Triky s REGISTRY

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
TIePEK
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 105
Registrován: pát pro 25, 2009 16:33
Zařízení: Samsung omnia PRO

Triky s REGISTRY

Příspěvek od TIePEK » čtv led 21, 2010 16:49

Jak uvolnit co nejvíce RAM
radím vypnout všechny touchwizz ... prostě ypnout samsung prostředí ...
já mám ram 63MB ...
Pro úpravu registrů doporučuji
PHM registred ...
Po změně registrů nezapomeň uložit a pak SOFT RESET :!:

Jak změnit velikost scrollbaru - posuvník v pruzkumníku
Pro úpravu posuvníku:
Pro zvětšení horizontální velikosti posuvníku upravte toto:
HKLM\System\GWE\cyHScr = 20 (DWORD decimal)
Pro zvětšení vertikální velikosti posuvníku upravte toto:
HKLM\System\GWE\cxVScr = 20 (DWORD decimal)
Pro úpravu šipky v posuvníku:
Pro zvětšení horizontální velikosti šipky v posuvníku upravte toto:
HKLM\System\GWE\cyHScr = 20 (DWORD decimal)
Pro zvětšení vertikální velikosti šipky posuvníku upravte toto:
HKLM\System\GWE\cyVScr = 20 (DWORD decimal)

Jak změnit název "Paměťová Karta" na "My Storage"
HKML/System/StorageManager/Profiles/SDmemory tam jsi to přejmenujete ... a ještě jsem to radši přejmenoval SDMMC

Jak na Startovací obrázek a melodii :

Stačí si vytvořit svuj nebo stáhnout z netu obrázek nebo gif o velikosti 480x800 a u welcomehead 800x800
Poté přepište název Vašeho obrázku na " pover_on.gif(startovací) a pover_off.gif(vypínací)a welcomehead.192.png(pohyblivý)
To samé lze udělat i se startovací/vypínací melodií - vybrat svoji melodii ve formátu WAV(asi 1min či 300MB)nazvat PowerOff a PowerOn
Pak v adresáři Window přepište orginální.

Jak na kontakty co jsou na sim aby se neukazovali:
HKCU/ControlPanel/Phone/ShowSIM - změnit hodnotu na 0

Jak na SW.Klávesnici aby stále sama nevyskakovala:
HKCU/Control Panel/Sip-TurnOffAutoDeploy změň hodnotu na 1

Jak zrušit linky u Today dnes :
Používáte-li základní obrazovku windows
Nechcete mít Today obrazovku oddělovanou horizontálně každou položku linkou?
Upravte v registru :
HKLM/Software/Microsoft/Today - vytvořit nový DWord klíč název “HidePluginSeparators” hodnota 1

Předdefinované sms jejich přepsání /zrušení :
HKCU/Software/Microsoft/Phone/TextResponses - hodnoty 0až5 smazat /přepsat

Změna hlavního používání NETCompactFramework :
HKLM/Software/Microsoft/NETCompactFramework
NTCF 2.0.7045.00 změnit z 1 na 0
NTCF 3.5.7283.00 změnit z 0 na 1

Jak urychlit vypnutí internetu od operátora:

HKLM/Comm/ConnMgr/Planner/Settings/SuspendResume - (~GPRS) přepsat na GPRS_bye_if_device_off
Potom v CacheTime přepsat hodnotu 600 na třeba 10 (secundy)

Je způsob jak vyřadit "Dnes" z WM 6.5 a jít přímo do SPB Shell?
Zkuste toto:
HKLM\Software\Microsoft\Today\Enabled
Nastavte hodnotu na 0.
A spusťte znovu váši Omnii.

Přikázat Windowsu nastavení v nabídce Start :
HKLM/Security/Shell/StartInfo - HideSettings změň hodnotu na 0

Potlačení zvuku ale i zprávy (bubliny) o odeslaní.
HKLM\Software\Samsung\MMS\Settings
změnit hodnotu SMSForegroundSend z 1 na 0
a pak soft reset.

Vypnutí SAMSUNG zobrazení SMS zpráv
V registrech změňte hodnotu klíče HKCU\Software\Microsoft\Inbox\MsgTypes\IPM\SMStext\DLL\ na "htmlnote.dll".
Původně tam bylo nastaveno "mms.dll".

Zapnutí Threaded SMS (CHAT)
V registrech změňte hodnotu klíče HKCU\Software\Microsoft\Inbox\Settings\OEM\SMSInboxThreadingDisabled na "0".
Původní hodnota je "1".
a pak soft reset ... a mělo by se vám to zobrazovat jako CHAT ... :)

Vypnut zvuk spuste u fotoaparátu
HKCU\software\samsung\camera\shutter sound - zmenit hondotu z 0 na 3 a potom urobit soft reset a je to bez zvuku.
Mne to funguje a nemusite nic prepisovat. Hodnoty 0 1 2 su ostatne zvuky spuste.

jak na aktivaci přední kamerky.
HKEY_CURRENT_USER/Software/Samsung/Camera
a přidáme nové DWORD: SupportFrontCamera = 1
Pak už jen aktivujeme fotoaparát a v nabídce režim fotografování vybereme autoportrét.

JAK "vypnuti" T9 udelal zasahem do registru:
Go to: HKLM\System\CurrentControlSet\Control\layouts\e0010409
Edit: Ime File from \Windows\XT9ime.dll to \Windows\compime.dll
Edit Layout Text from Samsung Keypad to COMP IME

Číslování fotografii
po HR vám fotografie jedou zase od 000 což je problém duplikace při vkládání do PC .Jednoduše se dá vyřešit v registrech.
HKCU/sofware/samsung/camera/DCFnumber kde zadáte číslo poslední fotografie před HR a jen pokračujete v původní řadě .
Zkuste mě to dost pomohlo ,protože hodně dokumentuji a po HR jsem musel neustále přejmenovávat všechny fotky

Jak změnit název Moje úložiště
HKLM\System\StorageManager\Profiles\INAND\a přejmenovat "Folder".
ALE POZOR : všechny programy nahrané do "MOJE ÚLOŽIŠTĚ" nebudou korektně fungovat, tzn. že místo ikonek v SPB shell je "prázdná ikonka", nejde spustit a objevuje se všude, nejen např. v "Moje nabídka", ale i v "Programech" atd.. Některé programy sice jdou spustit poklepáním na exový soubor v nově přejmenované složce STORAGE_CARD, některé ne(např.IGO) Pokud nepujde ukládat fotky s fotoaparátu jen do paměti přístroje nebo na kartu tak přejmenovat viz výše a navíc ještě v HKLM-System-state-samsung-sdcard EXstorageFolder a InstorageFolder. Vše potom funguje jak má.

Google maps s diakritikou ...
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\GDI\FontAlias (implicitně tam není-musíte vytvořit nový klíč)
V tomto klíči pak hodnotu typu "řetezcový-string" se jménem "Small Fonts" a následujícím obsahem: tahoma.

Jak na S2U2 aby se nezamikala při určitých programech ...
asi většina z nás již zná zamikátko S2U2 které má hodně široké nastavení na zamikání atd ... mě se tam nejvíce líbí že se mění obrázky ... tak pokud někdy pracujete na něčem a nechcete aby se vám to zamikalo při určitém programu stačí jít do registrů
HKCU/Software/A_C/S2U2/Exceptions
a můžete si přidávat pregrámky u kterých se to zamikat nebude ... já to mám nastavené u Opery Skype QIP WMPlayer

jinak malá rada na závěr ... programy související s internetem radím instalovat spíše do zařízení ... nikoli na moje úložiště nebo paměťovku ...
Skype, QIP, Youtube ...


Snad to někomu pomohlo :?:

_________________

FloydPink
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: ned srp 09, 2009 9:29
Zařízení: Nokia Lumia 630

Triky s REGISTRY

Příspěvek od FloydPink » čtv led 21, 2010 18:05

Díky moc!!!! Ty kontakty a kláveska mě fakt štvaly. Seš dobrej.

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

Triky s REGISTRY

Příspěvek od danri » čtv led 21, 2010 20:24

No super. Nechápu proč s tou přední kamerou to nebylo zapnuté hned, když ta možnost byla. A jsem rád že jsem se zbavil i té zprávy o odeslané SMS. Dobrá práce, dík

zdrhac
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Příspěvky: 3
Registrován: čtv led 21, 2010 22:51
Zařízení: OmniaPro B7610

Triky s REGISTRY

Příspěvek od zdrhac » čtv led 21, 2010 22:54

Zdravim.mam jen takej malej dotaz,kde ty registry otevřu?Chtěl bych si pár věcí upravit ale nevim kde to mam hledat.Diky

Kyky
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pát led 08, 2010 22:00
Zařízení: Omnia Pro

Triky s REGISTRY

Příspěvek od Kyky » pát led 22, 2010 0:47

Chce to nějaký editor registrů (dá se buď aplikace přímo ve VM nebo z Pc přes ActiveSync). Jako nejjednodušší se mi zdá nainstalovat Total Commander, jehož součástí je i editor registrů.

Uživatelský avatar
barberry.pha
smartstar
smartstar
Příspěvky: 977
Registrován: ned kvě 31, 2009 13:08
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1
Bydliště: Praque

Triky s REGISTRY

Příspěvek od barberry.pha » pát led 22, 2010 10:01

TIePEK píše: Pro úpravu registrů doporučuji
PHM registred ...
Po změně registrů nezapomeň uložit a pak SOFT RESET :!:

_________________
hnedka na zacatku prispevku je to napsany .....

barki82
nováček
nováček
Příspěvky: 23
Registrován: čtv led 14, 2010 8:11
Zařízení: Samsung Omnia Pro B7610
Bydliště: Bratislava, Slovakia

Triky s REGISTRY

Příspěvek od barki82 » pát led 22, 2010 11:19

@TIePEK dik za tipy,

Este raz pre tych ktori nevedia ako upravovat registry, ten soft sa vola PHM Registry Editor, stahujte tu:

http://www.ce4you.cz/freeware/detail.asp?f=12" onclick="window.open(this.href);return false;

TIePEK
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 105
Registrován: pát pro 25, 2009 16:33
Zařízení: Samsung omnia PRO

Triky s REGISTRY

Příspěvek od TIePEK » pát led 22, 2010 21:04

HH sem rád že vám to pomohlo ...
jinak to není jenom moje práce ... hodně mi pomohl strejda google.com :)

já mám :
zapnuté chat zprávy ... vypnutou bublinu ... rozšířený posivnik ... zapnutou přední kameru ... vypnutou vyskakovácí klávesnici ... :)
ještě bych chtěl jenom nějak přemapovat tu klávesnici "W&L" ... nevíte někdo ?

Uživatelský avatar
tgregi
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 76
Registrován: sob pro 26, 2009 22:19
Zařízení: Samsung omnia pro B7610

Triky s REGISTRY

Příspěvek od tgregi » pát led 22, 2010 21:27

sakra to s tou kalvesnici mi nefunguje.... a nejde nejak nastavit aby nevyskakovala jen v lanskape?

TIePEK
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 105
Registrován: pát pro 25, 2009 16:33
Zařízení: Samsung omnia PRO

Triky s REGISTRY

Příspěvek od TIePEK » pát led 22, 2010 22:16

Hm ... s tou klávesnicí to není nijak slavné ... :(
u staré omnie i900 to nevyskakovalo vůbec jenže u téhle to nevyskočí jen u některých programů ...
bohužel :( ... funguje to ale jen na nějaké programy mno :(

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Triky s REGISTRY

Příspěvek od Svestka » pát led 22, 2010 22:33

Stačí nainstalovat jinou klávesnici třeba hojně používanou finger keyboard, nehledě na fakt, že nevyskakuje má i spoustu nastavení, které se dají výborně využít.

TIePEK
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 105
Registrován: pát pro 25, 2009 16:33
Zařízení: Samsung omnia PRO

Triky s REGISTRY

Příspěvek od TIePEK » pát led 22, 2010 22:52

v tom máš pravdu ...
Finger KEYboard ... ten sem měl dřív ve své staré omnii a nemohl jsem si jí vynachválit :) ... a chvilku jsem o ní také uvažoval ale přecijenom stejně píšu klávesnicí a když mi to vyskočí taknení problém to vypnout ...
a Ty jí tam máš ... ?

FloydPink
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: ned srp 09, 2009 9:29
Zařízení: Nokia Lumia 630

Triky s REGISTRY

Příspěvek od FloydPink » pát led 22, 2010 23:20

TIePEK píše:...ještě bych chtěl jenom nějak přemapovat tu klávesnici "W&L" ... nevíte někdo ?
ae button plus umí přemapovat tlačítko na stisknutí (1x, 2x, 3x) ale neumí to na dlouhé stisknutí.

TIePEK
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 105
Registrován: pát pro 25, 2009 16:33
Zařízení: Samsung omnia PRO

Triky s REGISTRY

Příspěvek od TIePEK » sob led 23, 2010 0:17

Dík za typ ... :) ehm ale nějak nemůžu najít to tlačítko W&l ... PLS pomoc jak to přemapovat ...

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Triky s REGISTRY

Příspěvek od Svestka » sob led 23, 2010 1:04

TIePEK píše:a Ty jí tam máš ... ?
Ano používám finger keyboard, strašně rychle jsem si na ni zvykl a teď už by mi některé věci chyběly.

FloydPink
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: ned srp 09, 2009 9:29
Zařízení: Nokia Lumia 630

Triky s REGISTRY

Příspěvek od FloydPink » sob led 23, 2010 9:16

No stisknes menu, pridat tlacitko a zmacknes to tlacitko W&L. Potom se ti v seznamu se ukaze jako posledni a uz s nim muzes pracovat.

TIePEK
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 105
Registrován: pát pro 25, 2009 16:33
Zařízení: Samsung omnia PRO

Triky s REGISTRY

Příspěvek od TIePEK » sob led 23, 2010 9:40

Aha super už to fachá ... xD a kdybych to chtěl vrátit ... ?

FloydPink
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 65
Registrován: ned srp 09, 2009 9:29
Zařízení: Nokia Lumia 630

Triky s REGISTRY

Příspěvek od FloydPink » sob led 23, 2010 10:46

No to tlačítko nemá standartně žádnou funkci na krátký stisk, takže je škoda ho nevyužít. Jinak když bys ho chtěl vrátit do původního stavu, jak vybíráš co má dělat, místo "spustit aplikaci" dáš "Nic". A je to :!:

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Triky s REGISTRY

Příspěvek od Svestka » sob led 23, 2010 12:43

Tak to je super, konečně se dá využít toto tlačítko, díky za TIP Floyde.

feri89
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: pát pro 25, 2009 18:47
Zařízení: OmniaPro B7610 :)

Triky s REGISTRY

Příspěvek od feri89 » sob led 23, 2010 20:07

jak mám prosím vás uložit ty změny a provést soft reset :?: :roll:

Odpovědět

Zpět na „Samsung OmniaPRO“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti