HTC nemá něco takového jako je Nokia Suite?

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
mirekp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 73
Registrován: pon lis 16, 2009 18:11
Zařízení: HTC HD2 dříve nokia

HTC nemá něco takového jako je Nokia Suite?

Příspěvek od mirekp » pát led 29, 2010 18:41

no vyřešil jsem to tak, že jsem v activesync odfajfkoval kontakty a při spuštění synchronizace mi to vymazalo kontakty na hd2. ale potřeboval bych teď přihrát na hd2 upravené kontakty z outlocku. byla tady někde rada na synchronizaci outlock s tím, že je třeba si upravit kontakty v outlocku a ty pak sesynchronizovat s hd2. já mám v outlocku dva adresáře s kontaktama, jeden plnej a druhej okleštěnej, ale když dám synchronizaci, tak se mě activesync neptá kterej má sesynchronizovat. poradí někdo jak s tím? :?:

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

HTC nemá něco takového jako je Nokia Suite?

Příspěvek od mike-biker » pát led 29, 2010 19:48

Budeš mít dva soubory Osobní složky.pst. Jednu vždy umísti do cílového adresáře a ta se ti bude synchronizovat! :idea:

mirekp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 73
Registrován: pon lis 16, 2009 18:11
Zařízení: HTC HD2 dříve nokia

HTC nemá něco takového jako je Nokia Suite?

Příspěvek od mirekp » pát led 29, 2010 22:10

mohl bych poprosit trochu popostrčit blíže? na počítači v outloku mám s příponou pst je jednu složku outlook.pst i když jsem si v kontaktech založil novou upravenou složku. takže se mi nějak :idea:

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

HTC nemá něco takového jako je Nokia Suite?

Příspěvek od mike-biker » pát led 29, 2010 23:40

Já mám na Dčku soubor Osobní složky.pst. Někdo ho nechává na Cčku, aby v případě přeinstalace, nebo spadnutí Widlí o něj přišel. :lol: Tento soubor si zkopíruj kamkoliv chceš! Původní uprav - vymaž co potřebuješ atd. a proveď synchronizaci! Když budeš chtít pracovat s původním, tan tento přemísti a dej původní. A je to!

mirekp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 73
Registrován: pon lis 16, 2009 18:11
Zařízení: HTC HD2 dříve nokia

HTC nemá něco takového jako je Nokia Suite?

Příspěvek od mirekp » sob led 30, 2010 21:17

aha. já bych ale potřeboval pokud možno mít oba najednou. ten upravenej aby ho šlo synchronizovat a pak ten plnej, jelikož tam mám i mailové kontakty, které v telefonu nepotřebuji ale v noťasu jo. ale každopádně díky za radu. myslel jsem si že by šlo nastavit v activesync co má stahovat, ale asi nejde.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

HTC nemá něco takového jako je Nokia Suite?

Příspěvek od mike-biker » ned led 31, 2010 23:50

Nejde, nebo alespoň já o tom nevím. Jak jsem psal, prioritní je pro mě Mobil, ptz. mám tam vše důležité vždy při sobě a PC slouží jen jako zálohovadlo a snažší editor. 8-)

hil
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 126
Registrován: stř lis 25, 2009 19:48
Zařízení: htc

HTC nemá něco takového jako je Nokia Suite?

Příspěvek od hil » pon úno 01, 2010 22:41

Je to prostě nedodělaný zmetek na úrovni studentského prográmku.
Proč se to alespoň pokaždé nezeptá, zda synchronizovat a co? I volitelně, pro ty co se nechtějí starat....

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

HTC nemá něco takového jako je Nokia Suite?

Příspěvek od mike-biker » pon úno 01, 2010 23:11

Vždyť to jde nastavit. ;-) . Co chceš synchronizovat, co má přednost, ideální! Naopak by zase spousta lidí řvalo, proč to nejde jednou nastavit a furt se to ptá? Určitě by to šlo vyřešit lépe, to souhlas. Ale nic ti nebrání zkusit JeYO! 8-)

trojka
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: úte led 19, 2010 15:12
Zařízení: HTC Td2

HTC nemá něco takového jako je Nokia Suite?

Příspěvek od trojka » čtv úno 18, 2010 10:32

Nechci zbytečně rýpat, ale trochu jsem se s AS taky pral, následně kapituloval a musím dát za pravdu těm kteří mu neholdují. Je to drbání levou rukou za pravým uchem i když jej "musím" nadále používat. Pokud by někdo našel rozumnější alternativu honem sem s ní. Správa kontaktů v jakémkoli "editoru" v tomto případě Outlok je dobrá. Dájí se s nimi dělat zázraky, ale u AS jde hlavně o to, že výběr co se v čem má přepsat mohu určit až po synchronizaci. Do té doby mi to neumožní. Jenže to už je pozdě! Pokud používám běžným způsobem telefon, tak během dne v něm mohou přibývat a ubývat kontakty. To pak předpokládá nastavení na přepis v PC. Řekněme, že je tak nastaven, ale co v případě, že během dne o adresář, nebo o část v telefonu příjdu?! Pak se musím právě podrbat přes hlavu. Vyexportovat adresář v PC kamkoli, synchronizovat PC a foun, přenastavit přepis, vymazat zbytky, odpojit PC a Foun, importovat původní adresář, opět synchronizovat a je to. Nebo to jde jednodušeji a já jsem lama?!

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

HTC nemá něco takového jako je Nokia Suite?

Příspěvek od mike-biker » čtv úno 18, 2010 11:08

Každý program má své mouchy, tak i AS. Ale mě celkem vyhovuje. Holt zkusit alternativu v Yejo, nebo se poohlédnout. Já jsem spokojen, taky mě napadá spousta vylepšení, ale to přijde asi až s Windows Phone 7. ;-)

Uživatelský avatar
strojvudce
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 175
Registrován: stř led 30, 2008 0:56
Zařízení: HTC Desire HD

HTC nemá něco takového jako je Nokia Suite?

Příspěvek od strojvudce » čtv úno 18, 2010 11:51

Pokud o část kontaktů přijdeš, je nesmysl, aby ti je AS obnovil z PC, protože předpokládá, že jsi je smazal. Je to logický. Představ si, že by jsi nějaký kontakt odstranil a AS ti ho tam stále cpal znovu. Na takovéhle situace využívám (k plné spokojenosti) PIM Backup. A často i před synchronizací, pro jistotu. :)
A co se týče nastavení, jestli PC nebo PDA, týká se to jen a pouze konfliktu. Ne že když mám nastaveno PC a udělám změnu v PDA, že se mi zase přepíše z PC. Takhle to tady někdo chápe, ale tak to není. Tato volba se uplatní až v případě, že uděláš např. u kontaktu změnu v PC i PDA a tudíž vznikne při synchronizaci konflikt, AS neví, co je aktuálnější, a zařídí se podle nastavení. Takže pokud máš nastaven přepis v PDA a přes den nasbíráš kontakty atd., tak při synchronizaci se ti samo dostanou i do PC a nic se ti z PDA neztratí. Takže asi tak. ;)

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

HTC nemá něco takového jako je Nokia Suite?

Příspěvek od mike-biker » čtv úno 18, 2010 12:00

Samozřejmě se stává, že se stane chyba, člověk zazmatkuje... :-(
Podle empirických průzkumů svá data považuje 97% Čechů za důležitá. Proto taky celých 15% provádí pravidelné zálohy. :tlem:
Nějak mi to sice nesedí, ale asi je to tím, že na VŠ jsem z matiky měl vždy za 3. :lol:

Uživatelský avatar
Nyny
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 241
Registrován: ned pro 28, 2008 13:07
Zařízení: Lumia
Bydliště: Havlíčkův Brod

HTC nemá něco takového jako je Nokia Suite?

Příspěvek od Nyny » sob čer 19, 2010 19:34

Mam HD2 a pri pripojeni se otevre centrum zarizeni windows mobile. Pri kazdem pripojeni se provadi synchronizace aniz bych o to stal a hlavne nikde jsem neprisel na to, jak programu rict, odkud kam ma kopirovat, jestli z PC do mobilu, nebo z mobilu do PC. Poradite mi nekdo, jak na to?

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

HTC nemá něco takového jako je Nokia Suite?

Příspěvek od mike-biker » sob čer 19, 2010 21:16

Stačí si nastavit v HD2, aby se ptal, zda chceš připojit přes Outlook a synchronizovat, nebo přes Mass Storage. V nastavení Outlooku a synchronizaci je možné si nastavit, co má přednost - zpravidla jsou to data v PC. Já nemám Visty, ale XP, nicméně všude lze toto nastavit, jen to chce trochu vlastního usilí! ;-)

RejPal
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 120
Registrován: stř pro 30, 2009 22:07
Zařízení: Trabant

HTC nemá něco takového jako je Nokia Suite?

Příspěvek od RejPal » ned čer 20, 2010 8:21

Nejedná se o kopírování, ale o synchronizaci!
Přednost se uplatňuje pouze u konfliktů!

trojka
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: úte led 19, 2010 15:12
Zařízení: HTC Td2

HTC nemá něco takového jako je Nokia Suite?

Příspěvek od trojka » pon čer 21, 2010 6:22

V souvislosti s nedávnou zkušeností mám dotazy. Jak vyzálohovat HD2 komplet, včetně nastavení? Lze to vůbec? Vrátila se mi teď opravená HD2-ka, tedy vlastně vyměněná (nový displ.+zákl.deska) a samozřejmě čistá a ještě s jiným softem. Synchronizace s původními daty asi není možná, alespoň se mi to nepodařilo, neboť se logicky hlásí jako jiný přístroj. Nalil jsem tam vše co šlo posbírat z PC. Byl to opruz a samozřejmě veškerá nastavení jsou fuč. Všechno znova a půlku už si toho ani nepamatuji. Lze vůbec vyzálohovat nastavení e-mailu? Je pravda, že s tímto novým softem už vychytali některé nedostatky, ale něco jim zase uniklo. Nelze třeba nastavením zvětšit velikost písma při psaní SMS. Zůstávají tam stále blechy. Budu muset do registrů a zase hledat a lovit. To je už k zešílení. Mám už druhou mašinu a zase zmetek.

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

HTC nemá něco takového jako je Nokia Suite?

Příspěvek od Milan Pištělka » pon čer 21, 2010 8:07

2 3:
na toto téma jsou tady tuny příspěvků. Pochopitelně plnohodnotnou zálohu jde udělat. Důležité je, ji udělat před odesláním do servisu ev. před jakoukoliv změnou systému.
Jeden z nejlepších backupovačů je SPBackUp.
Ta velikost písma v SMS je způsobena chybou v češtině od SS. Dá se odstranit v nastavení Interwrite deaktivací souboru
messagingclientdll.dll.
Nastavení->Systém->Sunnysoft InterWrite->Informace o verzi-> deaktivovat soubor překladu: messagingclientdll.dll. a restart

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1251
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

HTC nemá něco takového jako je Nokia Suite?

Příspěvek od mike-biker » pon čer 21, 2010 9:47

Já doporučuji zazálohovat přes SpB Backup jen PIM data - kontakty, SMS, maily, Kalendář atd. Důležité sobory mám na kartě a znovunastavení a instalace aplikací je na max. 1 hod. Původní celá záloha dělá jen bordel! Zvlášť když používáš ještě český bug!. ;-)

Ante
nováček
nováček
Příspěvky: 35
Registrován: pát lis 27, 2009 21:38
Zařízení: Samsung Galaxy Mega 6,3+NOTE3+Yoga tablet 2-1051L
Bydliště: Hradec Kralove

HTC nemá něco takového jako je Nokia Suite?

Příspěvek od Ante » čtv črc 01, 2010 0:21

Odpoved na puvodni otazku"neco jako PC Suite" :

Ja pouzivam Efficasoft Mobile Express. V Resouce Hackeru jsem si to prelozil a celkem spokojenost... ;)
Jeyo Mobile Companion je promakanejsi, ale neziskalo si me, protoze zkracuje SMS.

trojka
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: úte led 19, 2010 15:12
Zařízení: HTC Td2

HTC nemá něco takového jako je Nokia Suite?

Příspěvek od trojka » úte črc 13, 2010 9:29

Děkuji všem za odpovědi. Zálohu lze vytvořit skutečně kde čím. Jenže když se změní soft a jeho parametry co pak? Soubory jsou jinde a nastavení se ovládá jinak. Dokonce i registry mají jinou strukturu. Jak potom aplikovat zálohu na jiný soft? Podle mne to nelze a ani nikdy nepůjde.

Odpovědět

Zpět na „HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 17 hostů