Nový render a upřesnění specifikace komunikátoru HTC Leo

Diskuze věnovaná komunikátoru HD2 s 1GHz procesorem
Uživatelský avatar
Arthenik
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 98
Registrován: sob pro 27, 2008 19:43
Zařízení: HTC Blackstone

Nový render a upřesnění specifikace komunikátoru HTC Leo

Příspěvek od Arthenik » stř srp 12, 2009 20:41

Problém WinMo a kapacitnich displeju vidim spise v aplikacich, ktere jsou tvoreny povetsinou pro jeden ci druhy typ displeju. Jsem pro prenechat kapacitni displeje OS jako je iPhonovsky (je to OS X, ci se tomu rika jinak?) ci Android, rezistivni pak jak z historickych, tak z ciste pracovnich duvodu nechat WinMo a nezkouset experimentovat.

Bohuzel Microsoft si vsimnul velke casti potencialnich zakazniku, kteri chteji "chytry telefon" a ani nevi proc. Pokud chce vydelavat vic, musi se jim prizpusobit - bud rozvetvenim systemu, nebo iDebilizaci. Druha moznost je levnejsi.

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1623
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Nový render a upřesnění specifikace komunikátoru HTC Leo

Příspěvek od Standa » stř srp 12, 2009 20:55

bkf1: takové auto by se ani vyrábět nemuselo. Já bych nechal touchařům vyrobit notebooky, krásně lesklé, takže nechutně oťapané, čtečka karet bude pod krytem na ramky, klávesnice nebude hardwarová, anóbrž jen nakreslená na druhém displeji, stavové ledky budou buď ze zadní strany nebo nebudou vůbec, konektor na sluchátka a mikrofon bude nestandard dle vkusu výrobce. :-)

Arthenik: aplikace problém nejsou, vždycky se dají upravit. Problém je v kapacitním displeji, který nereaguje na cokoliv jako rezistivní. Pokud nemáš prst (tipuju že musí být živý) nebo speciální k tomu určené špáradlo, máš smůlu.

Uživatelský avatar
4n's
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 279
Registrován: pát kvě 23, 2008 14:18
Zařízení: SE Xperia X10 mini

Nový render a upřesnění specifikace komunikátoru HTC Leo

Příspěvek od 4n's » stř srp 12, 2009 20:56

Standa píše:Tak to asi padá. Byl jsem ochoten výměnou za parametry upustit od dpadu, ale vyměnit rezistivní displej za nepřesný omezený kapacitní?
Pokud budes mit 4,3" Displej tak bude finger friendly i klasicky WM6.1, toho bych se nebal

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1623
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Nový render a upřesnění specifikace komunikátoru HTC Leo

Příspěvek od Standa » stř srp 12, 2009 21:00

Pro mě je fingerfriendly i standardní prostředí WM5 na 3.5" VGA nebo 3.8" WVGA, aspoň já teda nejsem fyzicky postižen a nemám problém s motorikou v prstech, že bych se nedokázal pohodlně strefit a musel bych používat obrovská tlačítka přes půl displeje. Jak jsem psal výše, nevýhoda kapacitního displeje je v nemožnosti ovládání čímkoli, nejlépe tedy prstem a zároveň obyčejným tenkým stylusem. Stylus je totiž pohodlnější a rychlejší než mít na displeji další zbytečný grafický objekt jako lupa, případně neustále kvůli prstům něco zvětšovat a zmenšovat.
Navíc já si rád na pda kreslím a kapacitní displej mi to dokonale znemožní, ale to chápu, že je záliba jen pro málokoho.
EDIT: Farokh: Díky :-)

Uživatelský avatar
Ruslan Botsyurko
redaktor
redaktor
Příspěvky: 2519
Registrován: ned dub 27, 2008 21:19
Zařízení: iPhone 7+, PlayBook, HTC Universal(128MB), MPx200
Bydliště: Plzeň

Nový render a upřesnění specifikace komunikátoru HTC Leo

Příspěvek od Ruslan Botsyurko » stř srp 12, 2009 21:58

Zajímavé obrázky Stando, máš talent !

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2090
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Nový render a upřesnění specifikace komunikátoru HTC Leo

Příspěvek od YAMATO » stř srp 12, 2009 22:20

Tak třeba Opera mini je pro mě bez stylusu skoro neovladatelná, rozhodně si ji neumím představit na kapacitním displayi. Nebo přesně jak píše Standa - kreslení, úpravy obrázků (já v Pocket artist velmi často). A texty...já píšu v Pocket Wordu s nejmenší lupou, upravuju, kopíruju atd., stylusem bez problému...na kapacitním bych musel mít tak 5 řádek, aby to šlo prstem, čili na nic...

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Nový render a upřesnění specifikace komunikátoru HTC Leo

Příspěvek od Diamant » čtv srp 13, 2009 0:27

Mám z toho zmiešané pocity.

Na jednej strane vítam 3,5 mm jack a tie HW tlačidlá. Všimnite si, že ich je už 5 a sú hardwarové. Myslím, že sa priam natíska otázka, či ich pôjde premapovať na 4 smery a napr. Enter. Ale mohli ich ešte aj správne zoradiť do takého pluska :grin: Ani ten 1 GHz procesor nie je zlá voľba, nakoľko 624 MHz som mal v PDA už koncom roka 2004. A teraz je rok 2009 a mám akurát 528 MHz. Tak konečne nejaký posun vpred. Otázna je ale výdrž a prekvapuje ma, že tam je zase Qualcom a nie Tegra. Ale veď uvidíme, ako sa to bude správať v praxi.

Ohľadom SW klávesnice nie som až taký skeptický. Ešte nedávno som bol zástancom iba HW klávesnice. Hlavne s klasickým telefonickým rozložením. Mal som iPAQ 614c (moje skúsenosti tu: http://www.railweb.sk/Foto/ipaq614.html, ktorý však trpel viac nedostatkami, než výhodami), potom som mal Touch Pro s QWERTY klávesnicou a napokon som skončil pri bezklávesnicovom Touch HD a som spokojný. Bežne píšem prstami na SW klávesnici s telefonickým rozložením a keď chcem písať niečo dlhšie, vytiahnem stylus a píšem za pomoci SW QWERTY klávesnice.

Na druhej strane ma fakt veľmi prekvapuje ten kapacitný displej. Som zvedavý, ako sa s tým bude dať urobiť niečo v rukaviciach. Veľkosť displeja 4,3" je fajn, ale fakt to už bude veľké. Ja som ochotný akceptovať maximálne tých 3,8" WVGA u Touch HD. Proste to už bude veľké. A keď už, tak mohli pridať aj na rozlíšení. A potom ma prekvapuje, že sa nezmyselne ženú za megapixelmi u foťáku, miesto toho, aby sa zamerali na kvalitu. Taká prisvetľovacia LEDka by nebola odveci, ešte lepšie dvojica LED prípadne riadny blesk. Samozrejme aj poriadna optika. Sakra, veď už pred rokmi, keď som mal ešte Nokiu N73, tak tá robila fakt nádherné fotky! A4 písanú malým textom bolo možné na 3,2 Mpix fotku perfektne vyfotiť aj po tme a dalo sa to krásne čítať. A skreslenie obrazu bolo menšie, než u môjho vreckového kompaktu Sony.

A ešte som si všimol, že zo štrbiny reproduktora úplne zmizli LEDky. Veľmi mi vadí, že u Touch HD nie je stavová LED niekde na prednej strane, ale ultramaličká LED v zapínacom tlačidle. To ju tam nemuseli dávať vôbec. Tak sa asi inšpirovali a LED už netreba :-( Ešte odstránia slot na pamäťové karty, predpokladám, že tlačidlo spúšte sa už tiež nenosí.

Myslím, že ideálne PDA podľa aktuálnej módy je lesklé, bez slotu na karty, prípadne so slotom pod krytom, ešte lepšie aj pod batériou, potom najlepšie s nejakým nezmyselným a neštandardným konektorom, ktorý nahradí aj 3,5 mm jack na slúchadlá, úplne bez tlačidiel, podľa možnosti s všakovakými vymoženosťami modernej techniky, ale len s 500 mAh nevyberateľnou batériou (aby bolo zariadenie štýlové a tenké), bez stylusu ale s kapacitným displejom, ale za to s 12 Mpix foťákom bez blesku a uzatvorenou platformou. A bojím sa, že sem to celé smeruje. (sakra, veď ja som opísal iPhone, hoci som len sumarizoval to, čo by som ja nechcel).

martan1981
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 152
Registrován: sob črc 11, 2009 22:13
Zařízení: SGS4

Nový render a upřesnění specifikace komunikátoru HTC Leo

Příspěvek od martan1981 » čtv srp 13, 2009 6:50

YAMATO píše:Tak třeba Opera mini je pro mě bez stylusu skoro neovladatelná...
Na rezistivnom displeji mozno. Vyskusaj si ju na kapacitnom, najlepsie na G1tke a uvidis ze je ovladatelna na 1tku :grin:
Diamant píše: Myslím, že ideálne PDA podľa aktuálnej módy je lesklé, bez slotu na karty, prípadne so slotom pod krytom, ešte lepšie aj pod batériou, potom najlepšie s nejakým nezmyselným a neštandardným konektorom, ktorý nahradí aj 3,5 mm jack na slúchadlá, úplne bez tlačidiel, podľa možnosti s všakovakými vymoženosťami modernej techniky, ale len s 500 mAh nevyberateľnou batériou (aby bolo zariadenie štýlové a tenké), bez stylusu ale s kapacitným displejom, ale za to s 12 Mpix foťákom bez blesku a uzatvorenou platformou. A bojím sa, že sem to celé smeruje. (sakra, veď ja som opísal iPhone, hoci som len sumarizoval to, čo by som ja nechcel).
Tak to mas dost skreslene inormacie o iphone. Neviem o tom ze by mal 500mAh baterku ci 12 MPix. A preco ho kazdy hani za to ze mu chyba to ci ono, ked podla teba ma vsakovake vymozenosti modernej techniky :wink:

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2090
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Nový render a upřesnění specifikace komunikátoru HTC Leo

Příspěvek od YAMATO » čtv srp 13, 2009 8:22

martan1981 píše:
YAMATO píše:Tak třeba Opera mini je pro mě bez stylusu skoro neovladatelná...
Na rezistivnom displeji mozno. Vyskusaj si ju na kapacitnom, najlepsie na G1tke a uvidis ze je ovladatelna na 1tku :grin:
No nevim, na 320 x 480 jsou možná softkeye a nabídky dost velké, ale na WVGA jsou naprosto miniaturní i při největším zvětšení.

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1623
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Nový render a upřesnění specifikace komunikátoru HTC Leo

Příspěvek od Standa » čtv srp 13, 2009 8:43

...a já bych jen doplnil pro případné rýpaly, že malé nabídky např. v Opeře Mini jsou výhodou, dají se ovládat hw tlačítky nebo stylusem a zbyvá dost místa pro informace.

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Nový render a upřesnění specifikace komunikátoru HTC Leo

Příspěvek od Diamant » čtv srp 13, 2009 8:51

martan1981 píše:Tak to mas dost skreslene inormacie o iphone. Neviem o tom ze by mal 500mAh baterku ci 12 MPix. A preco ho kazdy hani za to ze mu chyba to ci ono, ked podla teba ma vsakovake vymozenosti modernej techniky :wink:
Tiež nepochopíš trochu nadsázky ...

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 924
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Nový render a upřesnění specifikace komunikátoru HTC Leo

Příspěvek od Daidalos » čtv srp 13, 2009 9:38

:-D tak to je dobrý vymoženosti moderní techniky :-D .
Nechci vyvolávat flame takže to radši nemudu komentovat...

raziel12
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: čtv srp 13, 2009 9:45
Zařízení: siemens

Nový render a upřesnění specifikace komunikátoru HTC Leo

Příspěvek od raziel12 » čtv srp 13, 2009 9:47

Displejum moc nerozumim. Proto jsem se chtel zeptat, vcem je tak spatny kapacitni displej?
Diky

Uživatelský avatar
Diamant
stálý přispěvatel
stálý přispěvatel
Příspěvky: 388
Registrován: ned kvě 20, 2007 17:15
Zařízení: HTC Touch HD2
Bydliště: Košice

Nový render a upřesnění specifikace komunikátoru HTC Leo

Příspěvek od Diamant » čtv srp 13, 2009 9:52

No v tom, že kapacitný reaguje len na prsty, nie na stylus alebo iné neživé predmety. Výhodou je, že už nemusí mať na povrchu tú pružnú vrstvu, takže jeho povrch môže byť tvrdý a odolnejší.

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 924
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Nový render a upřesnění specifikace komunikátoru HTC Leo

Příspěvek od Daidalos » čtv srp 13, 2009 9:55

A býva méně přesnější pokuď vím..

DEE
nováček
nováček
Příspěvky: 8
Registrován: stř říj 03, 2007 20:26

Nový render a upřesnění specifikace komunikátoru HTC Leo

Příspěvek od DEE » čtv srp 13, 2009 10:15

Tak kapacitní je na prst citlivější, i když kvalitní rezist. displaye jako má třeba Touch HD už sou na tom také velmi dobře. Přesné sou oba naprosto stejně. Nepřesnost je adekvátní tučnosti prstu :-). Stylusů pro kapacitní displaye už je také hafo (chápu že o Woken se bez něj člověk neobejde).

P.S.: Aby nedošlo k mýlce nebo nařčení ... sám Wokna používám ... zatím.

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Nový render a upřesnění specifikace komunikátoru HTC Leo

Příspěvek od Svestka » čtv srp 13, 2009 11:00

No já bych jen vdechl trochu technického rázu do odpovědí.

Rezistivní dotyková vrstva pracuje vpodstatě velice podobně jako některé typy klávesnic. Základ je tvořen jednou nevodivou membránou a dvěmi vodivými pružnými vrstvami. Nevodivá membrána je umístěna uprostřed a pro zjednodušení si lze v membráně představit po celé její ploše dírky. Jakmile čímkoli zatlačíš na vrchní vrstvu, prohneš jí přes dírky a spojíš se spodní, jelikož jsou ve vodivých vrstvách jakési cestičky je možné vyhodnotit přesný bod pomocí cestičky reprezentující řádek a sloupec. (Bonus: Většina klávesnic používá úplně stejný systém, a i když mačkáš jednotlivá tlačítka, tak ty jen tlačí na vrchní vodivou fólii, kteoru spojí se spodní a mikroprocesor v klávesnici jen vyhodnotí, řádek a sloupec daného tlačítka, ke kterému má namapován konkrétní znak.)

O kapacitních displejích už toho vím poněkud méně ale je mi známo, že se jedná o elektrické pole, které se díky vodiči (například části lidského těla) propojí a tuto vzniklou kapacitu už komtrolér schopen rozpoznat. Kapacitní vrstvu můžeš znát například z touchpadů u notebooku. Výhodou této vrstvy může být při dostatečně silném el. poli, že může vystupovat mimo dotykovou vrstvu a je možné nad tuto vrstvu vložit například sklíčko, které nijak nezhorší citlivost zařízení nebo je možné bez dotyku na display zařízení ovládat například milimetr nad sklíčkem. Díky zcela odlišné architektuře není velkým problémem pro tyto dotykové vrstvy vytvořit schopnost rozpoznat multitouch zatímco u rezistivních se musí tato možnost emulovat a stejně se nedosáhne takových kvalit. Nutno ale ještě říci jak už zde bylo zmíněno, že přesnost takovýchto zařízeních jení zdaleka tak velká jako u rezistivních to je dáno tím, že rozlišení citlivých bodů je daleko menší, proto i speciální vodivé stylusy mají tvar jakési kapky místo špičky pera jak ej tomu u rezistivních.

Uživatelský avatar
YAMATO
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2090
Registrován: úte čer 10, 2008 10:36
Zařízení: Galaxy Note 2
Bydliště: Trutnov

Nový render a upřesnění specifikace komunikátoru HTC Leo

Příspěvek od YAMATO » čtv srp 13, 2009 11:18

DEE píše:Stylusů pro kapacitní displaye už je také hafo (chápu že o Woken se bez něj člověk neobejde).
No jo, ale jaká je přesnost těchto stylusů?

A nejde o to, že se bez nich člověk neobejde u Woken, ale že se bez nich neobejde pro určité činnosti. A nebo se jich pak musí vzdát, což je ovšem dost hloupé řešení...

Uživatelský avatar
bkf1
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1525
Registrován: pon črc 03, 2006 13:38
Zařízení: TouchHD (Cloudy v2.2+CZ), SGS1 (ofic. 2.3.6 JW1)

Nový render a upřesnění specifikace komunikátoru HTC Leo

Příspěvek od bkf1 » čtv srp 13, 2009 11:42

mno ano ale bohuzel udajne tlacitka jsou zbytecnost tzn. i misto pro informace je zbytecnost :grin: vlastne vsechno co je pro nas podstatne je podle Apple zbytecnost :grin: zahodime telefony prodame strechu nad hlavou a odstehujeme se do lesa kde jedinou zabavou bude ulovit si neco k obedu a neco k veceri a nebo vyroba ohne pomoci dvou klaciku... :grin: Think Different! :grin:

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Nový render a upřesnění specifikace komunikátoru HTC Leo

Příspěvek od Svestka » čtv srp 13, 2009 11:58

Nechápu pořád tu věčnou averzi vůči iphone, já jsem sice taky proti jejich vlně módy a taky bych si nikdy podobné zařízení nekoupil ale iphone si razí svou cestu a jde především o zařízeni pro zábavu nikoli pro práci a to dle mého iphone splňuje krásně. Je to stejné jako by jsme hanili xbox, že nemá například USB, i když je to pro PC neocenitelný univerzální port bez kterého by si už málo kdo dokázal představit PC (pokud ho má tak se omlouvám ale to není důležité). Prostě iphone není klasické PPC je to multimediální hračka, která umí i telefonovat a právě to mnoha lidem vyhovuje. Nevidím důvod proč se stále do ihone nesmyslně navážet. Je spíše na místě pokárat ony výrobce tradičních PPC a MDA, to ti vyrábějí ne moc dobře praktické modely pro WM.

Odpovědět

Zpět na „HTC HD2“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů