Všeobecné dotazy, diskuze...

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

Všeobecné dotazy, diskuze...

Příspěvek od danri » ned úno 07, 2010 11:28

Můžeš používat obojí. Když zmáčkneš prostřední tlačítko tak se do nastavení Touchwiz pořád dostaneš. Já to používám raději, protože nastavení ve wm není moc dobré pro ovládání prsty, ale někdy ho musím použít, protože v Touchwiz není vše.

TIePEK
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 105
Registrován: pát pro 25, 2009 16:33
Zařízení: Samsung omnia PRO

Všeobecné dotazy, diskuze...

Příspěvek od TIePEK » ned úno 07, 2010 22:29

ja si touchwizz vypnul a nějak mi to nechybí :D ...
EHM jinak cchi jenom dodat pač jsi zaatečnik nainstaluj si tam nějakej prográmek na zálohu dat ... já používám SPB backup ... pač když o něco škobrtneš , jako že něco nainstaluješ a pak se ti to nelíbí jenomže ta hra ti třeba něco rozházela tak aby si to nemusel celé Hard Resetovat ... ;)

Mixers
nováček
nováček
Příspěvky: 30
Registrován: čtv dub 03, 2008 18:26
Zařízení: Xiaomi Hongmi

Všeobecné dotazy, diskuze...

Příspěvek od Mixers » ned úno 07, 2010 23:56

ok.. dik.. to se hodi.. jestli vas napadaji jeste nejake podobne uzitecne programy nebo vychytavky, ktere se muzou hodit, tak mi je pls napiste :wink:

chipoun
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: pon pro 14, 2009 16:32
Zařízení: B7610

Všeobecné dotazy, diskuze...

Příspěvek od chipoun » stř úno 10, 2010 22:01

Jen mě tak napadlo. Uměl by mi někdo vysvětlit, naco je použito těch xx MB RAM, která je zmizelá? Podle specifikace má Omnia pro 256MB, ale k dispozici je jen 136,28. Je to dost deprimující, když hlavní výhoda multitasking nejde používat, protože se mi aplikace zavírají kvůli nedostatku RAM.

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Všeobecné dotazy, diskuze...

Příspěvek od IkE Blaster » stř úno 10, 2010 22:08

Aplikace se zavírají kvůli nedostatku RAM? Co si pod tím multitaskingem představuješ? WM má v základu tu chybu, že nechává běžet všechny aplikace na pozadí, takže když poběží 40 aplikací (využíváš 3), z toho třeba rozežraná Opera vezme hodně, tak pak je něco takového možné.

Ale přeci jen 130MB RAM je spousta paměti, pro běžnou práci ti stačí 40MB volných. Doporučil bych zkusit nějaký task manager, který bude aplikace po stisku křížku úplně vypínat :)

chipoun
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: pon pro 14, 2009 16:32
Zařízení: B7610

Všeobecné dotazy, diskuze...

Příspěvek od chipoun » stř úno 10, 2010 22:19

Ale to já vím. Jenže Když zapnu mobil abych měl jistotu, že není puštěno i něco skrytě, tak mám volných cca 52MB. Pak si pustím Google maps a k tomu operu 10. A jakmile něco minimalizuju, tak už se mi to zavře. Protože Opera si vezme klidně 50MB (je to strašný, ale je to tak). Bral bych námitku, že mám používat něco jinýho než operu, bohužel nic aspoň srovnatelně dobrýho neznám a nenašel jsem.
Ale to je celkem jedno. Jen mě zajímalo, kam se poděl ten zbytek RAM. K čemu je použit.

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Všeobecné dotazy, diskuze...

Příspěvek od tslany » čtv úno 11, 2010 8:27

40 aplikací - nereálných

Něco si veme OS (pagepool ~16MB, XIP dle velikosti většinou tak 3MB), něco si vemou intérní součásti (např. GPU může vzít takových 32MB) a něco se tam může prostě válet nevyužité jelikož inženýři v Samsungu nemuseli věnovat příliš pozornosti optimalizaci

Zkus nepoužívat operu a grafické nadstavby, uvidíš že poté budeš mít RAM dostatek :-)

Uživatelský avatar
IkE Blaster
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 2379
Registrován: sob led 19, 2008 21:42
Zařízení:    
Bydliště: Písek
Kontaktovat uživatele:

Všeobecné dotazy, diskuze...

Příspěvek od IkE Blaster » čtv úno 11, 2010 9:32

Myslel jsem 40 procesů, včetně systémových. To na HTC s nadstavbami nereálné není, jak je to u Samsungu nevím.


Opera 10 beta (mimochodem po dlouhý době použitelná Opera i na slabších strojích, na G900 běží krásně... stejně nepoužívám) si bere otevřená cca 15MB, takže paměti mi zbývá ještě dost... (po statu 60MB ze 128MB fyzických... kam se jen ta pamět u nových PDA poděla...).

Stejně se mi moc nezdá, že při nedostatku paměti se aplikaci vypnou místo "minimalizace", možná by to šlo nastavit v nastavení (už jsem viděl něco podobného jinde). Jinak jiné prohlížeče - trošku hardcore je Netfront, ale údajně blbne na novější PDA. Nevím, co je na tom pravdy. Jde používat Opera mini, poměrně bez problémů. Osobně mám rád Dorothy browser, jenže to vypadá, že to nikdy nebude nic víc než nedodělaná beta (vykresluje ale úžasně, hlavně JS :) ).

chipoun
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: pon pro 14, 2009 16:32
Zařízení: B7610

Všeobecné dotazy, diskuze...

Příspěvek od chipoun » čtv úno 11, 2010 10:57

Tak třeba teď jsem si pustil QIP, operu mini a google maps. přišla mi smska, dal jsem si ji přečíst a jak jse ji zavřel, tak bylo všechno pryč. A to je naprosto běžný pod Win 6.5 na mé omnii pro. Řeší to spoutu lidí. :???:

tslany
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 3070
Registrován: sob úno 24, 2007 9:56
Zařízení: Lumia 830, Lumia 435DS, Asus T100
Bydliště: Brno

Všeobecné dotazy, diskuze...

Příspěvek od tslany » čtv úno 11, 2010 12:19

40 procesů - nereálných (omezení WinCE 5 mít spuštěných zaráz maximálně 32 procesů)

michal
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: stř led 13, 2010 9:27
Zařízení: SE P1i, Nokia N85, Samsung omnia pro B7610

Všeobecné dotazy, diskuze...

Příspěvek od michal » čtv úno 11, 2010 15:03

Jsem sice novácek ale ne snad uplně blbej. Mám volnou RAM někdy i jen 17MB a když ukončím vsechny aplikace tak se nezvýší ani o 10MB a přitom byla po zapnutí telefonu 60MB. Je to normální mít po zapnutí telefonu
jen 60MB. Je možné do paměti RAM omylem nainstalovat nějaké programy? Díky

-- čtv úno 11, 2010 16:00 --

Ještě jsem se chtěl zeptat kde se nechá vypnout graf. prostředí od Samsungu (WM 6,5) a jak zvětšit RAM a přitom nemuset vypínat a zapinat mobil. Předem dekuji za zodpovězení možná až příliš naivních dotazů :oops:

hayak
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: stř úno 10, 2010 13:29
Zařízení: HD2

Všeobecné dotazy, diskuze...

Příspěvek od hayak » čtv úno 11, 2010 17:08

Opera 10 mi sežere všechnu volnou ram. Stačí prolézt 2-3 stránky a zbyde free 2MB. Po zavření ale skočí zpět na původní hodnotu sníženou o cca 10MB. Vypadá to, že se Opera snaží využít co nejvíc ram, ale WM6.5 nejsou připravený, na omnii s chudou ramkou.
Při 30MB free ram operu ani nepustím - vyskočí bílá obrazovka s výběrem co chci zavřít a pak to většinou zamrzne. :-(

Uživatelský avatar
pavel1tu
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 78
Registrován: stř zář 30, 2009 13:58
Zařízení: Blackberry BOLD 9780
Bydliště: Trutnov

Všeobecné dotazy, diskuze...

Příspěvek od pavel1tu » čtv úno 11, 2010 19:00

michal píše:Jsem sice novácek ale ne snad uplně blbej. Mám volnou RAM někdy i jen 17MB a když ukončím vsechny aplikace tak se nezvýší ani o 10MB a přitom byla po zapnutí telefonu 60MB. Je to normální mít po zapnutí telefonu
jen 60MB. Je možné do paměti RAM omylem nainstalovat nějaké programy? Díky

-- čtv úno 11, 2010 16:00 --

Ještě jsem se chtěl zeptat kde se nechá vypnout graf. prostředí od Samsungu (WM 6,5) a jak zvětšit RAM a přitom nemuset vypínat a zapinat mobil. Předem dekuji za zodpovězení možná až příliš naivních dotazů :oops:
zdravím,
já na úsporu paměti mám vypnutý 3D prostředí od Samsungu, je to někde v nastavení (já to mám v Nastavení / Systém / uživatelské rozhraní)
na automatické pročištění používám cleanRAM 1.9.3, kde lze nastavit, aby se to v určitou hodinu samo pročistilo.
Já mám tedy volné paměti 30-50M když mi běží synchronizace e-mailů a SPB Shell.

michal
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: stř led 13, 2010 9:27
Zařízení: SE P1i, Nokia N85, Samsung omnia pro B7610

Všeobecné dotazy, diskuze...

Příspěvek od michal » čtv úno 11, 2010 21:33

Dík za radu tan ClenRAM hned vyzkouším.
Taky jsem si myslel že to mám hledat pod systémem ale jak tak koukám tak tam asi nic navykoukám
mám tam jen ClearType, Názor zákazníka, Zas. zpráv o chybách, Metoda zadávání textu, Spravované programy (to nevím k čemu to tam je a co to jsou ty spravované programy když mě to píše že žádné nebyly nainstalovány), Místní nastavení, Verze a Aktualizace. :?:
Jo a pod Systémem jsou ještě "Instalované položky" to taky nevím k čemu to když to je prázdné :idea:
Dík za rady a trpělivost :smt021

Uživatelský avatar
pavel1tu
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 78
Registrován: stř zář 30, 2009 13:58
Zařízení: Blackberry BOLD 9780
Bydliště: Trutnov

Všeobecné dotazy, diskuze...

Příspěvek od pavel1tu » pát úno 12, 2010 12:45

ach , omlouvám se, diktoval jsem dle menu SPB Shell (nejlepší co jsem mohl koupit pro mýho debýlka) :-)

Obecná nastavení / Uživatelské rozhraní .... (úplně dole je to) a to vypnout
Dále mohu doporučit aplikaci S2U2 - je to náhrada za klasický stmívač (má super funkce) - doporučuji nahrát hned s češtinou. těch voleb a nastavení je tam několik desítek :-P

Womáčka
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: pon lis 30, 2009 20:16
Zařízení: OmniaPro B7610

Všeobecné dotazy, diskuze...

Příspěvek od Womáčka » úte bře 02, 2010 18:57

Zdravím, možná to sem tak úplně nepatří,ale lepší kategorie mě nenapadla.
Mám takový problém s přehravačem Core player. Prolezl jsem v něm všechna nastavení a stále nemůžu přijít na to, jak nastavit,aby hudba hrála i po stisku zámku a přepnutí zařízení do režimu spánku. Sice to jde udělat přes Core Player-Menu-nastavení-vypnout obrazovku, ale jakto, že FM rádio nebo třeba Touch player jedou i po stisku zámku v režimu spánku a Core player ne?

HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 295
Registrován: ned lis 16, 2008 21:06
Zařízení: Samsung Omnia Pro
Bydliště: Uherské Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Všeobecné dotazy, diskuze...

Příspěvek od HADES » úte bře 02, 2010 19:00

No bude to asi tím že aplikace rádia a Touch Player jsou přímo od Samsungu a tím pádem jsou lépe integrovány do systému. Možná to některá z nových verzí Core Playeru bude podporovat, v současné době to ale nejspíš nepůjde.

Womáčka
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: pon lis 30, 2009 20:16
Zařízení: OmniaPro B7610

Všeobecné dotazy, diskuze...

Příspěvek od Womáčka » úte bře 02, 2010 19:46

No jo, tak co se dá dělat, každopádně díky za informaci.

Uživatelský avatar
barberry.pha
smartstar
smartstar
Příspěvky: 977
Registrován: ned kvě 31, 2009 13:08
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1
Bydliště: Praque

Všeobecné dotazy, diskuze...

Příspěvek od barberry.pha » úte bře 02, 2010 20:14

jenom se zeptam jestli to pri zamykani mas ten coreplayer pusteny pres sluchatka nebo repracky ... nebylo to nikde napsano ;)

Womáčka
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: pon lis 30, 2009 20:16
Zařízení: OmniaPro B7610

Všeobecné dotazy, diskuze...

Příspěvek od Womáčka » úte bře 02, 2010 20:52

Zkoušel jsem i přes sluchátka a i přes mikrofon.

Odpovědět

Zpět na „Samsung OmniaPRO“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů