Nefunkční GPS

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
omam
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: úte led 26, 2010 7:27
Zařízení: Samsung B7610

Nefunkční GPS

Příspěvek od omam » úte led 26, 2010 7:35

Potřebuji poradit, jak rozchodit GPS. At nainstaluji jakýkoli SW (TomTom, Igo, Ozi), každý napíše, že GPS nenalezena.
NAstaveno mám COM 7 a harwarově COM9 4800. S portama jsem také ruzne laboroval a nic. Stažená mám i aktuální data XTRA. Vypadá to jako by GPS byla mrtvá.
Nainstalovaný mám Win 6.5 PDA:B7610NXXIL2 / CSC:B7610XEUIK4 / TEL: B7610XXIL1.

Díky za každou radu.

TIePEK
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 105
Registrován: pát pro 25, 2009 16:33
Zařízení: Samsung omnia PRO

Nefunkční GPS

Příspěvek od TIePEK » úte led 26, 2010 8:28

Já doporučuju nainstalovat iGO8 to je prej nej.navigace ;) ...
a ohdledně GPS ... jistě víš že GPS nechytíš v baráku musíš s tím ven ... pak zapnout nějakou tu aplikaci s GPS někomu to trvá déle než se to fixne ... třeba i 20min ... na staré omnii mi to trvalo 2minuty xD ...
a když to nepůjde musíš si to najít v nastavení nějaké externí GPS se to jmenovalo myslím ale já to tam nenašel tak nevím ... a pokud si dobře pamatuji tak na poprvé se ještě stahovala nějaká nastavení přes GPRS ...

HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 295
Registrován: ned lis 16, 2008 21:06
Zařízení: Samsung Omnia Pro
Bydliště: Uherské Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Nefunkční GPS

Příspěvek od HADES » úte led 26, 2010 8:39

to TIePEK: kdyby sis přečetl dotaz tak by sis všiml že tazatel všechny tvé rady už zkoušel :)

to omam: Mám tu samou verzi PDA i Phone co ty a GPS mi funguje správně. Zkus si spočítat od oka jak dlouho ti bude trvat znova nainstalovat všechny aplikace a provést nastavení po hardresetu. Možna to zabere míň času než zkoušet různé postupy a nakonec zjistit že stejně ten HR budeš muset provést

Uživatelský avatar
rybar73
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 134
Registrován: úte zář 22, 2009 9:53
Zařízení: Samsung B7610, Samsung Omnia 7
Bydliště: Kopřivnice

Nefunkční GPS

Příspěvek od rybar73 » úte led 26, 2010 8:51

Posledni steblo nadeje bych jeste zkusil GPS Gate.
Pokud ani to nepomuze tak souhlasim s HADESem asi to bude nejrychlejsi reseni...

jeste me napadla moznost kdybys nahodou pouzival SPB Shell 3.5.3 tak koukni zde..

omam
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: úte led 26, 2010 7:27
Zařízení: Samsung B7610

Nefunkční GPS

Příspěvek od omam » úte led 26, 2010 9:00

to HADES: hardreset jsem dělal včera a pořád nic. v Igo to píše, že GPS je připojeno, je to venku už 15min a nic. Už jsem uvažoval o tom, že to zkusím flashnout znovu, jestli to pomuze. nastaveni a citlivost gps je v modulu telefonu,že? Nebo se vratit, zpět k win6.1.

HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 295
Registrován: ned lis 16, 2008 21:06
Zařízení: Samsung Omnia Pro
Bydliště: Uherské Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Nefunkční GPS

Příspěvek od HADES » úte led 26, 2010 9:24

To je divné...přesto občas ani těch 15 minut nemusí občas stačit. Zkus to tam nechat aspoň půl hodiny.
A pokud je struktura podobná jako u HTC tak by za chod GPS měla být odpovědná Phone ROM, jak píšeš. Tu by mělo být možné flashnout bez HR. Vracet se k WM6.1 je taky možnost ale věřím že se ti to pod WM6.5 podaří rozchodit.

omam
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: úte led 26, 2010 7:27
Zařízení: Samsung B7610

Nefunkční GPS

Příspěvek od omam » stř led 27, 2010 17:46

Tak Gps se v Igo rozchodila. Asi tak trikrat se pripojila pres GRPS a pak uz to jelo v pohode. Akorat, kdyz se telefon vzal do ruky tak to hned ztratilo signal. Ale jinak v jinych programech me nechodi. Hlavne bych chtel rozchodit Oziho, ktereho pouzivam na cyklovýletech. Nevíte někdo jak to rozhodit v jiných programech. Díky

HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 295
Registrován: ned lis 16, 2008 21:06
Zařízení: Samsung Omnia Pro
Bydliště: Uherské Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Nefunkční GPS

Příspěvek od HADES » čtv led 28, 2010 8:06

Jaký port a rychlost ti to v Igo nastavilo?

omam
nováček
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: úte led 26, 2010 7:27
Zařízení: Samsung B7610

Nefunkční GPS

Příspěvek od omam » čtv led 28, 2010 12:03

V IGO je nastaveno COM 7 rychlost 57600. Když to nastavím v Ozi tak čeka , čeká a nic.

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

Nefunkční GPS

Příspěvek od danri » čtv led 28, 2010 12:41

Některé programy potřebují GPS Gate např. TomTom, a některé jedou i bez - iGo, GCzII, Google Maps.

Uživatelský avatar
pavel1tu
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 78
Registrován: stř zář 30, 2009 13:58
Zařízení: Blackberry BOLD 9780
Bydliště: Trutnov

Nefunkční GPS

Příspěvek od pavel1tu » čtv led 28, 2010 13:13

jen k té připomínce, že 15min je málo na přijmutí dat. Tak stačí max. 3min, když je signál ze 3 družic na více než 50%.
To není z mé hlavy, ale ze severu, kde se rozebírá fce GPS.

Pokud máš stažené data o pozici družic, tak za 5s až ... je naladěno.

Já testoval IGO - v pohodě
GCzII - GPS v pohodě, ale nikdy mi to nestáhlo kešky z netu
GPSGate - nenaladlo nic
pok ještě nějaký český projekt - ten se taky nenaladil

zatím jsem nenašel nic na geokešing co by mne opravdu uspokojilo :-)

HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 295
Registrován: ned lis 16, 2008 21:06
Zařízení: Samsung Omnia Pro
Bydliště: Uherské Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Nefunkční GPS

Příspěvek od HADES » čtv led 28, 2010 14:01

GCz II funguje správně, zkontroluj si verzi, jestli máš poslední aktuální. Minulý týden vyšla oprava. GC.com totiž změnili layout stránek a verze 0.2.35.35 přestala fungovat. Aktuální verzi najdeš tady: http://www.nicque.com/PQz/GCz.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
Jinak si myslí že GPS ti funguje korektně, problém bude nejspíš v nastavení aplikací, které ji používají.

Uživatelský avatar
pavel1tu
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 78
Registrován: stř zář 30, 2009 13:58
Zařízení: Blackberry BOLD 9780
Bydliště: Trutnov

Nefunkční GPS

Příspěvek od pavel1tu » čtv led 28, 2010 18:18

Geokešing mám rád, klidně si i zaplatím program, chci jen vyjímečně něco online, spíš jen poslat že ji mám odlovenou či log s fotkou, seznamy keší mám
ale hlavně něco pohodlnějšího na ovládání - PRSTEM + zatím se mi vše buď kouslo, nebo nepřihlásilo na GC.com :-(

ještě doplním, mám verzi 37 a stejně nefunguje, zapne si GPRS a hned zase vypne :-(

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

Nefunkční GPS

Příspěvek od danri » čtv led 28, 2010 22:41

GCzII je super. Kešky stahuji buď přes EDGE nebo WIFI a funguje bez problémů. Hlavně musí být zadané uživatelské jméno a heslo které máš na geocaching,com. Většinou loguji přímo z terénu a taky pohoda.
Z placených je dobrý Geoscout.

OLaky
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: čtv úno 04, 2010 21:08
Zařízení: HTC HD2

Nefunkční GPS

Příspěvek od OLaky » čtv úno 04, 2010 21:15

Dnes jsem do Omnie Pro (WM 6.5) instaloval TomTom 7.915.9196 a rozchodil jsem ho na COM 4 (hardware na COM 9, 4800) a vše funguje jak má :grin:

Uživatelský avatar
rybar73
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 134
Registrován: úte zář 22, 2009 9:53
Zařízení: Samsung B7610, Samsung Omnia 7
Bydliště: Kopřivnice

Nefunkční GPS

Příspěvek od rybar73 » pát úno 05, 2010 15:19

Tak ja problem s GPS a hlavne jeho rychlosti konekce vyresil pomoci GpsModDriver ktery je na MoDaCo zde
Postupujte primo podle navodu(pokud mate SPBShell3.5.3 je to skoro nutnost :)

Popis:
1. Zmente nastaveni ve WM:
GPS Program Port: COM2
GPS Hardware Port: COM9
Baudrate: 4800 (or whatever).
GPS automatically controlled by Windows
2. Install GPSModDriver to the Device, not My Storage or Storage Card.

Kód: Vybrat vše

http://www.ulozto.cz/3889560/gpsmoddriver.zip
3. Po instalaci vyskoci Popup ze je pouzit port COM4 a ten taky nastavte v pouzivanem softu.

hackerw
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 57
Registrován: stř pro 02, 2009 16:39
Zařízení: Samsung Galaxy SII

Nefunkční GPS

Příspěvek od hackerw » sob úno 06, 2010 11:00

Mě suprově funguje iGO 8.3.2.80621

V iGo mám nastavené:
Port: 2
Baud Rate: 4800

a v mobilu:
Port pro programy GPS: COM2
Hardwarový port GPS: COM9
Baud rate: 9600
Spravovat zařízení GPS automaticky: zap

- Nevím jak dlouho trvalo zafixování satelitů. Frknul jsem mobil k oknu a pustil si film. Po filmu navigace jela.
- Navigace funguje i bez XTRA a satelity po zafixování najde do pár vteřin - bez pohybu. Za jízdy to trvá i několik minut.
Pozn.: Tato navigace mi jela na 6.1 i teď na 6.5

Info: PDA: B7610NXXIK6; CSC: B7610NO2CIK2; PHONE: B7610XXIL1

Snad to někomu k něčemu bude. GL

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

Nefunkční GPS

Příspěvek od danri » sob úno 06, 2010 13:02

Od té doby co jsem Omnii v září koupil tak tam mám 8.3.2.93112, COM7, COM9. Žádné nastavení jsem neměnil a fix probíhá velmi rychle. Mám pocit že za pohybu je ještě rychlejší než když stojím na místě, ale možná je to opravdu jen pocit protože jsem to neměřil. Tak stejně i v jiných programech.

Uživatelský avatar
pavel1tu
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 78
Registrován: stř zář 30, 2009 13:58
Zařízení: Blackberry BOLD 9780
Bydliště: Trutnov

Nefunkční GPS

Příspěvek od pavel1tu » sob úno 06, 2010 16:12

Tak GCzII je v pohodě - bylo to nějakou divnou verzí

IGO8 mám už léta, ale do PROčka jsem ho zatím nedal - není čas.

Díky za rady :-)

-- sob úno 13, 2010 12:46 --

Doplňuji:
programy na geokešing ? co používáta ?


GCzII:
+ zadarmo, stahování kešek (gprs je ale za trest), import, export kešek z gpx, hledání nejbližších kešek, opravdu málo žere baterky, podrobnosti a popis kešek
- nepřehledný, špatně ovladatelný venku, GPS naběhne pomalu a prvních několik minut má děsnou chybu, ukazovaná přesnost GPS nikdy neklesla pod +-25m

BeeLine GPS:
+ přehlednost, rychlost, přesnost GPS, malá zátěž systému,import, export gpx, perfektní ovládání, perfektní agenda kešek + vyhledávání
- cena, nemá podrobnosti kešek (poze název, velikost a obtížnost - víc jsem nikde nenašel), nejdou kešky stahovat po grps ???

vlasta
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 67
Registrován: ned říj 21, 2007 16:04
Zařízení: HTC Advantage a Omnia 7.
Bydliště: Děčín
Kontaktovat uživatele:

Nefunkční GPS

Příspěvek od vlasta » pon úno 22, 2010 13:56

Zdravím, Omnii jsem koupil minulý týden a z té GPS-ky začínám být na prášky. Nainstaloval jsem SmartMapy a vše v pohodě. Samy si našly port č. 7, fix pokaždé do 20-ti vteřin. Ovšem TomTom 7, který mi na HD-čku chodil bez problémů ne a ne se chytit. To samé Google Maps. Prostě s těmito softy asi fungovat nebude.

Odpovědět

Zpět na „Samsung OmniaPRO“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti