HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Zamčeno
Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Milan Pištělka » ned lis 29, 2009 0:26

Pravda, trochu jsem si to spletl. KeePassPPC je součástí L26 HD2 Servicepack 01_WWE. Ke stažení zde.

mirekp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 73
Registrován: pon lis 16, 2009 18:11
Zařízení: HTC HD2 dříve nokia

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od mirekp » ned lis 29, 2009 0:34

nebude problém, že mám hd2 v češtině. zůstane v češtině když udělám ten servicepack?

Khejml
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: čtv lis 26, 2009 8:10
Zařízení: FSc550/HTC HD2 ROM 1.66.479.2 RADIO 2.07.51.22_2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Khejml » ned lis 29, 2009 8:59

funguje to OK - čeština zůstává

lnadeb
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 63
Registrován: úte pro 02, 2008 17:44
Zařízení: HTC Touch HD

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od lnadeb » ned lis 29, 2009 14:04

Neví náhodou někdo o nějakém cabu, který by zprůhlednil horní, případně i dolní lištu i po odemčení zařízení, podobně, jak je tomu na obrázku?

Obrázek

Děkuji za reakce.

kaiwa
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: stř pro 31, 2008 8:47
Zařízení: HD2
Bydliště: Chrudim

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od kaiwa » ned lis 29, 2009 14:49

Teda nevím, ale já ji mám průhlednou, jen ta baba chybí.

t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 147
Registrován: pon lis 09, 2009 14:26
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od t.prochazka » ned lis 29, 2009 15:49

Kal_Kal píše:Muj jediný problém je teď nabíjení - jak dosáhnout aby se mi telefon z externího zdroje, který má stejné výstupní parametry jako dodáváná nabíječka s použitím originálního kabelu nabíjel stejně rychle.
Začínám HTC podezřívat, že posílá z nabíječky napětí po více kabelech. Nevíte o tom někdo něco? Nemám po ruce měřák abych si to ověřil.
Tak to je jednoduché, standardní USB konektor má uvnitř 4 kontaky, na těch krajních je napájení, tedy zem a +5V. Ty prostřední dva jsou datové. Pro nabíjení vyšší rychlostí jsou právě ty dva kontakty uprostřed zkratované. PDA tak pozná, zda je připojená k USB v počítači, kde není možný velký odběr nebo k nabíječce.

Mám udělanou na výlety externí nabíječku ze 4 nabíjecích monočlánků (4 000 mAh), PDA na to vydrží v kuse 24 hodin se zapnutou GPS.

John Pop
nováček
nováček
Příspěvky: 7
Registrován: čtv lis 19, 2009 17:30
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od John Pop » ned lis 29, 2009 16:03

to kardzi.
Tiež mi na môj vkus zamŕza pričasto. Denne aspoň raz. Niekedy keď ho chcem odblokovať, inokedy zas pri spustení foťáku alebo aj pri iných veciach. Musím to riešiť vybraním baterky. Toto mi najviac vadí spolu s mizernou kapacitou batérie na tomto mobile. Sú nejaké šumy, že sa dostane do predaja bateria pre HTC HD2 s vyššou výkonosťou pri zachovaní veľkosti, ale ktovie kedy to bude a či to bude.

t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 147
Registrován: pon lis 09, 2009 14:26
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od t.prochazka » ned lis 29, 2009 16:26

Mě zamrzal akurát při instalaci Wherigo, kdy se detekoval port, pak ještě u nějaké podivného programu. Jinak za celých 10 dní ani jednou. Akurát se mi v poslední době několikrát stalo, že proces mscomm.exe nebo tak nějak bral po spuštění 100% výkonu a byl nutný restart.

Jinak proč vytahovat baterku? Stačí přece stisknout to reset tlačítko, co je pod krytem, pokud člověk má po ruce propisku.

milennium
smartstar
smartstar
Příspěvky: 879
Registrován: čtv pro 20, 2007 20:03
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB
Bydliště: Kutná Hora

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od milennium » ned lis 29, 2009 16:33

Tak dnes jsem naflešoval do HD2 tuto ROM "RUU_Leo_HTC_WWE_1.48.405.2_Radio_Signed_15.28.50.07U_2.05.51.05_2_Test"
a zde jsou moje prvotní dojmy.
Takže, hlavní je, že přístroj je o trochu živější.
Při psaní SMS je po tečce a mezeře první písmeno velké !!! V každé větě (takže chybu v předchozí ROM opravily)
Horní lišta se stavovýma informacema už skoro nelaguje.
A ještě jedna, dost zásadní věc. Při psaní na QWERTY klávesnici, nedochází k chybám. Zatím se mi ještě ani jednou nestalo, že bych zmáčknul na jiné písmeno (v předchozí ROM k tomu docházelo dost často).
To jsou zatím úplně první dojmy, ale ve skrze pozitivní. Ještě přikládám info o ROM:

Jinak nezkoušel jsem foťák (už je venku tma), takže tohle až zítra...

OS version
5.2.21869 (21869.5.0.82)
Manila version
2.5.19211619.0
ROM version
1.48.405.2 (71294) WWE
ROM date
11/18/09
Radio version
2.05.51.05_2
Protocol version
15.28.50.07U

Pokud by chtěl někdo taky experimentovat, zde přikládám odkaz na vše potřebné. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=591314" onclick="window.open(this.href);return false;
a odkazy na ROM http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=578920" onclick="window.open(this.href);return false;
Přeji hodně úspěchů.

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Milan Pištělka » ned lis 29, 2009 20:35

Tak se mi to nepovedlo. Po startu z trikolory mi napíše, že není povoleno.
Asi jsem někde udělal chybu. Lepší bude počkat na HSPL. Už aby to bylo.

milennium
smartstar
smartstar
Příspěvky: 879
Registrován: čtv pro 20, 2007 20:03
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB
Bydliště: Kutná Hora

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od milennium » ned lis 29, 2009 21:08

Asi jsi někde udělal chybu. Vyzkoušej to ještě jednou, krok za krokem.
Jinak tahle metoda je lepší než HSPL, protože SPL zůstává nezměněno.

mirekp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 73
Registrován: pon lis 16, 2009 18:11
Zařízení: HTC HD2 dříve nokia

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od mirekp » ned lis 29, 2009 21:39

Milan Pištělka píše:Pravda, trochu jsem si to spletl. KeePassPPC je součástí L26 HD2 Servicepack 01_WWE. Ke stažení zde.
sorry, ale telefon s wm mám poprvé a tak bych nerad něco zvoral. tak jen jestli jsem to dobře pochopil: ten servicepack si stáhnu do hd2 a pak ho spustím obdobně jako když přijde servicepack od windows? do pc. :?:

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Milan Pištělka » ned lis 29, 2009 21:41

Tak napodruhé se mi to povedlo. Goldcard jsem totiž dal na kartu, kteru jsem měl v NTB ve čtečce.
Už jsem měl flashovací absťák. :tlem:

-- doplnění předchozího příspěvku (ned lis 29, 2009 21:49) --

to mirekp:
není se čeho bát. cabík spustit v HD2 a pak asi restart, už si nevzpomínám.

mirekp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 73
Registrován: pon lis 16, 2009 18:11
Zařízení: HTC HD2 dříve nokia

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od mirekp » ned lis 29, 2009 22:12

tak jdu do toho :roll:

-- doplnění předchozího příspěvku (ned lis 29, 2009 22:22) --

to milan pištělka: nějak mi nejde otevřít ten tvůj odkaz, ale ani celá stránka "forum.xda-developers.com" :-(

Uživatelský avatar
Frydex
nováček
nováček
Příspěvky: 38
Registrován: pon zář 17, 2007 19:38
Zařízení: HTC HD2
Bydliště: Ostrava
Kontaktovat uživatele:

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Frydex » ned lis 29, 2009 22:46

XDA nefungovalo, už jede :wink:

mirekp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 73
Registrován: pon lis 16, 2009 18:11
Zařízení: HTC HD2 dříve nokia

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od mirekp » ned lis 29, 2009 23:01

dík za info už jsem to taky zjistil. :tlem:

-- doplnění předchozího příspěvku (ned lis 29, 2009 23:32) --
Milan Pištělka píše:Pravda, trochu jsem si to spletl. KeePassPPC je součástí L26 HD2 Servicepack 01_WWE. Ke stažení zde.
tak jsem servicepack provedl, povidlo se, ale mám drobný problém. potřeboval bych si databázi kodů, kterou jsem si provedl na pc skopčit do hd2, abych jí nemusel vytvářet znova. noa přes activesync se mi to nějak nedaří. myslel jsem že si to v hd2 přes activesync otevřu a z pc tam ten databázový soubor skopčím . ale to se mi nedaří, jelikož keepass v activesync nerozkliknu. mám blbou úvahu? :?:

Kal_Kal
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: stř lis 08, 2006 12:55
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Kal_Kal » pon lis 30, 2009 0:02

t.prochazka píše:Tak to je jednoduché, standardní USB konektor má uvnitř 4 kontaky, na těch krajních je napájení, tedy zem a +5V. Ty prostřední dva jsou datové. Pro nabíjení vyšší rychlostí jsou právě ty dva kontakty uprostřed zkratované. PDA tak pozná, zda je připojená k USB v počítači, kde není možný velký odběr nebo k nabíječce.
Prosimtě byl bys ochoten mi sem postnout nákres, které konektory přesně jsi zkratoval?
Udělal bych si nějakou redukci z prodlužováku.:)

Nebo pokud bys věděl o nějaké redukci nebo kabelu, který to má v sobě rovnou provedené tak bych byl vděčný.

Milan Pištělka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 762
Registrován: sob črc 12, 2008 8:17
Zařízení: HTC HD2 Leo
Bydliště: někdy Praha 4, někdy Zliv(ČB)

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Milan Pištělka » pon lis 30, 2009 0:50

to mirekp:
Soubor z PC se musí nakopírovat na kartu v HD2, a pak předpokládám, že jeho formát bude kompatibilní s mobilní verzí KeePassPPC, takže jej pak otevřít v HD2 a je to.

kardzi
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: sob lis 28, 2009 13:21
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od kardzi » pon lis 30, 2009 7:16

Ahoj. Chci jen tady uživatelů zeptat, jestli někdo z nich používá IQ klienta, kterého nechal celý den online a komunikoval přes něj, jestli se mu zařízení kouše a také jakého klienta používá. Mě zařízení tuhne při použití IM+, ajeste jeden ale ted nevímjak se jmenuje. Nicméně si třeba 15 min normálně píšu a zamykám a odemykám obrazovku, ale vždy mužu dát krk na to, že 1 z 20 případů si budu jezdit posuvníčkem doleva a doprava a odemknu tak leda kulový.Takže pracně odendat zadní kryt a vyndat baterii, protože pro tlačítko reset nemám s sebou propisku ani špendlík. Ale jinak je to fakt rychlý zařízení a proti iphonu absolutně svobodny. Konečne si mužu dát soft na blokování horvorů a automatický poslaní sms v případě třeba mojí nedostupnosti. Ted jsem si u obchodníka zabukoval novej kus a prubnu to.Jestli to bude dělat to samý, tak sbohem HTC. Potřebuji ICQ online a ne 10x denně vytahovat baterii.

vendaf
nováček
nováček
Příspěvky: 13
Registrován: čtv led 15, 2009 13:39
Zařízení: HTC TOUCH HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od vendaf » pon lis 30, 2009 9:09

To kardzi: Mám HD2 -CZ ROM 1.43.479.2. Po14 dnech bych mohl o jeho chybách napsat samostatnou recenzi,ale nechci z větší části opakovat, to co už napsali druzí. Jen ve zkratce:

1. Zamrzání tel: Stává se mi (a to i několikrát denně), že telefon při vypnutém displ.zamrzne a já na to přijdu až ve chvíli,kdy jej potřebuji probudit.Pak se rozsvítí pouze klávesnice a nezbyde než sundat kryt a pak SR. Bohužel se často stává, že místo SR se automaticky spustí HR!!!! To je pro manažera poměrně dost závažný problém.Naštěstí používám na zálohování SpriteBackup, takže za 15 minut tel. opět funguje (nepoužívám ICQ ani žádnou z defaultních aplikací a nemám nainstalováno nic jiného než Dutyho TaskManag., SpriteBackup a Total Commander).
2. O růžové skvrně na fotografiích už tady psáno bylo - nejlépe se to pozná při foto bílé zdi bez použití blesku.

Obě tyto závady jsou dle mého HW charakteru a tedy nezbyde než reklamace :-D

3.Co jsem se tady ještě nedočetl (nebo přehlédl) je chyba v záložkách u menu v SMS - chybí položka "odeslané zprávy".
4.Citlivost dipl.je až příliš vysoká. Občas se mi podaří hýbat se stránkou v Opeře prstem 1 mm nad displ. :tlem:
Tyto nedostatky snad vyřeší další verze CZ ROM (alespoň doufám).

Ale nechci jen hanit. Nemít HD tolik chyb, tak je to skutečně jeden z nejlepších přístrojů současnosti.

Zamčeno

Zpět na „HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti