Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Odpovědět
Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od YAMATO » čtv led 28, 2010 22:12

IMHO ještě lepší byla klávesnice na P1i...teda pro mě. Fakt je, že mimo práce s většími texty mi ovládání nepřišlo zas tak problematické. Samozřejmě bych musel oželet oblíbené kreslení, ale stejně na něj nemám čas...Tedy nemohl jsem zkusit Operu mini, ale ta je vcelku ve versi 5 dost prstoidní, nsda až na drobné odkazy, což bych řešil nouzovým D-padem z tlačítek hlasitosti. Ostatně ten by dost pomohl i s tím textem.

Dost se mi tedy ještě nelíbily ty až příliš viditelné sensory displaye. Nevím, třeba to bylo světlem v prodejně, ale byly vidět fakt hodně. No a krytka foťáku, to snad vymyslel s prominutím d*b*l...ještě to mohli víc nabrousit :lol:

mihals
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 140
Registrován: pát zář 14, 2007 13:38
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od mihals » čtv led 28, 2010 22:44

pokud se na displej nalepí folie (já mám InvisibleSHIELD), tak senzory nebudou vidět vůbec.
krytka čočky je opravdu děs, hrany jsou ostré a skoro až řežou látku, kterou čočku čistím :-D

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od mike-biker » čtv led 28, 2010 22:46

Krytka je blbá, ale až koupíš Extended battery, tak se to schová. Počítej jinak výdrž jeden den, ne víc. Dát tam baterku 1.230mAh je taky fakt nápad! :evil: P1i měla nádherně malou a přitom naprosto geniální klávesnici. Právě pro její úspěšnost a vlastně úspěšnost celé P1i zcela nechápu jednání Sony Ericssonu. Čekal jsem nástupce .....marně. I když X1, nebýt blbých konstrukčních chyb je taky fajn. ;-)
Invisible shield na displej u HD2 je zcela kontraproduktivní. :lol:

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od YAMATO » pát led 29, 2010 4:38

Hlavní důvod, proč uvažuju o HD2, je vztek na fólie, takže to opravdu ne.

landov
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 141
Registrován: pát pro 07, 2007 10:25
Zařízení: HTC Cruise I

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od landov » pát led 29, 2010 7:23

No... mam sice staruckeho Cruisa (uz viac ako 2 roky pouzivam k spokojnosti) s za mesiac napisem cca 20 SMS, takze nic moc. Displej sa velkostou s HD2 neda ani porovnat, ovsem ako to uz niekto nado mnou spominal - pokial si velky pissalek, tak urcite HD2 NEKUPUJ. SW klavka nikdy nebude porovnatelna s HW. Aj v mojom pripade, bez klavky uz dalsie PDA nechcem, ale nechcem ani vysuvatelnu klav., takze uz len cakam na maj a na HTC TROPHY !

slawski
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 160
Registrován: úte pro 15, 2009 12:30
Zařízení: Nokia 3110C, E51, HTC HD2 16Gb

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od slawski » pát led 29, 2010 8:11

:) HD2 Jsem si koupil mimojine proto, ze nepotrebu je folii na displei :)

Uživatelský avatar
fido_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 231
Registrován: sob lis 15, 2008 15:07
Zařízení: IP4 16GB
Bydliště: Praha

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od fido_cz » pát led 29, 2010 8:26

Doplnim jen to, na co tu jeste neni odpoved.

TouchResponse - normalne funkcni a pouzitelne

MiniOpera - U nekterych malych odkazu se netrefis na prvni pokus, ale neni to nijak tragicke.

tomasmedek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: čtv pro 03, 2009 20:30
Zařízení: HTC HD2

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od tomasmedek » pát led 29, 2010 8:32

RejPal píše:Copy, Paste, Undo, Cut je dobře vyřešené na Finger Keyboard 2.1.
Ta je fajn, ale taky není dotažená. Zakrývá totiž zcela i dolní lištu s nabídkou, takže když píšeš SMS, tak není dole vidět Poslat a Nabídka. Čili když dopíšeš, musís nejdřív schovat klávesnici a pak teprv můžeš odeslat zprávu.
YAMATO píše:Hlavní důvod, proč uvažuju o HD2, je vztek na fólie.
Jestli píšeš tolik, že prošoupeš fólii, tak HD2 fakt není pro tebe. Od někoho si ji půjč na den a zkus na ní pracovat, jak jsi zvyklý. Večer mi poděkuješ za dobře míněné rady. Jak jsem se už zmínil - jsem také velký psavec (denně cca 50SMS, 30 e-mailů a tvorba rozsáhlých textů ve Wordu) a fuj fuj, to jsem si s HD2 naběhl.

Nejsem fanda ničeho (symbian, WM, iPhone), kupuju všechny platformy. A ze všech dotykáčů, co jsem měl (Nokia 5800, Nokia 97, Nokia 97 mini, iPhone první generace a Samsung i8910) se na HD2 píše úplně nejhůř. Na mou duši, na psí uši.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12203
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od htcjirka » pát led 29, 2010 19:24

Počítej jinak výdrž jeden den, ne víc.
S novou rom 1.66 a radiem neni problem dvou dnu i pri intezivnejsim pouzivani.Rozdil je znatelny.S predchozimi rom jsem dobijel kazdý den,nyni po ctyrech dnech, kdy mam novou rom a radio dobijim teprve po druhe.S originalni extended baterii pak vydr bude o hodne luxusnejsi.

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od YAMATO » pát led 29, 2010 19:27

Fólie neničím psaním, spíš dost asi scrolováním v opeře atp. Každopásně mě to evidentně hodně točí, když jsem schopen překonat aversi ke kapacitnímu displayi :lol:

Jinak to psaní je takové nárazové. IMHO bych nemusel mít se samotným psaním zas tolik problémů, když jsem nejdelší věci napsal na sw klávesnici (Diamond, HD1). Spíš mě trápí to kopírování atp. Ale myslím, že to není nepřekonatelný problém, tedy toto je samozřejmě oproti výběru stylusem méně praktické, ale nevypadá to úplně nepoužitelně...akorát nevím, jestli to je i ve Wordu a zda tam je větší výběr...vyjmout, úprava písma atd.:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lv7i-QWs1mw[/youtube]

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od Milan Pištělka » pát led 29, 2010 20:37

tomasmedek píše:
RejPal píše:Copy, Paste, Undo, Cut je dobře vyřešené na Finger Keyboard 2.1.
Ta je fajn, ale taky není dotažená. Zakrývá totiž zcela i dolní lištu s nabídkou, takže když píšeš SMS, tak není dole vidět Poslat a Nabídka. Čili když dopíšeš, musís nejdřív schovat klávesnici a pak teprv můžeš odeslat zprávu.
Takhle to ale vůbec není. Je to snadno nastavitelná vlastnost v konfigurátoru této klávesnice.

tomasmedek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: čtv pro 03, 2009 20:30
Zařízení: HTC HD2

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od tomasmedek » pát led 29, 2010 23:22

Vážně? Tak to se omlouvám. A jak to nastavím? Jako aby byla vidět spodní lišta s kontextovou nabídkou během psaní SMS? Díky za radu.

dada09
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 53
Registrován: úte srp 11, 2009 18:59
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Tábor

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od dada09 » sob led 30, 2010 7:41

Momentálně ji nepoužívám, ale myslím, že v konfiguraci je volba show,hide toolbar pro portrait i landscape.

slawski
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 160
Registrován: úte pro 15, 2009 12:30
Zařízení: Nokia 3110C, E51, HTC HD2 16Gb

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od slawski » sob led 30, 2010 8:57

:tlem: Jeste k tomu kopirovani když 3x tuknes oznaci se ti cely odstavec, kyz 2x oznaci seti jedno slovo. Pokud chces oznacit vetsi usek ,,zacmu o radek vys a skomcim oneco niz. co nepotrebuju nakonec smazu" :oops:

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od YAMATO » sob led 30, 2010 9:29

A ta "šoupátka" jak jsou na tom videu jsou použitelná? Sakra, musím se prostě ještě jednou vnutit do krámu a strčit tam kartu s nějakým dokumentem.

Uživatelský avatar
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: pát úno 27, 2009 12:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Brno

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od Pistolník » sob led 30, 2010 10:43

Šoupátka jsou použitelná velmi dobře, ale mě fungují jen na SMS. V dokumentech doc. nikoliv.

landov
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 141
Registrován: pát pro 07, 2007 10:25
Zařízení: HTC Cruise I

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od landov » sob led 30, 2010 10:57

yamato: tak sa mi vidi, ze uz teraz je pre Teba HD2 velky kompromis - a to si ho este ani nekupil :-) Je to vsak len Tvoja volba, ale z vlastnej skusenosti viem, ze po tomto prvotnom nadseni z novej veci, pride v kratkej dobe navrat k tvrdej realite... Myslim, ze v tomto roku bude predstavenych dost pristrojov s HW klav., takze chce to len pevne nervy .

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12203
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od htcjirka » sob led 30, 2010 11:07

Ac me donedavna stacil 528MHz Qualcomm,dnes jiz vim ze pod 1GHZ procesor jiz nejdu.
Rychlost systemu je nevidana a silne navykova.Ac odpurce kapacitniho displeje,zkusil jsem to s HD2 podruhe a s touto technologii se pomalu szivam.Zezacatku jsem delal chyby pri psani delsich emalilu na sw klavesnici ve spojitosti kapacitniho displeje.Dnes uz je to opravdu vyjimka a pise se me perfektne.Samozrejme ze hw klavesnici to nenahradi.Na xda je samostatny topic venujici se uprave citlivosti a snizeni preklepu spolecne se soubory v podobe cabiku.I ten dosti pomohl.

mihals
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 140
Registrován: pát zář 14, 2007 13:38
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od mihals » sob led 30, 2010 12:20

Jirko, v ROM 1.66 je už prý citlivost snížená. je to tak, nebo je stále potřeba cabík přiinstalovat? díky

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od YAMATO » sob led 30, 2010 12:24

Kruci, do SMS to dají a do Wordu, kde to má smysl, ne? Co jsme HTC udělali. Existuje nějaký tweak jak to tam dostat?

Kompromis pro mě byl už Diamond a HD...dejte mi něco jako P1i s větším displayem, lepším procesorem a WM a budu nadšenej.

Odpovědět

Zpět na „HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů