Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
Odpovědět
tompec
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 158
Registrován: čtv zář 24, 2009 18:24
Zařízení: Iphone 7 128 black
Bydliště: MS kraj

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od tompec » sob zář 11, 2010 8:43

No pres ten update mi to nejde, hlasi to nepodporovany telefon... :smile:
Flashnul bych to normalne pres Octan, ale nemam tu ROMku...

Uživatelský avatar
VaRo
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 86
Registrován: úte črc 06, 2010 17:45
Zařízení: SAMSUNG Galaxy SIII

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od VaRo » sob zář 11, 2010 14:42

Tu sezeneš jedině v autorizovanym servisu O2, na netu jsem ji taky hledal a nenašel...

Womáčka
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: pon lis 30, 2009 20:16
Zařízení: OmniaPro B7610

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od Womáčka » sob zář 11, 2010 21:34

Zdravím,
nemáte prosím někdo info o tom, jestli a případně kdy bude dostupná nějaká novější romka než JC2? Omnia II už jich má požehnaně a na náš telefon se nějak zapomnělo.
Děkuji za informace

Uživatelský avatar
VaRo
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 86
Registrován: úte črc 06, 2010 17:45
Zařízení: SAMSUNG Galaxy SIII

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od VaRo » sob zář 11, 2010 22:20

Vzhledem k tomu, že stávající aktuální nemá výrazné bugy, očekávám, že už žádná další ofiko nebude a že se technici u Samsunga budou věnovat novinkám v portfóliu...

Womáčka
nováček
nováček
Příspěvky: 44
Registrován: pon lis 30, 2009 20:16
Zařízení: OmniaPro B7610

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od Womáčka » ned zář 12, 2010 7:45

Nemá výrazné bugy? Já teda vidím jeden obrovskej bug a tím je rezervovaných asi 90MB RAM kdoví čím. Tajně jsem doufal, že to třeba nějak napraví a zmenší velikost té rezervované části.

EDIT: Omlouvám se tedy za to y, ale bylo ráno a ještě mi to nemyslelo. Navíc se přece občas stane, že nějaké to slovíčko ujede.

Uživatelský avatar
VaRo
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 86
Registrován: úte črc 06, 2010 17:45
Zařízení: SAMSUNG Galaxy SIII

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od VaRo » ned zář 12, 2010 11:20

"Vydět" s tvrdym "y", to už jsem taky dlouho neviděl. :tlem: Nic ve zlym. :wink: K tomu, co píšeš - to přeci není bug v pravém slova smyslu, ale zcela jasně cílený záměr výrobce, tak proč by ho opravoval, když si ho sám pracně vymyslel? Bylo by fajn mít nějakou novější ofiko ROMku, třeba i se 7-kovejma windousama, ale v tomhle jsem realista a jak říkám, piplání se s ROMkama pro model, který už se chystá do penze, výrobci tržby nenažene. A tak, jako by to udělal každý, vrhne sílu do věcí, které dolary a € ponesou... Nebudu-li mít pravdu, budu jen rád. 8-)

Tazz1
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 210
Registrován: pon bře 12, 2007 9:55
Kontaktovat uživatele:

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od Tazz1 » ned zář 12, 2010 11:29

Myslite, ze na nasi masinku budou win7 ?

Uživatelský avatar
pavel1tu
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 78
Registrován: stř zář 30, 2009 13:58
Zařízení: Blackberry BOLD 9780
Bydliště: Trutnov

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od pavel1tu » ned zář 12, 2010 20:54

já musím také potvrdit, že s off romkou jsem spokojen

tompec
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 158
Registrován: čtv zář 24, 2009 18:24
Zařízení: Iphone 7 128 black
Bydliště: MS kraj

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od tompec » pon zář 13, 2010 12:13

No já jsem až teď zjistil, že mi na JC2 nefunguje budík...

Uživatelský avatar
VaRo
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 86
Registrován: úte črc 06, 2010 17:45
Zařízení: SAMSUNG Galaxy SIII

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od VaRo » úte zář 14, 2010 17:56

Já už 2 dny používám tuto "odsamsungovanou" JC2 21911 ROMku a zatím dobrý. Mobil je svižnější, nejvíc to vidím u navigace, satelity načteny skutečně rychle

Sumit Bhardwajs WM 6.5 build 21911 JC2 Full+Extras ROM, Full JC2 ROM with build 21911 and some extra utilities
http://www.modaco.com/content/b7610-omn ... xtras-rom/


Ad můj níže uvedený tuning - více najdete zde:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=760335

Trochu jsem ji taky potunil a teď vypadá nějak takhle:
Přílohy
Screen Now.jpg
Screen Now.jpg (129.06 KiB) Zobrazeno 3155 x

Uživatelský avatar
pavel1tu
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 78
Registrován: stř zář 30, 2009 13:58
Zařízení: Blackberry BOLD 9780
Bydliště: Trutnov

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od pavel1tu » stř zář 15, 2010 9:45

VaRo to vypadá skvěle, jestli je to svižné, tak bych to testnul, jen mám dotaz, jak je to s češtinou (AN mi nevadí, ale je to příjemnější) ?

Uživatelský avatar
VaRo
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 86
Registrován: úte črc 06, 2010 17:45
Zařízení: SAMSUNG Galaxy SIII

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od VaRo » stř zář 15, 2010 10:22

Telefon mám teď česko-anglickej. Systém je, samo, v EN. SPB Mobile Shell a doinstalovaný dialer (PhonEx) jsem si dal do češtiny... Jinak zatím plná spokojenost, Omnie je svižnější a volného místa na rozdávání... :wink:

Více o tom, co v Omnii mám:

Windows Mobile 6.5 Professional
CE OS 5.2.21911 (Build 21911.5.0.94)

PDA: B7610NXXJC2
CSC: B7610NXENJC2
PHONE: B7610XXJC1

hugo48
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: stř lis 04, 2009 19:30
Zařízení: Samsung B7610 Omnia Pro, i9000 Galaxy S
Bydliště: Stará Ves nad Ondřejnicí

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od hugo48 » čtv zář 16, 2010 8:17

VaRo
K té úpravě SPB Mobile Shell. Funguje ti tam to počasí v těch hodinách? Mi právě některé věci se nezobrazí, že mám jen jakoby prázdnou kolonku tam. Jinak ale díky. Díky téhle theme ten prográmek má ještě daleko víc možností :)

Uživatelský avatar
VaRo
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 86
Registrován: úte črc 06, 2010 17:45
Zařízení: SAMSUNG Galaxy SIII

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od VaRo » čtv zář 16, 2010 9:47

Nefunguje, proto tam mám velkou ikonu počasí z SPB, kterou to mám překryté... nabízí i víc informací, tak je to snad i lepší...

Uživatelský avatar
pavel1tu
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 78
Registrován: stř zář 30, 2009 13:58
Zařízení: Blackberry BOLD 9780
Bydliště: Trutnov

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od pavel1tu » čtv zář 16, 2010 14:39

K té úpravě SPB Shell - pěkně mi ho to nakoplo, včetně SPB Time
nejde to odinstalovat !!! Skončilo to naštěstí jen reinstalem SPB (VŠECH !!! aplikací) - naštěstí jsem si udělal zálohu nastavení.

ROM jsem netestoval, co je to za problém s tím zvukem ?
testoval jsi jak tam radí daskalos i češtinu ?

Musím podotknout že asi není rozdím mezi 50M a 70M volného místa, mě to stačí a origoš ROM co je na ni odkaz na Modaco mi chodí skvěle.

Uživatelský avatar
VaRo
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 86
Registrován: úte črc 06, 2010 17:45
Zařízení: SAMSUNG Galaxy SIII

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od VaRo » čtv zář 16, 2010 22:28

1. Měls vypnuté všechny SPB aplikace před instalací "imitace"?
2. Žádný problém se zvukem nemám.
3. Víc jak 20 MB je pro mne velice relevantní rozdíl.
4. Neokoukaná grafika - bonus navíc...

Obrázek

RendaCB1300
nováček
nováček
Příspěvky: 6
Registrován: sob črc 24, 2010 15:08
Zařízení: HTC HD2

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od RendaCB1300 » pát zář 17, 2010 18:54

To VaRo: jak nebo v čem spustíš tu zmíněnou ROM. Stáhnu to jako exe soubor a dál nevím co s tím. Samo o sobě to spustit nejde. Díky

Uživatelský avatar
pavel1tu
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 78
Registrován: stř zář 30, 2009 13:58
Zařízení: Blackberry BOLD 9780
Bydliště: Trutnov

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od pavel1tu » sob zář 18, 2010 22:11

To VaRo: hmm vypnul jsem vše, jen SPB Shell ne, nějak jsem nepřišel na to, kde se vypíná
Teď budu mít více času, tak testnu tu ROM i s tou "imitací"

aky nechápu co s tou ROM, downloader co používám chce trochu jiné soubory :-P
návod by byl ?
PS: doplnuji, jsem Linuxák, stačilo doinstalit 7zip a už se to rozbalilo, Wine si s tím samorozbalovacím archivem nevěděl rady ??? nevím proč.

Uživatelský avatar
VaRo
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 86
Registrován: úte črc 06, 2010 17:45
Zařízení: SAMSUNG Galaxy SIII

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od VaRo » ned zář 19, 2010 19:18

Stažený exe soubor jsem porozbaloval až do podoby: 21911pdaNew.nb0
Obrázek


Vše jsem pak flashnul, pokud se dobře pamatuji..., za pomoci těchto souborů:
Obrázek

pavel1 - tu SPB vypneš tak, že přejdeš na klasickou (nebo jinak upravenou) today, jinými slovy, SPB MS nebude před instalací "imitace" natažená... navíc dle instrukcí...

Installaion
1- Exit Spb Mobile Shell Before Install theme .
2- Install the theme on Main Device Memory .
3- You Must Install this theme on Clean Spb Mobile Shell .
4- After install theme you must restart Device .
5- Done ....Enjoy....

RendaCB1300 - více k flashi najdeš zde:
http://www.i900.cz/viewtopic.php?f=47&t=3178&start=20

komunista
nováček
nováček
Příspěvky: 47
Registrován: úte říj 06, 2009 14:05
Zařízení: Google Nexus S, Samsung B7610, Motorola V500
Bydliště: Litomyšl

Windows Mobile 6.5 pro Omnii Pro - upgrade, zkušenosti

Příspěvek od komunista » stř zář 22, 2010 8:53

Mám dotaz! Stáhnul jsem si nejnovější NPS chci si přeinstalovat systém, jak jsem psal jinde mobil mi mrtě blbne, ale NPS mě nepustí k upgradu jelikož mám nejnovější verzi a, že přeinstalace není nutná, ale já ji chci přehrát aby mi mobil neblbnul! Nevíte někdo jak na to?

Odpovědět

Zpět na „Samsung OmniaPRO“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 hostů