Neoficiální 3D patch pro HTC HD2: Výšší výkon s OpenGL

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Odpovědět
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Neoficiální 3D patch pro HTC HD2: Výšší výkon s OpenGL

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv bře 11, 2010 12:12

Uživatel s přezdívkou Chainfire je na Xda-developers nejen moderátorem, ale především respektovaným vývojářem nejrůznějších tweaků, patchů a užitečných utilit, které celkem běžně používáme v našich komunikátorech (za zmínku stojí například WMWifiRouter, KaiserTweak, FPU Enabler, MultASync, WMLongLife, GfxBoost či třeba MarketPlaceRegionSwitch). Své zkušenosti nyní využil při tvorbě optimalizovaných OpenGL ovladačů pro HTC HD2, které ve vybraných aplikacích dokážou zvýšit výkon o několik stovek procent. Ostatně následující srovnání to jenom potvrzuje:

Výkon "továrního" HD2 vs. HD2 s 3D patchem
GLBenchmark HD ES 1.1: nárůst výkonu na 487% ~ 1598 snímků z původních 328
GLBenchmark HD ES 1.1 no GPU Skinning: nárůst výkonu na 502% ~ 1647 snímků z původních 328
GLBenchmark PRO ES 1.1: nárůst výkonu na 107% ~ 229 snímků z původních 215
GLBenchmark Pro ES 1.1 no GPU Skinning: nárůst výkonu na 157% ~ 625 snímků z původních 397
Swapbuffer speed: nárůst výkonu na 496% ~ 556 snímků z původních 112


Obrázek Obrázek

Patch nezlepšuje výkon jen na HTC HD2, dobré výsledky s ním zaznamenali i majitelé komunikátorů Acer S200/F1 či Toshiba TG-01, které rovněž disponují 1 GHz procesorem Qualcomm Snapdragon. Autor si nepřeje patch kopírovat na jiné weby, proto je instalační soubor nutné stáhnout přímo z Xda-developers, kde je vyžadována registrace (najde se snad ještě někdo, kdo ji nemá :-) ). Soubor Chainfire-HD2-3D-Driver-Patch-1.1.cab instalujte do vnitřní paměti telefonu, nikoliv na paměťovou kartu.

Obrázek

Patch může pracovat ve dvou režimech - Normal a Anti Stutter. První režim je nastavený jako výchozí a druhý autor doporučuje aktivovat například při spouštění těchto her:
Boom Blox
Tower Defense
Flight Commander
Monopoly World


Přepínání mezi režimy se provádí skrze zástupce glModeSwitch v nabídce Start a průměrně trvá zhruba 10 vteřin. Další informace a odkaz pro stažení aktuální verze naleznete na Xda-developers. Mějte na paměti, že se jedná o neoficiální patch a autor aplikace ani SmartMania.cz nenesou žádnou odpovědnost za případné vedlejší účinky a chyby. A ještě jedno upřesnění, aby tu opět nevznikal flame, že HD2 je málo výkonné zařízení - to samozřejmě není pravda a telefon nabízí už v základu velmi slušný výkon; tenhle patch to ale ve vybraných OpenGL aplikacích vylepšuje. Za tip na bleskovku děkuji Waietovi.

Uživatelský avatar
Libunda
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 440
Registrován: čtv pro 11, 2008 9:47
Zařízení: HD2, iPAD, iPhone4, HTC One X
Bydliště: Náchodsko

Neoficiální 3D patch pro HTC HD2: Získejte maximální výkon

Příspěvek od Libunda » čtv bře 11, 2010 12:15

Zdar předsedo :grin: Myslíš, že by to mohlo pomoci při tomto trbl??
http://smartmania.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=16867" onclick="window.open(this.href);return false;

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Neoficiální 3D patch pro HTC HD2: Získejte maximální výkon

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv bře 11, 2010 12:16

HD2 nemám, takže nemohu otestovat :-) ale prubni to a uvidíš.

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Neoficiální 3D patch pro HTC HD2: Získejte maximální výkon

Příspěvek od Svestka » čtv bře 11, 2010 12:39

Já sice HD2 nemám ale stejně nadhodím řečnickou otázku. To, že se zvedne grafický výkon je sice pěkná věc ale vždyď to u HD2 není vůbec potřeba nebo alespoň prozatím ale může se klidně stát, že tímto patchem klesne výdrž zařízení (záleží jakým způsobem bylo docíleno vyššího výkonu) tudíž nabízí se otázka, proč něco takového vůbec aplikovat.

Burster
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 60
Registrován: čtv pro 10, 2009 18:45
Zařízení: HTC HD2

Neoficiální 3D patch pro HTC HD2: Získejte maximální výkon

Příspěvek od Burster » čtv bře 11, 2010 13:43

nova bleskovka opravdu stareho projektu, vydrz baterie nesnizuje, pouzivam to od vydani. Zrychli to jen aplikace bezici na openGL ES. Takovych her je bohuzel strasne malo. Vyplati se instalovat jen pokud narazite na nejakou z techto her. Dal jsem pochopil ze se tento driver da placnout primo do aplikace a tento patch nebude potreba instalovat.

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Neoficiální 3D patch pro HTC HD2: Získejte maximální výkon

Příspěvek od Petulinek » čtv bře 11, 2010 13:46

Používám někdy od prosince, kdy tento patch vyšel... Toto bylo již předtím na Kaisera... Nic nového, pokud se nehrají některé hry, je to zbytečná věc...

jlp
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: úte čer 24, 2008 9:49
Zařízení: iPhone 3Gs 16GB 3.1.2 JB

Neoficiální 3D patch pro HTC HD2: Získejte maximální výkon

Příspěvek od jlp » čtv bře 11, 2010 17:06

nooo..napriklad novy sygic aura bude bezat pod opengl es, takze by toto malo celkom pomoct prekreslovaniu... :)

len pre info:

http://aura.sygic.com" onclick="window.open(this.href);return false;


\\ Nedávej odkazy do CODE. Farokh

RDT
VIP
VIP
Příspěvky: 450
Registrován: úte dub 10, 2007 21:59
Zařízení: HTC HD7, Sony Vaio UX380N (100GB) a P92KS
Kontaktovat uživatele:

Neoficiální 3D patch pro HTC HD2: Získejte maximální výkon

Příspěvek od RDT » čtv bře 11, 2010 17:17

Všechny aplikace pro iPhone vykreslují pomocí OpenGL ES :roll:.

K patchi: Zajímalo by mě, kde to má reálné využití. Zdá se, že se zlepšuje vykreslování hlavně OpenGL ES her, ale neznám ani jednu, která by na Snapdragonu defaultně nejela plynule. Ty ne-OpenGL ES jedou téměř bez rozdílu.

jlp
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: úte čer 24, 2008 9:49
Zařízení: iPhone 3Gs 16GB 3.1.2 JB

Neoficiální 3D patch pro HTC HD2: Získejte maximální výkon

Příspěvek od jlp » čtv bře 11, 2010 18:15

ja viem, ze na iP to vsetko ide cez openGL ES, ale na WM to az tak zvykom neni....sygic aura pre WM bude behat len na telefonoch z OpenGL ES...preto som to pisal...

neovsuzel
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: čtv bře 11, 2010 18:16
Zařízení: Samsung Galaxy S + Note 2

Neoficiální 3D patch pro HTC HD2: Výšší výkon s OpenGL

Příspěvek od neovsuzel » čtv bře 11, 2010 18:17

mohl by to někdo reuploadnout?

Uživatelský avatar
Sir Andrew
smartstar
smartstar
Příspěvky: 915
Registrován: pon čer 27, 2005 9:11
Zařízení: Lumia 925
Bydliště: Praha (+ Uherský Brod)

Neoficiální 3D patch pro HTC HD2: Výšší výkon s OpenGL

Příspěvek od Sir Andrew » čtv bře 11, 2010 18:37

Nemohl!
Autor si nepřeje patch kopírovat na jiné weby

Odpovědět

Zpět na „HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 21 hostů