02, 2010 2:49

Standa píše:Můj současný poznatek je takový, že s BIS máš svobodný komunikátor, ale nemůžeš jej použít jako modem, a s klasickým tarifem máš omezenější použití, ale zato můžeš BB mít např. jako modem k notebooku.
No ještě uvidím podle toho, zda Vodafone dodrží slovo a pokryje Plzeň 3G sítí. Protože pak budu stejně uvažovat o upgradu datového tarifu. Neříkám, že ten tarif Blackberry nějak omezuje, jediné, co mi dosud vadí, je cena. Za 89,- Kč měsíčně mám sice 'jen' 100 MB FUP, ale zatím mi to na RSS, maily, počasí a prohlížení webu stačí a už jsem ho i sdílel z PDA na PC, když se přes víkend dělala nějaká údržba sítě a nefungoval net. Pak další dost podstatný argument pro mě je, že Vodafone zatím nabízí BB tarify pouze pro firemní zákazníky s velkou útratou. A jen kvůli BB tarifu bych určitě nechtěl přecházet k jinému operátorovi, už jsem byl u T-Mobile a stačilo mi toho až-až a na O2 jsem taky zrovna chválu neslyšel, co se týče jednání se zákazníky a finančního vyrovnání. Ale to už zabrouzdávám do OT.

Uživatelský avatar
fps
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 79
Registrován: úte pro 23, 2008 14:35
Zařízení: BlackBerry 9700

Spekulace: Jsou tohle HW parametry BlackBerry Storm 3?

Příspěvek od fps » pon črc 05, 2010 7:49

Standa píše:Citelně mi chybí offline navigace.
k té offline navigace, mam od skoušen we-travel, http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... el#p162998" onclick="window.open(this.href);return false;, trochu se tváří jako tomtom, ale ještě to nepracuje zcela korektně

Odpovědět

Zpět na „Systém, aplikace a hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů