Jak na WIFI v BB8900 bez BIS_BES

Diskuze věnovaná systému, aplikacím a hrám
Odpovědět
salmete
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pon bře 22, 2010 19:43
Zařízení: BlackBerry

Jak na WIFI v BB8900 bez BIS_BES

Příspěvek od salmete » pát bře 26, 2010 20:19

Vyzkoušel někdo úpravu (změna Service book, atd?) pro povolení WIFI bez BIS/BES.?
Občas by se mi hodil přístup na web přes WIFI (=nulové provozní náklady).
Pár návodů jsem na fórech objevil, ale chtěl bych znát zkušenosti někoho z ČR.
Jinak je to 8900 z T-MO, používám SIM Vodafone.
Až to vyřeším, tak po předchozích mobilech (iPhone 3G- dobrá MP3, jako telefon :-(, Xperia X1-až moc malej LCD,WM mobile ovládání :-()to bude zatím to nejlepší zařízení.

díky za jakékoliv rady

zaky
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 112
Registrován: pát dub 07, 2006 20:00
Zařízení: BB BOLD 9000

Jak na WIFI v BB8900 bez BIS_BES

Příspěvek od zaky » pát bře 26, 2010 20:24

wifi - online

browser - možnosti - konfigurace prohližeče - hotspot
browser - možnosti - Obecné vlastnosti - prohlížeč - hotspot

Uživatelský avatar
TheMelin
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 69
Registrován: pon kvě 28, 2007 9:54
Zařízení: htc

Jak na WIFI v BB8900 bez BIS_BES

Příspěvek od TheMelin » ned bře 28, 2010 11:13

Mě to jede v pohodě a ani nemusím přehazovat nastavení na hotspot. Také nemám BIS/BES.

salmete
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pon bře 22, 2010 19:43
Zařízení: BlackBerry

Jak na WIFI v BB8900 bez BIS_BES

Příspěvek od salmete » ned bře 28, 2010 23:21

To zaky, ano tak to mám nastavený a nic.
Zapnu WIFI, jsem připojenej k domácímu routeru, v diagnostice vidím "spojování se sítí" a pak hned "IP adresa již není platná". Nevzme to ani pevnou IP.
Stejná situace u veřejných hotspotů. Technik z 3a(dovozce BB)potvrdil, že bez BIS si neškrtnu.
Budu zkoušet, pátrat dál.
Díky za rekace.

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1623
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Jak na WIFI v BB8900 bez BIS_BES

Příspěvek od Standa » stř bře 31, 2010 16:45

Mně to taky fičí bez BIS/BES. Stačí udělat to, co popisoval zaky. Jelo to na verzi 4.6 i na současné pětce.

salmete
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pon bře 22, 2010 19:43
Zařízení: BlackBerry

Jak na WIFI v BB8900 bez BIS_BES

Příspěvek od salmete » stř bře 31, 2010 17:08

A telefon máš od T-MO nebo O2? Můžeš mi napsat nastavení v menu TCP/IP a Kniha služeb? Něco je "blbě".

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1623
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Jak na WIFI v BB8900 bez BIS_BES

Příspěvek od Standa » stř bře 31, 2010 18:54

Telefon je od O2 (současná verze 5 ale od bůhví koho), tarif Vodafone Připojení nastálo (nebo tak nějak) a APN mám internet. Nic víc. Knihy služeb se mi načetly od Vodafonu samy.

Uživatelský avatar
berczo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: stř dub 25, 2007 8:48
Zařízení: Nějaký pracovní nucený nástroj, než bude Passport
Bydliště: Bystřice

Jak na WIFI v BB8900 bez BIS_BES

Příspěvek od berczo » čtv dub 01, 2010 16:54

Taktéž mi Wifi fičela bez BIS, nebyl nejmenší problém, jak v práci, tak doma.
Telefon od O2, OS 5 ;)

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1623
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Jak na WIFI v BB8900 bez BIS_BES

Příspěvek od Standa » čtv dub 01, 2010 18:28

Tak mě napadlo, nemáš náhodou nahraný poslední OS 5.0.0.592? Občas lidé píší, že se nepřipojí na wifi a proces kiksne na přiřazování ip adresy...

salmete
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pon bře 22, 2010 19:43
Zařízení: BlackBerry

Jak na WIFI v BB8900 bez BIS_BES

Příspěvek od salmete » čtv dub 01, 2010 20:22

To ne, zatím tam je 4.6.1.310, na doporučení Arrow-a 79 z berry.sk jsem se tam cyhstal nahrát OS 5.XXXX.
Psal, že je na připojování WIFI spolehlivější. Zkusím a napíšu.

Uživatelský avatar
trancewave01
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 71
Registrován: úte říj 13, 2009 15:42
Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Nexus 6
Bydliště: Vítkov

Jak na WIFI v BB8900 bez BIS_BES

Příspěvek od trancewave01 » čtv dub 01, 2010 22:31

Pochybuju že je to tenhle problém, ale měl jsme něco podobného, ale mě to vyřešilo v nastavení routeru povolení MAC adresy mé 8900. Pak bylo vše ok.

Uživatelský avatar
bobo.cz
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: ned bře 14, 2010 21:53
Zařízení: BlackBerry Bold 9000
Bydliště: Poděbrady
Kontaktovat uživatele:

Jak na WIFI v BB8900 bez BIS_BES

Příspěvek od bobo.cz » úte dub 27, 2010 19:35

SALMETE
reknu Ti to takhle. Ten problem ktery popisujes je velice rozsireny po celem svete a bohuzel jeste nikdo neprisel na to, jak ho vyresit na 100 %.
Problem bude pravdepodobne s Tvoji domaci WiFi. Ja se doma take nemohu pripojit, ale na jine site - zaheslovane i free - se pripojim bez problemu.
Dost casto se mluvi o pridani MAC adresy Tveho BB do routeru. Zkus to, treba ti to pomuze... :wink:

salmete
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: pon bře 22, 2010 19:43
Zařízení: BlackBerry

Jak na WIFI v BB8900 bez BIS_BES

Příspěvek od salmete » úte čer 15, 2010 20:11

Resume. Po upgrade na 5.0.0.681 se přes WIFI? připojím (RSS čtečka Viigo, Opera). Ale musím mít zapnuté datové služby. Jinak ne. Vaše zkušenosti, stahuj přes wifi nebo přes datový přenosy?

Odpovědět

Zpět na „Systém, aplikace a hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů