Integrovaná GPS

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
Odpovědět
Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Integrovaná GPS

Příspěvek od Svestka » čtv říj 01, 2009 12:24

Však není žádným tajemstvím, že v nových omniích jsou qualcomm GPS čipy a není problém to ve specifikaci vyčíst, z výše uvedených zkušeností i mých osobních zkušeností s omnií můžu ale říci, že GPS nemá problémy, v iGo chytnu u okna nebo pod oblohou rozhodně pod minutu. Teď jsem zkoušel fix a u zavřeného okna na parapetu, v hustě zastavěné oblasti, předemnou strom, nademnou strop jsem chytnul 4 satelity během 55 vteřin. Zkoušel jsem ještě druhý test, vypl jsem GPS, znovu zapl a opětovné navázání signálu trvalo asi 10 vteřin při otevřeném oknu a vystrčené Omnii z okna (samozřejmě se jedná o znovunavázání signálu na stejném místě, takže je rychlost dána tím).

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Integrovaná GPS

Příspěvek od elcrys » čtv říj 01, 2009 13:16

No jo, ale není Qualcomm jako Qualcomm, MSM6290 je poměrně staré řešení a je jisté, že jeho vlastnosti nebudou tak dobré, jako u novějších, které používají současné HTC přístroje (MSM7xxx). Já sám GPS MSM6280 používal a tolik odvázaný jsem z něj nebyl (i když se dokázal fixnout třeba 2 metry od okna). Porovnání GPS dvou řad MSM a SiRFu je zde - http://www.gpspassion.com/fr/articles.asp?id=175&page=8" onclick="window.open(this.href);return false;

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12203
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Integrovaná GPS

Příspěvek od htcjirka » čtv říj 01, 2009 20:29

Nejnovější co jsem našel je tahle: 8.3.4.102680 .Máte s ní někdo zkušenosti a můžete prosím někdo odpovědět mně?
Nejnovejsi je,ale na co se tyce PDA.Je to verze puvodne urcena na PNA prekopana na PDA.

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Integrovaná GPS

Příspěvek od Daidalos » pát říj 02, 2009 11:26

A to snad vadí nebo co,když šlape i na PDA? JInak osobně mi teda dost vadí potřeba programu GPSgate,už jenom kůli google maps,na každym normálním PDA stačí zapnout,ale ne Samsung si to musel uďelat podle sebe a takle to dopadá..

Dwarf
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: úte zář 22, 2009 19:40
Zařízení: samsung b7610

Integrovaná GPS

Příspěvek od Dwarf » pát říj 02, 2009 12:08

Zdravim a děkuji za vase prispevky už mi gps chodi dobre slo jen o pvni nacteni a ten programek xtra mi hlasil ze jsou pozice satelitu stazeny ale nic.az pripojeni a stazeni pres pc pomohlo a zacalo vse behat jak ma.zrejme mi o2 internet na mobilu nejak nestahl potrebne pozice.

Uživatelský avatar
krabicka3
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 68
Registrován: ned led 06, 2008 23:28
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Integrovaná GPS

Příspěvek od krabicka3 » pát říj 02, 2009 14:15

chapu to teda dobre, ze je tam stejna GPSka jako treba v HTC Touch Pro?
Mimochodem, ma nase GPSka podporu EGNOS?
http://mobil.idnes.cz/navigace-v-evrope ... vigace_vok" onclick="window.open(this.href);return false;

blackman_82
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 55
Registrován: pon pro 01, 2008 16:31
Zařízení: HTC Desire

Integrovaná GPS

Příspěvek od blackman_82 » pát říj 02, 2009 15:37

http://www.ce4you.cz/forums/view_topic.asp?t=34100 zkousel jste nekdo tohle s TT7? Uvazuji o tomto tel ale to ze by porad neco sosal kvuli TT7 se mi nelibi :( IGo jsem na svem PPC zkousel (s nim samsung asi problem nema), ale jako navigace mi nevyhovuje, je na muj vkus moc preplacana ;)

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Integrovaná GPS

Příspěvek od mike-biker » pát říj 02, 2009 16:51

To jsem tam hodil já. Je to bohužel tak, že oficiálně si vlastně k vestavěné GPS musíš koupit software, jinak TT7 nepoběží. Ale vzhledem k tomu, že se TT7 ani po roce od uvedení neprodává samostatně, tak s tím nelze nic dělat. :-(

tompec
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 158
Registrován: čtv zář 24, 2009 18:24
Zařízení: Iphone 7 128 black
Bydliště: MS kraj

Integrovaná GPS

Příspěvek od tompec » pát říj 02, 2009 18:36

Zrovna jsem se chtěl zeptat na to samé jako krabička3 :wink: . Umí OP EGNOS ? (viz odkaz výše)
Díky

Edit: podle diskuse v uvedeném článku nejde o novinku, ale o převedení zkušebního provozu do ostrého, takže EGNOS by měl fungovat již od roku 2005/2006.
OP by jej tedy měla taky podporovat.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Integrovaná GPS

Příspěvek od mike-biker » pát říj 02, 2009 21:00

100% ně ne. To by se tím hrozně pochlubili. Ale Egnos podporuje prakticky jen Garmin, já to používám na kole a zpřesnění je slušné. Ale u Omnie, jak jsem již povídal, velmi silně pochybuji. ;-)

Uživatelský avatar
krabicka3
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 68
Registrován: ned led 06, 2008 23:28
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Integrovaná GPS

Příspěvek od krabicka3 » sob říj 03, 2009 2:26

Moje staricka Bluetoothova GPSka iTec BT-339, ktera je podle me dodnes neprekonane GPS zarizeni, se tvarila, ze umi EGNOS. V te dobe jsem nemel tuseni co to je.
Jinak nemyslim si, ze EGNOS je vec, kterou by se Samsung chlubil. Pro vetsinu uzivatelu to neni nijak zasadni vec. iTec to taky umel, ale kdybych si tehdy nepustil diagnostiku, tak jsem se to taky nedozvedel. ;)

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Integrovaná GPS

Příspěvek od mike-biker » sob říj 03, 2009 7:36

Určitě by to uvedl alespoň v parametrech. Vyloučit se to nedá, ale zase by to netajili. ;-)

tygrrr
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: stř zář 30, 2009 16:37
Zařízení: Asus P535, HTC TouchPro

Integrovaná GPS

Příspěvek od tygrrr » sob říj 03, 2009 11:08

Zdravím, posílám odkaz na podporované GPS receivery pro EGNOS: http://www.egnos-pro.esa.int/receivers.html" onclick="window.open(this.href);return false;

dále někdo tady psal, že se dá někde najít ve specifikaci GPS pro OMNII čip QUALCOMM, prosím o odkaz, dokud to neuvidím tak neuvěřím že je to opravdu tak, bylo by to pro mne velké zklamání. Po zkušenosti s HTC TouchPRO mám ke QUALCOMMu zvláště k GPS velmi slušně řečeno velmi negativní vztah.

Uživatelský avatar
krabicka3
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 68
Registrován: ned led 06, 2008 23:28
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Integrovaná GPS

Příspěvek od krabicka3 » sob říj 03, 2009 16:33

me teda na Touch Pro, ktery jsem pouzival rok, neprijde, ze by mel spatnou GPSku.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12203
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Integrovaná GPS

Příspěvek od htcjirka » sob říj 03, 2009 16:40

dále někdo tady psal, že se dá někde najít ve specifikaci GPS pro OMNII čip QUALCOMM, prosím o odkaz, dokud to neuvidím tak neuvěřím že je to opravdu tak, bylo by to pro mne velké zklamání. Po zkušenosti s HTC TouchPRO mám ke QUALCOMMu zvláště k GPS velmi slušně řečeno velmi negativní vztah.
Staci se podivat na stranu 4 a posledni prispevek od uzivatele elcrys.Co se tyce GPS Qualcomm to opravdu je.

tompec
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 158
Registrován: čtv zář 24, 2009 18:24
Zařízení: Iphone 7 128 black
Bydliště: MS kraj

Integrovaná GPS

Příspěvek od tompec » sob říj 03, 2009 18:37

To je tedy výborné, Qualcomy v tom seznamu vůbec nejsou.... :-(

toareg
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: stř říj 07, 2009 20:20
Zařízení: iphone 3gs HTC Desire

Integrovaná GPS

Příspěvek od toareg » stř říj 07, 2009 20:24

Uvažujem nad kúpou omnie pro a začítal som sa do článkov týkajúcich sa GPS. A teraz neviem čo si mám z toho vybrať je dobrá ? alebo nie. jeden píše tak a druhý zas inak. čo je pravda . do teraz som nemal komunikátor a moja N85 ide na mapách garmin. je možné to vtrepať aj do Omn.pro?

-- stř říj 07, 2009 21:26 --

ešte niečo. aká je cena u vás v kráme? lebo v SR najlacnejšia 600€ čo mi pripadá aj dosť oproti ebay

Uživatelský avatar
_Ja
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 114
Registrován: stř led 07, 2009 2:22
Zařízení: Samsung Omnia PRO

Integrovaná GPS

Příspěvek od _Ja » čtv říj 08, 2009 5:40

No mě iGO8.3 v OP šlape bezvadně. Je to výkonem a použitelností plně srovnatelné s autonavigací Mio C520. Nevěřil jsem tomu, ale sám jsem se přesvědčil. :smt026

toareg
nováček
nováček
Příspěvky: 26
Registrován: stř říj 07, 2009 20:20
Zařízení: iphone 3gs HTC Desire

Integrovaná GPS

Příspěvek od toareg » čtv říj 08, 2009 13:18

(_JA) si s ňou spokojný? myslím celkovo. baterka internet a klávesnica zdá sas mi dosť čudná myslím klávesnica. S tým upgrade na win 6-5 by nemal byť problém? . Rozmýšľam že si ju kúpim u vás v o2

-- čtv říj 08, 2009 14:39 --

myslíš že je to lepšie ako htp2? ja foťák potrebujem lepší iba to ma brzdí mať htp2

Uživatelský avatar
_Ja
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 114
Registrován: stř led 07, 2009 2:22
Zařízení: Samsung Omnia PRO

Integrovaná GPS

Příspěvek od _Ja » pát říj 09, 2009 6:52

S OP jsem velmi spokojený. Taky jsem původně uvažoval o TP2, ale odradil mě ten jejich nestandardní USB, absence 3,5 jacka a velmi špatný foťák. Naopak TP2 má lepší HW klávesnici a větší podporu na netu, ale myslím že to zdaleka nevyváží přednosti (jako je kvalita zpracování, kvalita displeje, bonusové aplikace, celkové vyladění přístroje atd...) OmniePro.
Jinak k výdrži baterky-po 4 hodinách jízdy s navigací ubyla asi 1/3 kapacity. Při běžném používání v pohodě vydrží 2 dny.

Odpovědět

Zpět na „Samsung OmniaPRO“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 hostů