Počasí - určování mojí polohy

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Odpovědět
vally_ny
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: stř úno 17, 2010 14:11
Zařízení: HTC HD2 Leo

Počasí - určování mojí polohy

Příspěvek od vally_ny » stř bře 10, 2010 8:02

Nevíte někdo, jak funguje u počasí stahování aktuálního místa ? Aktualizuji počasí denně přes wifi, vždy se mi aktualizovalo místo, kde se nacházím, dokonce to i napsal na animaci (podotýkám, že to byla i obec do 5ti tisíc obyvatel, kterou to našlo) a poslední tři dny je problém. Dám aktualizovat a aktualizuje se mi pouze místo, které bylo přednastaveno v aplikaci počasí, tj. Praha, Brno, Plzeň, Ostrava atd. Ale to místo kde se nacházím já už ne. Naběhene mi "kolečko" že aktualizuje, dlouho to stahuje a pak se to zastaví. Aktualizované jsou pouze ty města, co jsou v menu počasí. Je problém na servru accuweather nebo v HTCčku ? Dotaz druhý, obec kterou chci já, asi do seznamu přidat nejde, že ??

Kolda.o
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 174
Registrován: stř črc 16, 2008 8:42
Zařízení: SE T68i + Xperia Z + Xperia Tablet S
Bydliště: kousek od Roudnice nad Labem a castecne Praha
Kontaktovat uživatele:

počasí aneb accuweather

Příspěvek od Kolda.o » stř bře 10, 2010 12:24

aktualizuje se podle BTS - nekdy je problem s lokaci kdyz jsi prihlaseny k nejakemu vzdalenemu vysilaci. Me to pote aktualizuje treba jen ustecky nebo stredocesky kraj - podle toho ve ktere mistnosti doma jsem. :)

Ohledne dohrani vlastniho mista je to jiste mozne na XDA je i aplikace ktera to umoznuje. Doporucuji ale zalohovat nastaveni pac to funguje na ruznych verzich Sense ruzne :)

a do tretice - me aktualizace funguje bez vetsich problemu. POkud nahodou lokaci nenajde tak odpojim internet a znovu necham vyhledat.

vally_ny
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: stř úno 17, 2010 14:11
Zařízení: HTC HD2 Leo

počasí aneb accuweather

Příspěvek od vally_ny » stř bře 10, 2010 13:12

ad 3,1) mě to právě neaktualizuje vůbec - nepřihlásí se k žádné nejbližší stanici. Přednastavené aktualizuje, tu mou (viz moje poloha) vůbec. Prostě aktualizace projede a nic se neaktualizuje
ad 2) vlastní místo jsem právě řešil přes "moje poloha" je možné, že je chyba v komunikaci s BTS ??

-- doplnění předchozího příspěvku (stř bře 10, 2010 18:21) --

jeste jsem zjistil,ze problem bude asi ve zjistovani polohy.Driv,kdyz jsem treba pouzil kompas a najit cil,tak mi to naslo moji polohu v google maps.Ted mi to pise,ze polohu nelze nalest.To je take zavisly na BTS? Je mozny,ze to je jen v mem regionu - karlovarsko ?

-- doplnění předchozího příspěvku (stř bře 10, 2010 20:58) --

a snad poslední věc, jak jsem četl ostatních forech, tak problém nemám jen já, je nás více, vypadá to, že problém je u poskytovatele, tedy u operátora.

Doli
nováček
nováček
Příspěvky: 36
Registrován: čtv pro 03, 2009 1:47
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: České Budějovice

počasí aneb nefunkční určování mé polohy

Příspěvek od Doli » ned bře 21, 2010 13:02

Tak se musím přidat ke stejnému problému, nejdřív jsem myslel že je to moje chyba, tak jsem vyzkoušel profily Vodafone live atd. ale pořád stejný...tak i různé verze ROM 1.66. Beze změny. Data o počasí v aktuálním místě se stáhnou pouze v případě že se připojím přes wifi nebo zapnu wifi router (zajímavé).

J. Mlejnek
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 152
Registrován: pát úno 19, 2010 0:17
Zařízení: K790i, P990i, HD2

počasí aneb accuweather

Příspěvek od J. Mlejnek » ned bře 21, 2010 13:12

vally_ny píše:Driv,kdyz jsem treba pouzil kompas a najit cil,tak mi to naslo moji polohu v google maps.
Omlouvám se za OT, ale kde je tato funkce? Mě jen kompas ukazuje sever (hóóódně nepřesně), žádná jiná funkce tam nikde není.

Doli
nováček
nováček
Příspěvky: 36
Registrován: čtv pro 03, 2009 1:47
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: České Budějovice

počasí aneb nefunkční určování mé polohy

Příspěvek od Doli » ned bře 21, 2010 13:18

Pod kompasem je SET DESTINATION. Nelze to ani přehlédnout.

Phoenixxx
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: ned bře 21, 2010 20:21
Zařízení: HTC HD2

počasí aneb nefunkční určování mé polohy

Příspěvek od Phoenixxx » ned bře 21, 2010 20:23

mám úplně stejný problém jsem z Jižních čech a už mi to nefunguje pár dnů...

Doli
nováček
nováček
Příspěvky: 36
Registrován: čtv pro 03, 2009 1:47
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: České Budějovice

počasí aneb nefunkční určování mé polohy

Příspěvek od Doli » ned bře 21, 2010 20:52

Vítej v klubu...taky mi to nejde ani v CB mi to nešlo. Teď jsem zkusil simku od O2 tam to funguje.

Phoenixxx
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: ned bře 21, 2010 20:21
Zařízení: HTC HD2

počasí aneb nefunkční určování mé polohy

Příspěvek od Phoenixxx » pon bře 22, 2010 8:01

tak to jsem na tom úplně stejně si SIM O2 to fungovalo bez problémů stejně tak když jsem do Plzně tak kus za Budějcema už to najednou naskočilo a když jsem se vrátil do CB tak zase nic...

jarysek120
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 100
Registrován: sob úno 14, 2009 9:52
Zařízení: HTC HD2

počasí aneb nefunkční určování mé polohy

Příspěvek od jarysek120 » čtv dub 01, 2010 19:55

hm me to v cb fungovalo v pohode kazdy den dal sem si novou rom a uz jak sem ji nahral tak to neslo.... pres wifi v poho gprs proste nic :(

45Bodie
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: čtv úno 04, 2010 0:50
Zařízení: HTC Desire

počasí aneb nefunkční určování mé polohy

Příspěvek od 45Bodie » čtv dub 01, 2010 20:06

V poslední době se mi děje něco podobného. Mohu jen nabídnou výsledek svého pozorování. Tam. kde màm 3G Vodafone to nejde. Jakmile mi naskočí Vodafone Edge tak to běží bez problémů. Je to možné?

Doli
nováček
nováček
Příspěvky: 36
Registrován: čtv pro 03, 2009 1:47
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: České Budějovice

počasí aneb nefunkční určování mé polohy

Příspěvek od Doli » čtv dub 01, 2010 22:01

Co jsem začal prvně bláznit, tak jsem asi 3x přeinstaloval ROM, protože jsem si myslel že je chyba v telefonu. Dál vyzkoušel i 1.48 a dvě verze 1.66. Ani na jedné to nefungovalo, takže jsem pak našel tento problém zde. Je to jak píšete s WIFI to funguje ale jinak nic. Jsem z Č. Krumlova a nefunguje to v okolí Krumlova, Budějovic a Kaplice...Byl jsem v Brně a u Třeboně to naskočí a už to jede v pohodě. Co jsem četl tak stejný problém měli lidi i v jiných částech ČR, dokonce i u T-Mobilu. Nefungují ani Google MAPY.
Tento týden jsem zašel s tímto problémem na prodejnu Vodafonu, člověk říkal že jsem druhý co si na to ztěžuje. Poslal nějakou zprávu na tech. oddělení. Zkoušel spustit Google MAPY na jeho Nokii a taky mu to nešlo, takže je jasná chyba na straně Vodafonu!!! Tento týden mi tam naskočilo německy: Budweis, ale pořád to nefunguje!

marek_proksa
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 201
Registrován: stř kvě 28, 2008 8:06
Zařízení: LG G3, note 8.0
Bydliště: vsetin

počasí aneb nefunkční určování mé polohy

Příspěvek od marek_proksa » pát dub 02, 2010 15:44

tak se přidávám...do včera, od listopadu určování polohy bez chyby, od včera svítí pouze my location...mam vodafone...jak říkám, neměl jsem s tím vůbec žadný problem...

doplnění: s wifi mi to nefunguje taky...

Uživatelský avatar
Majesty
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 101
Registrován: pon lis 30, 2009 10:11
Zařízení: Nokie řady N --> HTC HD2
Bydliště: pod Blaníkem

počasí aneb nefunkční určování mé polohy

Příspěvek od Majesty » pát dub 02, 2010 15:49

To asi možná bude mít nějakou souvislost s přechodem na 3G síť. Sice se to týká Prahy a Brna, ale kdo ví, jak, co a kdy testují. ČB je velké město a určitě začnou ve velkých městech, jako vždy...

x.plus
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: stř pro 09, 2009 11:14
Zařízení: HTC HD2

počasí aneb nefunkční určování mé polohy

Příspěvek od x.plus » pát dub 02, 2010 16:39

Ústecký kraj, O2, do včera psalo korektně každou dědinu a teď vždy jen Ústí nad Labem bez ohledu kde jsem.

Uživatelský avatar
stepanek78
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: sob úno 27, 2010 10:55
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Brno

počasí aneb nefunkční určování mé polohy

Příspěvek od stepanek78 » pát dub 02, 2010 22:40

u mě to samé.. Místo mého města nyní jen "jižní morava"..

Uživatelský avatar
Majesty
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 101
Registrován: pon lis 30, 2009 10:11
Zařízení: Nokie řady N --> HTC HD2
Bydliště: pod Blaníkem

počasí aneb nefunkční určování mé polohy

Příspěvek od Majesty » sob dub 03, 2010 0:29

mě už to taky píše jen a pouze stř.čechy, ráno to bylo ještě ok... mám vf

martasx
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 110
Registrován: ned lis 22, 2009 12:07
Zařízení: HTC HD2,DHD

počasí aneb nefunkční určování mé polohy

Příspěvek od martasx » sob dub 03, 2010 6:48

Asi je chyba u nich od včerejška mam moravskoslezky nic jsem s telefonem nedelal.

Uživatelský avatar
Majesty
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 101
Registrován: pon lis 30, 2009 10:11
Zařízení: Nokie řady N --> HTC HD2
Bydliště: pod Blaníkem

počasí aneb nefunkční určování mé polohy

Příspěvek od Majesty » sob dub 03, 2010 10:14

Tak to bude evidentně chyba u nich, protože jinak se musel zbláznit telefon nám všem najednou... :o)
Mě už se to stalo jednou před Vánocema. Nejdřív napsal jen ty čechy a potom asi tři dny neaktualizoval mojí polohu vůbec, jen ty ostatní. Po třech dnech to zase normálně šlo až do teď...

Vita56
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 89
Registrován: čtv bře 12, 2009 14:00
Zařízení: HTC HD2, HTC Touch HD

počasí aneb nefunkční určování mé polohy

Příspěvek od Vita56 » sob dub 03, 2010 10:43

Mám podobný problém, už asi druhý den se mi, místo malé vesnice na kraji Prahy, na místě moje lokace objevuje Central Bohemia. Předtím to fungovalo správně. Ale je pravda, že mi to kdysi jednou taky ukázalo Central Bohemia a občas to ukázalo některou z vedlejších obcí. Většinou stačilo dát aktualizovat znova a chytlo se to správně. Teď už asi druhý nebo třetí den pořád jen Central Bohemia. Operátor Vodafone. Tohle se mi děje na Leu, kde mám rom Dutty HD 1.61, je to 6.5.3 rom se základem TMOUS 2.10.
Zkoušel jsem to i s HD, kde je ROM Topix 3.5.5. Je to rom 6.5. A tam se to kupodivu aktualizuje pořád správně a pořád to ukazuje správně obci, kde jsem.
Bylo by asi dobré, kdyby tady každý psal i rom, případně radio, se kterým mu to dělá.
Osobně si myslím, že to může být nějaká změna u Vodafonu, v kombinaci s ROM a radiem. Už dřiv jsem zaznamenal, že ROM 6.5.3 jsou méně "přesnější" při určování polohy v počasí (htc location service). Občas mi to i dřive ukázalo vedlejší obce, což se mi na HTC HD s rom 6.5 nikdy nestalo. Zajímavé je, že v Google maps mi to najde poměrně přesnou polohu i s vypnutým GPS, tedy jen podle BTS sítě. Na místě, kde teď jsem, mi google tvrdí, že tolerance je 80m bez GPS a 20m se zapnutým a fixovaným GPS. Přitom poloha, kterou udává na mapě je v obou případech stejná a řekl bych, že i velmi přesná.

Odpovědět

Zpět na „HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti