HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Zamčeno
Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Milan Pištělka » stř pro 09, 2009 13:17

gill88 píše:ale ta pamet telefonu pekne na h***o už mam jen 10mb a to jsem přehodil vše co se dalo.nevite nekdo jak vychytat když neco instaluju tak to ani za boha nechce instalovat na kartu ale furt jen do telefonu
Paměti je skutečně žalostně málo, v HD(1) jsem měl při stejných aplikacích ještě 150 MB volných. U HD2 jsem takřka na nule, pořád to musím hlídat. Už aby byly vařené ROMky, ve kterých bude to zapráskané SENSE pryč.

Uživatelský avatar
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: pát úno 27, 2009 12:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Brno

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Pistolník » stř pro 09, 2009 13:18

Tak právě jsem viděl obrázek náhledu mailu ze Sense u Radka Hulána (článek o Sense na mobilmanii) a je tam správná čeština. Jak to ten kluk dělá. Funguje vám to někomu taky. Jám mám vždy správně jen :od koho a předmět , a náhled zprávy je s mizernou češtinou. Už se to tu sice probíralo, ale pokud vím, tak bez výsledku. Samozřejmě mám češtinu i Regional czech. A co ty na to Radku? Poraď. ;-)

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Petulinek » stř pro 09, 2009 13:22

No já tedy nevím, ale myslím, že funguje bez problému po přepnutí defaultní kodové stránky pro maily v registrech, alespoň mně to zabralo a mám náhledy také pěkně česky.... Přepnuto na Central European (ISO)

gill88
nováček
nováček
Příspěvky: 43
Registrován: ned pro 06, 2009 13:33
Zařízení: htc hd2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od gill88 » stř pro 09, 2009 13:47

Milan Pištělka píše:
gill88 píše:ale ta pamet telefonu pekne na h***o už mam jen 10mb a to jsem přehodil vše co se dalo.nevite nekdo jak vychytat když neco instaluju tak to ani za boha nechce instalovat na kartu ale furt jen do telefonu
Paměti je skutečně žalostně málo, v HD(1) jsem měl při stejných aplikacích ještě 150 MB volných. U HD2 jsem takřka na nule, pořád to musím hlídat. Už aby byly vařené ROMky, ve kterých bude to zapráskané SENSE pryč.[


no,ale co ted jako?ja si jdu dneska koupit 16g kartu bo ta dvojka k takovemu telefonu to je ubohe.ale s tou vnitřni se asi fakt neda nic delat.

petis
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pát pro 26, 2008 23:16
Zařízení: HTC touch hd

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od petis » stř pro 09, 2009 13:57

Prosim o odkaz. Někde jsem to tady už četl a nemohu to najít. Při přehrávání zvuku budíku se mi do toho míchá zvuk který je nastaven pro události v kalendáři i když žádná událost neni aktivní. Obráceně je to vpořádku, tedy při upomínce z kalendáře se přehrává jen zvuk pro upomínku. Nevím jak to vyřešit.

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Milan Pištělka » stř pro 09, 2009 15:01

to gill88:
no co dělat, jedině důsledně odmazávat maily a SMSky, přílohy mailů nasměrovat na kartu, odmazat Copilota, pokud se nepoužívá. A to je asi tak všechno, dokud nebude nějaká light ROMka bez Sense. A při instalaci si vždy rozmyslet, zda do stroje nebo na kartu.

Uživatelský avatar
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: pát úno 27, 2009 12:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Brno

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Pistolník » stř pro 09, 2009 17:04

Petulinku, prosím Tě, kde to v registrech najdu a na jakou hodnotu upravím. Předem moc díky.

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Petulinek » stř pro 09, 2009 20:46

Pomohlo mi to, aspoň myslím že to bylo ono, nic jiného jsme nedělal:
HKEY_LOCAL_MACHINE\nls zvolit SystemLCID přepsat hodnotu 1033 (hexa 409) na 1029 (hexa 405), softreset

Uživatelský avatar
Pistolník
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 308
Registrován: pát úno 27, 2009 12:34
Zařízení: HTC Desire HD
Bydliště: Brno

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Pistolník » stř pro 09, 2009 21:13

Petulinek: Tak to nebude ono. Hodnotu 1029 (0405) tam mám defaultně. Mám systém v češtině. Musí se na to jinak. Ale jak?

Uživatelský avatar
Petulinek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1849
Registrován: stř lis 11, 2009 21:46
Zařízení: iP 8+
Bydliště: Praha

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Petulinek » stř pro 09, 2009 21:26

Já si to říkal že to asi nebude ono :( Ale nevím, nic jsem nedělal a najednou je to OK...

Trapper John
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 64
Registrován: pon čer 29, 2009 8:56
Zařízení: HTC HD2, hp ipaq 214
Kontaktovat uživatele:

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Trapper John » čtv pro 10, 2009 2:23

kluci z ničeho nic mi nejde coreplayer, když ho spustím objeví se mi hláška "Unable to validate Serial Number and/or User ID" nemá někdo podobnej problém? Předtím mi to normálně běhalo a zkoušel jsem i přeinstalovat

HonzaD
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: sob lis 21, 2009 18:46
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od HonzaD » čtv pro 10, 2009 7:21

Jiří Hrma píše:HonzaD: Stačí si v nastavení Sense vybrat, že nechceš na pozadí zobrazovat animace počasí, ale místo toho použiješ klasickou nebo animovanou tapetu.
Asi něco dělám špatně - tapetu mám zvolenou vlastní (fotku), animace jsou taky vypnuté (nehýbe se to), ale na obrazovce je mrak a údaje o teplotě - toho se chci zbavit. Aktualizace počasí mám vypnuté, takže mrak je stále stejný.

Maco57: ta úprava registru jen změní tapetu, ale nevypne zobrazování počasí. I tak děkuji.

mvp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 107
Registrován: pát úno 09, 2007 14:32
Kontaktovat uživatele:

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od mvp » čtv pro 10, 2009 7:26

To je jednoduche , proste jsi ho blbe ukrad :-D

Trapper John
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 64
Registrován: pon čer 29, 2009 8:56
Zařízení: HTC HD2, hp ipaq 214
Kontaktovat uživatele:

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Trapper John » čtv pro 10, 2009 10:38

jsem to stáhnul z 4allmobile a na iPAQu mi ten samej šlapal bez problému

kupco
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: čtv kvě 28, 2009 19:07
Zařízení: HTC Desire

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od kupco » čtv pro 10, 2009 12:08

@HonzaD: skus toto: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=551489, je to ultimativny tweakovaci nastroj na HTC Sense - Manilu 2.5

mýval
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: stř pro 02, 2009 9:46
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2 - příslušenství

Příspěvek od mýval » čtv pro 10, 2009 12:09

Nerad dělám někomu reklamu, ale snad vás zaujme předvánoční nabídka na shop.brando.com, protože do konce roku poskytují dopravu z HongKongu do ČR zdarma. Já jsem se nechal chytit na
- stylus pro kapacitní displeje DAGi (20 USD),
- synchronizační kabel s navijáčkem uprostřed (9,90 USD)
- cestovní nabíječku (20 USD).
Nabíječka může někomu připadat předražená, ale podle podnětu z tohoto fóra jsem koupil nabíječku k Motorole V8 asi za stovku a rozhodně to nedoporučuji. Leo se po jejím připojení úplně pomátl a rychle střídal všechny obrazovky, které umí. Po odpojení nabíječky na něm bylo vidět, jak si oddechnul.
S firmou Brando jsem zatím měl jen dobré zkušenosti.

Uživatelský avatar
jacek
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1145
Registrován: stř lis 28, 2007 10:19
Zařízení: Samsung Galaxy Note
Bydliště: Frýdlant

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od jacek » čtv pro 10, 2009 13:07

Lidi, máte někdo stejný problém s SMS, jak o něm diskutují na XDA (tady :http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=584696)

Chci si udělat radost na vánoce, ty sms mě odrazují od koupě HD2(čekat na X10, Bravo se nechce).
Dík za názor

Uživatelský avatar
Lukáš Mano
smartguru
smartguru
Příspěvky: 527
Registrován: úte říj 10, 2006 7:21
Zařízení: iP4, HTC Desire
Bydliště: Liberec/Praha

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Lukáš Mano » čtv pro 10, 2009 15:06

Nezkoušel jste už někdo ROM 1.49.405.2?

Ke stažení zde

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Milan Pištělka » čtv pro 10, 2009 15:12

Koukal jsem na ni, ale odrazovala mě poznámka "only for the really experienced user". Z důvodů čistě studijních ji chci zkusit, ale asi až zítra v klidu domova.

stannanek
nováček
nováček
Příspěvky: 37
Registrován: pon lis 09, 2009 17:55
Zařízení: HTC HD2/16GB, PDA ASUS 639

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od stannanek » čtv pro 10, 2009 16:37

Ahoj HTC.com vydalo upgrade pro Digital Picture Enhancement a ROM. Můřete prosím někdo pospat jak na to, a zda bude moje HTC opět v češtině? Pane Hulán, nebo Hrno, nebo kdo to z Vás vyzkoušel, poraďte. Děkuji

Zamčeno

Zpět na „HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů