HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Zamčeno
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

HTC HD2: Velká recenze

Příspěvek od Jiří Hrma » sob lis 14, 2009 13:14


borland
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: sob lis 14, 2009 13:12
Zařízení: htc HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od borland » sob lis 14, 2009 13:22

Uz tu bolo spomenute automaticke pripajanie sa na internet.
Akonahle mi pride mail, alebo si prezriem nieco na nete a potom internetovy prehliadac ukoncim, datove spojenie je stale aktivne. Spojenie indikuje pismenko E alebo H v hornej liste na domacej obrazovke pri sile signalu. Skoro ma prekotilo, ked casomiera pripojenia na net ukazovala 40 minut... Neviem, ci sa pri takomto spojeni nejaky objem dat vobec prenasa. Nikde som nenasiel pocitadlo prenosov.
Pre vypnutie datoveho spojenia je potrebne ist manualne do Nastavení -> Bezdrátové ovládací prvky -> Dátové připojení -> Vypnout.
Je mozne nejak nastavit, aby telefon automaticky odpojil datove prenosy? Stale kontrolovat, ci som pripojeny na net, je otravne.

Uživatelský avatar
Radek Hulán
smartstar
smartstar
Příspěvky: 992
Registrován: čtv led 03, 2008 10:51
Zařízení: Samsung S7 edge / Lumia 930/1020/920/900/800

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Radek Hulán » sob lis 14, 2009 13:35

Dá, v registrech:
http://www.andrewsayshello.com/windows- ... ns-in-wm6/" onclick="window.open(this.href);return false;

Rakis
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: ned bře 02, 2008 11:19
Zařízení: HTC Cruise
Bydliště: Brno

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Rakis » sob lis 14, 2009 15:23

Dobrý den pane Hrmo,

děkuji za recenzi. Rád bych se vás zeptal na nějaké další informace: HTC Senze - v recenzi je psáno, že záložky lze vypínat - předpokládám, že se dají např. Akcie, Obrázky a videa, Hudba, Počasí, Twitter vypnout - zvětší se díky tomu místo na Kalendář? Jsem zvyklý, že se mně zobrazuje více schůzek na displeji.
Na svém Cruiseru mám TouchFlo vypnuté a na základní obrazovce jen Date, Messages, Task a Calendar.

Task/Úkoly - v recenzi není o Úkolech zmínka - a v seznamu položek Dnes jsem je taky neviděl - předpokládám, že v HD2 jsou, ale zajímalo by mě, jak jsou zpracované, protože je hodně používám a jsou pro mě důležité.

Nemáte někdo zkušenost, zda se HD2 připojí pomocí bluetooth k integrovanému handsfree v autě, konkrétně k HF II (kontakty z telefonu se načtou do paměti auta a přes ovládání na volantu lze jimi listovat) v Octávii II?

Uživatelský avatar
All.Os
smartguru
smartguru
Příspěvky: 529
Registrován: pon led 05, 2009 21:20
Zařízení: Nokia Lumia 920

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od All.Os » sob lis 14, 2009 18:34

Trochu OT, ale k tem datovym prenosum - nechci do nikoho rypat ( :-) ), ale neumim si predstavit pouzivat PPC bez nejakeho datoveho zvyhodneni. Vzdyt to je skoro zakladni funkce techto zarizeni, ze jsou porad pripojene k internetu...

Mafia1
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: úte lis 03, 2009 22:59
Zařízení: LG arena

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Mafia1 » sob lis 14, 2009 19:16

to Jiří Hrma: mam dotazek k teto vete z recenze "telefon totiž v rukavicích přes kapacitní displej nebudete moci ovládat" bylo to odzkouseno? Samozrejme v kozenych rukavicich predpokladam ze to nepujde ale v latkovych to u meho telefonu s kapacitnim displayem jde neni to samozrejem tak presne jako s holou rukou ale prijmuti hovoru nebo jednoduche operace v menu nejsou problem.

Mautinek
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: ned srp 16, 2009 16:03
Zařízení: HTC HD2, iPhone 4S
Bydliště: Brno

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Mautinek » sob lis 14, 2009 19:42

All.Os: pokud máš téměř všude přístup k wi-fi tak to zase taková nutnost není, ale souhlasím, že se to více než hodí

Uživatelský avatar
jivo
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 163
Registrován: stř bře 07, 2007 11:40
Zařízení: HTC Evo 3D GSM; HTC Dimond2 -Topaz:XDA Energy
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od jivo » sob lis 14, 2009 20:36

Docela o HD2 uvazuji, i kdy zbych radeji s nejakym joystickem nebo kulickou, ale mel bych par dotazu:
1.)Jak funguje ten digitakni kompas? je to spolehlive pri poloze nastojato, nalezato, mirne sikmo (na stole x vruce), horizontalne, vertikalne. Popravde si nedovedu predstavit, ze by fungovalo takto vsude.
2.)Je tam jenom jedna signal dioda zelenaxcervena nebo ma dve ci vice. Mam S730 a tam je vse super. Ale s jednou to nebejva ono.
3.)Ma nekdo porovnani s nosemim s IPHONE. Je mu rozmerove nejblizsi, i kdyz malinko vetsi. Mam ted Topaz, velikost akorat. ale displey na numpad na vysku moc uzkej a na ovladani navigace pri jizde take. Ale tech priblizne 2x1cm navix se bojim. IPhone jsem mel asi pul dne a jeste to docela slo.

triperko
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: ned lis 08, 2009 23:37
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od triperko » sob lis 14, 2009 20:40

Neměl by jste někdo tip , jak vypnout to automatické zamykání ?
Chtěl bych přeci jen používat S2U2 ....
A 2x odemykat mě fakt nebaví ... :???:

Edit :
Našel jsem - funguje :grin:
Přílohy
Disable Auto Device Lock.cab
(1 KiB) Staženo 63 x

Uživatelský avatar
BADMOPAR
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: sob lis 14, 2009 19:53
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Sokolov

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od BADMOPAR » sob lis 14, 2009 22:09

Radek Hulán píše:Doporučuji dávat si pozor, co nakonfiguruje do APN "Connection Setup", u O2 mi tam jako default dal WAP APN, což je hezký průser...
Můžeš to rochu rozvést? Mám taky O2,ale nějak to nemůžu najít.V položce connection setup mám Country - Czech Republic , Operator O2 a když se proklikam přes Yes tak cituji "You do not need to change the connection when Roaming with same SIM card."

kolemjdouci10
nováček
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: ned lis 01, 2009 11:13
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od kolemjdouci10 » sob lis 14, 2009 22:14

Rakis píše:Dobrý den pane Hrmo,
děkuji za recenzi. Rád bych se vás zeptal na nějaké další informace: HTC Senze - v recenzi je psáno, že záložky lze vypínat - předpokládám, že se dají např. Akcie, Obrázky a videa, Hudba, Počasí, Twitter vypnout - zvětší se díky tomu místo na Kalendář? Jsem zvyklý, že se mně zobrazuje více schůzek na displeji.
Na svém Cruiseru mám TouchFlo vypnuté a na základní obrazovce jen Date, Messages, Task a Calendar.

Task/Úkoly - v recenzi není o Úkolech zmínka - a v seznamu položek Dnes jsem je taky neviděl - předpokládám, že v HD2 jsou, ale zajímalo by mě, jak jsou zpracované, protože je hodně používám a jsou pro mě důležité.

Nemáte někdo zkušenost, zda se HD2 připojí pomocí bluetooth k integrovanému handsfree v autě, konkrétně k HF II (kontakty z telefonu se načtou do paměti auta a přes ovládání na volantu lze jimi listovat) v Octávii II?
Mluvíš mi z duše :) Taky jsem na předešlém HTC měl TouchFlo vypnuté a na ploše pouze datum, SPB Diary (úkoly, schůzky, SMS, poznámky...) a zástupce pro spouštění programů. HTC využívám převážně "pracovně" takže mi ta strohost díky větší přehlednosti a funkčnosti vyhovuje víc.
Proto by mě také zajímalo, zda se nedá nějakým způsobem na HD2 pracovat třeba s Úkoly? Nikde jsem tam totiž nenašel možnost zobrazení úkolů ani na ploše, ani v kalendáři... Jediné co tam jde spustit je "windowsovský" seznam úkolů.
Mimochodem tím, že se vypnou záložky, tak se nikde prostor (ani na kalendáři) nezvětší.

borland
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: sob lis 14, 2009 13:12
Zařízení: htc HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od borland » sob lis 14, 2009 23:19

Radek Hulán píše:Dá, v registrech:
http://www.andrewsayshello.com/windows- ... ns-in-wm6/" onclick="window.open(this.href);return false;
Skusal som nainstslovat prilozeny subor, aj manualne zmenit register, ale bohuzial, stav je rovnaky

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Milan Pištělka » ned lis 15, 2009 1:58

to Borland:
Mě to na HD(1) funguje, ale s tím, že ne až po nastaveném čase, ale ihned po ukončení programu.
Pokud je datový přenost před nastavením registru zapnut, musí se nejdříve vypnout a pak po instalaci .cab je automatické vypínání funkční.

vratu
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: ned lis 15, 2009 10:31
Zařízení: I900 Omnia

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od vratu » ned lis 15, 2009 10:42

Čauves,
chci se zeptat na pár věcí:

1. Psaní sms... dělá za tečkou velké písmeno?
2. Dá se na té hlavní obrazovce zobrazit datum? Nějaký počasí mě nezajímá :roll:
3. Na hlavní obrazovce se ukazuje záznam z kalendáře... kolik nadcházejících událostí se tam ukáže? Pouze jedna příští?
4. Prohlížení fotek/obrázků... dá se z té galerie přejít na klasické zobrazení s náhledy fotek? Nebo když budu hledat určitou fotku, musím to prostě prolistovat?

Díky za odpovědi :grin: HTC jsem nikdy neměl, ale HD2 mě láká, už kvůli té super recenzi!

Uživatelský avatar
All.Os
smartguru
smartguru
Příspěvky: 529
Registrován: pon led 05, 2009 21:20
Zařízení: Nokia Lumia 920

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od All.Os » ned lis 15, 2009 14:03

1. Bohuzel ne.
2. Datum tam je videt vzdy.
3. Jen jedna pristi.
4. Da se :-)

Nahodil jsem ROM s manilou 2.5 na sveho Diamonda a jsem nadsen - kluci z XDA odvedli pri portaci HTC Sense na VGA skvelou praci.

pato777
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: čtv lis 12, 2009 16:20
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od pato777 » ned lis 15, 2009 18:14

Radek Hulán píše:Doporučuji dávat si pozor, co nakonfiguruje do APN "Connection Setup", u O2 mi tam jako default dal WAP APN, což je hezký průser...
Podobne ja na tom Orange SK (a pravdepodobne aj T-Mobile SK). Ale nie je to žiadna novinka. Tak isto to bolo nastavené aj pre HTC Touch Pro.

desperadosx
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: ned lis 15, 2009 21:01
Zařízení: Samsung Jet

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od desperadosx » ned lis 15, 2009 21:05

Tak jsem se nějak těšil na HD2 ale dosti mě odradila kvalita foto a video.Respektive ten narůžovělý nádech. To je fakt normální.Ted používám Samsung Jet a kvalita fotek je absolutně nesrovnatelná. ta růžová, není to nějaká chyba v software? Protože jinak celkem super foun.

Domy007
nováček
nováček
Příspěvky: 17
Registrován: pon lis 02, 2009 9:48
Zařízení: iPhone, Blackberry 9000, Nokia N97, HTC HD2
Bydliště: Říčany u Prahy, Blatná

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Domy007 » ned lis 15, 2009 21:49

to netuším, ale prostě s tím se nějak počítá, že kvalita nebude unikátní. Třeba N97 v menší tmě okamžitě zapne blesk a jak blikne osvítí to půlku obrázku, takže taky pecka. Mě stačí, když se fotka ukáže dobře na telefonu :grin:

borland
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: sob lis 14, 2009 13:12
Zařízení: htc HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od borland » ned lis 15, 2009 23:21

To Milan Pištělka :
Datovy prenos pred nastavenim registrov je vypnuty a az potom som instaloval subor .cab. Odpajanie funguje napriklad pri pouzivani Opery. Ale akonahle sa mi telefon pripoji na mail (automaticka synchronizacia je povolena na kazde 2 hodiny), datovy prenos sa neprerusi. Dnes som si nasiel pripojenie 3 hodiny. Pekne ma to stve. Nerozumiem, ako takto moze nejaky pristroj fungovat. Hoci mam volnych 1 GB dat, pripada mi to uplne zbytocne, aby bol telefon pripojeny.

Uživatelský avatar
darius
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: ned lis 15, 2009 19:00
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od darius » pon lis 16, 2009 3:35

Ahojte , od stredy budem cerstvo novy uzivatelHTC a WM a mam par otazok ohladne tohoto fonu .Ak to bolo uz spomenute , omluvam sa. Ak mi odpoviete budem velmi rad .V skratke . kolko MB cca zozerie funkcia pocasia na domovskej obrazovke a ako casto sa za den aktualizuje ? co vsetko sa pripaja automaticky na web aby stahovalo informacie ? Mam totiz na mesiac len 1 GB volnych dat a nechcem zbytocne platit a este som sa chcel spytat , ci sa da Taska Manager vyvolat aj nejakou rychlou skratkou , respektive , ci sa da dat medzi 9 volitelnych aplikacii na hlavnu obrazovku . Posledna otazka je ohladom slovenskeho jazyka . Je v ponuke ? a ak nie je tam aspon Cesky jazyk ? :)
Dakujem Vam

Zamčeno

Zpět na „HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů