Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Odpovědět
tomasmedek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: čtv pro 03, 2009 20:30
Zařízení: HTC HD2

Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)

Příspěvek od tomasmedek » stř pro 09, 2009 15:53

Ahoj, poraďte, prosím, začátečníkovi, jak dostat datový připojení pod kontrolu? Telefon si zatím dělá, co chce. I když v nastaveních "Datové připojení" vypnu, za chvíli je zase připojený. Zřejmě to dělá Počasí, ale pak nechápu, proč se zase neodpojí? A proč aktualizuje přes GPRS, když jsem v dosahu domácí wifi?

Nejvíc by se mi líbilo podrobné nastavení ala: je-li v dosahu wifi, kterou už znáš, tak se připoj k ní a nemluv o tom. Pokud to nepůjde, zeptej se, zda můžeš použít placené GPRS/EDGE.

Prosím, rady tipu "kup si datový nonstop tarif" mi nepomohou.

Uživatelský avatar
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: pát úno 27, 2009 12:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Brno

Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)

Příspěvek od Pistolník » stř pro 09, 2009 16:09

Co se týče celkového zapnutí a vypntí datových přenosů - tak (na tomto foru již asi podvacáté zmiňované) MoDaCo nodata. Umí to také BSB Tweak. Dá-li se na HD2 nastavit priorita Wifi (nevím), každopádně to umí jednotlivé programy jako ICQ apod. Budeš-li mít ale celou dobu zapnutou wifinu, tak daleko nedojdeš :tlem:

Uživatelský avatar
Matta
nováček
nováček
Příspěvky: 39
Registrován: pon pro 07, 2009 7:57
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Hradec Králové

Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)

Příspěvek od Matta » stř pro 09, 2009 17:54

Ty data nejsou moc dobře regulovatelný.U mně je to hodně o zvyku ze symbianu,tam šlo líp nastavit.
Founa stále zkoumám,dnes jsem potřeboval v práci bez kabelu odeslat fotku do PC.Kromě kontaktu z adresáře jsem
ale u žádného typu souboru možnost odeslat přes bluetooth nenašel. :smt009

-- doplnění předchozího příspěvku (stř pro 09, 2009 18:06) --

Omlouvám se jestli jsem přehlíd,nejen já se ptal,jak tedy opravdu správně ukončovat jednotlivé
aplikace.Vše v čem se šťourám,najdu v task manageru a pozavírám tam.To opravdu běží,nebo je tam nějaká
"historie",nebo jak?
Jsme v sekci pro nováčky,tak se ptám,možná blbě.Díky a věřím zkušenějším,že poradí.

Uživatelský avatar
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 310
Registrován: úte led 17, 2006 8:28
Kontaktovat uživatele:

Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)

Příspěvek od anawarr » stř pro 09, 2009 18:17

protože se vracím k wm po dvou letech se symbianem, jsem v podstatě nováček. když jsem koukal na sfw co mám uložený, určitě je mnoho nových aplikací. jste někdo ochotný navrhnou "nej" alternativu k následujícím aplikacím pro HD2???

1. navigace Mcguider >
2. BayanICQ (icq) >
3. fring (skype) >
4. handy taskman (sofistikovaný správce spuštěných apikací) >
5. handy blacklist (fitr příchozích hovorů a sms) >
6. handy profiles (inteligentní nastavení profilů podle času, událostí, pozemních vysílačů) >
7. handy safe (trezor na hesla) >
8. handy clock (světový čas včetně destinací a mapy den/noc) >
9. převodník jednotek
10. x-plore (sofistikovaný správce souborů, včetně skrytých)>
11. slovníky (eng-cze-eng, fra-cze-fra, ger-cze-ger, spa-cze-spa)>
12. chessgenius (šachy)>

děkuji za návrhy

Uživatelský avatar
fido_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 231
Registrován: sob lis 15, 2008 15:07
Zařízení: IP4 16GB
Bydliště: Praha

Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)

Příspěvek od fido_cz » stř pro 09, 2009 18:32

Jestli jsi s timto softem byl spokojeny tenkrat, neni duvod ted pouzivat jiny. Jen to bude chtit zrejme u vsech stahnout aktualni verze.

Uživatelský avatar
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 310
Registrován: úte led 17, 2006 8:28
Kontaktovat uživatele:

Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)

Příspěvek od anawarr » stř pro 09, 2009 19:04

to fido_cz> to jsou programy pro symbian s60. já hledám alternativu pro wm 6.5

Uživatelský avatar
fido_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 231
Registrován: sob lis 15, 2008 15:07
Zařízení: IP4 16GB
Bydliště: Praha

Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)

Příspěvek od fido_cz » stř pro 09, 2009 19:10

Ono jich je dost i pro WM :), ale melo mi to dojit. Tak zkusim co vim.

1. Mcguider pouzivam i na WM, jsem na nej ze Symbianu zvykli. Jinak mezi spicku patri iGo a TomTom.
2. QIP
4. Showcase
6. Gprofile, SPB Phone Suite
8. SPB Time
10. Resco Explorer, TotalCommander

Uživatelský avatar
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: pát úno 27, 2009 12:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Brno

Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)

Příspěvek od Pistolník » stř pro 09, 2009 20:50

Ad 1) iGO je vynikajcí. Používám roky v inovovaných verzích a zvláště se skiny např. Dimka je dle mě nedostižný.
ad 11) Kapesní slovník - je to snad dokonce český soft a zdarma. Běží na všem. Výborný.

Uživatelský avatar
darius
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: ned lis 15, 2009 19:00
Zařízení: HTC HD2

Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)

Příspěvek od darius » čtv pro 10, 2009 14:08

Mohol by niekto pls , kto ma HD2 povedat presnu cestu , ako docielit to , aby mi emailova aplikacia stiahla vsetky maily z uctu a nie len par poslednych ... Dlho som to hladal ale bez vysledku . Dakujem

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)

Příspěvek od Milan Pištělka » čtv pro 10, 2009 14:24

to darius:
Bylo málo hledáno: :)
Messaging>Menu>Options>kliknout na účtu a pak Send/Receive Schedule a tam se nastaví kolik chci stahovat.

-- doplnění předchozího příspěvku (čtv pro 10, 2009 14:37) --
tomasmedek píše:Ahoj, poraďte, prosím, začátečníkovi, jak dostat datový připojení pod kontrolu? Telefon si zatím dělá, co chce. I když v nastaveních "Datové připojení" vypnu, za chvíli je zase připojený. Zřejmě to dělá Počasí, ale pak nechápu, proč se zase neodpojí? A proč aktualizuje přes GPRS, když jsem v dosahu domácí wifi?

Nejvíc by se mi líbilo podrobné nastavení ala: je-li v dosahu wifi, kterou už znáš, tak se připoj k ní a nemluv o tom. Pokud to nepůjde, zeptej se, zda můžeš použít placené GPRS/EDGE.

Prosím, rady tipu "kup si datový nonstop tarif" mi nepomohou.
Na automatické odpojování používám cabík viz příloha. Funguje spolehlivě, po ukončení aplikace, která používá data, je ukončí asi do 10 vteřin.
Přílohy
GPRS_1_Minute_Auto_Disconnect.CAB
(1.45 KiB) Staženo 135 x

Uživatelský avatar
darius
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: ned lis 15, 2009 19:00
Zařízení: HTC HD2

Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)

Příspěvek od darius » čtv pro 10, 2009 14:59

Dakujem pekne , este jedna otazka . Aplikacia rotate screen mi stale hadze nejake chyby , akym sposobom ju mam reinstalovat ? pomoze to ? prosim o pochopenie , som zaciatnocnik :oops:

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)

Příspěvek od Milan Pištělka » čtv pro 10, 2009 16:28

odinstalování: Start>Settings>System>RemovePrograms, tam vybrat program k odinstalování a dát Remove a pak znovu nainstalovat

Vegan
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 180
Registrován: čtv lis 05, 2009 21:44
Zařízení: HTC HD2 ( Qtek 8310, Dell Axim 51v)
Bydliště: Moravska placka (Hana)

Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)

Příspěvek od Vegan » pát pro 11, 2009 19:45

tomasmedek píše:Prosím, poraďte, jak při psaní SMS označím napsaný text abych jej mohl zkopírovat jinam? Při pokusu přejet po textu prstem se přesouvám z rozepsané SMS buď do e-mailů (pohyb vlevo) nebo do podrobností kontaktů (pohyb vpravo)?
Stahni BsB Tweak aktualne ve verzi 1.4 a v nem si zapni HTC magnifier

Vlasta_CZ
nováček
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: stř úno 18, 2009 22:58
Zařízení: HTC HD2

Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)

Příspěvek od Vlasta_CZ » sob pro 12, 2009 14:33

to tomasmedek:
na napsanem textu podrz prst a zobrazi se Ti dalsi volby. Volby jsou Vybrat, Vybrat vse, Vlozit. Kdyz das vybrat, tak se zobrazi 2 posuvniky a jde dobre ( vyborne presne ) vybrat potrebny text. A potom tam jsou dalsi volby - Vyjmout, Kopirovat, Vlozit, Vybrat vse. No a myslim si, ze je to napsano i v navodu ;-)

tomasmedek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: čtv pro 03, 2009 20:30
Zařízení: HTC HD2

Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)

Příspěvek od tomasmedek » sob pro 12, 2009 16:47

Děkuji za odpovědi.

A dále: jde nějak změnit zvuk příchozí SIM-toolkitové (bankovní) zprávy? Nemohu to v Nastaveních najít. Hraje to asi 15 sekund nějaké vzestupné bubny, hrůza.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12202
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)

Příspěvek od htcjirka » sob pro 12, 2009 16:51

Zvuk GSM bankingu zmenit nelze,ale lze pomoci registru tento zvuk vyrazne zkratit.

Otevři si následující cestu:

HKEY_CURRENT_USER \ ControlPanel \ HTCSTK

a vytvoř zde nový klíč typu DWORD s názvem:

DurationDefault hodnota bude 1

tomasmedek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: čtv pro 03, 2009 20:30
Zařízení: HTC HD2

Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)

Příspěvek od tomasmedek » sob pro 12, 2009 21:21

Přišel jsem k WM ze symbianu. Tam bylo možné mít u kontaktu poznámky. Hojně jsem to využíval - měl jsem tam čísla účtů a jiné informace. Tyto poznámky se sice přenesli do Outlooku, ale nepřenesou se do HD2. Při editaci přímo v HD2 ale ani není možnost "přidat poznámku". Dá se to nějak udělat, prosím? Jak to řešíte?

Uživatelský avatar
BADMOPAR
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: sob lis 14, 2009 19:53
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Sokolov

Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)

Příspěvek od BADMOPAR » ned pro 13, 2009 10:42

Používám poznámky u kontaktů taky a synchronizace funguje tam i zpátky.Zkus editovat kontakt ve Win mobile, místo sense,snad to pomůže.

Vlasta_CZ
nováček
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: stř úno 18, 2009 22:58
Zařízení: HTC HD2

Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)

Příspěvek od Vlasta_CZ » ned pro 13, 2009 13:01

to tomasmedek:
poznamky tam jsou, jen jsou ponekud schovane...
Rozklikni kontakt a dole vpravo dej Nabidka - Zobrazit a pridat vice informaci.
Potom se Ti otevre klasicke zobrazeni kontaktu a dole je ousko Poznamky...
Je to trochu krkolomne, ale poznamky tam jsou a synchronizuji se.

Dusheyn
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: pát lis 27, 2009 11:35
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Trnava

Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)

Příspěvek od Dusheyn » pon pro 14, 2009 10:36

x.plus píše:Došlé maily mi po pár dnech (zatím jsem přesný čas nevypozoroval) zmizej, čím to? Jde to někde nastavit?
klikni na mail v ponuke start - menu -nastavenia, tvoj e-mailovy ucet - send/receive schedule (to v strede) a tam je na vyber download messages a uz si len vyber :wink:

Odpovědět

Zpět na „HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti