BIS a TELEFONICA O2

Diskuze věnovaná systému, aplikacím a hrám
XTREEM
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: pát úno 02, 2007 19:02
Zařízení: iPhone 4s
Bydliště: Liberec

BIS a TELEFONICA O2

Příspěvek od XTREEM » pon pro 21, 2009 7:12

Netušíte proč O2 blokuje Google Talk prostřednictvím nativního klienta (respektive nedistribuje k němu potřebnou service book) a proč probůh u OS5 zařízení nepodporuje synchronizaci kontaktů prostřednictvím BIS (mimochodem na T-Mobile je to paráda)?

Uživatelský avatar
berczo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: stř dub 25, 2007 8:48
Zařízení: Nějaký pracovní nucený nástroj, než bude Passport
Bydliště: Bystřice

BIS a TELEFONICA O2

Příspěvek od berczo » úte led 26, 2010 15:11

To sice netuším, ale mám dotaz, protože máš O2 - dá se blokovat přes operátora všechny ostatní APN kromě samozřejmě blackberry.apn pro BIS ?
Díky za odpověď.

XTREEM
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: pát úno 02, 2007 19:02
Zařízení: iPhone 4s
Bydliště: Liberec

BIS a TELEFONICA O2

Příspěvek od XTREEM » stř úno 24, 2010 13:38

V životě jsem to nepotřeboval, ale nastavení APN v menu je, takže nastav jen to defaultní pro BB a nic jiného by ti tam nemělo padnout ...

Uživatelský avatar
berczo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: stř dub 25, 2007 8:48
Zařízení: Nějaký pracovní nucený nástroj, než bude Passport
Bydliště: Bystřice

BIS a TELEFONICA O2

Příspěvek od berczo » čtv úno 25, 2010 20:23

thx ... zatím se u O2 všechno posralo, a už mi to aktivujou víc než týden :-D Do zítra to má fachat ... tak uvidíme ;-)

Uživatelský avatar
Martin V.
nováček
nováček
Příspěvky: 29
Registrován: ned úno 10, 2008 20:47
Zařízení: HTC One X, Blackberry Bold 9790
Kontaktovat uživatele:

BIS a TELEFONICA O2

Příspěvek od Martin V. » sob úno 27, 2010 11:30

Hoši právě testuji také BB Curve 8900 a jelikož s apn je stále docela problém a řeším to už dva dny, tak se chci zeptat.

Mám O2 a BIS a nerad bych se připojoval přes apn: internet nebo wap. S tím zamezením těchto bodů u operátora mi to je jasné. Ale v možnostech upřesnění je TCP/IP a zde by měl být nastaven přesný bod pokud to dobře chápu. Já tam teď mám prázdno a data jedou, ale mám podezření, že tím se můžu občas připojit jinak než přes apn blackberry.net. Když tam pevně dám apn blackberry.net, tak to snad žádná aplikace neobejde ne? Chápu to dobře??? Díky za odpověď...

-- doplnění předchozího příspěvku (ned úno 28, 2010 9:42) --

Tak jsem to vyřešil radějí s tím, že jsem si zakázal apn:internet a wap, je to tutovka, aby člověk neplatil nic navíc. Prostě zakázat u operátora....

Uživatelský avatar
berczo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: stř dub 25, 2007 8:48
Zařízení: Nějaký pracovní nucený nástroj, než bude Passport
Bydliště: Bystřice

BIS a TELEFONICA O2

Příspěvek od berczo » pon bře 01, 2010 15:00

Tak nevím, co to posrané O2 zase vyvádí, po 2x "úspěšně" zmrvených pokusech mi aktivovat BIS (na rodné číslo, pač nemám IČO), se mi rozhodl operátor sdělit, že došlo k problémům a z původního termínu 24h na aktivaci se rázem stalo 10 dnů. Po 10 dnech nasraný volám na operátora, jakože kde je chyba a ona holčina mi sděluje, že BIS je pouze pro firemní zákazníky :-D
Oni tam fakt vědí h***o .... když tohle uslyšela, tak mi řekla, že si mám zajít na značkovou prodejnu a tam mi to rázem aktivujou. Tak se ji ptám, jestli nezapomněla, že mi před chvílí řekla, že je to jenom na IČO ... ale to už byla tak zmatená a já tak nasraný .... že jsem ji raději sdělil, že končím tento nesmyslný hovor, ona ať se dá proškolit o službách, které provozuje jeji zaměstnavatel ... a ohodnotil jsem ji tou nejšpatnější známkou, co šla :-)
Snad bude mít po prémiích a doučí se to, co prodává ... OMFG !!! KOCOURKOV !!! :-D

-- doplnění předchozího příspěvku (pát bře 05, 2010 19:56) --

Takže rady pro všechny:

O2 má akci, že při aktivaci paušálu máte tuším na měsíc Internet v mobilu zdarma. Má to ale háček, s Internetem v mobilu si neaktivujete BIS !!! Tuto věc jsem vysledoval během 12 nasraných dní a x hovorů na infolinku.
Řekl mi to až chlápek, když jsem zavolal na Datovou linku, která je spoplatněna 6kč/min.

Sám mně taky upozornil abych si deaktivoval ostatní APN body, pokud je tedy nevyužiju.
Další rada: nevolejte kvůli tomu na Datovou linku (můj případ, bylo to pro mně logické, když ty operátorky vědí skoro nic), tam vám to nevypnou ... ale zpět na infolinku operátora, kde vám vše potřebné deaktivují.

Toliko patálií kvůli jednomu malému BIS ... LOL

Uživatelský avatar
trancewave01
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 71
Registrován: úte říj 13, 2009 15:42
Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Nexus 6
Bydliště: Vítkov

BIS a TELEFONICA O2

Příspěvek od trancewave01 » úte bře 23, 2010 13:51

Chtěl bych se zeptat, co si k BIS od O2 platíte ještě za tarif? Vypadá to že Vodafone se s BIS nejspíše nerozhoupá,takže to vypadá že opráším svou starou O2 simku, ale zajímá mě so si k tomu dál platíte.

Uživatelský avatar
berczo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: stř dub 25, 2007 8:48
Zařízení: Nějaký pracovní nucený nástroj, než bude Passport
Bydliště: Bystřice

BIS a TELEFONICA O2

Příspěvek od berczo » úte bře 23, 2010 18:01

Už jenom paušál ...

Uživatelský avatar
trancewave01
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 71
Registrován: úte říj 13, 2009 15:42
Zařízení: iPhone 6 Plus 64GB, Nexus 6
Bydliště: Vítkov

BIS a TELEFONICA O2

Příspěvek od trancewave01 » stř bře 24, 2010 8:54

Jenže jaký paušál, mě totiž příjde O2 v poměru cena/výkon strašný :tlem: "Málo muziky za hodně peněz". Nic, asi je budu trošku vydírat, že přejdu k jínému operátorovi a uvidím co mi nabídnou. :lol:

Uživatelský avatar
berczo
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: stř dub 25, 2007 8:48
Zařízení: Nějaký pracovní nucený nástroj, než bude Passport
Bydliště: Bystřice

BIS a TELEFONICA O2

Příspěvek od berczo » stř bře 24, 2010 18:42

přesně toto je ta správná cesta :) Já kupoval paušál ve slevě 30% z ceny paušálu na 2 roky ... to co chceš udělat ty, je určitě výhodnější ... ;-)

Uživatelský avatar
vojta66
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 315
Registrován: sob bře 27, 2010 13:48
Zařízení: Lumia 1520 White

BIS a TELEFONICA O2

Příspěvek od vojta66 » sob bře 27, 2010 13:57

Perlička dle mé osobní zkušenosti.

Nechal jsem si u O2 aktivovat BIS. Vše proběhlo v pořádku, ale po 2 dnech jsem si uvědomil, že bude dobré deaktivovat přístupové body apn internet a apn wap. A nastal nesmírný problém:
Ač jsem to urgoval několik dní, stále mi asertivní operátorka na lince tvrdila: že už deaktivovali apn internet, ale apn wap ještě nééé. Po asi 6 tém hovoru v průběhu 3 dní a další urgenci mi bylo sděleno: že už to máte deaktivováno.
Ano měl jsem: včetně BIS, který byl "aktivní" asi 5 dní :evil:
Oni mi to prostě: "deaktivovali" všechno". Celkem jsem vypněnil a naštěstí natrefil na lince O2 na člověka, kterého jsem nemusel jako zákazník učit, ale který ovládal to, zač jej platí a během opravdu chvilky mi aktivovali zpět BIS a ponechali deaktivovány přístupové body apn wap a internet.

Každopádně s O2 jsem byl na kyslík. Zajímavý ještě bude účet....jsem zvědam, jelikož jsem si deaktivoval "internet v mobilu"...

Podotýkám, že u O2 jsem řadu let a zcela jistě v jejich zákaznickém portfoliu jsem "nadprůměrný platič".
(pevná, adsl, mobilní služby atd...).

Gater
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 298
Registrován: čtv kvě 14, 2009 15:45
Zařízení: HTC 7 Mozart

BIS a TELEFONICA O2

Příspěvek od Gater » sob bře 27, 2010 22:42

Jak je to teda s tím BIS ? Je to potřeba na email v Blackberry, nebo se da email pouzivat i s normalnim datovym tarifem :?:

Uživatelský avatar
TheMelin
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 69
Registrován: pon kvě 28, 2007 9:54
Zařízení: htc

BIS a TELEFONICA O2

Příspěvek od TheMelin » ned bře 28, 2010 10:54

email ti bez BIS nepojede ve standardní aplikaci v Blackberry. Já BIS nemám a řeším to pomocí aplikace 3-tí strany, která BIS nepotřebuje.

Gater
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 298
Registrován: čtv kvě 14, 2009 15:45
Zařízení: HTC 7 Mozart

BIS a TELEFONICA O2

Příspěvek od Gater » ned bře 28, 2010 10:58

Aha. A myslíš, že má Blackberry bez BIS vůbec smysl kupovat, nebo to omezuje jen ten mail ? Dik :)

Uživatelský avatar
TheMelin
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 69
Registrován: pon kvě 28, 2007 9:54
Zařízení: htc

BIS a TELEFONICA O2

Příspěvek od TheMelin » ned bře 28, 2010 11:07

většinou lidi píšou že nemá smysl, ale já bez BIS funguji v pohodě. Nepůjdou ti jen věci přímo od RIM, ale i pro ně existuje náhrada. Jedná se o mail, messeger atd. Na mail mám jinou aplikaci, messenger nepotřebuji a jiné aplikace jedou v pohodě. Ale není problém aktivovat BIS pokud máš standardní tarif. Cenově vyjde podobně jako neomezená data. Já mám tarif speciální, kde tarif BIS aktivovat nemohu.

Gater
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 298
Registrován: čtv kvě 14, 2009 15:45
Zařízení: HTC 7 Mozart

BIS a TELEFONICA O2

Příspěvek od Gater » ned bře 28, 2010 11:13

Tak ti dekuju. Ja mam prave od O2 taky specialni vyhodny tarif - neomezeny internet za 150 kč, což je super. O BlackBerry uvažuju čistě kvůli klávesnici a dotykové displeje už me nějak nebaví, pořád opatlané atd.

Uživatelský avatar
TheMelin
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 69
Registrován: pon kvě 28, 2007 9:54
Zařízení: htc

BIS a TELEFONICA O2

Příspěvek od TheMelin » ned bře 28, 2010 11:16

myslím že ten tarif za 150,- není neomezený, ale možná máš něco vyjímečného. Jinak ten BIS se dá pořídit od O2 za 300,- což už není o moc více. Bez BIS ale pojede Blackberry taky ;-)

roman99
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: sob pro 01, 2012 22:57
Zařízení: BB 9780

BIS a TELEFONICA O2

Příspěvek od roman99 » sob pro 01, 2012 22:58

Prosím tě, jaké aplikace 3. stran používáš? Mám BB bez BIS a potřebuji korektně zprovoznit mail. Díky

Deaktivovaný účet (01.2013)

Re: BIS a TELEFONICA O2

Příspěvek od Deaktivovaný účet (01.2013) » ned pro 02, 2012 11:04

Google ma svou aplikaci, co nevyzaduje BIS. Dále ShangMail (nebo snad ShanghaiMail). A pak jeste jeden klient, na jehoz jmeno si nemohu vzpomenout. Pripadne pouzivat webove rozhrani. Navody najdete mj. Na blackberryczech.cz

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

BIS a TELEFONICA O2

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » ned pro 02, 2012 12:25

Osobně opravdu doporučuju BIS, za ty peníze to stojí. Už jenom nemožnost používat nativní emailový klient a browser by mi práci s BB natolik znechutila, že bych ho po půl roce odhodil. Za 300 budeš mít neomezený internet, email, browser, BBM, facebook, twitter včetně možnosti sdílet fotky rovnou z foťáku atd atd. Klasický datový tarif jsem měl jen měsíc než se zařídil BIS a fakt nedoporučuju.

Odpovědět

Zpět na „Systém, aplikace a hry“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host