Padání aplikací

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
chipoun
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: pon pro 14, 2009 16:32
Zařízení: B7610

Padání aplikací

Příspěvek od chipoun » sob pro 26, 2009 11:52

Chtěl bych se zeptat, jak mám zabránit tomu, aby mi padaly aplikace. Normálně si spustím např. skype, pak ho minimalizuju, dělám jiné věci, ale třeba se párkrát přepnu mezi aplikacema a on nevydrží napětí chvíle a prostě zmizne a je vyplej. A takhle padají asi všechny aplikace. QIP, Skype...
Je to strašně nestabilní...
Nevíte někdo nějakou radu? Mám tam Win 6.5 a dělal jsem i hard reset. Ale je to jak hazet perly svinim (Omnii). :-(

pivasek
nováček
nováček
Příspěvky: 29
Registrován: stř lis 18, 2009 18:59
Zařízení: Samsung Omnia PRO B7610

Padání aplikací

Příspěvek od pivasek » sob pro 26, 2009 13:11

mě padalo ICQ, včera jsem si stáhl novější verzi a už mi drží vše. Mám ale ofiko Win 6.1, telefon koupenej přímo u O2.

chipoun
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: pon pro 14, 2009 16:32
Zařízení: B7610

Padání aplikací

Příspěvek od chipoun » sob pro 26, 2009 13:45

No, kdyby padaly jen špatné apliakce. Jenže mě padá i opera, googlemaps a podobně. Prostě vše. stačí se párkrát přepnout a už tam nejsou.

veryska
mám jeden příspěvek
mám jeden příspěvek
Příspěvky: 1
Registrován: sob pro 26, 2009 13:43
Zařízení: Samsung omniaPRO
Bydliště: Uherské Hradiště

Padání aplikací

Příspěvek od veryska » sob pro 26, 2009 13:46

Mám úplně stejný problém jako chipoun, padají mi všechny aplikace, objednala jsem Samsunga z netu a ten člověk mi tam dal nový Win 6.5. Nevíte opravdu prosím jak se s tím domluvit, než mě z něj klepne pepka?

HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 295
Registrován: ned lis 16, 2008 21:06
Zařízení: Samsung Omnia Pro
Bydliště: Uherské Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Padání aplikací

Příspěvek od HADES » sob pro 26, 2009 15:30

No a nemáte tam nějakou aplikaci která by ty ostatní automaticky ukončovala? Nějakého správce paměti nebo něco podobného?

chipoun
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: pon pro 14, 2009 16:32
Zařízení: B7610

Padání aplikací

Příspěvek od chipoun » sob pro 26, 2009 18:11

Nevím. Nic podobného jsem neinstaloval. Dělá to i po hardresetu. Takže jestli tam něco takového není standardně, tak to tím nebude. :-(

pompier
nováček
nováček
Příspěvky: 36
Registrován: sob srp 25, 2007 13:54
Zařízení: Samsung B7610 OmniaPro
Bydliště: Vratimov
Kontaktovat uživatele:

Padání aplikací

Příspěvek od pompier » ned pro 27, 2009 7:18

Na 6.1 mi padal jen Slick a qip. Co jsem si natáhnul Palringo, je vše v pohodě. Jinak mi sem tam spadne ještě TCTMP, jinak nic...

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Padání aplikací

Příspěvek od Svestka » ned pro 27, 2009 10:10

Osobně mi jednu dobu padal chvíli Nitrogen ale to vyřešil soft reset jinak jsou u mě všechny aplikace stabilní i po týdenním užívání zařízení bez resetu. Například opera, která tady někomu padá mi bez problému držela 2 hodiny vkuse a u toho byl na pozadí poslech hudby.

Uživatelský avatar
tgregi
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 76
Registrován: sob pro 26, 2009 22:19
Zařízení: Samsung omnia pro B7610

Padání aplikací

Příspěvek od tgregi » pon pro 28, 2009 10:31

taky mi pada opera a skype a pekne me to se*e... kdo vyresi bude mit muj veliky dik

chipoun
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: pon pro 14, 2009 16:32
Zařízení: B7610

Padání aplikací

Příspěvek od chipoun » pon pro 28, 2009 12:35

Tak jsem pár dnů v kuse pročítal modaco a googlil jako o život. A teď si myslím, že nemůže existovat řešení, protože to padá všem. Teda nepadá, ale windowsy to zavírají jednak z důvodu málo volné RAM a zadruhé protože se zvětšuje v paměti qwes.exe a jak dosáhne 20MB, tak spadne vše na pozadí.

Našel jsem radu co s tím, ale nemám to ozkoušené. Jde o změnu v registrech. Právě to testuji a dám vědět jak to vypadá. Jen sem se chtěl zeptat. Je tu opravdu někdo, kdo si pustí např google maps, k tomu operu, qip a skype a funguje třeba celý den bez toho, aniž by se mu to několikrát pozavíralo?

HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 295
Registrován: ned lis 16, 2008 21:06
Zařízení: Samsung Omnia Pro
Bydliště: Uherské Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Padání aplikací

Příspěvek od HADES » pon pro 28, 2009 18:43

QIP a Skype můžeš nahradit jediným programem, jmenuje se Fring. Doporučuju vyzkoušet

Tazz1
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 210
Registrován: pon bře 12, 2007 9:55
Kontaktovat uživatele:

Padání aplikací

Příspěvek od Tazz1 » úte pro 29, 2009 0:01

je to tak, prostě křížek aplikace zavírá a ne minimalizuje :-( . Tohle mě taky štve. Jedu v opeře, příjde email, mrknu na něj a operu můžu spouštět znovu :-((

Docent
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 118
Registrován: úte lis 18, 2008 20:26
Zařízení: Dell AXIM X51v, Vodafone 845
Bydliště: Kousek od Rudé záře

Padání aplikací

Příspěvek od Docent » úte pro 29, 2009 0:10

Rád se poučím, dosud jsem žil v naivním domnění, že u WM křížek aplikace nezavírá, ale minimalizuje... Pokud člověk nemá nainstalovaný např. Pocket Plus, kde křížek opravdu zavírá...

Tazz1
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 210
Registrován: pon bře 12, 2007 9:55
Kontaktovat uživatele:

Padání aplikací

Příspěvek od Tazz1 » úte pro 29, 2009 0:20

bohužel je to tak :-( . a to jsem nic neinstaloval

chipoun
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: pon pro 14, 2009 16:32
Zařízení: B7610

Padání aplikací

Příspěvek od chipoun » úte pro 29, 2009 0:30

On je nezavírá, ale minimalizuje. Jenže jak potom zjistí, že jsou minimalizovaný, tak je shodí, aby si uvolnil paměť. Proč netuším, protože akutním nedostatkem paměti to není. Někdy to neshodí, většinou ano, zvláště pokud je puštěných více programů.

Já jsem kvůli tomu přešel zpět na Win 6.1, kde si můžu dovolit nechat pušténé ICQ a u toho zapnout např. operu. To byl u Win 6.5 nesplnitelný úkol bohužel.
Jen nechápu, jak ty 6.5ky mohli vydat jako oficiální ROM (když ne u nás), když to takto blbne a připravuje to omnii pro o multitasking a tím o jednu ze základních vlastností.

pivasek
nováček
nováček
Příspěvky: 29
Registrován: stř lis 18, 2009 18:59
Zařízení: Samsung Omnia PRO B7610

Padání aplikací

Příspěvek od pivasek » úte pro 29, 2009 19:35

funkce křížku jde nastavit i v prostředí Samsungu (Nastavení - Obecná nastavení - Tlačítko - Tlačítko X)

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

Padání aplikací

Příspěvek od danri » úte pro 29, 2009 19:40

Nastavení - Obecná nastavení - Tlačítko X - Povolit ukončení spuštěných programů klepnutím na tlačítko X
Tlačítkem X je myšlen křížek. Můžete si nastavit jestli chcete aby křížek ukončoval aplikaci.

TIePEK
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 105
Registrován: pát pro 25, 2009 16:33
Zařízení: Samsung omnia PRO

Padání aplikací

Příspěvek od TIePEK » pát led 01, 2010 0:03

Lidi tyjova měl sjem rozpory mezi Omnii2 nebo OmniaPRO tak mi teď neříkejte že je nestabilní prosím ... už jsem se rozhodl a mam ho dokonce i obějdnanej :( ...
Jinak vlastním običejnou Omnii I900 a taky mi padali programy např Skype, QIP nebo tak ... a zjistil jsem že programy s přístupem na INTERNET musím mít nainstalované do vnitřní paměti telefonu a pokud někdo šetřil místem a instalvoal to na paměťovku tak mu to asi bude padat ... mě to dělalo taky a když jsem to nainstaloval do telefonu nikoli na paměťovku bo mimo ... ZKUSTE to a řekně te mi jestli to tak funguje i u OmniaPRO u Omnie i900 to fachá všechno CAJK

pivasek
nováček
nováček
Příspěvky: 29
Registrován: stř lis 18, 2009 18:59
Zařízení: Samsung Omnia PRO B7610

Padání aplikací

Příspěvek od pivasek » pát led 01, 2010 15:50

údajně už je nějaká nová ROM na MoDaCu, kde je opravenej ten soubor kterej způsobuje padání.. Takže bych se nebál že to bude neřešitelný

chipoun
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: pon pro 14, 2009 16:32
Zařízení: B7610

Padání aplikací

Příspěvek od chipoun » pát led 01, 2010 22:11

Mám ji nahranou. Je to o dost lepší než u předchozích verzí, ale stále aplikace padají, když jich pustím víc než cca 3 (podle náročnosti na paměť). Ve windows 6.1 jsem tento problém ale nezaznamenal. Tam můžu mít aplikací i 10 a veklmi zřídka aplikace popadají. Takže to ještě tak pořešený není. Ale věřím v lepší zítřky.

Odpovědět

Zpět na „Samsung OmniaPRO“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 hostů