FPSEce pro OmniiPro
FPSEce pro OmniiPro
slapou vam hry plynule? me moc ne (zkousim vsechna fps)... a je mi to divne kdyz by omnia mela bejt rychla...
jak vam to beha na 6.5 wm?
jak vam to beha na 6.5 wm?
FPSEce
Já jsem měl na Touch Pro2 také ze začátku trochu problém s rychlostí (GTA, GTA2), ale přes úpravy v souboru fps.ini a nastavení frameskip na hodnotu 5 už je to celkem dobré. Doporučuji vypnout zvuk, respektive já jsem ve fps.ini udělal tyhle úpravy a pak se to zlepšilo (vyštrachal jsem je z diskuzí na ofiko fóru).
ArmCoreMMX=on
BiosName=SCPH1001.BIN
RomName=SCPH1001.BIN
(doporučuji tenhle PSX bios dohledat přes Google, protože není standardní součástí FPSEce)
SoundVolume=0
Oprava: Správný název položky je EnableSound=0 (díky za upozornění, prohodil jsem si to)
(vypnutí zvuku)
FullScreen=0
(vypnutí roztažení hry na celou obrazovku, na WVGA se při "1" sice vyplní celý displej, ale při "0" není ztráta zas tak velká a je to u mě plynulejší.
+ přímo v programu pak nastav ručně ten frameskip na 5.
ArmCoreMMX=on
BiosName=SCPH1001.BIN
RomName=SCPH1001.BIN
(doporučuji tenhle PSX bios dohledat přes Google, protože není standardní součástí FPSEce)
Oprava: Správný název položky je EnableSound=0 (díky za upozornění, prohodil jsem si to)
(vypnutí zvuku)
FullScreen=0
(vypnutí roztažení hry na celou obrazovku, na WVGA se při "1" sice vyplní celý displej, ale při "0" není ztráta zas tak velká a je to u mě plynulejší.
+ přímo v programu pak nastav ručně ten frameskip na 5.
FPSEce
Jen pro srovnání - benchmark ve FPSEce (HTC HD2 vs. Omnia II)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RCqfG5DleZY[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RCqfG5DleZY[/youtube]
-
rybar73
- přispěvatel

- Zařízení: Samsung B7610, Samsung Omnia 7
FPSEce
Ja zase neprisel na to jak elegantne nastavit ovladani. Rad bych pochopitelne vyuzil HW klavesky ale proste kdyz jsem si navolil urcite klavesy vubec to nesedelo (nebo treba kod pro 'S' a sipku mi delal to same). Muzete nekdo kdo to mate nastavene kouknout do INI a poslat mi hodnoty?
FPSEce
rybar73: Nastavení ovládání popíšu v připravovaném článku (mám config pro Touch Pro2, ten by ti na Omnii moc nepomohl).
Svestka: Ano, to je pravda. Musím si sehnat něco se Snapdragonem, ať to můžu zkusit v plné kráse. Na TP2 hraju většinu her bez zvuku a s aktivním Frame-skipem (5), aby to bylo trochu plynulé.
Svestka: Ano, to je pravda. Musím si sehnat něco se Snapdragonem, ať to můžu zkusit v plné kráse. Na TP2 hraju většinu her bez zvuku a s aktivním Frame-skipem (5), aby to bylo trochu plynulé.
-
elcrys
- smartguru

- Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)
FPSEce
Tohle nastavení sníží hlasitost na nulu, ale prakticky by neměl být zvuk deaktivován - to zajišťuje položka EnableSound, kterou je nutné nastavit na off (poté by se mělo částečně ulehčit procesoru). Tento a jiné tipy jsou uvedeny v manuálu k programu.Jiří Hrma wrote:SoundVolume=0
(vypnutí zvuku)
edit by admin: Jo, děkuji - moje chyba, ono v tom fps.ini je těch položek tolik, že jsem to zaměnil a spletl.
Právě že ne. V době, kdy byl FPSEce 0.1 prakticky kompletně naprogramován, nebylo na trhu ještě žádné zařízení se Snapdragonem, takže o nějaké optimalizaci nemůže být řeč. Pouze s uvedením HD2 autoři pozdrželi vydání a provedli optimalizaci ovládacího rozhraní pro kapacitní displeje. Snapdragon je prostě mnohem dále než ostatní procesory (i před 800 MHz procesorem v Omnii) a kdo nevlastní stroj s minimálně tímto CPU, ten může na plynulé hraní zapomenout (psal jsem zde - http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 34#p136062" onclick="window.open(this.href);return false;).Svestka wrote:Při shlédnutí videa výše je nutné si ovšem uvědomit nehledě na to, že je snapdragon opravdu výkonnější, že tento emulátor má být optimalizován právě pro snadragon.
FPSEce
Tak to jsem nevěděl ale asi máš tedy pravdu, je možné, že jsem někde něco takového přečetl a když jsem si posléze přečetl ještě podporu G-senzoru u TG1 tak jsem si to nějak blbě spojil hold moje chyba.
P.s. Jen ještě dodám to co už sem psal i jinde, že osobně mi příjde tento emulátor jako pěkná hříčka, kterou člověk rád zkusí ale to je tak vše ale toto už je věc názoru, proto prosím aby se někdo nezačal hádat ale popřípadě také pouze vyjádřil svůj názor.
P.s. Jen ještě dodám to co už sem psal i jinde, že osobně mi příjde tento emulátor jako pěkná hříčka, kterou člověk rád zkusí ale to je tak vše ale toto už je věc názoru, proto prosím aby se někdo nezačal hádat ale popřípadě také pouze vyjádřil svůj názor.
FPSEce
Za 5, 10 nebo 20 USD donate získáte od autora novější verzi než ta, která je volně ke stažení a navíc tam funguje ukládání her v libovolnou dobu, což jsem u GTA, které teď neustále hraju před spaním, patřičně ocenil
Když autora podpoříte, získáte automaticky nárok na neveřejné testovací meziverze, kde autor ladí různé funkce (třeba ta aktuální funguje na HD2 postatně lépe než ta, co je volně ke stažení), ale to jen tak pro informaci.
FPSEce
takze ten program je vyladenej spis na teg ghz procak v HTC2 nez na nas omniackej nebo je ten nas omniackej o tolik pomalejsi? tech 150mhz mi neprijde takovej rozdil... a tobe to na TP2 slape jak?
-- úte led 05, 2010 17:38 --
tady mate video DD2
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b3zG9WRZ2OA[/youtube]
-- úte led 05, 2010 17:38 --
tady mate video DD2
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b3zG9WRZ2OA[/youtube]
FPSEce pro OmniiPro
No Elcrs psal, že optimalizace na snapdragon neproběhla takže jde pouze o výkonnost. Každopádně se nemá moc velký význam koukat na MHz jelikož snapdragon má být v některých situacích až 2x rychlejší než procesor S3C6410 (ten v nových Omniích) jedná se o zcela jiný kus HW a přestože může ve výsledku dělat to samé, přdevším záleží jak to dělá samotný údaj v MHz určuje pouze počet taktů za jednu sekundu ale jednotlivé instrukce zpravidla trvají déle než 1 takt, nějaké složitější přerušení může být otázka stovky taktů tudíž pokud jeden procesor zvládně vyonat instrukce s menším počtek taktů zbyde mu více taktů na další činnosti a toto je puze jedno z mála rozdílů které mezi procesory jsou jedná se o rychlosti použitých registrů procesoru a další. Nehledě na to samotný chipset snapdragon obsahuje rovnou procesory dva jeden taktovaný na 1GHz kterému se říká také snapdragon a druhý podpůrný taktovaný na 600MHz zvaný tuším scorpion ale tím si teď nejsem jistý. (Podpůrný procesor se stará především o rutiny jako telefonování, akceleraci přenosu dat apod. zatímco samotný 1GHz je především výpočetní. Už jsem to tady tuším někde psal.
Suma sumárum: Snapdragon je na tom výkonnostně v určitých oblastech daleko lépe než procesor v omnii Pro jindy se Omnia výkonem mírně přibližuje ale srovnávat tyto procesory nebo tedy spíše celé chipsety nemá smysl. Vývoj jde dál a za chvíli už ani snapdragon nebude přímo porovnatelný jelikož je stále na 65nm technologii a jakmile se začne v objevovat 45nm technologie i u procesorů v pocket PC (tyto procesory již jsou vyrobeny) tak nastane opět nárůst výkonu, i když né tak rapidní jaky přinesl snapdragon ale především i přes to, že bude takovýto procesor výkonnější bude mít menší spotřebu než stávající.
Suma sumárum: Snapdragon je na tom výkonnostně v určitých oblastech daleko lépe než procesor v omnii Pro jindy se Omnia výkonem mírně přibližuje ale srovnávat tyto procesory nebo tedy spíše celé chipsety nemá smysl. Vývoj jde dál a za chvíli už ani snapdragon nebude přímo porovnatelný jelikož je stále na 65nm technologii a jakmile se začne v objevovat 45nm technologie i u procesorů v pocket PC (tyto procesory již jsou vyrobeny) tak nastane opět nárůst výkonu, i když né tak rapidní jaky přinesl snapdragon ale především i přes to, že bude takovýto procesor výkonnější bude mít menší spotřebu než stávající.
FPSEce pro OmniiPro
sakra proc mam ted pocit ze ten muj mob je kram?:D nikdy nebudu spokojenej... nikdy:D:D
FPSEce
Taky mám problém nastavit správně klávesy - i když sem si to v programu přenastavil, zkusil jsem i ručně editovat v konfiguračním souboru kódy kláves, pořád mám třeba křížek pod tlačítkem ENTER, a ne tak jak bych si to úplně přál. Takže - povedlo se někomu na Omnii Pro nějak rozumně namapovat klávesnici?rybar73 wrote:Ja zase neprisel na to jak elegantne nastavit ovladani. Rad bych pochopitelne vyuzil HW klavesky ale proste kdyz jsem si navolil urcite klavesy vubec to nesedelo (nebo treba kod pro 'S' a sipku mi delal to same). Muzete nekdo kdo to mate nastavene kouknout do INI a poslat mi hodnoty?
-
HADES
- častý přispěvatel

- Zařízení: Samsung Omnia Pro
FPSEce pro OmniiPro
stačí když nebudeš tak "rozežraný" a nebudeš od komunikátoru očekávat věci, na které není stavěný - např hraní hertgregi wrote:sakra proc mam ted pocit ze ten muj mob je kram?:D nikdy nebudu spokojenej... nikdy:D:D
FPSEce
vzdyt je to nejvic jednoduche? staci kliknout na tu druhou spodni ikonku a pak stylusem kliknes na tlacitko a pak hw tlacitko a je to... ja mam smerove klavesy wazd a barevne cudly nasipkch...racoon wrote:Taky mám problém nastavit správně klávesy - i když sem si to v programu přenastavil, zkusil jsem i ručně editovat v konfiguračním souboru kódy kláves, pořád mám třeba křížek pod tlačítkem ENTER, a ne tak jak bych si to úplně přál. Takže - povedlo se někomu na Omnii Pro nějak rozumně namapovat klávesnici?rybar73 wrote:Ja zase neprisel na to jak elegantne nastavit ovladani. Rad bych pochopitelne vyuzil HW klavesky ale proste kdyz jsem si navolil urcite klavesy vubec to nesedelo (nebo treba kod pro 'S' a sipku mi delal to same). Muzete nekdo kdo to mate nastavene kouknout do INI a poslat mi hodnoty?
-
rybar73
- přispěvatel

- Zařízení: Samsung B7610, Samsung Omnia 7
FPSEce pro OmniiPro
Tak ver nebo ne ale mi to takhle proste nefunguje. Muzes mi poslat tvuj config s nastavenim tech tlacitek?
-
Bakllazaan
- nováček

- Zařízení: iPhone 4S
FPSEce pro OmniiPro
doporučuju si stáhnout Final fantasy do tohoto emulátoru. šlape to dobře