HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Zamčeno
jordi
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: čtv lis 19, 2009 22:59
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od jordi » čtv lis 19, 2009 23:01

Zdravim všetkých, otázka trochu mimo aktualnej debaty, - neviete niekto o možnosti pripojenia bluetooth myši na HD2?

mirekp
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 73
Registrován: pon lis 16, 2009 18:11
Zařízení: HTC HD2 dříve nokia

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od mirekp » čtv lis 19, 2009 23:07

tak jsem dneska zprovoznil maily a koukal jsem že čeština v textu zajímavá. českou diakritiku skoro dobře, zatím se mu nelíbí š.

Vlasta_CZ
nováček
nováček
Příspěvky: 46
Registrován: stř úno 18, 2009 22:58
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Vlasta_CZ » čtv lis 19, 2009 23:17

Nevite nekdo, proc kdyz si dam v Senze Fotografie a videa a kliknu na obrazek, spusti se Album ( obrazek na cely displej ) a potom posunu na dalsi, tak tam je opet stejny ??? Proste vsechny obrazky jsou pri listovani v albumu 2 x :x
Je to videt i ve videu u Jirky Hrmy http://smartmania.cz/index.php?ind=revi ... w&iden=203.... A to od 2:53 do cca 3:00...
Nevite nekdo, pls, jak se toho zbavit ??? Asi pujde o bug...

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Jiří Hrma » čtv lis 19, 2009 23:37

Vlasta_CZ: Taky mě to překvapilo, i když až při natáčení videa, předtím jsem si toho nevšiml, tak nevím, zda se tak aplikace chovala od samého začátku nebo až po určité době. Ale je docela možné, že jde o bug, uvidíme, co na to ostatní.

error17
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: pát srp 15, 2008 20:27

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od error17 » čtv lis 19, 2009 23:50

Zdravím, četl jsem něco o připojení k internetu ale jaksi né to co bych potřeboval u mého starého HD jsem si musel stáhnout prográmek aby se mi automaticky nepřipojoval tuším se to jmenovalo Modaco Nodata jak to funguje u nového je nějaká vychytávka přímo ve win a nebo se musí použít program třetích stran ?

Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Příspěvky: 9219
Registrován: čtv čer 16, 2005 16:44
Zařízení: Samsung Galaxy S10+
Bydliště: Praha

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Jiří Hrma » pát lis 20, 2009 0:00

error17: Už se to řešilo na předchozích stránkách. V systému nic takového dostupné není, takže buď vůbec nenastavovat datový profil nebo použít NoData patch.

Frankx
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: stř lis 18, 2009 18:48
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Frankx » pát lis 20, 2009 1:25

Frankx píše:A další věc, která mě docela rozčiluje - když rozkliknu zprávu (přejdu do přehledu SMS komunikace s daným člověkem), musím nejdřív počkat než se všechno načte a až pak psát odpověď (do té doby můžu klikat na místo pro psaní odpovědi jak chci, ale telefon to ignoruje) - dá se toto nějak opravit? Mám tam asi 20 zpráv (delších) a je to hrůza...
Opravdu nikdo nemáte stejný problém? Přišel jsem na jeden trik - stačí v přehledu komunikace s člověkem kliknout na poslední zprávu (vyjede menu, co se zprávou) a hned nabídku zavřít, pak lze psát hned. Ale překvapuje mě, že to dělá už teď. Jak se to bude chovat až těch zpráv bude u jednoho člověka 200, 300?

A ještě jedna věc, to je hudební přehrávač - máte s ním někdo problémy? Mně za celou dobu přehrál snad jedinou písničku celou, jinak přehraje pár sekund, pak všelijak přetáčí, hraje kus z jiné písničky, pak se vrátí. Nebo přestane hrát úplně a nahodile zase začne. Jediným bezpečným řešením byl buď restart nebo odstranění všech mp3 z karty :-\

t.prochazka
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 147
Registrován: pon lis 09, 2009 14:26
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od t.prochazka » pát lis 20, 2009 7:11

Tak už mám taky HD2. Akurát jsem zapomněl, že mám nárok na dotovaný telefon a koupil ho v normálním obchodě, tak kdyby někdo chtěl, můžu ten dotovaný někomu objednat a prodat o pár stovek levněji, než je nejlevnější cena v eShopech ;-)

Jinak jsem zatím spokojený.

Každou fotku mám v albu skutečně 2x. To bude asi nějaký bug.

Někdo se ptal, že má na hlavní stránce jiné město, než si vybral v počasí. To se musí před Nabídka -> Nastavení místního času ->a město nastavit tam.

Připojení k Internetu přes Vodafone fungovalo okamžitě, nemusel jsem nic nastavovat.

Ty HTC zprávy vypadají hezky, ovládají se dobře, ale jinak jsou nepoužitelné. I v klasickém zobrazení neumí pracovat s podsložkami, dříve jsem příchozí SMS třídil do 3 složek (pomoci MagiCall2). Taky jsem naimportoval SMS z mého starého telefonu, několik stovek SMS, a prvotní načtení každé složky je ukrutně pomalé. Rovněž jsem nenašel možnost jak rychle označit a smazat více zpráv najednou. Postě tohle mě zklamalo.

Taky je škoda, že v HTC Sence není jedna karta, která by zobrazovala pluginy ze standardního WM homescreenu.

Taky bych potřeboval na Win klávesu namapovat AltTab.exe pro rychle přepínání mezi aplikacemi nebo něco jiného co by zobrazilo přehled spuštěných aplikaci s možnosti rychlého přepnutí. Otvírání start menu touto klávesou je zbytečné, jde to přece i na displeji.

Kompas mě svou přesností tak neohromil, ale zkoušel jsem to zatím jen v místnosti. Parádní je, že je to integrované s google mapama, takže ve spojení s GCzII vhodné i na Geocaching.
Perfektní taky je, že GoogleMapy fungují i bez GPS, jen podle vysílačů a to docela dost přesně (ne tak přesně jako GPS ;-)). GPS i v místnosti v klidu zachytí 6 satelitů

iGO8 už jsem zkoušel, běží skvěle, ale nefunguje ani multitouch, ani G-Senzor ( i když iGO potřebuje pro změnu orientace restart)

Co se ovládání týče, tak dá se to i v tom TotalCommanderu. Kupodivu největší problém mám s tím Twitterem integrovaným v Sense, když tam chci kliknout na URL v příspěvku, to je porod. Nechápu, proč Otevřít odkaz není v té nabídce, co se zobrazí když na ten tweet kliknu. V aplikacích třetích stran, které mají standardní windows kabátek by hodně pomohlo, kdyby Windows uměl zaokrouhlit dotyk na nejbližší prvek, například checkboxy jsou problém. Na obrazovce je checkbox, kolem něho široko daleko nic a člověk se musí přesto strefit přesně.

Jinak se mi HTC Sense v celku líbí, až na drobnosti, ale ocenil bych možnost se občas přepnout na standardní windows homescreen, jako to jde třeba SPB Mobile Shell.

addali
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: pát lis 20, 2009 8:03
Zařízení: hd2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od addali » pát lis 20, 2009 8:08

Zdravím. Asi jsem našel bug. Najeďte v sence na záložku internet (nezapinejte operu) a do vyhledávacího okénka napište: "hd2 navod" a kliknete na lupu. Bud se nic nestane (nezapne se opera a telefon nic negoogloje), nebo na Vas vyskoci chyba. kdyz po teto chybe vypnete sence, tak se po chvilce zakousne startmenu. Dela Vam to taky?

Uživatelský avatar
flatliners
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 62
Registrován: ned říj 26, 2008 9:52
Zařízení: iPhone 6 64GB SpaceGray

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od flatliners » pát lis 20, 2009 8:23

jo máš pravdu,přesně tak se dějě i s tim kousnutim sense.ale když napíšu třeba hd2 cz tak to jede normálně.zvláštní...

BINY1
nováček
nováček
Příspěvky: 24
Registrován: stř lis 18, 2009 20:19
Zařízení: HTC HD 2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od BINY1 » pát lis 20, 2009 9:32

Nezabíval jste se nekdo proč je v albu s fotkama vše dvakrat...? docela me to štve...

sratch1
nováček
nováček
Příspěvky: 9
Registrován: stř lis 18, 2009 12:55
Zařízení: HTC HD 2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od sratch1 » pát lis 20, 2009 10:06

Ahojte. Nema niekto z vas problem so zasekavanim sms? To znamena napisem sms a ona sa neodosle.
Musim restartnut telefon a napisat este jednu aby to preslo a potom mi pridu dve dorucenky. Stava sa to dost casto a stve ma to..
Dakujem za odpovede..

XRay
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: ned lis 15, 2009 14:01
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od XRay » pát lis 20, 2009 10:52

BINY1
je to asi bug v českej verzii

Frozovel
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: pát lis 20, 2009 10:46
Zařízení: Nokia 6300

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Frozovel » pát lis 20, 2009 10:53

Ty jo lidi byl jsem pro HD2 pevne rozhodnut...byl by to muj první dotykáč takže sem se nějakýho ovládání nebál...neměl bych s čím srovnánav...ale začíná mě děsit ta zabugovanost...chtel jsem se teda zeptat jak je to s tema fotkama?to jsou i v telefonu 2x(zabíraj teda místo) a co ten vynález s tema sms jak je to načítá?Myslel jsem že to je nejvýkonější telefon a ne abych to každou chvilku na něčem zamrzlo:D...a pak me malinko děsí furt nějaký ty upravy registu:D...koukám že to bude chtít chvilku hrání s telefonem než bude fungovat podle mých představ:D...Nebo myslíte že to vše zvládnu když to bude muj první dotykáš a ještě s WM?

Uživatelský avatar
fido_cz
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 231
Registrován: sob lis 15, 2008 15:07
Zařízení: IP4 16GB
Bydliště: Praha

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od fido_cz » pát lis 20, 2009 10:59

Na prvni FW tech bugu zase neni tolik a vetsine jde upravou v registru odstranit.

Zvladnes to urcite, zas tak slozite to neni.

Uživatelský avatar
flatliners
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 62
Registrován: ned říj 26, 2008 9:52
Zařízení: iPhone 6 64GB SpaceGray

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od flatliners » pát lis 20, 2009 11:32

tak dnes mi přišel konečně po dlouhém čekání z opravy kabel k mým Ultimate Ears triple.fi 10,tak sem se jal vyzkoušet jaký leo vydává zvuk do kvalitních sluchátek.no překvapení se nekonalo,zvuk je naprosto strašnej,jako ze všech mobilů(ještě jakžtak dobře hraje N5800).ke kvalitním mp3 přehrávačům se nepřiblíží ani omylem...tak o 30% líp než vestavěnej hraje přehrávač nitrogen-1.1.ten má navíc lepší ovládání,umí složky a má větší hlasitost...

edit:byl by někdo tak hodnej a vyzkoušel ten můj problém s budíkem,jestli mu to taky dělá?napíšu to znova:když nastavim budík a k němu nějakou melodii z nabízených a přitom mám v nastavení zapnuté i upozornění na upomínky(kalendář),kde mám taky nějakou přiřazenou melodii,tak když potom budík zvoní,hrajou obě melodie přes sebe dohromady.když nastavim upomínku v kalendáři,tak je vše v pořádku,dělá to jen budík.pokud vypnu upozornění na upomínky keledáře tak je budík v poho...dík

Uživatelský avatar
krupica
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: ned srp 24, 2008 18:24

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od krupica » pát lis 20, 2009 12:03

HD2 vlastním v řadě: MDA, Kaiser,Pro, E71,Pro2, iphone 3GS,hd,n97, TG01 (tez čert s 1GHz CPU) a musim konstatovat, že je to nejlepši stroj, jaky jsem mel v ruce.. iphone zdaleka mu nesaha po kolena.. uznavam, že pro lidi (prevažně náctileté a ti co si myslí že iphone je prestiž a phonum rozumi po svém) je iphone lepší volba, neb jaký pán, takový krám.
Seniorovi aligatora, kdo bezpečnou jednoduchost a ma na to pak iphone , holce malou stylovku do ruky Samsung JET, ale pokud nekdo chce pracovat !!!! .. a mít otevreny system... hd2 je opravdu skvele...za mne nejlepší co se měl v ruce

co hodnotim jako výrazné plus:
- novy diplay (nebojte se ho), kvalita, velikost v kombinaci s Zoomerem- pan nema problema chválím tuto aplikaci.. je v ní možné nastavit, ve kterých programech běží, vekterých ne. Pomohla mi moc s ovládáním, těch screenu, ktere nejsou optimalizované na dotykový dispay a počítají spíše se stylusem (a to mám ruce, prsty veliký, jako bahení černoch či bavorský řezník)
- WiFi router - skvělý, skvělý, skvělý - velmi užitečný,porvé extrémě užitečná věc.. všechny ty noviky mobilního světa, jako jsou kompas, nevo FM vysílač, USB host (ten jsem na HD2 rozchodil a mimochodem již jsem ho měl na LOOXu před 11 lety), jsou fajn. Ale router pro mne zanamena, že mám ihned připojení pro cokoliv (phone, notas, kolegové, kdololiv a cokoliv co má wifi) a v kombinaci s 3G .. ideál, neb se na vás cokoliv a kdekoliv připojí rychle, bez nastavování.... prostě stačí sdělit heslo; s vypnutým diplayem jel cca 5 hodim a byly na měm připojemy 4 notebooky kolegu na poradě u zákazníka. Stabilní, rychlé jako čert, samozřejmě na 3G síti.
- rychlost - je to čert
- žádné buggy - i ty co jsou popsané v diskusích se buď velmi lehce odstaraní, nebo to byla záležitost kusu (stačí hloupá kombnace instalovaných programů a bug je na světě... příklad: instalace TTN_7.450.9028 odpálí BT instalujte tedy TT_7.916.9189_VGA_WVGA ten jede OK)... a když to srovnám s N97 (to byl děs... 2050 odstarněných chyb ve fw 20.0.19 a přesto to denně spadlo i když to byla bez instalací v továrním nastavení.... řekl bych, že tímto mobilem se rozhodla nokia spáchat zákaznickou sebevraždu... žádná vlajová loď, ale ponorka co už se nevynoří)

minusy:
- tradiční úrpoveň (vlasně podúroveň) foťáku jako u předešlých HTC .... přesto plně strovnatelným s Nokií či spíše lepší.. .. přesto daleko... předaleko od Samsungu či SE ...např. Samsung Jet = excelentí foťák, excelentí display...(mám přímé srovnání), bohužel bez systemu...
- podprůměrný zvuk v sluchátkách na hranici použitelnosti, doporučuji to vylepšit by SRS WOW HD, cab který je na HD2 ok je zdecab

PS: uznávám obrovský kus programátorské práce HTC, to už není nadstavba WM, ale již plnohodnotný interface systemu... první HTC nadstavby jsem ihned vypínal, neb byly nepoužitelné... ted je to plnohodnotný , 100% a kvalitně ovládající IF celeho phonu

orkim
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 72
Registrován: ned čer 14, 2009 21:37
Zařízení: HTC HD

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od orkim » pát lis 20, 2009 13:08

mal som Diamonda aj HD, neustále som sa sral zo systémom a neustálymi chybami v nich, HD2 mám doma týždeň a ide proste preč... Už ma proste nebaví stále opravovať nejaké chyby, a ten prístroj je pre mňa proste velký.
Ja nemám problém si telefón uspôsobiť, neskôr nahrať novú romku z XDA a podobne, ale keď raz HTC vydá, akože multimediálny mobil pre širokú škálu uživatelov, čakal by som od neho trocha viac ako velký displej a rýchly procesor, nehovoriac o tom že mnoho z tých vela uživatelov, ktorí si prístroj kúpia pretože je to akože multimediálny mobil si proste s chybami systému nebudú vedieť poradiť...
a inak použivatelovi vyššie: musím dať za pravdu, tak hrozný zvuk so slúchadiel som ozaj už dlho nepočul, mňa tento stroj sklamal na plnej čiare, a to som ho menil za HD.

orkim
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 72
Registrován: ned čer 14, 2009 21:37
Zařízení: HTC HD

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od orkim » pát lis 20, 2009 13:42

jediné na čo som chcel poukázať je to, že ak niekto stroj ospevuje ako multimediálny, tak tieto parametre musí aj splňovať...... verte tomu, že 10x viac ludí si ten telefón kúpi preto, že je multimediálny a nie pre prácu... Tak by ho malo aj HTC prezentovať, nevidel som zatial stroj s WM, ktorí by bol user friendly, vždy je to pre náročnejších uživatelov...
Tak keď to niekto číta, môže si aspoň spraviť názor z dvoch strán, Tiež som bol kedysi taký, že každé zariadenie, ktoré som si kúpil, muselo byť proste naj, chvalabohu som už z toho vyrástol...

Kal_Kal
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: stř lis 08, 2006 12:55
Zařízení: HTC HD2

HTC HD2: Zkušenosti, dojmy a řešení problémů...

Příspěvek od Kal_Kal » pát lis 20, 2009 14:04

Tak si s HD2 hraji od včerejška a měl bych pár dotazů.
1) Nabíjení - nabíjení z nabíječky pomocí kabelu v pohodě, ale když to připojim pomocí stejného kabelu k počítači, tak je to standadně pomalé nabíjení. Tak jsem to pomocí toho samého kabelu připojil k PortableEnergy. Ten dává stejné výstupní napětí a proud (5V, 1A) jako nabíječka a ejhle nabíjení je stále pomalé. Napadá mě jestli nabíječka neposílá proud po více kabelch najednou. Máte s tím někdo zkušenosti? Jde mi hlavně o Geocaching, kdy se občas hodí dobíjet v tarénu a takhle by se to vůbec nestíhalo dobíjet.
2) Micro usb kabel - včera sem si koupil jeden k počítači a pak doma trpěl, že mi telefon s kompem nepracuje. Nakonec sem vyndal kabel z nabíječky a ejhle vše šlo jako po drátku. Nakonec sem zjistil, že originální kabel do telefonu zacvakne, ale neoriginální má vůli. Pokud se na něj ale trošku zatlačí zhora tak funguje taky = asi tam nedrží uplně přesně. Teď musím používat na všechno originální kabel, abych nemusel hlídat jestli je to připojený nebo ne.
3) Rytí do stolu - to že vystouplý objektiv čočky je ostrý jsem tušil, ale že do dřevěného stolu vyryje rýhu ne. Takže pokud by někdo měl nápad jak tu ostrou hranu bezpečně srazit tak sem s ní.
4) Psaní na klávesnici - ač jsem to už několikrát kalibroval tak mám s psaním trochu problém. Je to nějak moc citlivé. Dá se citlivost nějak snížit? Chápu že to je kapacitní displej, ale třeba byšlo upravit hodnoty, při ketrých to má reagovat.:)
5) Prohlížeč souborů - Průzkumník slouží dobře, jen neukazuje všechno info co potřebuju, TotalComander se zase hodně blbě prsty ovládá, nevíte někdo o něčem použitelném?
6) Otáčení displeje - funguje v pár defaultních aplikacích, ale nefunguje v ostatních, které se mi na M700 otáčeli po vysunutí klávesnice.

Pokud se mi povede tyto problémky vyřešit tak budu velice spokojen.
Snad si an to psaní za čas zvyknu.:)

Zamčeno

Zpět na „HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 14 hostů