Navigace na HD2 (iGo 8, TomTom...)

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Odpovědět
jarsou
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 97
Registrován: pon lis 16, 2009 16:21
Zařízení: HTC HD2

Navigace na HD2 (iGo 8, TomTom...)

Příspěvek od jarsou » úte pro 15, 2009 21:05

Takže by se to opravdu dalo ověřit externím GPS. Snad se mi to podaří připojit...
Mám ale jiný problém. Zakoupil jsem si licenci na centrální Evropu a teď přikoupil ještě DACH (Německo, Rakousko, Švýcarsko). Získal licenci, stáhl program. Zadal jsem do licencování zadanou licenci a provedl aktivaci. Napsalo to, že aktivace proběhla ok. Jenže v licencích se mi Německo neukáže a ani mapy nemohu updatovat. Co s tím? Jak se přidávají mapy?

Uživatelský avatar
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Příspěvky: 992
Registrován: čtv led 03, 2008 10:51
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Navigace na HD2 (iGo 8, TomTom...)

Příspěvek od Radek Hulán » úte pro 15, 2009 21:35

Problém asi bude v tom, že jsi nekoupil "upgrade" licenci, ale novou licenci. Měl jsem to stejně s Evropou po přikoupení North America - když jsem jedno aktivoval, druhé se deaktivovalo, a naopak. Pomohl email na support, kde mi poslali nové licenční číslo, které funguje současně s tím prvním.

Uživatelský avatar
Matta
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: pon pro 07, 2009 7:57
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Hradec Králové

Navigace na HD2 (iGo 8, TomTom...)

Příspěvek od Matta » úte pro 15, 2009 21:47

Peter TAGTGREN píše:Nazdar,
ako je to s CoPilot-om na HD2? Chcel som ho vyskusat a po spusteni, navoleni jazyka a hlasu mi vypise "Error Downloading Files". Pripojil som ho k PC ako "storage" a to iste. Mal som pocit, ze je to casove obmedzena verzia na vyskusanie. Ako tam dostanem mapy a ostatne veci na otestovanie. Dakujem za radu.

PS niekde som ohladom tohto problemu cital, ale momentalne to nemozem najst. Ospravedlnujem sa ak ste to tu uz rozoberali.
Taky mi blblo.Chytila se až po nějakém soft resetu při instalaci jiného programu.Vyzkoušej.
Dnes jsem zprovoznil plnou verzi.

jarsou
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 97
Registrován: pon lis 16, 2009 16:21
Zařízení: HTC HD2

Navigace na HD2 (iGo 8, TomTom...)

Příspěvek od jarsou » úte pro 15, 2009 21:54

Jo, máš pravdu, já ale nikde upgrade mapu nenalezl... Zkusím to přes ten support...
Jinak externí GPS se mi připojit nepodařilo. S googelmaps chodí jako víno, Copilot prostě Holuxe nechce...

Uživatelský avatar
Matta
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: pon pro 07, 2009 7:57
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Hradec Králové

Navigace na HD2 (iGo 8, TomTom...)

Příspěvek od Matta » úte pro 15, 2009 22:03

S GPS čipem v HTC velká spokojenost.První který udrží spojení i "pod střechou" :grin:
Mám i velkýho TomToma,měl jsem MIO,Nokii 5800 a jiné mobily.S každým se muselo málem vypadnout
z okna,aby se chytly,HTCéčko naskočí takřka okamžitě i jen po přiblížení k oknu,a pak drží i uvnitř!

Uživatelský avatar
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Příspěvky: 992
Registrován: čtv led 03, 2008 10:51
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Navigace na HD2 (iGo 8, TomTom...)

Příspěvek od Radek Hulán » úte pro 15, 2009 22:11

jarsou píše:Zkusím to přes ten support...
To je jediná cesta. Pak to vypadá takto: http://myego.cz/tmp/CoPilotCentral.png" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
mcm59
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: sob srp 08, 2009 8:50
Zařízení: Galaxy S i9000

Navigace na HD2 (iGo 8, TomTom...)

Příspěvek od mcm59 » úte pro 15, 2009 22:36

jarsou: Taky mám Holux. Všechny navigace a GPS soft co jsem zkoušel ho berou, ale Tomtom si ani neškrtne. U něj to řeším programem GPSGate, který umí přesměrovat porty. Používám ho na PDA Loox N560.
Jinak je Holux perfektní mašinka.

Uživatelský avatar
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Příspěvky: 992
Registrován: čtv led 03, 2008 10:51
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Navigace na HD2 (iGo 8, TomTom...)

Příspěvek od Radek Hulán » pát pro 18, 2009 11:17

TomTom má dnes velké slevy, mapy celé západní i střední Evropy (tedy od UK po Chorvatsko, Bulharsko, atd.) jsou dnes za 1460 Kč:
http://bit.ly/53WVYv" onclick="window.open(this.href);return false;

Pokud máte účet u TomTomu, je tam další bonus sleva €10 (kód přišel emailem), takže to firemně vyjde na neuvěřitelných 1000 Kč :)

Obrázek

PS: ten kupón nezkoušejte zadávat, dá se použít jen 1x, a použit je.

mirekp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 73
Registrován: pon lis 16, 2009 18:11
Zařízení: HTC HD2 dříve nokia

Navigace na HD2 (iGo 8, TomTom...)

Příspěvek od mirekp » sob pro 19, 2009 17:03

taky mám teď problém s překlopením igo8 na šířku. fungovalo mi to ok ve verzi 8.3.2.64..., pak jsem zatoužil po nové verzi zkusil jsem tam narvat novou verzi s možností vyčištení od starých verzí a po provedení se miodstřelilo celé zařízení htc hd2. musel jsem provést hr a po provedení mi to sformátovalo i sd kartu,takže všechno znova instalovat. paráda. nyní konečně dokončeno, s verzí igo8 8.3.2.97313 a nejde mi tam nacpat ani dimka ani gurjon, stále defoult. oprva sys.txt různě zkouším, ale sys.txt, který mi fungovalna staré verzi na šířku tady nefunguje. takže večer mám zase co dělat.

Franky52
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 91
Registrován: čtv pro 17, 2009 22:37
Zařízení: HTC HD2

Navigace na HD2 (iGo 8, TomTom...)

Příspěvek od Franky52 » ned pro 20, 2009 1:02

Tak mne to funguje parádně. V IGO lze zvolit nastavení na sirku či šíři.Využívám skin Dimka HD. Kombinoval jsem různě sys.txt a s tímto nemám problémy:

[device]
type="HTC Touch HD T8282"
;sdcard_dsk_num=7

[folders]
app="%SDCARD%/iGO8"

[interface]
vga=1

[rawdisplay]
highres=1

driver="GDI"
type="HTC Touch HD T8282"
sdcard_dsk_num=7

[switchmap]
changer="\Storage Card\iGO8\MapChanger\MapChanger.exe"
1=",map_ta,\Storage Card\iGO8,\Storage Card\iGO8,"
2=",map_nt,\Storage Card\iGO8,\Storage Card\iGO8,"
3=",map_ot,\Storage Card\iGO8,\Storage Card\iGO8,"
4=",map_us,\Storage Card\iGO8,\Storage Card\iGO8,"

Pokud někdo nepoužívá měnič map, lze poslední odstavec (switchmap) smáznout

IvoK
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: ned lis 29, 2009 11:38
Zařízení: HTC HD2

Navigace na HD2 (iGo 8, TomTom...)

Příspěvek od IvoK » ned pro 20, 2009 12:41

Zdar všichni, prosím o radu s nastavením navigace CoPilot. Aktualizoval jsem si mapy, stažením Pan Europe map z oficiálního webu ALK ale nevím kam to instalovat do HTC. Mám to na kartě v zipovém souboru ale ten nedje rozbalit, hlásá, že mám málo paměti na úložišti. Tak jsem si chtěl stáhnout CoPilot central, ovšem ten mně zase nejde spustit na notebooku, hlásí to chybu : Není platná aplikace typu Win 32. Musím říct, že jsem zklamán, ovládaní samotné navigace je OK, fungovalo to parádne v Trial verzi ale ta správa nyní, aktualizace, atd. je naprosto nepřehledná. To nehovořím o POI, není jasné kam to stáhnoz a jak mapy aktualizovat . jsem po asi 3 hodinách pokusů na..án. Poradíte prosím ???

x.plus
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: stř pro 09, 2009 11:14
Zařízení: HTC HD2

Navigace na HD2 (iGo 8, TomTom...)

Příspěvek od x.plus » ned pro 20, 2009 15:51

IvoK píše:Zdar všichni, prosím o radu s nastavením navigace CoPilot. Aktualizoval jsem si mapy, stažením Pan Europe map z oficiálního webu ALK ale nevím kam to instalovat do HTC.....
Řešil jsem stejnou situaci. Nakonec jsem rozzipoval PanEurop v počítači a celou složku CoPilot překopíroval na kartu. Na dotaz "přejete si sloučit" jsem dal ano. Pak zadej do navigace kód co ti poslali a v nastavení - datová oblast, přepni na Europe. Vše mi normálně fachčí.
Central mi normálně funguje, hned mi stáhl asi 170MB aktualizací map. Tuším, že při stahování Centralu to dávalo na výběr zda 32 nebo 64bit verzi. Nevybral jsi špatnou?

IvoK
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: ned lis 29, 2009 11:38
Zařízení: HTC HD2

Navigace na HD2 (iGo 8, TomTom...)

Příspěvek od IvoK » ned pro 20, 2009 16:10

Díky, stáhl jsem normálne i tu 32 i 64 a nejde ani jedna. Zkusil jsem to stáhnout přews Mozillu, přes Operu a i přes Exporer. Jakoby to zatuhlo. Sice už nehlásí tu hlášku o té aplikaci ale stejně se neotevře. Dvakrát jsem restartoval Nb a nic, odinstaloval jsem to vše a nainstaloval znovu a taky nic. Tak nevím. I.

x.plus
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: stř pro 09, 2009 11:14
Zařízení: HTC HD2

Navigace na HD2 (iGo 8, TomTom...)

Příspěvek od x.plus » ned pro 20, 2009 16:53

Čekal jsi na spuštění dostatečně dlouho? Mě se po spuštění ptá na připojení k internetu a pak pak nabíhá až 30 sek.. Nejspíš se ale obejdeš i bez Centralu, hlavně že máš staženej ten velikej balík, dál už toho tolik nebude, kontrolovat aktualizace a stahovat můžeš i z HD2, když je připojenej k PC přes ActiveSync bežej data přes internet v PC.

IvoK
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: ned lis 29, 2009 11:38
Zařízení: HTC HD2

Navigace na HD2 (iGo 8, TomTom...)

Příspěvek od IvoK » ned pro 20, 2009 17:19

Udělal jsem to jak říkáš, smazal jsem vše co bylo ve složce CoPilot na paměťové kartě a natáhl jsem tam z PC ten PanEurope. Vypadá to, že to funguje, minimálně tam vidím konečně celou evropu. Jinak je to ale pakárna, takhle s tím zápasit. K tomu Centralu, jsem na netu nepřetržitě ale je fakt, že 30s jsem asi nečekal, to se mi ale zdá dost dlouho. Prosím tě ještě dodaz, jak tam natahuješ POI ? Kam to umísťuješ, do jaké složky a v jakém formátu ? OV2 ? Dík

x.plus
nováček
nováček
Příspěvky: 42
Registrován: stř pro 09, 2009 11:14
Zařízení: HTC HD2

Navigace na HD2 (iGo 8, TomTom...)

Příspěvek od x.plus » ned pro 20, 2009 17:28

Nepsal jsem abys původní složku na kartě smazal, ale zkopíroval do ní tu nově staženou, tj. sloučil. Tak by ti zůstaly i původní mapy East Europe, i když je pravda, že by ti byly nanic, protože jsou obsažené v Pan Europe.
POI jsem zatím žádné neinstaloval, bohatě mi stačí ty co jsou v navigaci. Budu je doplňovat až při provozu přímo v menu navigace.

Franky52
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 91
Registrován: čtv pro 17, 2009 22:37
Zařízení: HTC HD2

Navigace na HD2 (iGo 8, TomTom...)

Příspěvek od Franky52 » ned pro 20, 2009 17:55

to lugo:
používám verzi 8.3.2.93112 z 8.6.2009, skin Dimka(W)1.126(a) - TomSoft. Podobně jsem upravil verze i na jiných HTC (Topaz)či Omniích a fungovalo to všem. Sobě jsem si přidal jen ten měnič map...

Uživatelský avatar
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Příspěvky: 992
Registrován: čtv led 03, 2008 10:51
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

Navigace na HD2 (iGo 8, TomTom...)

Příspěvek od Radek Hulán » ned pro 20, 2009 18:02

IvoK píše:Jinak je to ale pakárna, takhle s tím zápasit.
Doporučený postup je stahovat a instalovat mapy přes Copilot Central, nikoliv ručně. Tak jsem to udělal já, a od začátku stahování celé Evropy až po automatické nakopírování všech dat na HD2 neuběhlo ani 30 minut :)

IvoK
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: ned lis 29, 2009 11:38
Zařízení: HTC HD2

Navigace na HD2 (iGo 8, TomTom...)

Příspěvek od IvoK » ned pro 20, 2009 18:18

Jasně Radku tak je to ideální, mně se taky bez problémů povedlo CopIlot upgradovat, stáhnout v zipu Evropu, získat aktivační klíč. Tím jsem ale skončil, protože Central se mně sice podařilo stáhnout ale při pokusu o spuštění to hlásí chybu aplikace Win32. Prostě budˇb blbej den anebo nevím. I.

lnadeb
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: úte pro 02, 2008 17:44
Zařízení: HTC Touch HD

Navigace na HD2 (iGo 8, TomTom...)

Příspěvek od lnadeb » pon pro 21, 2009 9:11

Kdo ještě nemá a chtěl by korektní ovládání multitouch v Igo8

Postupujte dle návodu:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=596308

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=iRL7JD1TlWA

Odzkoušeno, funguje;)

Odpovědět

Zpět na „HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů