HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Zamčeno
munch
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: ned pro 20, 2009 12:37
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od munch » ned pro 20, 2009 12:41

Ahoj, nezkoušel jste někdo namapovat dpad na pohyby g-sensoru? jelikož hd2 nema dpad a zatim ani funkčni multitouch bylo by to docela užitečný, zatim jsem zkoušel gcontroller funguje mi jen na manilu, ale ostatní aplikace se daj přiřadit jen při vytaženi a zataženi stylusu což u hd2 nejde (dá se nějak simulovat vytaženi stylusu?)

Uživatelský avatar
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: pát úno 27, 2009 12:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Brno

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Pistolník » ned pro 20, 2009 13:35

Tak pánové a dámy. Pozor na MODACO nodata. Právě jsem se vrátil z Itálie. Měl jsem celou dobu vypnuté přes modaco všechny přenosy. Dokonce jsem ze strachu vypnul i všechny automtické aktualizace. A dnes při kontrole jsem zjistil, že v půlce týdne se mi stáhla nějaká data. (a byl aktualizován Quick GPS - i když měl vypnutou samoaktualizaci). V HTC Touch Cruise Modaco fungovalo naprosto spolehlivě. HD2 asi prolomí kde co. Nezkoušel jsem to zakázat pomocí BsB Tweaks - chyba.

tomasmedek
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: čtv pro 03, 2009 20:30
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od tomasmedek » ned pro 20, 2009 14:48

To je přesně to, co popisuju na minulé stránce. To mě fakt štve, s tím se nesmířím. To ho radši prodám a potupně se vrátím k Nokii.

nopolitics
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: ned pro 20, 2009 15:10
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od nopolitics » ned pro 20, 2009 15:14

Chtel bych se zeptat na jeden problemek. Nahral jsem si novy ROM od HTC, vsechno je super, az na jednu vec - nejde mi zvuk pri prichozi sms. Nevite jak to napravit ? Drive to nedelalo. Vse mam nastaveno a proste to nejde. Ani vibrovani.

Uživatelský avatar
Frydex
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: pon zář 17, 2007 19:38
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Frydex » ned pro 20, 2009 16:06

S tím Modaco NOdata to můžu potvrdit i já, ještě jsem sice nedostal vyúčtování, ale když mám vše přes NOdata vypnuto a mobil leží vedle rádia, ta stejně přes repráčky slyším, jak se každou chvíli připojuje něco k síti... jsou to jedině datové přenosy !! Řekl bych že tohle je docela na reklamaci nemyslíte ? Proč by měl být takový problém zakázat datové přenosy.

nopolitiks: Připojuju se ke stejnému problému se SMS a jejím vyzváněním. Při zvolení zvuku pro příchozí SMS se vše tváří jako že to bude vyzvánět, ale když SMS dojde, HD2 ani nehlesne ...

Uživatelský avatar
Termiks
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 119
Registrován: stř pro 24, 2008 16:19
Zařízení: SGSII

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Termiks » ned pro 20, 2009 16:39

to Frydex:
To co slyšíš nemusí být jednoznačně data. Každý telefon když položíš vedle repráku, tak čas od času je slyšet nějakej přenos. Je to tím že telefon pravidelně odesílá nějaké informace do buňky (možná v obráceným směru, nevím) o poloze a tak...

Uživatelský avatar
barberry.pha
smartstar
smartstar
Příspěvky: 977
Registrován: ned kvě 31, 2009 13:08
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1
Bydliště: Praque

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od barberry.pha » ned pro 20, 2009 19:05

to co slysis tak to se jenom tel hlasi k siti a rozhodne to neni prenos dat ale vysilani signalu pristrojem
jestli chces reklamovat pristroj kvuli tomu ze ti nejdou zakazat prenosy tak hodne stesti, pokud nekam jedes do zahranici a chces mit klid gak si to zablokuj u operatora

Uživatelský avatar
Frydex
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: pon zář 17, 2007 19:38
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Frydex » ned pro 20, 2009 22:27

Hlášení k buňce každých 5 min ? to slyším poprvé.... max. tak 1 - 2x za hodinu...
Vycházím z toho, že když povolím přes NOdata všechny datové přenosy, tak se do 5ti minut připojí Edge a to na HD2 ani nešáhnu. Podotýkám, že mám vypnuté vše přes počasí, a jakékoliv aktualizace, které jsem v přístroji našel.

honzahhh
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pon pro 21, 2009 9:22
Zařízení: hd2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od honzahhh » pon pro 21, 2009 9:40

Datové služby přes mobil probíhají v momentě kdy u indikátoru síly signálu nemáš anténku, ale G nebo E, nebo možná i H (to jsem tam zatím neměl) Záleží na tom jaká služa je momentálně dostupná. Myslím že E (EDGE) je nejrychlejší, ale ne všude dostupné.
Nepoužívam žádnou aplikaci NODATA. Prostě data vypínam následovně a ještě se mi nestalo že by se to samo připojilo.
Postup:
Nastavení/Bezdrátové ovládací prvky/Nabídka/Připojení/Upřesnit/Vybrat sítě
Na této stránce si v prvním seznamu (nejlépe u obou) zvol "Moje síť v práci", a jeto.

hoktarr
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: stř pro 16, 2009 9:47
Zařízení: htc hd2 leo

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od hoktarr » pon pro 21, 2009 9:54

pomuze mi nekdo odstranit to bile misto? bez hw resetu. normalne odebrat nejde. bylo tam htc radio.
Obrázek

mikelcz
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pon pro 21, 2009 15:13
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od mikelcz » pon pro 21, 2009 18:50

Ahoj já bych měl taky prosbicku. Naflashoval jsem novy ROM 1.48.xxx (uz nevim zbytek pro WWE). Udelal hard reset. Vse bylo v anglictine, ale ok. Zkusil jsem to zmenit na cestinu, coz napsalo ok, restartujte, tak jsem to udelal a porad cestina. Tak jsem stahnul cestinu od Sunnysoftu a porad tam cestinu nemam. Dokonce nejde zmenit ani format datumu v kalendari (i kdyz ho zmenim v nastavenich na D.M.YY). Nevite co s tim? Diky.

Vegan
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 180
Registrován: čtv lis 05, 2009 21:44
Zařízení: HTC HD2 ( Qtek 8310, Dell Axim 51v)
Bydliště: Moravska placka (Hana)

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Vegan » pon pro 21, 2009 19:48

honzahhh píše:Myslím že E (EDGE) je nejrychlejší, ale ne všude dostupné.
Rychlosti je to nasledovne GPRS - Nejstarsi a nejpomalejsi mobilni prenosova technologie navazana na sit druhe generace GSM. Rychlosti maximalni je 64kbps DS a 28kbps US. Prenos dat je aplikovan typem packet pack
Edge - Vylepsena technologie GRPS stejny pryncit jen rychlosti se zlepsily a to 1.5x na obou smerech a zlepseny kompresni pomer pro packet pack prenos.
HSPDA - Funguje na bazi site treti generace UMTS. Rychlosti jsou odvysle od pouzite technologie, vykonu, vzdalenosti od BTS, a prihlasenych klientu na BTS max. je tusim udavane (pro normy pouzitelne v EU ) 8mbps DS, 2mbps US ( mozna jeto jiz zase jinak zacinalo se na 4/1.2 ). Prenos dat je konstatni, asynchroni.

Ale k tematu. Co se tyce problemu zvuku s prichozi SMS reseni ZDE uz se to tu na foru a snad mozna i v tomto vlakne resilo Xkrat.

to Mikel: po stahnuti cestiny a jeji installaci je potreba HW restart predpokladam, ze si ho asi neprovedl viz Tema k cestine

Uživatelský avatar
dark_hood
smartguru
smartguru
Příspěvky: 552
Registrován: pát úno 08, 2008 19:12
Zařízení: Lumia 830

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od dark_hood » pon pro 21, 2009 20:27

zdravim :) chcem sa spytat, ake su frekvencie gsm tu v strednej europe? zatial som stale bezal v 3g, ale obcas by sa zislo hodit telefon do rezimu gsm koli setreniu baterie na miestach so slabym 3g. v sucasnosti mam typ siete nastaveny na WCDMA, frekvenciu UMTS. ked som si manualne prehodil telefon na GSM (obe polozky), restartoval, v mieste kde je ukazovatel intenzity signalu mam vykricknik. ci staci hodit vsade rezim auto, pripadne nema ten rezim zly vplyv na vydrz baterie? vopred dakujem

Uživatelský avatar
cmoudina
nováček
nováček
Příspěvky: 28
Registrován: stř lis 11, 2009 19:25
Zařízení: Lumia 950 XL
Bydliště: Světce u Kardašovy Řečice

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od cmoudina » pon pro 21, 2009 20:38

Pistolník píše:Tak pánové a dámy. Pozor na MODACO nodata. Právě jsem se vrátil z Itálie. Měl jsem celou dobu vypnuté přes modaco všechny přenosy. Dokonce jsem ze strachu vypnul i všechny automtické aktualizace. A dnes při kontrole jsem zjistil, že v půlce týdne se mi stáhla nějaká data. (a byl aktualizován Quick GPS - i když měl vypnutou samoaktualizaci). V HTC Touch Cruise Modaco fungovalo naprosto spolehlivě. HD2 asi prolomí kde co. Nezkoušel jsem to zakázat pomocí BsB Tweaks - chyba.
Byl jsem 3 dny v Drážďanech - datové přenosy vypnuty bez Modaco Nodata, jen v nastavení.Leo poslušně ukazoval dostupnost 3g sítě, po návratu a kontrole u T-mobilu se nestáhlo nic.

Uživatelský avatar
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: pát úno 27, 2009 12:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Brno

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Pistolník » pon pro 21, 2009 21:05

Tři dny je málo :tlem: Mě se ta data stáhla čtvrtý den a jenom čtvrtý den :-D

doctorf
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 54
Registrován: úte pro 01, 2009 11:47
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od doctorf » pon pro 21, 2009 23:48

Zdravím, ví někdo jaký font v Mobipocket readru funguje spolehlivě pro české znaky?
Děkuji.

lacop
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: stř pro 09, 2009 15:46
Zařízení: Nokia E66, HTC HD2 (WM + ANDROID)
Bydliště: Košice

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od lacop » pon pro 21, 2009 23:51

Sorry za trochu OT, ale mňa to rozveselilo.

Dlho mi nešlo do hlavy, prečo v aplikácii počasie som mal pod umiestnením "Praha" napísané vymazať. Až potom mi to došlo. V Prahe bolo "jasno". V angličtine "clear". A nejaký viac IT deformovaný dobrák to preložil ako "vymazať".


JASNO - CLEAR - VYMAZAT
Obrázek

Uživatelský avatar
anawarr
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 310
Registrován: úte led 17, 2006 8:28
Kontaktovat uživatele:

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od anawarr » pon pro 21, 2009 23:58

to lacop> buď rád, že nemáš v praze přívalové deště....

kdysi jsem na qteku 8310 opravoval špatné překlady do češtiny v registrech: "výchoyí obrayovka". nejde to přepstat na hd2 taky?

Uživatelský avatar
BADMOPAR
nováček
nováček
Příspěvky: 32
Registrován: sob lis 14, 2009 19:53
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Sokolov

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od BADMOPAR » úte pro 22, 2009 11:46

Nevim jestli je to i tenhle případ,ale když překládám já,tak dostanu .xml soubor v anglině a často nemám možnost ověřit překlad,protože se dopředu překládá něco co ještě neexistuje :-)

Uživatelský avatar
honefr
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 194
Registrován: pát lis 21, 2008 16:47
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Praha 8

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od honefr » úte pro 22, 2009 11:49

A co tá čeština co je na http://www.sunnysoft.cz/htc" onclick="window.open(this.href);return false; :?:
Není už opravená? Testoval někdo? Já ne protože lea si rozbalím až za dva dny :wink:

Zamčeno

Zpět na „HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 hostů