Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Odpovědět
Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od YAMATO » stř led 27, 2010 22:17

Tak ač je to k nevíře, tak já, extrakritik HD2 (ale ba ne...přesnější je kritik použití kapacitního displaye) o něm začal uvažovat. Totiž potřetí za asi čtyři měsíce jsem zlikvidoval fólii (přitom Boxwave!) a už mě to fakt nebaví. Takže paradoxně podle mě jediný plus kapacitního displaye mě nakonec začal přitahovat k HD2...jsou to věci!

Ale potřebuju osvětlit několik věcí:

- Rozhodně nechci zkoušet nějaké vařené ROM, na tyhle věci už nemám čas a ni chuť, čili jak je to s odladěností oficiálních? A co čeština? Zpomalení moc nepředpokládám (já ho nepozoroval ani na HD), ale co takové ty překlady-paskvily jako Clear-vyčištěno, už to opravili?

- A základní věc, která to vše hlavně rozhodne: jak je to s prací s textem v PocketWordu? Co copy/paste, je to použitelné i při zoomu 50 nebo alespoň 75 %? Jde o kopírování relativně velkých částí textu, odstavců atp. Tohle je věc, která mě nejvíc děsí, tady prostě stylus představuje jasné plus...pokud toto bude alespoň trochu použitelné, tak bude to nejhorší překonáno. Píšu věci jako je třeba toto: http://www.palba.cz/viewtopic.php?t=3835

- Aplikace TouchResponce (vibrace při dotyku) je na kapacitním displayi použitelná?

- Jsou nějaké problémy s ovládáním nepříliš prstoidních aplikací jako IM+, PIM Backup, Wolf'sTranslator? Předpokládám, že se případně dá použít Zooomer (je to ještě vyvíjeno?).

- Opera mini...tak počítám, že alespoň 5 je bez problémů...ale co různé odkazy blízko sebe, je to použitelné?

- AEB Plus...jak to je s přemapováním tlačítek hlasitosti - chtěl bych z nich udělat nouzový D-pad jako na HD1, ale slyšel jsem o nějakých problémech s přemapem na HD2. Další hodně podstatná věc.

- Integrace G-Alarmu do Sense asi problém nebude? Mimochodem, doufám, že se Snapdragonem se spouští rychleji...

- Jde vypnout ten zámek WM6.5 a používat S2U2? Asi zbytečný dotaz...

- Jsou ještě nějaké vážnější nevyřešené bugy? Jako byl třeba ten absurdní problém se SMS...

rein
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 148
Registrován: ned úno 10, 2008 19:33
Zařízení: Note 4, čakám na Lumia 950 xl
Bydliště: Prievidza

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od rein » stř led 27, 2010 22:59

Moje postrehy, ktoré som pozoroval ja, pri prechode s HTC Touch PRO2 na HD2 na ktoré viem odpovedať:

-používam origo. ROM 1.48. nezaznamenal som problémy a to ani s SMS (používam sporadicky skôr prijímam)
čo sa týka prekladu Sense, tak sú tam tie chyby ako aj boli ale dá sa to veľmi ľahko opraviť vlastnou editáciou manila súborov resp. som vydel niekde na nete už opravené,
-čo sa týka copy paste vo worde pri 50 max.75%....to je o hubu.... dá sa ale chce to trochu trpezlivosti a cviku, inak keď som prešiel s TP2 na kapacitný displej tom bol iný šok, trochu trvalo než som si na to zvykol a vzáklade je neuveriteľne precitlivelý(úpravou registrov v pohode), kde vonku v tejto zime som priblížil prst k displeju tak detekoval dotyk už asi 3mm nad displejom :cry: absolútne nepoužiteľné.
- TouchResponce nepoužívam vibrácie pri písaní na klávke a v sense sú v základe
- Opera mini nepoužívam
- AEB Plus nepoužívam
-používam SPB Time no problém jediný dôvod prečo používam budík tretej strany je že sami mieša zvuk pripomienky a budíku a neviem prísť nato čo mi to spôsobuje (robilo mi to aj na TP2) nejaký soft len neviem ktorý :-(
-S2U2 nepoužívam ten origo slider vo WM6.5 my úplne vyhovuje.

To je asi tak všetko čo by som napísal na tvoje otázky.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12218
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od htcjirka » stř led 27, 2010 23:10

Odpovim strucneji a jen na nektere veci.Uz nejak nemam silu se dnes vypisovat.

Ja uz na TP2 prestal pouzivat varene rom.Na HD2 nehodlam tez.Prvni normalni stabilni rom je prave pronikajici oficialni realese 1.66(pro evropu uz je dostupny,east europe by mela byt dostupna tento tyden).
Opravuje vsechny mozne problemy a bugy,vcetne tech smskovych,ktere byly nejvaznejsi.Prinasi i vyrazne zlepseni vydrze na baterii.
K cestine,tu nepouzivam,ale v pripade HD2 se nemusis obavat zpomaleni,HD2 je tak neskutecne rychly,az je to navykove.
Ja osobne mam velkou averzi k sunnysoft cestine,system se chova s ni a bez ni jinak napr, po aplkaci nekterych uprav apod.I dnes je pro mne cestina ala sunnysoft spise bug nez uzitek.Po cca 5 letech pouzivani wm vim o cem mluvim.
Dale jen ve zkratce.
K IM+ plus - ovlada se bez sebemensich problemu,AE Button Plus - tez bezproblemu - pouzivam nastaveni tlacitek stejnym zpusobem atd...

Jinak na HD2 se dotupna hromada tweaku,ale ne vsechny pusobi blahodarne,a mohou zpusobit byt treba male vedlejsi bugy.Ja delam radsi vsechny upravy rucne,ruznym programkum HD2 tweak ani moc BSB Tweak neverim,tak me prosim neukamenujte,vy co BSB tweak pouzivate a budete si ho chvalit.

HD2 dostalo ten spravny naboj a napravu reputace az s touto posledni oficialni rom 1.66

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od YAMATO » stř led 27, 2010 23:17

Zítra chci zajít do T-Mobile, snad ho budou mít (jenže jak znám Trutnovský T-M tak nevim nevim). S tím displayem jsi mě tedy řádně vyděsil...a s tím Wordem taky.

Jo, o té 1.66 jsem četl, že už se zdá být plně vyladěná. Já jsem na HD1 pár vařených zkusil a stejně se nakonec vrátil k oficiální s WM 6.1.

Jinak já s češtinou od SS nemám na HD1 nějaké velké problémy až na jejich vnucující se klávesnice. Ale možná nakonec jen počeštím Sence přes registry, ale to snad taky dost věcí rozhodilo (možná už opraveno?).

S AEB jsi mě moc potěšil, ten nouzový D-pad by mohl vyřešit značnou část problémů...ostaně na HD1 to tak mám.

Každopádně díky za odpovědi.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12218
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od htcjirka » stř led 27, 2010 23:24

Pokud zakoupis T-Mobile HD2 tak ten jentak upgrade na 1.66 neudela...pokud nejsi odpurce odemknuti,pak tuto moji poznamku ignoruj.Jinak T-Mobile jete ochuzuje zakazniky o pouzdro :) ale stejne neni na opasek,takze neni proc smutnit.

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od YAMATO » stř led 27, 2010 23:37

Ne ne, já je jen zneužiju (doufám) a pak si koupím nebrandovaný.

Vidíš, pouzdro, to možná nakonec bude největší problém...nemám rád ty různé Krussely a pod, nejradši mám klasickou kapsičku se sponou na pásek.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od mike-biker » stř led 27, 2010 23:45

Už první ROM v CZ - 1.48 je velmi stabilní! Vyjma jednoho extrémního pokusu jsem vůbec nemusel použít restart vyjmutím baterie (což se mi u Xperie X1 a HTC TP2 stávalo pravidelně). WWE 1.66 si myslím bude naprosto v poho! Jinak taky nejsem příznivcem vařených ROMek, jediné co udělám je vyčištění od balastu (zbytečné Samples, zvuky, tapety a další shit). RAM je tolik, že by se dala prodávat.
A hlavně - obrovská podpora na XDA řeší téměř vše! Až se mrkneš na ten displej a pak vezmeš do ruky něco s 3-3,5", tak nebudeš chápat, jak jsi na tom mohl dělat. :lol: .
Co mě opravdu chybí, tak to je pár HW tlačítek. Alespoň spoušť foťáku, ale to se dá přežít a hlavně scrolling! Ten by se hodil. Částečně to řeší VOIDPad, ale na Samsungu i8000 zlobil.
Jinak já používám Slick (bez problémů)
Opera 9.7 (bez problémů) s GRPS nic moc.
Spb Backup (je dělaná na prsty, takže bez problémů)
AEB nepoužívám
S2U2 (bez problémů, ale není potřeba).
Excel a Word (jen na velmi malé úpravy). Ale zjistil jsem, že úprav bylo za celou dobu užívání smártů naprosté minimum.
Jinak doporučuji HardSPL a švihnout tam WWE a je pokoj.
CZ nepoužívám, je kontraproduktivní. :evil:

esklada
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: stř led 27, 2010 23:46
Zařízení: htc hd2

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od esklada » stř led 27, 2010 23:52

ahoj,tak mám tři dny HTC HD2 a začíná se mi to moc líbit.. opravdu si zvykám.. nejsem žadnej odborník ale hrozně se mi líbil takže na něm plno věcí asi nepoužiju ale zatím chválim..

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od YAMATO » čtv led 28, 2010 0:09

Tak ten Word mě dost straší, protože já toho víc napíšu v PDA než v kompu, tam články jen dolaďuju a dávam na portál. Vypadá to, že na tom to visí.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od mike-biker » čtv led 28, 2010 8:14

Klídek, dá se psát celkem v pohodě, to problém není. Jen samozřejmě nelze s textem vyvádět psí kusy. Copy a paste opravdu není TOP parketa tohoto přístroje. Ale dá se.

Uživatelský avatar
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: pát úno 27, 2009 12:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Brno

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od Pistolník » čtv led 28, 2010 9:14

To Yamato. Od doby, co jsem přeflešnul na ROM 1.48 (a mám ji s češtinou od SS) - tak absolutně žádný problém. Rychlost zde vůbec neřešm. 1.66 je údajně ještě nelepší (to už ale nevím v čem, když nemám problémy). Programů mám přes 40, takže žádné holátko :-D . G-Alarm do Sense samozřejmě jde. Ovšem ta práce s Wordem.... Radši bych jen četl :wink: . BSB 1.6 Tweaks funguje zcela bez problémů (zde si také všechny programy můžeš přidat do mutidotyk. zoomu či automatického překlápění - oboje je extrémně návykové). Zoomer tedy již nepoužívat (slepá vývojová větev 8-) ). Zaráží mě množství uživatelů s problémy. Připisuji to však velké reklamní kampani a tomu, že HD2 má dnes každý. A nechci ani vědět, co vše do toho narvou a jakým způsobem. Jinak veškeré důležité úpravy najdeš zde: http://wmmania.cz/forum/viewtopic.php?t ... 8cfe082d57 .
Ale to asi znáš. Je zde i oprava termínů v počasí Sense.

mihals
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 140
Registrován: pát zář 14, 2007 13:38
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od mihals » čtv led 28, 2010 9:58

sice mám HD2, jsem s ním maximálně spokojen (po vystřídání několika komunikátorů v průběhu 3 let), nedám na něj dopustit. Je až neuvěřitelně rychlý, odezva super, displej obrovský, bugy po použití BsB Tweaks nepozoruji. Ve všech směrech bych Ti HD2 doporučil bez váhání, až na jednu věc... psaní...
Když jsem si přinesl HD2 domů, tak jsem z něho byl první den velice zklamaný. displej až přemrštěně přecitlivělý (jednoduchou úpravou BsB toto opravíme), prstem se nikdy netrefíš se 100% jistotou tam, co se stylusem. rozčarování naštěstí velice rychle pominulo, ale přechod z HW QWERTY klávesnice (TouchPro) na SW je drastický. navíc jestli budeš HODNĚ psát a editovat text, nebudeš z toho zrovna nadšený.
prosím žádný flame, je to čistě můj pocit a postřeh z jinak super nadupané mašinky! Přiznat i mínusy člověk občas musí umět...

Uživatelský avatar
Majesty
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 101
Registrován: pon lis 30, 2009 10:11
Zařízení: Nokie řady N --> HTC HD2
Bydliště: pod Blaníkem

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od Majesty » čtv led 28, 2010 10:11

Co se týká psaní, tak to je opravdu kámen úrazu. Snížení citlivosti displeje hodně pomůže, ale psát nějaké obsáhlejší texty si neumím moc představit. To je podle mě nejslabší místo jinak velmi vydařeného smartphonu.

tomasmedek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: čtv pro 03, 2009 20:30
Zařízení: HTC HD2

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od tomasmedek » čtv led 28, 2010 11:39

Chlape, jestli na tom chceš psát, tak zadrž. Z toho se úplně zblázníš, jsem také velký psavec a nejde to, fakt to nejde, věř mi. To se nedá na dlouhý psaní použít. Zkusil jsem asi 10 klávesnic, něco je lepší, něco horší, ale obvykle mi vytečou nervy už při textu delším 2 sms. A copy/paste je úplně k smíchu. Jasně, funguje to a dá se to udělat, ale pokud jsi zvyklý psát (jako já) a prostě to používat pořád, tak tě (s prominutím) jebne. Podaří se ti tak 1 pokus ze 3, 4. Fakt. Hele já třeba mám v kontaktech uložený čísla účtů nájmu, leasingu apod. a jsem zvyklý posílat platby přes SIM toolkit. Na předchozím telefonu to byla lahoda. Kontakt/označit číslo účtu/Copy rychle přes task manager přepnout do SIM toolkitu a tam jen vložit. Tady je to nepoužitelný, nedaří se to na první dotek. Nakonec jsem skončil potupně u papírkové metody - opsat a znovu naťukat.

Takže při nejvyšší upřímnosti ti radím nekupuj, pokud chceš psát. Já vím, je to TAK lákavý, ten hardware, display apod, ale není to pro psavce. Na psaní jsem si holt koupil N97 mini a to se nedá srovnat.

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od YAMATO » čtv led 28, 2010 12:57

Tak před chvílí jsem byl v T-Mobile, měli ho, takže jsem zkoušel:

- Konstrukce je naprosto super, konečně něco pevnějšího než P1i.
- Rozměry OK, ale sehnat pouzdro bude asi fuška...
- Display mě zas tak nešokoval, on oproti HD1 to zas takový skok není, nelíbí se mi, že jsou až moc vidět sensory (tečky), to jsem naposled viděl na P1i. Citlivost vysoká, po úpravě by to ale šlo.
- Rychlost je úžasná...kam se hrabe Bittner, to se nedá srovnávat! A to byl počeštěný. A to jsem byl s rychlostí HD1 vcelku spokojený...no už nejsem :lol:
- Měl jsem docela problém si zkusit ovládání WM, jak je všude zalezlý Sense. Ale na kapacitním je to asi spíš plus. Stejně toho půlku povypínám, všechny ty Twittery a akcie...počkat, moment, vždyť ještě nevím, jestli ho koupím a už si plánuju co vypnu? :lol:
- Psaní na HTC klávesnici mi přijde OK až na děsně pomalý výběr horního znaku/ů, to je snad dvě vteřiny (jde to nějak zrychlit přes registry?). No případně bych použil jinou.
- Práci ve Wordu jsem prakticky bohužel zkusit nemohl, nebyl tam žádný text, takže toto je stále otázka...no a poslední reakce zde mě v tomto dost hodně vyděsily!

mihals
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 140
Registrován: pát zář 14, 2007 13:38
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Pardubice
Kontaktovat uživatele:

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od mihals » čtv led 28, 2010 13:04

sesumíroval sis to dobře, jen tu nejdůležitější funkci jsi nezkusil - škoda.
nezkusil sis aspoň napsat sms, nebo jakoukoliv práci s textem?
pouzdro používám origo a maximálně mi vyhovuje - jsem zvyklý telefon nosit v kapse. ale tak, že ta kapsa má VIP místo pro telefon ONLY :-D

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od YAMATO » čtv led 28, 2010 13:37

Psaní krátkého textu jsem zkusil a to - až na pomalost zadávání horních znaků - problém nebyl. Práces s větším textem při zoomu 75% či méně bohužel vyzkoušet nešla...

RejPal
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 120
Registrován: stř pro 30, 2009 22:07
Zařízení: Trabant

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od RejPal » čtv led 28, 2010 13:53

Copy, Paste, Undo, Cut je dobře vyřešené na Finger Keyboard 2.1.

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2089
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od YAMATO » čtv led 28, 2010 21:23

FingerKeyb jsem několikrát zkoušel, ale prostě mi nějak nesedla. Osobně mi nejvíc vyhovuje RescoKeyb. Ta HTC se mi dost líbí, ale až na tu pomalost, pokud to nepůjde změnit...jako že jsem zatím nic nenašel.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Pár dotazů na HD2 od jeho kritika :-)

Příspěvek od mike-biker » čtv led 28, 2010 21:35

Je to dilema, já jsem taky šel z HW klávesnic na Omnii i8000, jako přechodnou stanici k Omnii Pro, ale už jsem u ní zůstal. Jsem v podstatě odpůrce kapacitních displejů, ale pravdou je, že tak v 5% případů lituji, že tam ten stylus není. Je to jen o zvyku. Ale to psaní by chtělo zkusit. Faktem je, že zatím nejlepší psaní bylo na HTC TP2. Ta klávesnice je prostě boží! :-)

Odpovědět

Zpět na „HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 37 hostů