Integrovaná GPS

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
Odpovědět
WiMan
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: úte zář 15, 2009 12:01
Zařízení: Samsung B7610

Integrovaná GPS

Příspěvek od WiMan » úte zář 15, 2009 13:33

Zde bychom mohli shromáždit informace chybějící v oficiální dokumentaci, tipy, triky, rady a funkční konfigurace :grin:

-- úte zář 15, 2009 14:40 --

Jedna ze zásadních otázek je, na kterém portu a jakou rychlostí lze načítat NMEA z integrované GPS. Kdopak ví a odpoví? Přiznám se, že jsem vyzkoušel asi všechny možnosti v rámci OS WM, ale nepodařilo se mi žádné souřadnice získat :-(

Uživatelský avatar
soufler
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 70
Registrován: ned zář 07, 2008 14:16
Zařízení: HTC Touch Pro2
Bydliště: Klášterec nad Ohří

Integrovaná GPS

Příspěvek od soufler » úte zář 15, 2009 15:07

Nevím co máš přesně na mysli, navigaci nějak moc nevyužívám, ale v IGO 8 mi to píše port: 7 a Frekvence: 57600. Šlape to dobře, včera sem to zkoušel cestou do práce a po několika matoucích odbočkách se navigace ani jednou nesekla a přepočítávala bleskově.

WiMan
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: úte zář 15, 2009 12:01
Zařízení: Samsung B7610

Integrovaná GPS

Příspěvek od WiMan » úte zář 15, 2009 15:45

pro soufler: Díky za info! Jestli ještě mohu poprosit, co máš v Nastaveni/Systém/GPS/Hardware?

Uživatelský avatar
soufler
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 70
Registrován: ned zář 07, 2008 14:16
Zařízení: HTC Touch Pro2
Bydliště: Klášterec nad Ohří

Integrovaná GPS

Příspěvek od soufler » úte zář 15, 2009 15:52

Hardwarový port GPS: COM9 a rychlost: 4800.

danri
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 202
Registrován: sob srp 22, 2009 1:28
Zařízení: LG G6
Bydliště: Ostrava

Integrovaná GPS

Příspěvek od danri » úte zář 15, 2009 16:46

A jak je na tom Omnia Pro s RDS-TMC? Umí? Funguje?

WiMan
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: úte zář 15, 2009 12:01
Zařízení: Samsung B7610

Integrovaná GPS

Příspěvek od WiMan » úte zář 15, 2009 17:00

Ještě se vrátím k tomu portu a rychlosti. Zkoušel jsem nastavovat jak píše soufler, ale neuspěl jsem. Pro upřesnění, používám prográmek GCzII, viz. http://www.nicque.com/PQz/GCz.htm

Uživatelský avatar
Pavel Vlasák
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1165
Registrován: sob úno 07, 2009 14:56
Zařízení: HTC Desire
Bydliště: Pardubice

Integrovaná GPS

Příspěvek od Pavel Vlasák » úte zář 15, 2009 18:37

V nastavení telefonu a v nastavení aplikace musí být nastaven STEJNÝ port!!! Rychlost doporučuji 57600.

Za určitých okolností muže FIX trvat i více jak hodinu!!!

WiMan
nováček
nováček
Příspěvky: 15
Registrován: úte zář 15, 2009 12:01
Zařízení: Samsung B7610

Integrovaná GPS

Příspěvek od WiMan » stř zář 16, 2009 12:52

Malá rekapitulace podmínek pro fungující přenos z interní GPS do aplikace:

- zapnutý telefonní modul v komunikátoru, XTRA Server zapnutý být nemusí
- hardwarový port GPS: COM9 Baud rate 4800
- port pro programy GPS: některý volný, výchozí a funkční pro B7610 je COM7
- povolit "Spravovat zařízení GPS automaticky"
- port všech GPS programů nastavit stejný jako je port pro programy GPS, v našem případu tedy COM7

Prakticky bylo odzkoušeno, že baud rate aplikace nemusí být stejný jako baud rate hardwarového portu,
i když osobně neznám důvod, proč nastavovat jinou rychlost.

P.S. Pokud to nefunguje, doporučuji provést hard reset přístroje, který v mém případu pomohl. :grin:

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Integrovaná GPS

Příspěvek od mike-biker » stř zář 16, 2009 22:44

Já bych jen doplnil, u Samsungů počínaje Omnií a předpokládám i Omnia Pro, (neb Omnia 2 i8000 má ten problém též), se bez GPS Gate, nebo obdobného programu NEOBEJDETE!. Alespoň to platí pro ty, jež chtějí použít TomTom. :!:

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

Integrovaná GPS

Příspěvek od Svestka » čtv zář 17, 2009 8:08

Tato zpráva pro mě není novinkou ale pořád to moc nechápu, proč tomu tak vůbec je ? Proč takováto věc, která by třeba scanovala porty automaticky není implementována v systému nebo ještě líp proč zařízení není udělané tak, aby se toto vůbec nemuselo dělat.

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Integrovaná GPS

Příspěvek od mike-biker » čtv zář 17, 2009 8:16

Taky to nechápu, zvlášť když Samsung o tomto problému věděl již od Omnie! :evil: . Ale nejsem odborník, nehledě na to, že GPS Gate se platí. Takže hypoteticky vestavěná GPS sama o sobě není funkční. :-( . Ale s iGO a jinými navigacemi prý funguje a TomTom7 se oficiálně ještě neprodává. Když se zeptáme na O2 Helpline, tak budou vědět kulový - tam ještě ani nevědí, co to Samsung je :lol: a u Smasungů to bude nemlich to samý! :tlem: Je tam prý stejně "erudovaná" podpora jako u Sony Ericssonu - tj. na úrovni Richarda. :lol: (Gorilí samec v ZOO).

Uživatelský avatar
Termiks
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 119
Registrován: stř pro 24, 2008 16:19
Zařízení: SGSII

Integrovaná GPS

Příspěvek od Termiks » pát zář 18, 2009 16:44

Pro všechny co mají ještě problém s GPS...Několik programů mi hlásilo chybu po zapnuti GPS, zkoušel sem nastavovat všechny možné porty a pořád nic. Potom sem však zjistil že samsung používá podobnou aplikaci jako HTC (quick gps), najít se dá poze přes originál samsung nastavení a po stažení dat z XTRA serveru vše běží jak má...Jen mě štve že je toto nastavení pouze pod aplikací od samsungu "nastavení" stejně jako úroveň podsvětlení, určitě by nebyl problém aby byla nějaká záložka i v originálním nastavení WM 6.1 :x

Uživatelský avatar
mike-biker
moderátor
moderátor
Příspěvky: 1248
Registrován: ned zář 16, 2007 11:24
Zařízení: iPhone Xs Max 512GB Space grey
Bydliště: Jesenice u Prahy

Integrovaná GPS

Příspěvek od mike-biker » čtv zář 24, 2009 14:32

To je právě problém, všichni začali Iphonovatět :twisted: a předhánějí se, aby získali titul Král obšlehávačů!. Já jsem příznivcem starého dobrého WM, které může pochopitelně mít nadstavbu, ať takovou, nebo makovou, ale hlavně svobodně zvolenou.

:evil: :evil: Pryč s Touch Wizz a Widgety! :evil: :evil:
:) :) Chci svobodně zvolené prostředí !!! :lol: :lol:

Daidalos
smartstar
smartstar
Příspěvky: 923
Registrován: čtv lis 13, 2008 13:57
Zařízení: Xiaomi Mi4
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Integrovaná GPS

Příspěvek od Daidalos » čtv zář 24, 2009 18:50

Může to tedy někdo shrnout do jednoho bodu (aby se v tom lamer jako já vyznal :-D)?

Dwarf
nováček
nováček
Příspěvky: 21
Registrován: úte zář 22, 2009 19:40
Zařízení: samsung b7610

Integrovaná GPS

Příspěvek od Dwarf » čtv zář 24, 2009 19:32

prosim majitele omnii aby zde napsali zkusenosti gps,jak maka jak dlouho se ceka nez chytne potrebne satelity a jaky ma signal pri jizde a tak vseobecne,jestli je to pouzitelne dik :wink:

-- čtv zář 24, 2009 20:49 --

Uživatelský avatar
krabicka3
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 68
Registrován: ned led 06, 2008 23:28
Zařízení: Samsung Galaxy S II

Integrovaná GPS

Příspěvek od krabicka3 » čtv zář 24, 2009 20:39

Stahnul jsem si demo Navigona 7, zkousel jsem ho teda jenom okrajove, a musim rict, ze funguje fakt hezky...rychle najde satelity, nezpozduje se atd. Jedine co me prekvapilo, ze me jednou poslal do zakazu vjezdu, ktery tam je uz dobrych 15 let. :(
Akorat jsem neprisel na to, jak otocit obraz o 180 stupnu. Ten napajeci konektor nahore vymysleli opravdu los kokotos grandos.

Uživatelský avatar
_Ja
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 114
Registrován: stř led 07, 2009 2:22
Zařízení: Samsung Omnia PRO

Integrovaná GPS

Příspěvek od _Ja » pát zář 25, 2009 10:15

Prosím o pomoc. Někde tady na fóru jsem četl jak má vypadat zápis do SYS.txt v navigaci iGO8. Ale teďka když to potřebuju to nemůžu najít. Prosím pomóóóc!!!!! :smt026

Uživatelský avatar
mcm59
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 66
Registrován: sob srp 08, 2009 8:50
Zařízení: Galaxy S i9000

Integrovaná GPS

Příspěvek od mcm59 » pát zář 25, 2009 10:37

krabicka3: Otáčet displej můžeš MortScriptem.
Script se tě zeptá, jestli chceš otočit displej. Když "Ano", tak se otočí a spustí program. Po ukončení programu se převrátí zpět. Takhle to vypadá pro TomToma:

Switch (question ( "Otočit displej?", "TomTom", "YesNoCancel" ))
case (1)
Rotate(180)
Runwait( "Storage Card\Program Files\Navigator\TomTom Navigator.exe" )
Rotate(0)
case (0)
Run( "Storage Card\Program Files\Navigator\TomTom Navigator.exe" )
case (2)
EndSwitch

Uživatelský avatar
Standa
smartmaniak
smartmaniak
Příspěvky: 1622
Registrován: úte led 15, 2008 20:38
Zařízení: BlackBerry Z10, Samsung Galaxy Note 10.1

Integrovaná GPS

Příspěvek od Standa » pát zář 25, 2009 10:37

Co toto?

franta100
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: stř zář 16, 2009 11:56
Zařízení: Samsung i8000 Omnia II

Integrovaná GPS

Příspěvek od franta100 » pát zář 25, 2009 11:57

ahoj...GPS v telefonu je nastaveno:port9,frekvence 4800..v IGO8 je port7, frekvence 4800 a jede to - satelity to najde do 30sekund ale : nejčastější hláška při jízdě 80km z navigace je: !!ZTRÁTA SIGNÁLU GPS!! - v návodu pro telefon je napsáno,že se nemá zakrývat 2cm zadní spodní strana telefonu,protože je tam anténa/ senzor pro GPS je opravdu umístěn tak nešťastně, že bude problém uchytit telefon do držáku?-protože senzor by měl snad směřovat nahoru/a držák ho zakryje?.....ta opakující se hláška o ztrátě signálu mě děsí - máte někdo zkušenosti a myslíte si,že by to mohly odstranit ovladače v WIN 6.5?? - jsem z toho zatím rozmrzelý.......popište svoje zkušenosti, díky

Odpovědět

Zpět na „Samsung OmniaPRO“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti