Integrovaná GPS

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
Odpovědět
Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Integrovaná GPS

Příspěvek od Daidalos » úte zář 29, 2009 18:36

Chci se zeptat,jak to udělat s tím otočením displeje,protože za
1)anténa GPS je dole,což je trochu blbé
2) většina držáků do auta má napájení také dole

což jsou dva důvody proč mít otočenej displej o 180% u navigaci.Někdo to psal na Tomtom,ale já bych to chtěl na IGO,dík ;-)

Uživatelský avatar
_Ja
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 114
Registrován: stř led 07, 2009 2:22
Zařízení: Samsung Omnia PRO

Integrovaná GPS

Příspěvek od _Ja » úte zář 29, 2009 18:36

Jestli můžeš tak poraď jak to překopat aby to jelo na celý displej. Díky.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12203
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Integrovaná GPS

Příspěvek od htcjirka » úte zář 29, 2009 18:42

Bud si iGO8 zakup(ja ho mam napr. zakoupene) anebo si najdi novejsi verzi.

Uživatelský avatar
_Ja
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 114
Registrován: stř led 07, 2009 2:22
Zařízení: Samsung Omnia PRO

Integrovaná GPS

Příspěvek od _Ja » úte zář 29, 2009 18:45

Díky za vyčerpávající radu. :-D

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Integrovaná GPS

Příspěvek od Daidalos » úte zář 29, 2009 18:56

Nejnovější co jsem našel je tahle: 8.3.4.102680 .Máte s ní někdo zkušenosti a můžete prosím někdo odpovědět mně?

Uživatelský avatar
mcm59
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: sob srp 08, 2009 8:50
Zařízení: Galaxy S i9000

Integrovaná GPS

Příspěvek od mcm59 » úte zář 29, 2009 19:57

Daidalos: V tom skriptu (na 2. stránce) stačí upravit cesty k programu IGO8.exe ve tvém zařízení. Jinak je to stejné. A ještě v samotném IGO8: Nastavení-Zařízení-Orientace obrazovky - zaškrtnout: Užij nastav. zařízení. Vypni IGO a můžeš spouštět skriptem.
Jinak nevím, ale mě by to asi spíš vyhovovalo naležato v tomhle rozlišení.

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Integrovaná GPS

Příspěvek od Daidalos » úte zář 29, 2009 20:03

Ok dík,zas tak zkušený nejsem ;-)

Naležato v držáku v autě? Hm docela dobré to mně nenapadlo,spíše de o to aby se dobře chytal ten signál.
Jak jsem od někoho četl,tak se neustále ztrácí..nevím jak to tedy vlastně je..

Uživatelský avatar
soufler
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 70
Registrován: ned zář 07, 2008 14:16
Zařízení: HTC Touch Pro2
Bydliště: Klášterec nad Ohří

Integrovaná GPS

Příspěvek od soufler » stř zář 30, 2009 6:21

Takže ještě jednou opakuji, už jsem to psal jinde, IGO 8 jede absolutně bez problému, žádná ztráta signálu se nekonala několik cest do prahy a zpět, vozím ji na ležáka v držáku na okně po mém asus p750.
Pro správné zobrazení doporučuji stáhnout sys.txt pro omnii nebo touch HD. Pro ty, co to chcou jen přepsat uvádím hodnoty z mého sys.txt.

[interface]
resolution_dir="800_480"
Vga=0
Wide=1

[rawdisplay]
Class="landscape"
Screen_x=800
Screen_y=480

To jsou hodnoty pro zobrazení na ležáka, pro portrait režim otočte rozlišení a class přepiště na portrait. Doufám, že to někomu pomůže. 8-) A pro příště stačí použít google a fórum o IGO 8-)

franbrok
nováček
nováček
Příspěvky: 5
Registrován: stř zář 24, 2008 13:58

Integrovaná GPS

Příspěvek od franbrok » stř zář 30, 2009 9:48

Dwarf píše:prosim majitele omnii aby zde napsali zkusenosti gps,jak maka jak dlouho se ceka nez chytne potrebne satelity a jaky ma signal pri jizde a tak vseobecne,jestli je to pouzitelne dik :wink:

-- čtv zář 24, 2009 20:49 --
Přeji hezký den,

mám Omnii Pro již cca 3 týden a GPS funguje naprosto perfektně s programem GCzII bohužel mám jiné zkušenosti oproti právě vyšlé recenze Samsungu Omnia Pro s navigací NAVIGON 7 , po mnoha instalacích a i dotazech na navigonu jsem nedokázal tuto navigaci na Samsungu rozchodit, myšleno po instalaci vůbec spustit.. Nemůžete prosím poradit , jak ho rozchodit možná vyšla nějaká nová verze, je pravda že jsem to zkoušel cca 14 dní zpět ? Ten Navigon se mi docela ze zkušeností líbí !

milennium
smartstar
smartstar
Příspěvky: 879
Registrován: čtv pro 20, 2007 20:03
Zařízení: NEXUS 6 / 64GB
Bydliště: Kutná Hora

Integrovaná GPS

Příspěvek od milennium » stř zář 30, 2009 9:53

Tak nevím jak je to možné,ale mně NAVIGATOR 7 nefunguje na Omnii II. Jakmile ho spustím tak mi vyjede chybová hláška... Můžete někdo napsat jestli jste se s tím setkal ?

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Integrovaná GPS

Příspěvek od mike-biker » stř zář 30, 2009 11:53

TomTom7 Navigator? Ten funguje bez problémů. 8-). Jen pro připojení satelitů se musí použít GPS Gate. :!:

tygrrr
už mám dva příspěvky
už mám dva příspěvky
Příspěvky: 2
Registrován: stř zář 30, 2009 16:37
Zařízení: Asus P535, HTC TouchPro

Integrovaná GPS

Příspěvek od tygrrr » stř zář 30, 2009 16:55

rád bych se zeptal jak reaguje GPS na malou a hlavně pomalou změnu polohy. Mohli bychom z toho vydedukovat jaký čipset je v GPS. Konkrétně je to možné zjistit třeba takto: v GoogleMaps při největším zvětšení když stojím na místě tak ukazuje modrý bod kde jsem, pokud se rozejdu pomalým, zdůrazňuji pomalým krokem jedním směrem, jde o to po kolika krocích začne reagovat modrý bod a sleduje mojí polohu. Pro porovnání mohu uvést že ASUS P535 má GPS čip SIRFIII reaguje již po 20-ti krocích a když se zastavím tak se ihned přesně zastaví. HTC TouchPro má GRS integrovaný Qualcomm reaguje až po 50-krocích a když se zastavím tak modrý bod v mapě ještě samovolně pokračuje a zastaví se podivně asi až po poloviční vzdálenosti kterou jsem ušel a pak se postupně sám oklikou pomalu vrací asi po minutě najde zase celkem přesně mou polohu.

Tak jsem zvědavej jak je na tom Omnia Pro, doufám že obsahuje něco kvalitnějšího než HTC TouchPro protože ten je pro geocaching nepoužitelnej a to mne dost štve.

dík.

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

Integrovaná GPS

Příspěvek od danri » stř zář 30, 2009 21:35

Zatím jsem zkušebně šel hledat jen jednu kešku a v GCzII jsem šel podle kompasu a metrů a došel jsem přesně k ní. Když jsem jí prošel (protože jsem byl slepý :oops: ) tak se šipka otočila na opačnou stranu. Bylo to v lese. Takže jsem zatím spokojen. Snad to nebyla nahoda.
V Google Maps jsem to taky zkoušel a tečka bych řekl,že přesně odpovídala místu kde jsem zrovna šel. Ale za jak dlouho se tečka pohne když se rozejdu jsem nesledoval. Až bude čas určitě ještě testnu.

Dwarf
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: úte zář 22, 2009 19:40
Zařízení: samsung b7610

Integrovaná GPS

Příspěvek od Dwarf » čtv říj 01, 2009 8:29

Zdravim vsechny co jim funguje gps a prosim o radu,tak jsem nainstaloval IGO 8.3 a vse v pohode.gps modul nalezen,ale at cekam jak cekam zadny satelit nenalezen.i podpurna aplikace od samsungu nejake to xtra nebo jak se to jmenuje :-) nahlasila ze stahnuti v poho.GPSGate sem jeste nezkousel.nebo jestli jak tady nekdo psal prvni fix kolem hodky tak dlouho sem necekal :-)

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

Integrovaná GPS

Příspěvek od danri » čtv říj 01, 2009 9:51

iGO 8.3 mám taky a pozici mi to urči celkem rychle. Neměřil jsem to ale maximum co jsem musel čekat byly tak 3-4 minuty. Většinou rychleji. Jen tak pro úplnost, nejsi někde v místnosti? Máš přímý výhled na oblohu. I když i v místnosti se mi GPS chytne celkem dobře. Myslím, že i lépe než moje předchozí zařízení. Zkus to třeba ještě zkusit v jiném programu. Google Maps, GCzII. Ty taky nepotřebují GPSgate. Mám všude nastavené ruční nastavení COM7, baud 4800.

Uživatelský avatar
htcjirka
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 12203
Registrován: úte úno 27, 2007 21:57
Zařízení: Samsung Galaxy Note9, Samsung Galaxy Note8
Bydliště: Praha

Integrovaná GPS

Příspěvek od htcjirka » čtv říj 01, 2009 10:04

3-4 minuty je docela sila,to me pripomina prvni nokie s GPS.

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Integrovaná GPS

Příspěvek od Daidalos » čtv říj 01, 2009 10:11

Ano je to docela dost,ale psal maximum.V recenzi Hrma píše že se chytá tak do 40 sec..je fakt,že asi na TP 2 to nemá,četl jsem,že při dobrých podmínkách je fix do 20 sec..

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Integrovaná GPS

Příspěvek od mike-biker » čtv říj 01, 2009 10:30

Mě se TT7 někdy i chytá několik minut. Ale zřejmě je to firmem G7, kde je asi blbý radio. Ale stejně čekám na release WM 6.5, už se těším. 8-) . Snad bude firm s lepším Radiem, u WM 6.1 jim to asi už nestálo za to, zvlášť když se Omnia Pro prodává u nás a Omnia 2 jen v Singapuru. :lol:

T-ba
nováček
nováček
Příspěvky: 20
Registrován: stř zář 30, 2009 12:57
Zařízení: DHD

Integrovaná GPS

Příspěvek od T-ba » čtv říj 01, 2009 10:35

Ahoj, Mám problém s instalací Navigon 7 Demo, přímo z Navigonu.
Nainstaluji přes PC, nainstaluji do PDA, softreset, spustím...a došlo k neočekávané chybě se souborem services.exe
Nevíte náhodou co s tím? Že by nebyl podporován?

Uživatelský avatar
elcrys
smartguru
smartguru
Příspěvky: 541
Registrován: pát bře 14, 2008 13:05
Zařízení: Sony Ericsson Xperia mini, Nexus 7 (2013)

Integrovaná GPS

Příspěvek od elcrys » čtv říj 01, 2009 11:37

Takže už vím, co je v OmniaPro (B7610) a Omnia II (i8000) za čipset. Nekoná se žádné překvapení - je to starý "dobrý" Qualcomm MSM6290 a jako GPS je použita část čipu RTR6285 (jestli to správně chápu), což je takový zajímavý zplácanec, viz.:

http://www.qualcomm.com/news/releases/2 ... ingle.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Z výše uvedeného lze usoudit, že GPS nebude v tomto přístroji z nejlepších. Škoda, že výrobce nepoužil např. osvědčený SiRF jako nyní Acer. Jinak, čerpal jsem z dokumentu o Omnii II (byly zde lepší snímky základní desky, než u OmniePro) organizace FCC - https://gullfoss2.fcc.gov/oetcf/eas/rep ... GTI8000%27
Přílohy
Omnia II.JPG
Snímek části základní desky
Omnia II.JPG (20.71 KiB) Zobrazeno 1691 x

Odpovědět

Zpět na „Samsung OmniaPRO“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti