SMS problém

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
Odpovědět
Kocik
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: stř led 13, 2010 20:26
Zařízení: Omnia Pro B7610

SMS problém

Příspěvek od Kocik » stř led 13, 2010 20:31

Zdravím, mám Omnii Pro teprve krátce. Kromě toho, že po třech dnech běžného provozu sem jí reklamoval, protože vypadla jakási gumová součástka přidržující stylus uvnitř přístroje, se hrozně dlouho doručují sms zprávy. U těch s více než 160 znaky i 20 minut a víc. Nevím vůbec čím to je, stejně dlouhé zprávy ze starého SE k800i chodí bez problémů. Mám tam W6.1 od O2. Díky za rady :)

TIePEK
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 105
Registrován: pát pro 25, 2009 16:33
Zařízení: Samsung omnia PRO

SMS problém

Příspěvek od TIePEK » stř led 13, 2010 22:17

Děláš dobře že jsi to hodil do reklamky ... trošku divné xD ... pokud jsi nestál ve výtahu kde není signál ... tak je to vadnej KUS ... ale když se trefíš do toho good ... tak budeš velice spokojený jako JA :)

-- čtv led 14, 2010 8:26 --

EHM já bych měl taky otázku nevíte někdo jak zapnout u tohodle našlapance SMS-chat ... threaded ... ?
u staré omnie se mi to hodně líbuilo že se to zobrazovalo jako chat ... ale u tohodle telefonu na to nemůžu přijít ... :(

-- čtv led 14, 2010 8:45 --

potlaci to nejen zvuk ale i zpravu (bublinu) o odeslani.
HKLM\Software\Samsung\MMS\Settings
změnit hodnotu SMSForegroundSend z 1 na 0
a pak soft reset.

doporučeno u WM6.5 ... ale mě to fachá i u WM6.1 ...

-- čtv led 14, 2010 13:37 --

aha tak už jsem našel rozhřešení i na svůj problém ...
s sms chatem ... aby se to zobrazilo v threader

VYPNUTÍ SAMSUNG ZOBRAZENÍ SMS ZPRÁV
V registrech změňte hodnotu klíče HKCU\Software\Microsoft\Inbox\MsgTypes\IPM\SMStext\DLL\ na "htmlnote.dll". Původně tam bylo nastaveno "mms.dll".

ZAPNUTÍ THREADED SMS (chat)
V registrech změňte hodnotu klíče HKCU\Software\Microsoft\Inbox\Settings\OEM\SMSInboxThreadingDisabled na "0". Původní hodnota je "1".

Womáčka
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: pon lis 30, 2009 20:16
Zařízení: OmniaPro B7610

SMS problém

Příspěvek od Womáčka » pát bře 05, 2010 21:05

Zdravím, opět mám problém. Tentokrát s diakritikou v smskách. Pokud Pošlu sms s diakritikou, tak adresátovi příjde místo diakritiky spousta otazníků. Neví někdo jak to napravit?
Našel jsem jen tohle řešení pro I8000, ale nemůžu to v telefonu nikde najít:
Dobrý den. Pořídil jsem si u vás Omnii 2. Je prima ale v nastavení T9 slovníku mi chybí Čeština. Je tam spousta jiných jazyků ale ten náš ne:-( Navíc místo písmen s diakritikou se adrsátovi SMS zobrazí otazníky.


Diakritika už mi funguje. Stačilo v nastavení zpráv (menu/Možnosti/Vytvořit) aktivovat "V případě potřeby použít kód Unicode"
Za každou radu budu velice vděčný.

-- pát bře 05, 2010 23:13 --

Tak odpovím si sám.
Opravdu je chyba v kódování. Nevím proč,ale v telefonu jsem neměl povolené kódování SMS pomocí Unicode kódu. Tak jsem to vyřešil pomocí programu Advanced Configuration Tool v3.3. Zde v položce Messaging změnit hodnotu u SMS unicode support na Enabled a resetovat zařízení. I když je opět divný proč jsem to měl v telefonu zakázaný,když podle programu by to defaultně mělo být povolené.

HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 295
Registrován: ned lis 16, 2008 21:06
Zařízení: Samsung Omnia Pro
Bydliště: Uherské Hradiště
Kontaktovat uživatele:

SMS problém

Příspěvek od HADES » sob bře 06, 2010 15:12

A je ti doufám jedno že se přepnutím na unicode okrádáš o 90 znaků v té smsce?

Graveton
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: sob pro 12, 2009 13:21
Zařízení: Omnia Pro

SMS problém

Příspěvek od Graveton » sob bře 06, 2010 16:53

Na WM 6.5 to má já : zprávy (ty od Samsungu) - Menu - Možnosti - Vytvořit - V případě potřeby použít kód Unicode

Womáčka
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: pon lis 30, 2009 20:16
Zařízení: OmniaPro B7610

SMS problém

Příspěvek od Womáčka » pon bře 08, 2010 17:35

Ani mi to nevadí, když píšu na HW klávesnici, tak píšu bez xt9, čili bez diakritiky a když už třeba náhodou napíšu něco s diakritikou, tak je určitě lepší, když to příjde po 70 znacích a v pořádku, než aby to přišlo po 160 a s otazníkama. Navíc mám sms zadarmo, takže to řešit opravdu nemusím.Ale to bude asi subjektivní.
Jinak jinej fix na to asi neexistuje,co? Aby se dalo psát s diakritikou a zároveň bylo k dispozici 160 znaků.

HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 295
Registrován: ned lis 16, 2008 21:06
Zařízení: Samsung Omnia Pro
Bydliště: Uherské Hradiště
Kontaktovat uživatele:

SMS problém

Příspěvek od HADES » pon bře 08, 2010 19:15

ne, znaky unicode jsou prostě - laicky řečeno - náročnější na objem, do standartního ojemu SMS se jich vleze míň...SMS jsou prostě jedničky a nuly

Womáčka
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: pon lis 30, 2009 20:16
Zařízení: OmniaPro B7610

SMS problém

Příspěvek od Womáčka » pon bře 08, 2010 21:06

Jasný, s tím kódováním v unicode je mi jasný, že to zabere víc znaků, spíš jsem myslel, jestli nejde nějak jinak vyřešit ta diakritika. Abych při tom nepřišel o počet znaků. Ale asi ne.

Uživatelský avatar
barberry.pha
smartstar
smartstar
Příspěvky: 977
Registrován: ned kvě 31, 2009 13:08
Zařízení: iPhone 4 16GB fw 4.3.1
Bydliště: Praque

SMS problém

Příspěvek od barberry.pha » úte bře 09, 2010 8:54

no to prijdes tak jako tak .. zkratka nepsat sms s hackami a carkami :tlem: .... u htc to delalo automaticky takze kdyz to clovek nevedel tak se divil ze mu nejak mizi sms kdyz neco napsal s hackami treba tady se to musi zapnout a stejne si myslim ze pokud to ma clovek zapnuty a pise normalne tak se nic nedeje pouze kdyz pouzije hacky nebo carky ...
a uprimne u sms mi prijde uplne zbytecne psat neco s diakritikou ...

Ioda
nováček
nováček
Příspěvky: 16
Registrován: ned bře 21, 2010 23:45
Zařízení: OmniaPro

SMS problém

Příspěvek od Ioda » stř bře 24, 2010 0:04

Není potřeba to honit nějakým programem, v nastavení SMS je možno přímo nastavit použití unicodu v sms. Mám WM 6.1 - jde to nastavit stejně jako v 6.5.

Kyky
nováček
nováček
Příspěvky: 12
Registrován: pát led 08, 2010 22:00
Zařízení: Omnia Pro

SMS problém

Příspěvek od Kyky » pát bře 26, 2010 21:13

Jen pro upřesnění. V případě potřeby použít Unicode skutečně používá Unicode jen pokud použijete písmena s diakritikou, jinak vás o znaky "neokrádá". Takže mám zapnuté a když píšu bez háčků a čárek mám k dispozici všech 160 znaků.

Okena
nováček
nováček
Příspěvky: 11
Registrován: čtv bře 18, 2010 10:53
Zařízení: samsung

SMS problém

Příspěvek od Okena » čtv dub 08, 2010 10:56

Nevíte prosím někdo proč mně u odchozích sms naskakuje místo tel.čísla komu to posílám číslo moje?není to sice moc důležitý ale občas by mně zajímalo komu jsem co poslal... díky

Odpovědět

Zpět na „Samsung OmniaPRO“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti