FPSEce pro OmniiPro

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
tgregi
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung omnia pro B7610

FPSEce pro OmniiPro

Post by tgregi »

slapou vam hry plynule? me moc ne (zkousim vsechna fps)... a je mi to divne kdyz by omnia mela bejt rychla...

jak vam to beha na 6.5 wm?
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor
Zařízení: ---

FPSEce

Post by Jiří Hrma »

Já jsem měl na Touch Pro2 také ze začátku trochu problém s rychlostí (GTA, GTA2), ale přes úpravy v souboru fps.ini a nastavení frameskip na hodnotu 5 už je to celkem dobré. Doporučuji vypnout zvuk, respektive já jsem ve fps.ini udělal tyhle úpravy a pak se to zlepšilo (vyštrachal jsem je z diskuzí na ofiko fóru).
ArmCoreMMX=on
BiosName=SCPH1001.BIN
RomName=SCPH1001.BIN

(doporučuji tenhle PSX bios dohledat přes Google, protože není standardní součástí FPSEce)

SoundVolume=0
Oprava: Správný název položky je EnableSound=0 (díky za upozornění, prohodil jsem si to)
(vypnutí zvuku)

FullScreen=0
(vypnutí roztažení hry na celou obrazovku, na WVGA se při "1" sice vyplní celý displej, ale při "0" není ztráta zas tak velká a je to u mě plynulejší.
+ přímo v programu pak nastav ručně ten frameskip na 5.
tgregi
přispěvatel
přispěvatel

FPSEce

Post by tgregi »

a kde to najdu na prepsani a kam mam ten bios hodit plz?:)
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

FPSEce

Post by Jiří Hrma »

No soubor fpse.ini najdeš přímo v adresáři, kam si emulátor nainstaloval. A bios nahraješ do adresáře s názvem BIOS.
tgregi
přispěvatel
přispěvatel

FPSEce

Post by tgregi »

tak ja tam tu knihovnu uz mam....
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

FPSEce

Post by Jiří Hrma »

Jen pro srovnání - benchmark ve FPSEce (HTC HD2 vs. Omnia II)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=RCqfG5DleZY[/youtube]
rybar73
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung B7610, Samsung Omnia 7

FPSEce

Post by rybar73 »

Ja zase neprisel na to jak elegantne nastavit ovladani. Rad bych pochopitelne vyuzil HW klavesky ale proste kdyz jsem si navolil urcite klavesy vubec to nesedelo (nebo treba kod pro 'S' a sipku mi delal to same). Muzete nekdo kdo to mate nastavene kouknout do INI a poslat mi hodnoty?
Svestka
smartguru
smartguru
Zařízení: Lumia 800

FPSEce

Post by Svestka »

Při shlédnutí videa výše je nutné si ovšem uvědomit nehledě na to, že je snapdragon opravdu výkonnější, že tento emulátor má být optimalizován právě pro snadragon.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

FPSEce

Post by Jiří Hrma »

rybar73: Nastavení ovládání popíšu v připravovaném článku (mám config pro Touch Pro2, ten by ti na Omnii moc nepomohl).
Svestka: Ano, to je pravda. Musím si sehnat něco se Snapdragonem, ať to můžu zkusit v plné kráse. Na TP2 hraju většinu her bez zvuku a s aktivním Frame-skipem (5), aby to bylo trochu plynulé.
elcrys
smartguru
smartguru
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

FPSEce

Post by elcrys »

Jiří Hrma wrote:SoundVolume=0
(vypnutí zvuku)
Tohle nastavení sníží hlasitost na nulu, ale prakticky by neměl být zvuk deaktivován - to zajišťuje položka EnableSound, kterou je nutné nastavit na off (poté by se mělo částečně ulehčit procesoru). Tento a jiné tipy jsou uvedeny v manuálu k programu.
edit by admin: Jo, děkuji - moje chyba, ono v tom fps.ini je těch položek tolik, že jsem to zaměnil a spletl.
Svestka wrote:Při shlédnutí videa výše je nutné si ovšem uvědomit nehledě na to, že je snapdragon opravdu výkonnější, že tento emulátor má být optimalizován právě pro snadragon.
Právě že ne. V době, kdy byl FPSEce 0.1 prakticky kompletně naprogramován, nebylo na trhu ještě žádné zařízení se Snapdragonem, takže o nějaké optimalizaci nemůže být řeč. Pouze s uvedením HD2 autoři pozdrželi vydání a provedli optimalizaci ovládacího rozhraní pro kapacitní displeje. Snapdragon je prostě mnohem dále než ostatní procesory (i před 800 MHz procesorem v Omnii) a kdo nevlastní stroj s minimálně tímto CPU, ten může na plynulé hraní zapomenout (psal jsem zde - http://smartmania.cz/forum/viewtopic.ph ... 34#p136062" onclick="window.open(this.href);return false;).
Svestka
smartguru
smartguru

FPSEce

Post by Svestka »

Tak to jsem nevěděl ale asi máš tedy pravdu, je možné, že jsem někde něco takového přečetl a když jsem si posléze přečetl ještě podporu G-senzoru u TG1 tak jsem si to nějak blbě spojil hold moje chyba.

P.s. Jen ještě dodám to co už sem psal i jinde, že osobně mi příjde tento emulátor jako pěkná hříčka, kterou člověk rád zkusí ale to je tak vše ale toto už je věc názoru, proto prosím aby se někdo nezačal hádat ale popřípadě také pouze vyjádřil svůj názor.
Jiří Hrma
šéfredaktor
šéfredaktor

FPSEce

Post by Jiří Hrma »

Za 5, 10 nebo 20 USD donate získáte od autora novější verzi než ta, která je volně ke stažení a navíc tam funguje ukládání her v libovolnou dobu, což jsem u GTA, které teď neustále hraju před spaním, patřičně ocenil :-) Když autora podpoříte, získáte automaticky nárok na neveřejné testovací meziverze, kde autor ladí různé funkce (třeba ta aktuální funguje na HD2 postatně lépe než ta, co je volně ke stažení), ale to jen tak pro informaci.
tgregi
přispěvatel
přispěvatel

FPSEce

Post by tgregi »

takze ten program je vyladenej spis na teg ghz procak v HTC2 nez na nas omniackej nebo je ten nas omniackej o tolik pomalejsi? tech 150mhz mi neprijde takovej rozdil... a tobe to na TP2 slape jak?

-- úte led 05, 2010 17:38 --

tady mate video DD2

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=b3zG9WRZ2OA[/youtube]
Svestka
smartguru
smartguru

FPSEce pro OmniiPro

Post by Svestka »

No Elcrs psal, že optimalizace na snapdragon neproběhla takže jde pouze o výkonnost. Každopádně se nemá moc velký význam koukat na MHz jelikož snapdragon má být v některých situacích až 2x rychlejší než procesor S3C6410 (ten v nových Omniích) jedná se o zcela jiný kus HW a přestože může ve výsledku dělat to samé, přdevším záleží jak to dělá samotný údaj v MHz určuje pouze počet taktů za jednu sekundu ale jednotlivé instrukce zpravidla trvají déle než 1 takt, nějaké složitější přerušení může být otázka stovky taktů tudíž pokud jeden procesor zvládně vyonat instrukce s menším počtek taktů zbyde mu více taktů na další činnosti a toto je puze jedno z mála rozdílů které mezi procesory jsou jedná se o rychlosti použitých registrů procesoru a další. Nehledě na to samotný chipset snapdragon obsahuje rovnou procesory dva jeden taktovaný na 1GHz kterému se říká také snapdragon a druhý podpůrný taktovaný na 600MHz zvaný tuším scorpion ale tím si teď nejsem jistý. (Podpůrný procesor se stará především o rutiny jako telefonování, akceleraci přenosu dat apod. zatímco samotný 1GHz je především výpočetní. Už jsem to tady tuším někde psal.

Suma sumárum: Snapdragon je na tom výkonnostně v určitých oblastech daleko lépe než procesor v omnii Pro jindy se Omnia výkonem mírně přibližuje ale srovnávat tyto procesory nebo tedy spíše celé chipsety nemá smysl. Vývoj jde dál a za chvíli už ani snapdragon nebude přímo porovnatelný jelikož je stále na 65nm technologii a jakmile se začne v objevovat 45nm technologie i u procesorů v pocket PC (tyto procesory již jsou vyrobeny) tak nastane opět nárůst výkonu, i když né tak rapidní jaky přinesl snapdragon ale především i přes to, že bude takovýto procesor výkonnější bude mít menší spotřebu než stávající.
tgregi
přispěvatel
přispěvatel

FPSEce pro OmniiPro

Post by tgregi »

sakra proc mam ted pocit ze ten muj mob je kram?:D nikdy nebudu spokojenej... nikdy:D:D
racoon
můj třetí příspěvek
můj třetí příspěvek
Zařízení: B7610 Omnia Pro

FPSEce

Post by racoon »

rybar73 wrote:Ja zase neprisel na to jak elegantne nastavit ovladani. Rad bych pochopitelne vyuzil HW klavesky ale proste kdyz jsem si navolil urcite klavesy vubec to nesedelo (nebo treba kod pro 'S' a sipku mi delal to same). Muzete nekdo kdo to mate nastavene kouknout do INI a poslat mi hodnoty?
Taky mám problém nastavit správně klávesy - i když sem si to v programu přenastavil, zkusil jsem i ručně editovat v konfiguračním souboru kódy kláves, pořád mám třeba křížek pod tlačítkem ENTER, a ne tak jak bych si to úplně přál. Takže - povedlo se někomu na Omnii Pro nějak rozumně namapovat klávesnici?
HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Zařízení: Samsung Omnia Pro

FPSEce pro OmniiPro

Post by HADES »

tgregi wrote:sakra proc mam ted pocit ze ten muj mob je kram?:D nikdy nebudu spokojenej... nikdy:D:D
stačí když nebudeš tak "rozežraný" a nebudeš od komunikátoru očekávat věci, na které není stavěný - např hraní her
tgregi
přispěvatel
přispěvatel

FPSEce

Post by tgregi »

racoon wrote:
rybar73 wrote:Ja zase neprisel na to jak elegantne nastavit ovladani. Rad bych pochopitelne vyuzil HW klavesky ale proste kdyz jsem si navolil urcite klavesy vubec to nesedelo (nebo treba kod pro 'S' a sipku mi delal to same). Muzete nekdo kdo to mate nastavene kouknout do INI a poslat mi hodnoty?
Taky mám problém nastavit správně klávesy - i když sem si to v programu přenastavil, zkusil jsem i ručně editovat v konfiguračním souboru kódy kláves, pořád mám třeba křížek pod tlačítkem ENTER, a ne tak jak bych si to úplně přál. Takže - povedlo se někomu na Omnii Pro nějak rozumně namapovat klávesnici?
vzdyt je to nejvic jednoduche? staci kliknout na tu druhou spodni ikonku a pak stylusem kliknes na tlacitko a pak hw tlacitko a je to... ja mam smerove klavesy wazd a barevne cudly nasipkch...
rybar73
přispěvatel
přispěvatel
Zařízení: Samsung B7610, Samsung Omnia 7

FPSEce pro OmniiPro

Post by rybar73 »

Tak ver nebo ne ale mi to takhle proste nefunguje. Muzes mi poslat tvuj config s nastavenim tech tlacitek?
Bakllazaan
nováček
nováček
Zařízení: iPhone 4S

FPSEce pro OmniiPro

Post by Bakllazaan »

doporučuju si stáhnout Final fantasy do tohoto emulátoru. šlape to dobře
Post Reply

Return to “Samsung OmniaPRO”