OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Diskuze o komunikátoru Samsung OmniaPRO (B7610)
Odpovědět
fore
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 178
Registrován: stř zář 09, 2009 15:49
Zařízení: Samsung Galaxy S2 i9100 16 GB + 32 GB Lexar c.10

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od fore » úte zář 15, 2009 17:13

tak.. pro vsechny... uz radit nemusite .. problem ostranen.. zavirovam PC :) jinak myslim byl tu problem ohledne ceskych znaku pri psani na klavesnici... ja teda nwm.. ale sistem automaticky doplnuje slova s hackama a carkama... takze .. bez problemu :)

~Kocur~
nováček
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: úte zář 15, 2009 17:43
Zařízení: Samsung Omnia Pro, SE P1i, Dell Streak
Bydliště: Ostrava

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od ~Kocur~ » úte zář 15, 2009 17:51

Dobrý den chci se zeptat,
před pár dny jsem si koupil Omniu Pro a měl bych pár otázek.
1.) odkud můžu stahovat další widgety vím že něco takového už zde bylo řešeno dříve, ale odpověď mi nebyla úplně jasná
2.)před tímto mobil jsem měl HTCčko taky s WM kde šlo při psaní sms si vybrat z více telefoních čísel u jednoho kontaktu bohužel u OmniaPro jsem na to nepřišel sice můžu vybrat více kontaktů ale když mám u jednoho kontaktu více čísel(na mobil, domů, fax....) tak si z nich prostě nevyberu pořád nabízí jenom to jedno "hlavní" číslo

Snad si někdo udělá čas a hlavně moji druhou otázku pochopil ;-) Předem děkuju za odpovědi:-)

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Svestka » úte zář 15, 2009 18:03

Widgety by se měly dát stahovat přímo z mobilu, je možné, že prozatím tam žádně další widgety nejsou. Každopádně něco jako uložiště widgetů prozatím neexistuje akorát na developerském webu je jich pár na testování ale to nejsou widgety pro klasické používání ale pro ukázání konkrétního API, takže tobě je to k ničemu. Později se snad něco ukáže i na appstore od samsungu.

mas0n
nováček
nováček
Příspěvky: 18
Registrován: úte zář 15, 2009 18:08
Zařízení: Lumia 920

Pomalé zavírání Excelu

Příspěvek od mas0n » úte zář 15, 2009 18:13

WiMan píše:Zavírání tabulky Excelu je tragicky pomalé. Otevření prázdné tabulky je okamžité, její následné zavření i bez provedení jakékoliv úpravy trvá 13 sekund.
no, tak mě například trvá zavření excelu max. 2 sekundy, spíš ještě míň....

~Kocur~
nováček
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: úte zář 15, 2009 17:43
Zařízení: Samsung Omnia Pro, SE P1i, Dell Streak
Bydliště: Ostrava

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od ~Kocur~ » úte zář 15, 2009 18:17

Svestka díky za odpověď na moji otázku ale ještě menší otázka kde v tom mobilu by měl teda být nějaký odkaz či aplikace přes kterou by se teda další widgety měli stahovat, protože já jsem takovou aplikaci nebo něco hledal ale bohužel marně. Snad se ještě i dočkám odpovědi na moji druhou otázku :-)

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Svestka » úte zář 15, 2009 18:28

Osobně nevím, doufal jsem, že to půjde přes nastavení widgetů což je ta první položka ve widgetech ale tam jsi se jistě díval a když to tam není tak netuším, v tom případě to půjde asi až s appstore od samsungu, který lze ovládat přímo z mobilu. Můžu se ti ale zkusit poptat na developer fóru.

fore
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 178
Registrován: stř zář 09, 2009 15:49
Zařízení: Samsung Galaxy S2 i9100 16 GB + 32 GB Lexar c.10

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od fore » úte zář 15, 2009 18:32

tak jsem se stal hrdym vlastnikem b 7610 a zatim musim rict... PARADa :) jen na jednu vec sem zatim neprisel :) nevi nekdo jak se dostat na tu 3D kostku ? :) ja to furt nejak nemuzu najit

~Kocur~
nováček
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: úte zář 15, 2009 17:43
Zařízení: Samsung Omnia Pro, SE P1i, Dell Streak
Bydliště: Ostrava

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od ~Kocur~ » úte zář 15, 2009 18:38

Máš pravdu tam už jsem se díval, ale bohužel nikde jsem tam žádnou takovou položku nenašel. Můžeš se zkusit zeptat já ti za to budu moc vděčný ale nwm jestli to pomůže já jsem minulý týden v pátek psal na samsung podporu ale od tamtud odpověď stále nikde tak nwm no

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Svestka » úte zář 15, 2009 18:39

Teď si nejsem jistý ale zkoušel jsi přidržel středové tlačítko pro vyvolání startu? Vím, že se musí něco přidržet ale nejsem si jistý zda je to právě středové tlačítko. Osobně si ale myslím, že je ta krychle úplně na nic.

~Kocur~: na developerskem fóru to docela žije, i když tam moc lidí ještě není tak odpovědi se tam člověku dostane tak uvidíme, jen nevím zda tam napíšu už dneska jelikož se ještě balím do Brna a tak tak stíhám psát tady.

~Kocur~
nováček
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: úte zář 15, 2009 17:43
Zařízení: Samsung Omnia Pro, SE P1i, Dell Streak
Bydliště: Ostrava

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od ~Kocur~ » úte zář 15, 2009 18:46

Však vpoho času dost více mě trápí ty smsky to bych potřeboval nějak vyřešit

mihajek
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pon zář 07, 2009 17:48
Zařízení: HTC Touch Pro 2
Bydliště: Praha

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od mihajek » úte zář 15, 2009 19:17

Tak jsem dnes dal přednost OP před TP2, ale stále jsem na vážkách. Už jste někdo řešil otázku připojení nabíjecího kabelu v autě? Vzhledem k umístění konektoru na horní straně mi to přijde dost nesmyslné. Přijde mi, že ve vertikální poloze to v držáku musí vypadat dost divně, takže bude asi pořád otočen naležato. Taky si nedovedu představit aktivní držák s pevným konektorem, jako to mám u stávající X800 od E-tenu.

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Svestka » úte zář 15, 2009 19:27

Pro účel navigace je možné přístroj otočit o 180° a kabel bude směřovat dolů, je to sice nehezké řešení ale funkční. Popřípadě alespoň malinko by to mohl řešit kloub pro USB.

mihajek
nováček
nováček
Příspěvky: 14
Registrován: pon zář 07, 2009 17:48
Zařízení: HTC Touch Pro 2
Bydliště: Praha

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od mihajek » úte zář 15, 2009 19:45

To je sice řešení, ale dost krkolomné. Nejde jen o navigaci, kterou používám dost často, ale i běžné telefonování. A přece jen, telefon v zhůru nohama není to pravé ořechové. Zajímalo by mne, na co u Samsungu mysleli, když ten konektor umístili tam, kde je.

Grga Pitic
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: stř zář 02, 2009 13:31
Zařízení: Samsung B7610

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Grga Pitic » úte zář 15, 2009 20:54

2 Fore: Nejsem si 100% jistý, ale 3D kostku má mít jen Omnie II (a má na to spuštění tu středovou krychličku co uvádí Svestka), já jí teda na své B7610 ani nehledal, pokud tam ale je, tak mi to řekněte :)
2 WinMan: Excel se mi zavíra taky max do 2 sekund, pokud Ti to dělá i po restartu, tak je to divný
2Soufler: NETCF3.5 mi nainstalovat slo, ale mám problémy se stránkama, kde je třeba flash player, mám ho naistalovaný ale tam kde je potřeba mi to píše, naistalujte flash player, máte někdo stejný problém ?

Tonda512 a Svestka: Díky za tipy s tím pohybovým senzorem, ale je to stejné jako u předešlých aplikací, vím že jich je hodně, ale bohužel se mi žádný nedaří pořádně spustit, měl jsem za to, že když ty aplikace podporují wm6 takže s tím nebudu mít problém, ale mám problém u 3aplikací ze 4 , možná mi chybí něco doinstalovat, zkuste poradit, díky

fore
častý přispěvatel
častý přispěvatel
Příspěvky: 178
Registrován: stř zář 09, 2009 15:49
Zařízení: Samsung Galaxy S2 i9100 16 GB + 32 GB Lexar c.10

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od fore » úte zář 15, 2009 22:06

no dobry... zas tak moc mi *kostka* chybet nebude... stejne je to jen : blbost navic :D takze co ... aspn vim ze to nemusim hledat

Uživatelský avatar
soufler
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 71
Registrován: ned zář 07, 2008 14:16
Zařízení: HTC Touch Pro2
Bydliště: Klášterec nad Ohří

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od soufler » úte zář 15, 2009 22:07

Omnia pro kostku nemá, beztak je to blbina pro děti. Podržením středového tlačítka se spustí Přepínač úloh, skvělá záležitost. Ale alespoň prťavej Dpad by tomu neuškodil, myslim, že zas tak náročný na výrobu by to nebylo. Jinak ta chyba s flash playerem je u mě taky.
Jinak bysme měli založit vlákno o aplikacích pro omnii pro, kde si řeknem co jde a co ne...

Grga Pitic
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: stř zář 02, 2009 13:31
Zařízení: Samsung B7610

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Grga Pitic » úte zář 15, 2009 22:52

Jj, asi by to chtělo nové vlákno, protože to tu začíná být dost nepřehledné.

Uživatelský avatar
soufler
přispěvatel
přispěvatel
Příspěvky: 71
Registrován: ned zář 07, 2008 14:16
Zařízení: HTC Touch Pro2
Bydliště: Klášterec nad Ohří

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od soufler » stř zář 16, 2009 0:16

Tak ani jedna aplikace pro pohybovy senzor, co sem stahl ze stahovat.okamzite.eu nefunguje. Vsechny pisou ze chybi nektera z knihoven pro HTC sensor,pokazdy nejaka jina.

Svestka
smartguru
smartguru
Příspěvky: 734
Registrován: čtv črc 23, 2009 18:40
Zařízení: Lumia 800

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Svestka » stř zář 16, 2009 8:07

Knihovy by měly existovat dokonce vím, o nějakém "emulátoru" HTC aplikací, nejdená se ani tak o emulátor ale o knihovny, ovšem lidé to tak nazývají. To, že aplikace nefungují i přes to, že podporují WM je dáno špatným přístupem programátora, který pravděpodobně použil nějaké konkrétní API od HTC.

Grga Pitic
nováček
nováček
Příspěvky: 22
Registrován: stř zář 02, 2009 13:31
Zařízení: Samsung B7610

OmniaPRO: Všeobecná diskuze, první dojmy, tipy, triky

Příspěvek od Grga Pitic » stř zář 16, 2009 8:28

soufler píše:Tak ani jedna aplikace pro pohybovy senzor, co sem stahl ze stahovat.okamzite.eu nefunguje. Vsechny pisou ze chybi nektera z knihoven pro HTC sensor,pokazdy nejaka jina.
Tak to jsem rád, že nejsem sám, snad se to s těma aplikacema zlepší :roll:

Odpovědět

Zpět na „Samsung OmniaPRO“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů