Dodatečná aktivace USB Host

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Uživatelský avatar
lordmystic
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: pát zář 21, 2007 9:08
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Strakonice, ČR
Kontaktovat uživatele:

Dodatečná aktivace USB Host

Příspěvek od lordmystic » sob lis 14, 2009 15:33

Mám dotaz. U HTC není neobvyklé, že některé své funkce úmyslně vypíná i když je čipová sada podporuje. To samé se mi zdá i u HD2. Chipset by měl umět USB Host, otázkou tedy je, jestli bude možné časem vykoumat nějaký způsob, jak USB Host dodatečně aktivovat. Doufám že to bude možné, co myslíte?

PS - TV-Out asi aktivovat nepůjde, tam by asi musel být USBext a ne microUSB že?

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Dodatečná aktivace USB Host

Příspěvek od Svestka » ned lis 15, 2009 11:09

TV-OUT není omezený svým výstupním portem je vpodstatě možné jej vyvést téměř čímkoli, jen se s tím musí poprat výrobce.

OT: Jinak s USBhostem těžko říct, u HTC je všechno možné, mnohdy jejich "logiku věci" nechápu, zde se nejspíše projevuje trend, který někde na fóru zmiňoval Standa a to, že HTC schválně omezuje své modely aby mohl těžit vpodstatě ze stejného kusu HW několik let, stačí mu pouze měnit šasi a povolovat/zakazovat jednotlivé funkce, tudíž lze očekávat, že za rok příjde něco ve smyslu HD3, které bude na chlup stejné jako dvojka akorát mu bude chybět stavová dioda a přibyde usb host (samozřejmě to neberte doslovně, jedná se pouze o přiblížení dané věci).

P.s. USB host je steně ve většině případů zcela zbytečná věc ale uznávám, že v těch pár případech, kdy by se hodil je zase téměř nepostradatelný.

P.p.s. Samozřejmě ale nejde pouze o pouhé povolení USB hostu a rázem by vše fungovalo, k takovým věcem musí být minimálně programové řešení na úrovni driveru a ty v zařízení jistě nebudou, hlavně proto silně pochybuju, že by někdo usb-host zprovoznil.

qendorf
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: ned lis 08, 2009 14:11
Zařízení: HTC HD2

Dodatečná aktivace USB Host

Příspěvek od qendorf » ned lis 15, 2009 12:24

Takze je treba vzit driver z jineho zarizeni se stejnym cipem chapu spravne?:)

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Dodatečná aktivace USB Host

Příspěvek od Standa » ned lis 15, 2009 18:11

Podle mě jen ovladač nestačí. USB Host musí umět připojené zařízení i napájet, takže pokud na to není "předpřipravena" už základní deska, ovladač nic nezmůže.

qendorf
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: ned lis 08, 2009 14:11
Zařízení: HTC HD2

Dodatečná aktivace USB Host

Příspěvek od qendorf » ned lis 15, 2009 18:15

To je blbina ne tak pokud funguje prenos souboru prez active sync... tak podleme je to jen sw otazka. Nevim. prinejhosrim nainstaluju na telefonu ftp...

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Dodatečná aktivace USB Host

Příspěvek od IkE Blaster » ned lis 15, 2009 21:25

qendorf: Mám pocit, že jsi nepochopil, k čemu USB Host je ... Slouží k tomu, abys k PDA mohl připojit Flash Disk a v PDA ho používat. Podle mě ovladače budou v jádru WinCE/WM, ale hardwarově to nebude dořešené.

qendorf
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: ned lis 08, 2009 14:11
Zařízení: HTC HD2

Dodatečná aktivace USB Host

Příspěvek od qendorf » ned lis 15, 2009 22:14

Ano jsem lama :) Diky za upresneni! Tak to je ale tim padem pro me vyresene :))))))

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Dodatečná aktivace USB Host

Příspěvek od Svestka » pon lis 16, 2009 21:40

No ovládače dle mého ve WM obsaženy sice nebudou ale vesměs má IKE pravdu. Myslel jsem, že když lordmystic psal, že usb-host je obsažen na chipsetu tak si ověřil zda tam ten kus HW opravdu je implementován.

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Dodatečná aktivace USB Host

Příspěvek od IkE Blaster » pon lis 16, 2009 21:52

Navíc třeba v G900 pokud se nemýlím je oboustranný miniusb, přičemž pro spojení s pc se používá jen jedna strana, pro usb host obě.

dron696
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: úte lis 17, 2009 22:48
Zařízení: N70

Dodatečná aktivace USB Host

Příspěvek od dron696 » úte lis 17, 2009 22:51

Co to je vlastne USB Host? Treba mi to ani nebude vadtit, kdyz to tam nebude :)

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Dodatečná aktivace USB Host

Příspěvek od Jiří Hrma » úte lis 17, 2009 23:18

dron696: Díky této funkci si můžeš k PDA přes USB připojit třeba myš, klávesnici nebo Flash disk. S myší se pak dá ovládat operační systém, přes klávesnici normálně psát znaky... hrál jsem si s tím u Toshiby TG01, která má stejný chipset a fungovalo to velmi dobře.

Uživatelský avatar
mahon
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 442
Registrován: čtv úno 14, 2008 16:29
Zařízení: Samsung Note 2 N7100, Note 3
Bydliště: VS

Dodatečná aktivace USB Host

Příspěvek od mahon » stř lis 18, 2009 15:43

V komentářích u recenze Jirky je dnes napsáno:
Dejw 18 Lis 2009: !!!POZOR!!! ..dneska mi došla HD2ojka objednaná u Vodafonu a má USB host!

cego
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: čtv lis 05, 2009 21:20
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Brno

Dodatečná aktivace USB Host

Příspěvek od cego » stř lis 18, 2009 17:17

já si matně vzpomínám, že jsem taky někde četl, že ho hd2 fakt má..

dron696
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: úte lis 17, 2009 22:48
Zařízení: N70

Dodatečná aktivace USB Host

Příspěvek od dron696 » stř lis 18, 2009 18:15

Prave proto se ptam protoze jsem cetl nekde na anglickych strankach, ze k HD2 de pripojit externi HDD. A ted jsem se docetl ze to USB host nema. Tak nevim jestli jo nebo ne.

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

Dodatečná aktivace USB Host

Příspěvek od Jiří Hrma » stř lis 18, 2009 20:39

Dejw si v komentářích prohodil funkce USB Host a USB Mass Storage. Takže to byl jen planý poplach.

Lutri
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 76
Registrován: čtv lis 27, 2008 11:15
Zařízení: Samsung Note2 =o)

Dodatečná aktivace USB Host

Příspěvek od Lutri » stř lis 18, 2009 21:10

No hoši, nevím zda vás potěším, ale při zapojení kabelu mi na telefonu naběhne volba buď aktivsync a nebo Disc a nebo připojení internetu :-)

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Dodatečná aktivace USB Host

Příspěvek od IkE Blaster » stř lis 18, 2009 21:49

Pokud to podporuje USB-Host, tak bude potřeba zvlášť kabel...

Slok
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: stř lis 04, 2009 17:07
Zařízení: n95-8gb ->HTC LEO

Dodatečná aktivace USB Host

Příspěvek od Slok » stř lis 18, 2009 23:16

pokudto dobre chápu taksamotny hd2 nedokaze obtarat tech 5v co sou potreba pro beh flash atd... No kazdopadne na xda typekudela drivers co fugujou na snapdragon chipsety ... Je to instalacka takze i pro newbies... Problem akorat bude ten kabel,kerej musi bejt propojenej jak s hd2, tak se zdrojem, tak se zarizenim...

Pokud uz nekdo ten kabel mate, nebo se vam chce trochu bastlit :-) , tak dejte prosim vedet jestli to slape...

Odkaz:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=480899" onclick="window.open(this.href);return false;

martinf
nováček
nováček
Příspěvky: 36
Registrován: stř lis 11, 2009 22:23
Zařízení: HTC HD2

Dodatečná aktivace USB Host

Příspěvek od martinf » pát lis 20, 2009 11:32

Tak tohle by mě taky docela zajímalo. Na http://www.teksoftco.com/" onclick="window.open(this.href);return false; jsou nějaké aplikace, které toto téma řešily, ale bohužel na HD2 mi nefungují.
Zkoušel jsem BlueInput - pro připojení myši a klávesnice. Hned po restartu to hlásí, že driver nelze nahrát a že je potřeba udělat znovu instalace. Nefunguje verze 1.5 RC3 ani RC4. Stejný problém
Bluemusic (BlueAudio) - tak to se nainstaluje, ale zase to nespolupracuje s BT modulem. Nelze v aplikaci BT modul zapnout (přestože zapnutý je) ani vypnout. Avidentně si s interním BT modulem nerozumí.
USBinput jsem taky zkoušel, bohužel ani tady nejsem úspěšný. Ještě to zkusím s jiným USB switchem, ale moc naději si nedávám. Sice driver jako jediný nedělá problémy, ale myš je stále ve stavu OFF.
Kdyby si s tm někdo poradil, dejte vědět.

dron696
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: úte lis 17, 2009 22:48
Zařízení: N70

Dodatečná aktivace USB Host

Příspěvek od dron696 » pon lis 23, 2009 19:17

Tak co muzu pripojit Externi HDD nebo nemuzu? Nebo treba Flashku?

Odpovědět

Zpět na „HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 7 hostů