Integrovaná GPS

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
Odpovědět
Uživatelský avatar
krabicka3
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 68
Registrován: ned led 06, 2008 23:28
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Integrovaná GPS

Příspěvek od krabicka3 » pát říj 09, 2009 11:54

s tou vyladenosti pritroje jsi me moc pobavil. :) Omnia je prave naprosto nevyladena. Sviznost TP2 a Omnie se neda srovnavat. TP2 je o tridu vys, a to prave kvuli vyladenemu SW. ;)

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Integrovaná GPS

Příspěvek od mike-biker » pát říj 09, 2009 12:09

Já mám Omnii 2 i TP2 a přijde mi to nastejno. Ale nezapomeňme, že Samsung je relativně nový. Určitě hraje fakt to, že TW šlo okamžitě do pryč - je v této fázi stejně směšné jako Panely Xperie a prohlížeč Internet expoler. :lol:

Uživatelský avatar
krabicka3
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 68
Registrován: ned led 06, 2008 23:28
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Integrovaná GPS

Příspěvek od krabicka3 » pát říj 09, 2009 15:09

no nez zacnu psat SMSku se muzu obtahnout, a preklapovani displaye (vysunuti/zasunuti klavesnice) je tragicky pomale (ano, preklopi se hned, ale ta doba nez jsou reakce zase normalni...)

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Integrovaná GPS

Příspěvek od mike-biker » pát říj 09, 2009 15:18

Já jsem problém vyřešil - rotaci provádím namapovaným tlačítkem! ;-)

toareg
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: stř říj 07, 2009 20:20
Zařízení: iphone 3gs HTC Desire

Integrovaná GPS

Příspěvek od toareg » pát říj 09, 2009 21:00

Vie mi niekto povedať prečo sa dá OP kúpiť len v o2 ?

-- pát říj 09, 2009 22:02 --

(mike - bike) keď máš HTP2 a omniu 2 čo sa týka ovládania a rýchlosti čo je lepšie?

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Integrovaná GPS

Příspěvek od mike-biker » pát říj 09, 2009 23:35

Každý má svoje pro a proti. Ale klávesnice u HTC TP 2 je vynikající. Škoda jen té absence LED diod. Já osobně preferuji Omnii, ale je to jen subjektivní názor!

stump
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: pon říj 12, 2009 20:50
Zařízení: SE W810i
Bydliště: Brno

Integrovaná GPS

Příspěvek od stump » pon říj 12, 2009 20:57

Termiks píše:Pro všechny co mají ještě problém s GPS...Několik programů mi hlásilo chybu po zapnuti GPS, zkoušel sem nastavovat všechny možné porty a pořád nic. Potom sem však zjistil že samsung používá podobnou aplikaci jako HTC (quick gps), najít se dá poze přes originál samsung nastavení a po stažení dat z XTRA serveru vše běží jak má...Jen mě štve že je toto nastavení pouze pod aplikací od samsungu "nastavení" stejně jako úroveň podsvětlení, určitě by nebyl problém aby byla nějaká záložka i v originálním nastavení WM 6.1 :x

I po stažení dat z XTRA mi GPS ukazuje 1400m od místa mé polohy a né a ne se chytit a to jsem to zkoušel i venku, připojení na mobilní net mám taky a stejnak mi to je k ničemu stále ne a né mi ukázat správou polohu
porty mám taky nastavené dobře a zkoušel jsem snimi i laborovat. Omnii mám týden a né a né zní dostat mojí polohu.
Jedině snad že tam nemám něco nainstalované ještě. Za jakoukoliv radu budu rád Děkuju

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Integrovaná GPS

Příspěvek od Daidalos » pon říj 12, 2009 21:02

Zkus GPSGate a nebo udělat Hard reset,pokuď jsi ho hned po koupi neudělal.Vím,že tady byli podobné problémy,když někdo neudělal po koupi HR reset.

stump
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: pon říj 12, 2009 20:50
Zařízení: SE W810i
Bydliště: Brno

Integrovaná GPS

Příspěvek od stump » pon říj 12, 2009 21:14

Daidalos píše:Zkus GPSGate a nebo udělat Hard reset,pokuď jsi ho hned po koupi neudělal.Vím,že tady byli podobné problémy,když někdo neudělal po koupi HR reset.
Hard reset jsem už udělal ale to GPSGate ne

-- pon říj 12, 2009 22:32 --
Daidalos píše:Zkus GPSGate a nebo udělat Hard reset,pokuď jsi ho hned po koupi neudělal.Vím,že tady byli podobné problémy,když někdo neudělal po koupi HR reset.
Náhodou nějakej ověřenej link na stažení by nebyl? Stáhl jsem nějakej z netu a háže mi to že to není verze pro pocket pc....

Děkuju

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Integrovaná GPS

Příspěvek od mike-biker » pon říj 12, 2009 22:49

Málo používáš strýčka Googla! :evil:
http://franson.com/gpsgate/. Jak jsem psal - je to placené a u TT7 bez GPS Gate ani ránu. Jsem zvědavý, co mi poradí, až bude TT7 ofiko konečně po 2 letech uvolněn! :lol: Ale podpora u Samsungu je prý stejně otřesná jako u Sony Ericssonu, kde je to opravdu síla. :lol: :lol:

HADES
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 295
Registrován: ned lis 16, 2008 21:06
Zařízení: Samsung Omnia Pro
Bydliště: Uherské Hradiště
Kontaktovat uživatele:

Integrovaná GPS

Příspěvek od HADES » úte říj 13, 2009 13:19

Vykašli se na GPSGate a podobné kraviny, jestli si nejsi jistý správnou funkčností GPS tak to zkus třeba v aplikaci noni GPSplot http://aeguerre.free.fr/Public/PocketPC ... /index.php" onclick="window.open(this.href);return false;
Nainstaluj, zapni a čekej na fix - a to samozřejmě na volném prostranství, ne v baráku.
Pokud se ti ani do půl hodiny nefixne tak máš problém. A pokud se fixne tak zapni Google maps a zkus použít funkci pro zjištění polohy z GPS. Zkontroluj co ti ukáže a budeš vědět, na čem jsi

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Integrovaná GPS

Příspěvek od Daidalos » úte říj 13, 2009 13:46

mike-biker píše:Já mám Omnii 2 i TP2 a přijde mi to nastejno. Ale nezapomeňme, že Samsung je relativně nový. Určitě hraje fakt to, že TW šlo okamžitě do pryč - je v této fázi stejně směšné jako Panely Xperie a prohlížeč Internet expoler. :lol:
No ale musíš také brát ohled na to,že TP 2 má nižší procesor.Takže je na tom Omnia asi trochu hůř.Snad bude v updatu na WM 6.5 opravená rychlost..

stump
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: pon říj 12, 2009 20:50
Zařízení: SE W810i
Bydliště: Brno

Integrovaná GPS

Příspěvek od stump » úte říj 13, 2009 20:27

Díky všem za pomoc GPS už šlape jenom to chtělo přeinstalovat google maps a stáhnout 3x satelity a chytlo se to :-)

Uživatelský avatar
krabicka3
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 68
Registrován: ned led 06, 2008 23:28
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Integrovaná GPS

Příspěvek od krabicka3 » stř říj 14, 2009 22:08

Tak jsem dneska zpozoroval zvlastni vec pri navigaci. Mam asi stejny problem jako franta100. Pouzivam Navigon 7 Demo (jeste 8 dni), a pri navigaci mi taky zacalo dochazet ke ztrate signalu. Nicmene, kdyz jsem dal "GPS status", tak to satelity stale ukazovalo a merilo rychlost, a v pozadi byla ikonka satelitu chvilema cervena, ale udaje z GPSky se stale zobrazovaly spravne. Nevim jestli jsem si toho predim nevsiml nebo to zacalo delat dneska. Setkal jste se s tim nekdo?

Hawke
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: čtv říj 15, 2009 20:48
Zařízení: Samsung B7610 Omnia Pro

Integrovaná GPS

Příspěvek od Hawke » čtv říj 15, 2009 20:53

Zdravím Vás,
jsem v oblasti Smartphonů a WM úplným nováčkem a laikem. Mám navigaci Tomtom a už jsem si i stáhnul GPSGate. Mohl byste mi prosím někdo napsat nějaký jednoduchý návod na postup zprovoznění Tomtoma přes GPSGate?

Předem díky

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Integrovaná GPS

Příspěvek od mike-biker » pát říj 16, 2009 9:24


Hawke
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: čtv říj 15, 2009 20:48
Zařízení: Samsung B7610 Omnia Pro

Integrovaná GPS

Příspěvek od Hawke » pát říj 16, 2009 20:51

Díky! Po chvíli zápolení se mi povedlo to rozběhat.
Ještě jeden dotaz. Existuje nějaký jednoduchý způsob, jak v tomtomu zrotovat obraz na ležato? A nemyslím vysunutím klávesnice... Dočetl jsem se, že vodorovná poloha je lepší vzhledem k uložení antény...

Docent
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 118
Registrován: úte lis 18, 2008 20:26
Zařízení: Dell AXIM X51v, Vodafone 845
Bydliště: Kousek od Rudé záře

Integrovaná GPS

Příspěvek od Docent » pát říj 16, 2009 21:54

Existuje, otočit celý přístroj o 90°doleva nebo doprava :-D . BTW o vlivu polohy naležato nebo na stojáka na anténu dost pochybuju... Externí GPSce je taky jedno, v jaké je poloze.

Hawke
nováček
nováček
Příspěvky: 10
Registrován: čtv říj 15, 2009 20:48
Zařízení: Samsung B7610 Omnia Pro

Integrovaná GPS

Příspěvek od Hawke » sob říj 17, 2009 7:15

No já nevim, ale mně se teda obrazovka tomtomu nerotuje podle polohy telefonu...

Uživatelský avatar
mcm59
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: sob srp 08, 2009 8:50
Zařízení: Galaxy S i9000

Integrovaná GPS

Příspěvek od mcm59 » sob říj 17, 2009 8:14

Kdyby sis to tady prolistoval, tak na druhé stránce je skript, který zajistí to otočení. Jenom místo - Rotate(180) zadáš - Rotate(90), případně 270. Po vypnutí TomToma se to vrátí zpět.

Odpovědět

Zpět na „Samsung OmniaPRO“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 18 hostů