Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Odpovědět
Uživatelský avatar
flatliners
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 62
Registrován: ned říj 26, 2008 9:52
Zařízení: iPhone 6 64GB SpaceGray

Všeobecné otázky na HD2 (pro nováčky)

Příspěvek od flatliners » pát lis 06, 2009 20:13

DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ PRO NOVÁČKY!

1) Doporučuji si důkladně projet celé Nastavení a seznámit se s přístrojem!
2) Pokud už uděláte nějakou změnu tak si ji poznamenat, ptz. ze začátku se vám bude stávat, že si nevzpomenete, kde jste co změnili.
3) Nezapomeňte, že jen vyvíjejím trochy vlastního úsilí, bádáním a metodami Pokus- omyl se něco naučíte!
4) Pokud si nevíte s něčím rady, buďte si jisti, že jste napřed sami opravdu učinili maximum pro vyřešení.
5) Klidně se ptejte, všichni jednou začínáme a fórum je tu od toho, abychom si vzájemně pomohli. Ale pochopte, že dotazy typu: ("Kde se to vypíná? Jak to, že mi to nezvoní vyzvánění? Nějak to nefunguje..atd") jsou spíše iritující!
6) Popište svůj problém co nejpřesněji. Zároveň hodně používejte vyhledávání - strýček Google je velmi ochotný a funguje 24 hod. denně!
Upraveno by Mike-biker. 2.2.2010


Ahoj.uvažuju o koupi Lea a mam na majitele pár dotazů:
1:jak se ovládají aplikace přes kapacitní dipslej?
2:výdrž baterie při zátěži?
3:přehrává plynule nekonvertované video?
4:kvalita vestavěného repráčku?
Naposledy upravil(a) Jiří Hrma dne čtv bře 25, 2010 10:19, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Důležité

jirkakoutny
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: ned zář 27, 2009 12:41
Zařízení: FSC Loox N560

Otázky na HD2

Příspěvek od jirkakoutny » pát lis 06, 2009 20:42

1-jak ktere
2-jeste se moc nevi
3-ano
4-pry dobra

viz http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=580684" onclick="window.open(this.href);return false; a http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=580981" onclick="window.open(this.href);return false;

romanm
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pon lis 09, 2009 20:25
Zařízení: BlackBerry Bold 9780

Otázky na HD2

Příspěvek od romanm » pon lis 09, 2009 20:46

Zdravím,

pro začátek se představím. Jsem zde nový a hlavně kvůli HD2. Chci si jej pořídit a potřebuji o tomto produktu získat nějaké info. Ještě uvedu, že s WM zařízeními nemám žádné zkušenosti, doposud jsem vlastnil pouze "blbé" telefony (aktuálně mám Nokii 6124). Jinak se jmenuji Roman, jsem studentem gymnázia a letos budu maturovat :-).

A teď k věci. Zajímá mě především synchronizace telefonu s PC, a to především emailů. Na PC mám Outlook 2007. Budu si muset dokupovat, případně stahovat, nějaký software, anebo jej dostanu už v balení HTC na přiloženém CD?

Další otázka směřuje k EN verzi a následné aktualizaci na CZ. Musím čekat na CZ verzi, anebo si mohu s klidem zakoupit EN verzi a poté ji upgradovat na CZ (samozřejmě až bude dostupná CZ jazyková verze)?

Pro další otázky (kdy bude CZ verze dostupná, jak je na tom display apod.) jsou zde řešeny v ostatních vláknech, takže toto zde rozebírat nebudu.



Prozatím je to vše. Díky za jakoukoliv odpověď.
Mějte se fajn,
Roman

Uživatelský avatar
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1145
Registrován: stř lis 28, 2007 10:19
Zařízení: Samsung Galaxy Note
Bydliště: Frýdlant

Otázky na HD2

Příspěvek od jacek » pon lis 09, 2009 21:06

Ahoj romanme, nikdo učený z nebe nespad, ani já ne, ale jedno jsem pro sebe a pro ostatní před přechodem na WM udělal : PROJEL jsem si fóra o WM. Na 99% tvých dotazů již bylo mnohokrát odpovězeno a tady na SMARTMANII 100%, prosím, pohledej.

romanm
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pon lis 09, 2009 20:25
Zařízení: BlackBerry Bold 9780

Otázky na HD2

Příspěvek od romanm » pon lis 09, 2009 21:38

Budeme tedy řešit tu synchronizaci.

Našel jsem Windows Admin Center a také se mi podařilo sehnat doménu, kterou už někdo chtěl pro tuto službu nastavit. A to http://www.kua.cz" onclick="window.open(this.href);return false;. Pokud kliknu na tlačítko sign in, hodí mě to na chybu. Máte s touto technologií zkušenosti, a jaký je na to váš názor?

Jinak ten Admin Center se mi hodně líbí a myslím, že by mi stačil. Představuji si to tak, že všechny své emailové účty budu mít na tom Admin Centru, který se bude synchronizovat s Outlookem 07 a HTC. Takže je důležité, abych věděl, jestli je tato služba kvalitní. Emaily používám často a bez nich to prostě nepůjde. Je to klíčová záležitost, kvůli které si komunikátor kupuji.

abcdef
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: pát lis 13, 2009 13:44
Zařízení: HTC HD2

Otázky na HD2

Příspěvek od abcdef » pát lis 13, 2009 13:58

Ahoj, som tu nová :)

mám záujem o HD2ku, ale nikdy som nemala WM zariadenie, takže som trochu mimo ešte, doteraz žijem so siemensom CX70 :grin: ,

mám pár dotazov, ako je to s pripojením na net, mať predplatené stále pripojenie mi príde zbytočné (resp. ani neviem čo to stojí), keď sa môžem pripájať cez wifi (doma,škola), že ? :) ... a ako je to s navigáciou, možem tam mať nejakú "offline, zadarmo/cracknutú)" navigáciu, aby sa to nemuselo pripájať a sťahovať data..resp.by ani nemohlo :) ... v aute mám TomTom, s tým som max.spokojná (ale nemám ju vždy po ruke, keď striedam autá, preto aj v HD2 chcem)...

ďalšiu otázku by som mala, ako je to s aplikáciami (soft,hry...), sú k dispozícií len platené, či aj free veci.. Prišlo by mi zbytočné, keby si kúpim telefón za 600€ a pri úpravách a tunení by som zaplatila ďalších x euro, prípadne kde sa také užitočné veci dajú sťahovať :) ... ďakujém

Uživatelský avatar
flatliners
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 62
Registrován: ned říj 26, 2008 9:52
Zařízení: iPhone 6 64GB SpaceGray

Otázky na HD2

Příspěvek od flatliners » pát lis 13, 2009 14:11

když koupim anglickej HD2,bude pak ke stažení ofiko cz rom?kvůli počeštění...

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

Otázky na HD2

Příspěvek od Milan Pištělka » pát lis 13, 2009 15:22

V zásilce, která právě teď míří do republiky, už jsou jen počeštěné stroje. viz SunnySoft.

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1863
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Otázky na HD2

Příspěvek od Petulinek » sob lis 14, 2009 21:20

Přišel mi ve středu přímo od HTC a češtinu nabízel při prvním zapnutí...

kolemjdouci10
nováček
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: ned lis 01, 2009 11:13
Zařízení: HTC HD2

Otázky na HD2

Příspěvek od kolemjdouci10 » sob lis 14, 2009 22:00

To Petulinek:
to znamená, že to je CZ ROM a nebo se to počešťuje při prvním startu instalací nějakým CAB souborem?

Pokud bych Tě mohl poprosit, mohl by ses podívat zda má tato nová dodávka HD2 stejné hodnoty jako předešlá EN verze:
OS verze: 5.2.21864 (21864.5.0.81)
Manila verze: 2.5.19202525.0
ROM verze 1.43.479.0 (69828) WWE
ROM datum 10/22/09
Rádio verze 2.04.50.20_3
Protokol verze 15.25.50.07U

je to v Nastavení - O programu Telefon

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1863
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Otázky na HD2

Příspěvek od Petulinek » ned lis 15, 2009 11:32

Vůbec netuším, já češtinu nemusím, páč brzdí, takže jsem si opět vybral ENG :(

Trošku novější než píšeš:
OS : 5.2.21864 (21864.5.0.81)
Manila: 2.5.19202525.2
ROM: 1.43.479.2 (70124) WWE
10/27/09
Radio: 2.04.50.22_2
Protokol verze 15.25.50.07U

Mautinek
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: ned srp 16, 2009 16:03
Zařízení: HTC HD2, iPhone 4S
Bydliště: Brno

Otázky na HD2

Příspěvek od Mautinek » ned lis 15, 2009 11:54

Petulinek: opravdu je na HD2 poznat, že CZ lokalizace mobil zpomaluje, když to porovnáš s EN? Žiji v domnění že na Snapdragonu to nepoznáš:-)

Uživatelský avatar
barberry.pha
smartstar
smartstar
Příspěvky: 977
Registrován: ned kvě 31, 2009 13:08
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1
Bydliště: Praque

Otázky na HD2

Příspěvek od barberry.pha » ned lis 15, 2009 12:45

no u HD2 je tvrzeni ze cestina zpomaluje myslim trochu vedle :) uz u td2 nebo HD ten rozdil byl nepartny .. takze myslim ze je jedno jestli eng verzi nebo cz .. jedinou vyhodu vidim v tom ze eng verze muze mit drive aktualizovanou rom .. kdezto cz bude cekat dokud to neuvolni pro vychodni evropu .. pokude si teda clovek neodemkne zarizeni a pak to nemusi resit :)
sense u hd2 jde pocestit zasahem v registrech ale vnitrek zustane v eng pokud se bavime o eng verzi ...
cz verze ma taky eng romku ale ktera je pocestena instalaci interwritu od sunnysoftu ...

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1863
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

Otázky na HD2

Příspěvek od Petulinek » ned lis 15, 2009 15:27

Je to možné, Snapdragon by to měl zvládnout, já to ani nezkoušel, protože u předchozích zařízení to byla s češtinou tragedie (Polaris, Kaiser,Diamond,Samsung) a na Sunnysoft jsem dost zanevřel, tak jsem to netestoval, chtěl jsem to hned začít používat na HD2 na ostro.
A dokud nebude SPL, neni co řešit ohledně testování...

lazaruslong
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: pát zář 14, 2007 11:24

Otázky na HD2

Příspěvek od lazaruslong » pon lis 16, 2009 11:47

Ahoj, zajímalo by mě jestli někdo nevíte kde by se dal koupit stylus. HD2 se mi líbí jak čert,bohužel mám však strach z toho že tam není styxlus, potřebuju spoustu upomínek a poznámek psát a nedovedu si představit jak to bez stylusu zmáknout. Pro mě je to fatální chyba, že tam není:-(

Uživatelský avatar
noviisek
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: čtv lis 19, 2009 21:38
Zařízení: LG ShineI

Otázky na HD2

Příspěvek od noviisek » čtv lis 19, 2009 22:16

Nedal by se na HD2 použít stylus, nebo spíš tužka, co se dá pořídit na iPhone? Když mají oba telefony kapacitní display, tak by to někomu mohlo pomoci. Jenom je nevýhoda, že se musí nosit dodatečně, ale s používáním pouzdra se dá stylus přibalit. Myslím, že například na aukru se něco najde.

Mě by zajímalo jak je na tom HTC HD2 konstrukčně. Viděl jsem ho už na fotkách rozebrané a nějak to ve mě nevzbudilo pocit pevnosti. Nechtěl bych aby mi telefon vrzal a byly na něm vůle v dílech. Jak je na tom ? :)

Zatím jsem neměl čest ho vidět na vlastní oči a pouze to mi brání v jeho objednání. Jinak na něj mám velký zálusk. Když to nedopadne tak počkám jak bude vypadat v reálu Sony Ericsson Xperia X10.

Mautinek
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: ned srp 16, 2009 16:03
Zařízení: HTC HD2, iPhone 4S
Bydliště: Brno

Otázky na HD2

Příspěvek od Mautinek » sob lis 21, 2009 12:30

noviisek: Co se týče konstrukce tak je na tom poměrně dobře, žádný díl nějak nevrže nebo něco podobného. Zadní kryt baterky je z kovu (asi hliník s něčím dalším). Kolem celého mobilu přes hrany je nějaká tvrdší guma, nebo něco takového, nevím k čemu bych to přirovnal. Celkově na mě konstrukčně působí dobře, ale mám ho zatím jen 1 den. Jediné co mi na konstrukci vadí je ten vystouplý objektiv foťáku, když ho mám na stole a píšu na něm tak se občas trochu nakloní...

Uživatelský avatar
noviisek
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: čtv lis 19, 2009 21:38
Zařízení: LG ShineI

Otázky na HD2

Příspěvek od noviisek » sob lis 21, 2009 12:56

Právě ta guma se mi vůbec nezdá. Když se trošku ošoupe nebude hezká..

Uživatelský avatar
fido_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 238
Registrován: sob lis 15, 2008 15:07
Zařízení: IP4 16GB
Bydliště: Praha

Otázky na HD2

Příspěvek od fido_cz » sob lis 21, 2009 13:33

Ta guma je dost tvrda, no uvidime casem.

Uživatelský avatar
cmoudina
nováček
nováček
Příspěvky: 31
Registrován: stř lis 11, 2009 19:25
Zařízení: Lumia 950 XL
Bydliště: Světce u Kardašovy Řečice

Otázky na HD2

Příspěvek od cmoudina » sob lis 21, 2009 16:19

vše krásně sedí a přesně licuje.Měl jsem T-mobile G1 a proti tomu je tohle nedobytnej hrad :grin:

Odpovědět

Zpět na „HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 hostů