Samovolné připojování k netu ? Ne.

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Uživatelský avatar
spacirv
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: pát pro 12, 2008 21:07
Zařízení: HTC HD2

Samovolné připojování k netu ? Ne.

Příspěvek od spacirv » pát pro 25, 2009 14:49

Jestě jednou k tomuto tématu.
Asi tisíc lidí tu píše, že se to samo připojuje k netu. Samo to neumí. Něco to spouští.
Stací povypínat pár položek a je to OK. Třeba ty akcie nebo co to je vypnout aktualizace,
nebo počasí ,stejně ani Dagmar Honsová neví jak bude, nebo tomu někdo věří ? vypnout auto
aktualizace a už se to samo nepřipojí pokud to nebudu chtít a takových blbostí je tam víc
všechno jsem vypnul a basta.
Když chci na net zapnu Operu a připojí se a když skončím tak připojení ručně vypnu a je to
stejně tak s poštou a Skypem....
Prostě u tech programů co chtějí něco stahovat vypnout auto a je to.
A omlouvám se ,jestli to tu už někde je napsaný nenašel jsem to.

Mautinek
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: ned srp 16, 2009 16:03
Zařízení: HTC HD2, iPhone 4S
Bydliště: Brno

Samovolné připojování k netu ? Ne.

Příspěvek od Mautinek » pát pro 25, 2009 15:17

Je to tu už mnohokrát... Ale tak ještě jednou... Pro ty, co chtějí blokovat komplet GPRS/EDGE připojení je tu aplikace Modaco NoData, která funguje opravdu spolehlivě http://www.modaco.com/content/pocket-pc ... ty-nodata/" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: pát úno 27, 2009 12:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Brno

Samovolné připojování k netu ? Ne.

Příspěvek od Pistolník » pát pro 25, 2009 15:22

Ono to u HD2 asi tak úplně nebude pravda. Měl jsem všechno povypínané a stejně se mi aktualizovala data GPS. Říkal jsem si, asi jsem to asi špatně nastavil, ale při kontrole nastavení tam opravdu byly zakázány automatické aktualizace. U Cruise mi to nedělalo. Tam když jsem něco vypnul - tak to bylo vypnuté napořád.
A pozor. Modaco nodata na HD2 nefungují spolehlivě. Už jsem o tom psal.

jirkam
nováček
nováček
Příspěvky: 40
Registrován: ned pro 06, 2009 19:17
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Pardubice

Samovolné připojování k netu ? Ne.

Příspěvek od jirkam » pát pro 25, 2009 15:25

Když v tom máš tak jasno tak Tě poprosím aby si sem napsal seznam položek, které se mohou jakkoli dobývat na net.
Rád si to takto nastavím. Ale domnívám se, že:
-opera, explorer
-email
-google maps
-počasí
-skype
-office

nebude asi všechno co potřebuje přístup na net.
Díky za doplnění seznamu

x.plus
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: stř pro 09, 2009 11:14
Zařízení: HTC HD2

Samovolné připojování k netu ? Ne.

Příspěvek od x.plus » pát pro 25, 2009 16:12

Nastavte si další "slepé" datové připojení a na něj jednoduše přepínejte, když chcete mít jistotu, aby se vám mobil nikam nepřipojoval:
1. Přejděte na položky Start > Nastavení > Nabídka > Všechna nastavení > Připojení > Připojení
2. Klepněte na položku Přidat nové připojení modemu a potom v části Vyberte modem vyberte položky Mobilní linka (GPRS) > Název připojení „Offline“ > klepněte na položku Další.
3. V textovém poli Název přístupového bodu zadejte „Offline“ a klepněte na položku Další.
4. Na další straně klepněte na položku Dokončit.
5. Na druhé nabídce Připojení klepněte na položku Spravovat stávající připojení a vyberte „Offline“ a potom klepněte na položku OK.

marek_proksa
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 201
Registrován: stř kvě 28, 2008 8:06
Zařízení: LG G3, note 8.0
Bydliště: vsetin

Samovolné připojování k netu ? Ne.

Příspěvek od marek_proksa » pát pro 25, 2009 17:28

když vypnu v nabidce ,která se objeví dlouhým stiskem tlač. ukončení hovoru, data tak jsou fakt vyple, samo se mi to nikdy nepřipojilo...nestalo se mi to fakt nikdy, přisahám :tlem: funguje to...

Uživatelský avatar
spacirv
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: pát pro 12, 2008 21:07
Zařízení: HTC HD2

Samovolné připojování k netu ? Ne.

Příspěvek od spacirv » pát pro 25, 2009 17:34

Já jsem vypnul :
počasí
ty akcie nebo co to je
poštu
a ještě jednu ,ani nevím co to bylo a už tři dny se mi jen tak nepřipojil.
nevidím důvod proč instalovat na to jinej soft, SAMO to prostě nejde něco
mu to povoluje. Skype ani prohlížeče se samy sespouštějí ani neaktualizují.
Když byl novej tak se mi připojil skoro pokaždé když jsem na něj sáhnul teď ne.

noodles222
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: pon lis 16, 2009 22:05
Zařízení: omnia

Samovolné připojování k netu ? Ne.

Příspěvek od noodles222 » pát pro 25, 2009 19:18

taktiež som to riešil tak že som povypinal vsetko kde sa to pripajalo a bolo to OK. pre istotu som tam ale dal ModacoNodata..:)

tomasmedek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: čtv pro 03, 2009 20:30
Zařízení: HTC HD2

Samovolné připojování k netu ? Ne.

Příspěvek od tomasmedek » pát pro 25, 2009 19:52

Chlapi, už jsem to psal do jiného vlákna, ale No Data neřeší problém 100%. Byl jsem teď pár dní v New Yorku a tak v NoData všechno povypínal, kromě MMS, ty používám a chtěl jsem je i přijímat. A najednou koukám, ten zmetek je připojenej 4h 20m k přítupovému bodu MMS!!! A to jsem žádnou neodeslal ani nepřijal. Aktualizace počasí a akcí samozřejmě vypnutý. A neříkejte mi, že neprotekla vůbec žádná data, protekla a já je zaplatím hned v příštím vyúčtování.

Druhý den jsem přišel na to, že se na ten přístupovej bod připojí když chci udělat nový Footprint. Když mu holt všechno povypínáte, tak to zkusí přes poslední možný funkční bod. Čili NoData ano, ale jen pro ty, co nepoužívají MMS = polovičaté řešení.

Můžeme hledat řešení, ale - prosím - neobhajujme něco, co je fakt na p*ču. V tomto ohledu svatý symbianový Nokie.

Uživatelský avatar
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 310
Registrován: úte led 17, 2006 8:28
Kontaktovat uživatele:

Samovolné připojování k netu ? Ne.

Příspěvek od anawarr » pát pro 25, 2009 20:21

to tomasmedek> mms jsou paketové soubory a odcházejí přes gsm. nechápu co myslíš tou uvedenou dobou připojení?

Uživatelský avatar
spacirv
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 80
Registrován: pát pro 12, 2008 21:07
Zařízení: HTC HD2

Samovolné připojování k netu ? Ne.

Příspěvek od spacirv » pát pro 25, 2009 20:37

Ještě než jsem měl datovej tarif tak jsem jednou zjistil, že jsem připojenej 98hodin a čekal jsem tučnou fakturu
a nakonec to byli 4 kč ( slovy čtyři koruny ). Nic se nedělo ,byl jsem připojen ale data netekla. Tak pak dej vědět.

tomasmedek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: čtv pro 03, 2009 20:30
Zařízení: HTC HD2

Samovolné připojování k netu ? Ne.

Příspěvek od tomasmedek » pát pro 25, 2009 22:51

anawarr píše:mms jsou paketové soubory a odcházejí přes gsm. nechápu co myslíš tou uvedenou dobou připojení?
Jo, to se musíš zeptat v HTC, proč se při focení nového footprintu pokusí připojit na přístupový bod MMS a především proč se pak už nikdy neodpojí, já ti to nepovím.

Uživatelský avatar
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 310
Registrován: úte led 17, 2006 8:28
Kontaktovat uživatele:

Samovolné připojování k netu ? Ne.

Příspěvek od anawarr » sob pro 26, 2009 9:43

to tomasmedek> to pořád neřeší to, že mms nejsou placené podle "času". předpokládám, že připojení k "MMS" bude, jako připojení k GSM. tudíš, dokud nepošleš mms, tak data neprotíkají.

btw: htc možná předpokládá, že když někdo cítí potřebu "sejmou" displej, že ho potřebuje odeslat (to, ale jen spekuluji)

XRay
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: ned lis 15, 2009 14:01
Zařízení: HTC HD2

Samovolné připojování k netu ? Ne.

Příspěvek od XRay » sob pro 26, 2009 10:17

sakra, ja furt nechápem, prečo vám vadí nejaké pripojovanie k netu - tento smartfon je na to stavaný, bez netu je to len placka s velkým displejom...ste si mali kúpiť low-end nokiu ked vás to tak žerie... :tlem:

Uživatelský avatar
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 310
Registrován: úte led 17, 2006 8:28
Kontaktovat uživatele:

Samovolné připojování k netu ? Ne.

Příspěvek od anawarr » sob pro 26, 2009 10:28

to> xray. já mám neomezený tarif.....

tady se teď řeší s tomasmedek připojení v zahraníčí k "mms". .....já tvrdím, že tudy data nepodtíkají.

Uživatelský avatar
Frydex
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: pon zář 17, 2007 19:38
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

Samovolné připojování k netu ? Ne.

Příspěvek od Frydex » sob pro 26, 2009 10:38

XRay: Bež si surfovat za hranice chytráku... jsem zvědav, co pak řekneš na vyúčtování..

tomasmedek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: čtv pro 03, 2009 20:30
Zařízení: HTC HD2

Samovolné připojování k netu ? Ne.

Příspěvek od tomasmedek » sob pro 26, 2009 10:50

XRay píše:...furt nechápem, prečo vám vadí nejaké pripojovanie k netu - tento smartfon je na to stavaný, bez netu je to len placka s velkým displejom...ste si mali kúpiť low-end nokiu ked vás to tak žerie...
To je přesně to, co jsem psal o 5 příspěvků výš. Místo hledání konstruktivního řešení se demagogicky obhajuje něco, co je prostě špatně. Trochu offtopic, ale u mě je to tak, že vzhledem ke své práci (která je i koníčkem) potřebuju telefon se slušným foťákem a co největším displayem. Kdykoliv se objeví foun s větším displayem, jdu hned do něj. Nic ostatního mě tolik nezajímá, nemusel by být ani dotykový. Upřímně - dal bych 30tisíc za fouň, který by byl Nokia N82 (foťákem, systémem, klávesnicí) s displayem a rychlostí HD2. Display nedotykový, prosím :-)
anawarr píše:tady se teď řeší připojení v zahraníčí k "mms". .....já tvrdím, že tudy data nepodtíkají.
O tom se nechci hádat, tomu nerozumím. Proč ale při odesílání MMS dochází ke spojení s GPRS? Proč se stejně velká MMS odešle v 3G síti rychleji? A proč se (u Nokií) v přístupovém bodu definuje "datový nosič: GPRS"? Nevím, jak to myslíš s těma paketama, tomu nerozumím, ale myslel jsme si, že se zkrátka připojí přes GPRS/EDGE k nějakýmu serveru/pointu, kam to nablije a ten to předá cílovému příjemci.

XRay
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: ned lis 15, 2009 14:01
Zařízení: HTC HD2

Samovolné připojování k netu ? Ne.

Příspěvek od XRay » sob pro 26, 2009 11:25

prepáčte, ale ak človek má zbytočných 550 euro na tento smartfon, tak by tu mohol byt určitý predpoklad aj na nejaký ten datový flatrate, predsa do toho nestrčím simku s 10 eur kreditom...
to isté platí aj o zahraničí - ak na to mám surfujem aj v roamingu, ak nie tak sory.
očividne ste iná cielová skupina než tá pre ktorú HD2 bola pôvodne určená
a pritom je na trhu tak obrovský výber.... :roll:

Uživatelský avatar
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 310
Registrován: úte led 17, 2006 8:28
Kontaktovat uživatele:

Samovolné připojování k netu ? Ne.

Příspěvek od anawarr » sob pro 26, 2009 11:43

tady nejdou smazat vlastní příspěvky?

XRay
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: ned lis 15, 2009 14:01
Zařízení: HTC HD2

Samovolné připojování k netu ? Ne.

Příspěvek od XRay » sob pro 26, 2009 11:54

no očividne áno, ked vám vadí vlastnosť z ktorej ten prístroj najviac ťaží... ;-)

Odpovědět

Zpět na „HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 32 hostů